Si të ndryshoni fjalëkalimin e Mediacom WiFi?

Si të ndryshoni fjalëkalimin e Mediacom WiFi?
Philip Lawrence

Një lidhje WiFi është thelbësore për lidhjen e pajisjeve tuaja me rrjetin e internetit. Mediacom është një Ofrues i Shërbimeve të Internetit (ISP) që ofron lidhje Wi-Fi, harduer, softuer dhe infrastrukturë për zyra, biznese dhe shtëpi.

Lidhja e internetit Mediacom mund të mbrohet me një fjalëkalim. Sidoqoftë, duhet të ndryshoni fjalëkalimin tuaj të paracaktuar të Wi-Fi pasi të instaloni një konfigurim të ri.

Kjo për shkak se hakerat mund të qasen lehtësisht te kredencialet e paracaktuar të Wi-Fi. Pra, nëse mashtruesit hyjnë në rrjetin tuaj aktual, ata mund t'i përdorin të dhënat tuaja për aktivitete kriminale.

Shiko gjithashtu: Si të krijoni një pikë të nxehtë WiFi në Windows 10

Ndryshimi i fjalëkalimit të Mediacom Wi-Fi është mjaft i thjeshtë. Sidoqoftë, nëse nuk jeni të aftë për teknologjinë dhe nuk jeni të njohur me ndryshimin e kredencialeve të rrjetit tuaj, ndiqni këtë udhëzues të thjeshtë.

Si të ndryshoni fjalëkalimin tuaj të Mediacom WiFi?

Për të ndryshuar fjalëkalimin tuaj të WiFi duke përdorur Mediacom Home Network Manager, duhet të ndiqni këto hapa:

 1. Së pari, lundroni te shfletuesi juaj i preferuar i uebit.
 2. Tjetra, vizitoni faqen e Mediacom Home Network Manager.
 3. Përdorni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj të paracaktuar për të hyrë në faqen e menaxhimit të llogarisë Mediacom në faqen e identifikimit.
 4. Shtypni butonin e hyrjes.
 5. Nëse fjalëkalimi juaj nuk funksionon ose e keni harruar, mund të zgjidhni opsionin Wi-Fi "Harruat frazën tuaj të kalimit?"
 6. Pasi të keni përfunduar, prisni për një fjalëkalim të ri të dërguar nga Mediacom në adresën tuaj të emailit të dhënë për llogarinë e internetit të Mediacom.
 7. Kurju hyni në Mediacom Home Network Manager, lundroni në faqen e Panelit të Kontrollit.
 8. Zgjidhni Rrjeti im me valë nga paneli anësor i majtë i faqes kryesore të Panelit të Kontrollit.
 9. Zgjidhni opsionin e rrjetit me valë. Ekrani juaj do të shfaqë emrin tuaj aktual të rrjetit Wi-Fi (SSID) dhe fjalëkalimin në anën tuaj të djathtë.
 10. Caktoni emrin dhe fjalëkalimin tuaj të ri SSID ose Mediacom Network.
 11. Më pas zgjidhni ruajtjen butonin për të zbatuar kredencialet e reja të hyrjes.

Kur vendosni një fjalëkalim të ri të Mediacom, mbajeni të sigurt. Mos e ndani me të huajt; vendosni një fjalëkalim të fortë për siguri maksimale.

Mos harroni: emri juaj i përdoruesit të Mediacom mund të fillojë me një "w" ose "e" në varësi të kullës së shërbimit të caktuar. Shkronja do të pasohet nga një numër treshifror dhe 'regency'. Për shembull, emri i rrjetit mund të shfaqet si w564regency ose e987regency. Për më tepër, fraza juaj e parazgjedhur e kalimit mund të jetë 'mediacom16'.

Kur është koha e duhur për të përditësuar fjalëkalimin tuaj?

Idealisht, duhet të ndryshoni fjalëkalimin tuaj duke përdorur Menaxherin e Rrjetit Home të Mediacom një herë në disa muaj. Kjo mund t'ju ndihmojë të mbroni rrjetin tuaj me valë. Megjithatë, ka disa faktorë që kërkojnë ndryshimin e fjalëkalimit të Wi-Fi:

Shkelja e sigurisë

Nëse rrjeti juaj Wi-Fi në shtëpi është sulmuar nga hakerat, duhet të ndryshoni Mediacom Wi-Fi fjalëkalimin. Për më tepër, nëse një fqinj ose ofruesi juaj i shërbimit ju informon për një shkelje të të dhënave, ju duhetpërditësoni fjalëkalimin tuaj si masë sigurie.

