Si të ndani fjalëkalimin Wifi nga Mac në iPhone

Si të ndani fjalëkalimin Wifi nga Mac në iPhone
Philip Lawrence

A po kërkoni mënyrën më të sigurt dhe më të lehtë për të ndarë Wi-Fi të Mac me iPhone? Dëshironi të dini se si të ndani fjalëkalimet wifi nga Mac në iPhone pa e dhënë fjalëkalimin? Fatmirësisht ju keni ardhur në vendin e duhur sepse, si adhurues të teknologjisë, ne kemi të gjitha përgjigjet për problemet tuaja që lidhen me teknologjinë.

Para se të zhytemi në temën, na lejoni t'ju themi se funksioni ekskluziv i Mac-it për ndarjen e Wi-Fi e ka bërë atë një pajisje gjithëpërfshirëse. Megjithatë, kur e përdorni këtë veçori, ju jeni duke vënë në rrezik sigurinë e pajisjeve tuaja. Ju mund të shmangni rrezikun e të gjitha kërcënimeve të tilla thjesht duke aktivizuar veçorinë e ndarjes së fjalëkalimit wifi të Mac.

Postimi i mëposhtëm do të shpjegojë se si e përdorni këtë funksion në potencialin e tij të plotë, në mënyrë që të mund të krijoni një wifi të qëndrueshme dhe me cilësi të lartë Lidhja -fi për iPhone tuaj.

Shiko gjithashtu: Apple TV nuk lidhet me Wi-Fi? Ja çfarë duhet bërë!

Si të ndani fjalëkalimin Wifi nga Mac në iPhone

Nëse dëshironi të lidhni Wi-Fi të Mac tuaj me një iPhone ose iPad nëpërmjet funksionit të ndarjes së Wi-Fi, duhet të përmbushni këto parakushte:

 • Veçoria wi fi dhe Bluetooth duhet të jenë të aktivizuara si për Mac ashtu edhe për iPhone.
 • Duhet të çaktivizoni funksionin personal të hotspot-it për të dyja pajisjet.
 • 5>Mbajini pajisjet afër dhe brenda intervalit Bluetooth dhe Wifi.
 • Mund të përdorni vetëm modelin macOS High Sierra ose më të ri dhe modelin iOS 11 ose më të ri sepse funksioni i ndarjes së Wi-Fi nuk funksionon në pajisjet më të vjetra Apple .
 • Ju duhet të ruani dhe ruani tuajinDetajet e ID-së së Apple në aplikacionin e kontaktit të pajisjes tjetër.
 • Sistemi i të dyja pajisjeve duhet të jetë i përditësuar sipas kërkesave më të fundit.

Si të kontrolloni nëse Mac dhe iPhone janë përditësuar ose jo?

Përdor hapat e mëposhtëm për të kontrolluar statusin aktual të Mac dhe iPhone ose iPad:

MAC:

 • Hap menunë Apple dhe kliko në sistem opsioni i preferencave.
 • Shtypni butonin e përditësimit të softuerit.
 • Nëse pajisja juaj duhet të përditësohet, do të shihni opsionin "përditëso tani". Klikoni këtë buton dhe ndiqni udhëzimet e dhëna për të përfunduar procesin.
 • Nëse pajisja ju informon se i ka tashmë këto përditësime, do të thotë se macOS dhe të gjitha aplikacionet funksionojnë në versionin më të fundit.

iPhone ose iPad:

 • Hapni ekranin bazë dhe shkoni te opsioni i disponueshëm i cilësimeve.
 • Klikoni në butonin e përditësimit të softuerit.
 • Nëse Shfaqet opsioni përditëso tani, duhet ta zgjidhni dhe të ndiqni udhëzimet e dhëna për të përditësuar sistemin iOS.
 • Sigurohuni që të rindizni pajisjen në mënyrë që sistemi të mund të shtojë saktë ndryshimet e reja në cilësimet e pajisjes. Rindezja do të rifreskojë gjithashtu kujtesën dhe sistemin operativ.

Udhëzime për aktivizimin e ndarjes së fjalëkalimit Wifi

Pasi të jeni të sigurt se pajisja juaj është e përditësuar dhe gati sipas para- kushtet, duhet të vazhdoni dhe të përdorni hapat e mëposhtëm për të aktivizuar ndarjen e Wi-Fi:

 • Sigurohuni qëMac është i shkyçur dhe është identifikuar në Apple ID tuaj. Gjithashtu, mos harroni të kontrolloni sërish nëse është i lidhur me rrjetin wifi apo jo.
 • Aktivizoni veçoritë wifi dhe Bluetooth.
 • Zgjidhni rrjetin wifi në iPhone.
 • Pajisja juaj Mac do të konfirmojë këtë lidhje dhe do të paraqesë opsionin 'share fjalëkalimin'.
 • Trokitni lehtë mbi share password dhe përdoruesi i iPhone do të ketë akses te fjalëkalimi. Pasi kjo lidhje të jetë e suksesshme, përdoruesi i iPhone mund të bashkohet me rrjetin wifi të Mac-it tuaj në çdo kohë pa një fjalëkalim.

Çfarë duhet të bëni nëse funksioni i ndarjes së fjalëkalimit nuk funksionon?

Veçoria e ndarjes së fjalëkalimit i bën gjërat më të lehta për përdoruesit pasi ata mund të punojnë në të njëjtën lidhje Wi-Fi pa vendosur manualisht fjalëkalime. Por, pajisja juaj mund të ketë probleme me përdorimin efikas të kësaj veçorie.

