Si të ndryshoni fjalëkalimin e Arris WiFi?

Si të ndryshoni fjalëkalimin e Arris WiFi?
Philip Lawrence

Modelet Arris janë të shkëlqyera për internetin me valë pasi kompania ka mbizotëruar në treg për më shumë se 60 vjet. Për më tepër, këta modem vijnë me një portë telefonike TG862. Dhe me një lidhje 8*4 kanalesh, modemi ofron një shpejtësi interneti prej 320 Mbps.

Por shumë njerëz shpesh e kanë të vështirë të ndryshojnë fjalëkalimin e këtyre modemeve. Pavarësisht, do t'ju ndihmonte nëse nuk shqetësoheni, pasi procesi është më i lehtë nga sa mendoni. Mund ta ndryshoni fjalëkalimin e rrjetit WiFi të modemit tuaj Arris brenda pak minutash me disa hapa të thjeshtë.

Ky postim do t'ju mësojë se si të ndryshoni fjalëkalimin e modemit tuaj Arris. Përveç kësaj, mund të mësoni gjithashtu këshilla të avancuara se si të vendosni një fjalëkalim të fortë Wi-Fi.

Pse duhet ta ndryshoj fjalëkalimin e rrjetit WiFi?

Do të ishte më mirë të ndryshonit fjalëkalimin e modemit për shkak të sigurisë së tij. Rivendosja e fjalëkalimit të modemit do ta ruajë atë nga aksesi nga interneti i paautorizuar. Si rezultat, ju mund të shijoni përdorimin e internetit me shpejtësi të jashtëzakonshme pa ndërhyrje. Për më tepër, mund t'ju duhet të ndryshoni fjalëkalimin e rrjetit tuaj WiFi Arris vetëm sepse keni harruar atë të mëparshëm.

Pavarësisht nga arsyeja, mund ta përditësoni fjalëkalimin tuaj në disa hapa të thjeshtë.

Si të ndryshoni fjalëkalimin e rrjetit pa tel në ruterin Arris

Për të ndryshuar fjalëkalimin e ruterit, duhet të ndiqni këto metoda:

Ndrysho fjalëkalimin WiFi duke përdorurShfletuesi i Internetit

Mund të përdorni modifikimin e fjalëkalimit tuaj të internetit përmes shfletuesit të internetit. Kjo metodë mund të jetë e dobishme nëse jeni larg ruterit. Megjithatë, mund t'ju duhet një lidhje e qëndrueshme në internet për të përfunduar procesin. Për më tepër, duhet të keni të instaluar një shfletues interneti ose ndonjë shfletues aktiv në kompjuterin ose telefonin tuaj celular.

Këtu janë hapat që duhet të ndiqni:

Nisni një shfletues uebi

Mund të vizitoni një shfletues uebi si Mozilla, Google Chrome ose Internet Explorer. Pasi të keni mbaruar, duhet të lundroni në krye të faqes tuaj dhe të gjeni shiritin e adresave. Për shembull, në këtë shirit mund të shkruani 192.168.0.1. Tani, shtypni enters dhe kaloni te hapi tjetër.

Identifikohu

Duhet të hyni në faqen e avancuar për të ndryshuar fjalëkalimin tuaj të Wi-Fi. Për këtë, mund t'ju duhet të plotësoni disa detaje, të cilat shpjegohen si më poshtë:

Emri i përdoruesit: Ky është emri i administratorit që duhet të shtypet me shkronja të vogla

Shiko gjithashtu: Çfarë është konfigurimi i mbrojtur Wifi (WPS), & A eshte e sigurt?

Fjalëkalimi: në krye të modemin tuaj WiFi, do të gjeni një ngjitëse të bardhë me një fjalëkalim. Ju mund të shkruani fjalëkalimin në fushën përkatëse. Megjithatë, fjalëkalimi është i ndjeshëm ndaj shkronjave të vogla, kështu që duhet të siguroheni që ta shkruani saktë.

Open Wizard

Tani, ju mund të hapni magjistarin ose të filloni një nisje të shpejtë. Nga këtu, zgjidhni opsionin për menaxhimin e rrjetit me valë.

Ndrysho kanalin

Më pas, mund të futësh fjalëkalimin e rrjetit WiFi në fushëpër një frazë kalimi. Sidoqoftë, nëse dëshironi të ndryshoni fjalëkalimin për rrjetin tuaj WiFi 5 GHz, duhet të zgjidhni opsionin për "ndryshoni kanalin". Pasi të keni mbaruar, mund të zgjidhni rrjetin tuaj WiFi 5 GHz.

Ruaj ndryshimet

Për të aplikuar fjalëkalimin e ri, duhet të ruani ndryshimet e fundit duke shtypur butonin "Apliko".

Rinisni sistemin tuaj

Hapi i fundit i kësaj metode është të rindizni modalitetin tuaj. Pastaj, gjithçka që duhet të bëni është të mbyllni sistemin. Më pas, mund të shkëputni të gjitha kabllot e modemit. Më pas, lëreni modemin tuaj të pushojë për rreth 2 minuta. Më në fund, pasi pajisja të jetë ftohur, mund të rindizni telat dhe të lejoni që sistemi i modemit të riniset.