Nëse pajisja juaj Mac nuk mund të ndajë fjalëkalimin e saj wifi, fillimisht duhet të rinisni Mac dhe iPhone dhe të rifilloni të gjithë procesin e aktivizimit të veçorisë së ndarjes së fjalëkalimit wifi.

Nëse pajisja juaj nuk mund të ndajë fjalëkalimin e saj edhe pas përpjekjeve të panumërta, duhet të kontaktoni ekipin e mbështetjes së Apple. Në mënyrë të ngjashme, duhet të kontrolloni gjithashtu me ofruesin tuaj të shërbimit të internetit për statusin dhe performancën e rrjetit tuaj Wi-Fi.

Si të përmirësoni shpejtësinë e lidhjes Wifi të Mac?

Para se të filloni të ndani lidhjen wifi të Mac-it tuaj, duhet të siguroheni që lidhja e tij Wi-Fi funksionon pa probleme me nivele të lartashpejtësia. Nëse pajisja juaj Mac po vuan vetë për të mbajtur një lidhje të qëndrueshme Wi-Fi, ajo nuk do të sigurojë një lidhje të besueshme për iPhone.

Përdorni hapat e mëposhtëm për të përmirësuar lidhjen Wi-Fi të Mac:

Ndrysho Vendndodhja e ruterit me valë

Për internetin më të mirë me shpejtësi të lartë, duhet ta zhvendosni ruterin tuaj me valë në një pozicion qendror.

Shiko gjithashtu: Moduli WiFi Rain Bird (Instalimi, konfigurimi dhe më shumë)

Duhet të përpiqeni të mbani pajisjen tuaj Mac dhe ruterin me valë në e njëjta dhomë. Nëse disa objekte e rrethojnë ruterin, atëherë lidhja do të luhatet herë pas here.

Në mënyrë të ngjashme, do të ndihmonte nëse filloni të përdorni modelin më të fundit të ruterit si një ruter i përputhshëm me 802.11n për rezultate më të mira. Këta ruterë janë të njohur për ofrimin e internetit me shpejtësi të lartë dhe mbulim më të gjerë të internetit.

Një mënyrë tjetër për të rritur performancën e ruterit tuaj është duke ndryshuar kanalin e parazgjedhur të radios.

Mbyll skedat dhe faqet e internetit të papërdorura

Wi-fi i Mac-it tuaj mund të jetë i mbyllur ose lëviz ngadalë nëse shumë skeda dhe faqe ueb janë të hapura në të në të njëjtën kohë. Kur dhjetëra programe dhe aplikacione funksionojnë në lidhjen tuaj Wi-Fi, ato shpejt konsumojnë dhe hanë gjerësinë e brezit të rrjetit tuaj wifi.

Për të shmangur këtë kaos, rekomandohet të mbyllni të gjitha programet dhe aplikacionet joaktive . Sigurohuni që të mbani të hapur një numër të kufizuar programesh kur planifikoni të ndani Wi-Fi me pajisje të tjera.

Pastroni shfletuesin Safari

shfletuesi i parazgjedhur i internetit i Mac është shfletuesi Safari. Ky shfletues ueb është me të vërtetë një nga programet më të mira të shfletuesit për përdorim të rregullt. Megjithatë, softueri i tij mund të rëndohet me përdorim të tepruar dhe sasi të mëdha informacioni/skedarësh të shkarkuar dhe të ruajtur.

Një shfletues Safari i tepërt i përdorur gradualisht do të bëhet i vështirë për t'u trajtuar sepse fillon të funksionojë ngadalë. Ju mund të shpejtoni shfletuesin tuaj safari duke pastruar herë pas here sistemin e tij me hapat e mëposhtëm:

 1. Hapni menunë Safari dhe zgjidhni opsionin e preferencave. Klikoni në skedën "Privatësia", shtypni butonin "Menaxho të dhënat e faqes në internet" dhe më pas kliko në skedën "Hiq të gjitha".
 2. Pastroni historinë duke klikuar në menynë rënëse Safari.
 3. Hapni preferencat tab dhe klikoni në opsionin e shtesave për të çaktivizuar shtesat Safari.
 4. Hapni dosjen Library/Preferences dhe fshini skedarin e preferencave Safari com.apple.Safari.plist.

Përdorni një ueb tjetër Shfletuesi

Nëse vazhdoni të përballeni me probleme wifi me shfletuesin Safari, duhet të kaloni në një shfletues tjetër ueb. Kjo teknikë nuk garantohet të përshpejtojë në çast performancën e Wi-Fi të Mac; megjithatë, shumë përdorues e kanë përdorur atë dhe kanë raportuar një shpejtësi të përmirësuar të Wi-Fi.

Përdorni aplikacione të palëve të treta

Mund të përdorni aplikacione speciale të palëve të treta që do të pastrojnë shfletuesit e internetit të Mac, hapësirën në disk dhe ruajtja e memories. Megjithëse qëllimi kryesor i këtyre aplikacioneve është të përmirësojnëperformanca e një pajisjeje Mac, ata janë ende në gjendje të përmirësojnë cilësinë e lidhjes së saj wifi.

Përfundim

Lidhja wifi e Mac mund të rezultojë të jetë një alternativë shumë e mirë për konfigurimin e paqëndrueshëm të Wi-Fi të iPhone-it tuaj . Do të ishit të lumtur të dinit se Apple ka modernizuar të gjithë procesin e ndarjes së Wi-Fi për pajisjet e saj duke prezantuar funksionin inteligjent të ndarjes së fjalëkalimit wifi.

Ndiqni hapat e përmendur më lart dhe aktivizoni gjërat në iPhone tuaj duke e lidhur atë me Mac wifi.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.