Fjalëkalimi juaj është ndryshuar dhe ju keni siguruar me sukses rrjetin tuaj WiFi.

Megjithatë, nëse dëshironi të rivendosni cilësimet e paracaktuara të modemit, mund të futni një objekt me majë brenda vrimës së kunjit të pajisjes.

Ndryshoni fjalëkalimin WiFi duke përdorur ruterin WiFi

Mund të ndryshoni fjalëkalimin Wi-Fi të ruterit tuaj Arris duke përdorur vetë pajisjen. Për këtë, mund të ndiqni këto hapa të thjeshtë:

Shiko gjithashtu: 14 gjëra për të provuar nëse PS5 juaj nuk do të lidhet me WiFi
 1. Së pari, në kompjuterin ose telefonin tuaj, hapni një shfletues uebi.
 2. Më pas, kërkoni për ruterin tuaj Arris në dritaren e shfletuesit dhe hyni në portalin e internetit.
 3. Pasi të keni mbaruar, mund të kërkoni një opsion për cilësimet e sigurisë. Për shembull, mund të gjeni fushën me një etiketë që thotë "pre-shared-key."
 4. Ndrysho lidhjen e internetitfjalëkalimi.

Si mund ta përditësoj fjalëkalimin tim WiFi në Arris?

Nëse dëshironi të ndryshoni vetëm fjalëkalimin e WiFi në vend të modemit tuaj, mund ta bëni këtë duke ndjekur këto hapa të thjeshtë:

 1. Së pari, lundroni te Smart Home Manager dhe identifikohuni në llogarinë tuaj.
 2. Më pas, duhet të klikoni ikonën për të zgjedhur Wi-Fi im.
 3. Tjetra, trokitni lehtë mbi opsionin "Ndrysho" pranë fjalëkalimit ose emrit të Wi-Fi.
 4. Shtypni X për të përditësuar kredencialet tuaja me një emër ose fjalëkalim të ri WiFi.
 5. Zgjidhni ruajtjen për aplikimin e cilësimeve të reja.
 6. Më në fund, rilidhni të gjitha pajisjet e lidhura duke hyrë në rrjetin tuaj të ri WiFi kredencialet.

Këshilla për të vendosur një fjalëkalim të ri në rrjet

Kur ndryshoni fjalëkalimin tuaj, duhet të jeni të kujdesshëm për të maksimizuar sigurinë e rrjetit tuaj WiFi. Dhe meqenëse njerëzit mund të vjedhin lidhjen tuaj të internetit, ju duhet ta mbani fjalëkalimin tuaj sa më unik që të jetë e mundur. Për këtë, mund të merrni udhëzime nga këshillat e mëposhtme të vlefshme:

 • Shmangni përdorimin e fjalëve të fjalorit ose fjalëve që mund të hamendësohen lehtësisht
 • Përdorni numra ose karaktere të veçanta si @, !, #, etj. për ta bërë fjalëkalimin tuaj më të fortë
 • Përdorni shkronja të vogla dhe të mëdha në mënyrë strategjike
 • Përdorni fjalë unike ose kombinime fjalësh
 • Shmangni vendosjen e një fjalëkalimi që përfshin emrat e anëtarëve të familjes ose ditëlindjet pasi njerëzit mund t'i hamendësojnë lehtësisht

Si të gjeni fjalëkalimin e modemit Arris përmes System BasicTë konfigurohet faqja?

Kur ndryshoni cilësimet e rrjetit tuaj me valë, do të drejtoheni te një faqe e konfigurimit bazë të sistemit. Ju mund të gjeni të gjitha informacionet aktuale dhe çelësin e parapërndarë për emrin e rrjetit tuaj WiFi dhe fjalëkalimin e përditësuar në këtë faqe. Më pas, duhet të zgjidhni fushën që lexon Emri i rrjetit me valë (SSID). Këtu mund të gjeni çelësin e parapërndarë me fjalëkalimin e rrjetit tuaj WiFi.

Mendimet përfundimtare

Ndryshimi i fjalëkalimit dhe emrit të rrjetit ose ruterit tuaj WiFi është thelbësor për përmirësimin e sigurisë së rrjetit tuaj. Përveç kësaj, ju duhet të mbani një rutinë të ndryshimit të informacionit tuaj herë pas here për t'i mbajtur të tjerët të mos hyjnë në rrjetin tuaj WiFi.

Për më tepër, në këtë postim mund t'i gjeni të gjitha hapat e nevojshëm për përditësimin e informacionit tuaj. Për shembull, nëse ndiqni udhëzimet me kujdes, mund të përditësoni me lehtësi emrin dhe fjalëkalimin tuaj të WiFi. Megjithatë, nëse doni ta ktheni ruterin tuaj në cilësimet e fabrikës, mund ta rivendosni pajisjen duke përdorur opsionin pin-hole.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.