Qasje e paautorizuar

Nëse dyshoni se të tjerët po përpiqen të hyjnë në rrjetin tuaj WiFi, duhet të përditësoni menjëherë fjalëkalimin tuaj. Në fund të fundit, të presësh për prova të forta të një rrjeti të hakuar nuk është e mençur.

Shpejtësia e ngadaltë e internetit

Dikush tjetër mund të përdorë rrjetin tuaj nëse sinjalet tuaja WiFi janë jashtëzakonisht të dobëta. Përveç kësaj, rritja e trafikut dhe përdorimi i madh i internetit shpesh mund të shkaktojnë shërbime më të ngadalta të internetit. Në raste të tilla, është më mirë të ndryshoni fjalëkalimin e Mediacom Wi-Fi.

Fjalëkalimi i përbashkët

Nëse e ndani fjalëkalimin tuaj të Mediacom me vizitorët e rinj, ndryshojeni pasi të largohen nga shtëpia. Përndryshe, mund të konfiguroni një llogari të ndryshme Mediacom për WiFi të vizitorëve.

Këshilla për vendosjen e një fjalëkalimi të fortë WiFi

Kur vendosni fjalëkalimin tuaj të Mediacom Wi-Fi, duhet të krijoni një fjalëkalim të fortë, unik dhe të besueshëm. Për këtë qëllim, mund të ndiqni këto këshilla:

Vendosni një fjalëkalim të gjatë

Vendosja e një fjalëkalimi të gjatë mund të dekurajojë hakerët që të hyjnë në rrjetin tuaj. Kjo për shkak se fjalëkalimet e gjata nuk mund të merren me mend lehtë.

Për më tepër, kur vendosni fjalëkalimin tuaj të ri, sigurohuni që të përdorni një kombinim të karaktereve speciale, shkronjave të mëdha dhe numrave. Kjo do ta bëjë edhe më të vështirë të hamendësohet fjalëkalimi juaj.

Shmangni përdorimin e frazave të zakonshme

Përdorimi i frazave të zakonshme dhe thënieve të njohura pasi frazat mund ta bëjnë fjalëkalimin tuajlehtësisht e paramendueshme. Në vend të kësaj, duhet të përdorni fjalëkalime që janë të veçanta për ju. Për shembull, mund të vendosni një fjalëkalim, duke përfshirë emrin e mësuesit tuaj të preferuar me numra dhe karaktere.

Shmangni përdorimin e informacionit personal

Nuk duhet të krijoni kurrë një fjalëkalim me të dhënat tuaja personale. Për shembull, shmangni shtimin e emrit, ditëlindjes ose vendit të punës në fjalëkalimin tuaj. Kjo për shkak se fqinjët tuaj ose dikush në rrethin tuaj mund të përdorin informacionin për të hyrë në rrjetin tuaj WiFi.

Mos vendosni të njëjtin fjalëkalim për të gjitha llogaritë tuaja

Përdorimi i të njëjtave kredenciale për rrjetin tuaj WiFi si llogaritë tuaja të tjera mund t'i bëjë të gjitha llogaritë tuaja të cenueshme nëse ndonjë llogari hakerohet. Këshilla më e mirë për të shmangur këtë problem është përdorimi i fjalëkalimeve të ndryshme për rrjetin tuaj WiFi dhe llogaritë e tjera në internet.

Shmangni përdorimin e sekuencave ose shkronjave ekzekutuese

Fjalëkalimet që përmbajnë shkronja funksionale si QWERTY ose sekuenca numrash si 1234567 mund të jenë lehtësisht të parashikueshme. Prandaj, duhet të shmangni përdorimin e tyre dhe të krijoni fjalëkalime me shkronja dhe numra të përzier.

Përditësoni rregullisht fjalëkalimin e rrjetit WiFi

Duhet të shmangni përdorimin e fjalëkalimeve tuaja WiFi për më shumë se 5 ose 6 muaj. Me rritjen e krimeve kibernetike, rrjetet me valë mund të hakohen lehtësisht nëse përdorni të njëjtin fjalëkalim për një kohë të gjatë. Pra, ndryshoni fjalëkalimin e Mediacom WiFi të paktën një ose dy herë në vit.

Këto këshilla nuk janë vetëmndihmon në përditësimin e fjalëkalimeve të internetit. Por ju mund t'i përdorni ato gjithashtu për të ndryshuar llogaritë tuaja të mediave sociale dhe fjalëkalimet e tjera të aplikacioneve.

Si mund t'i gjurmoni fjalëkalimet tuaja të reja?

Shumë njerëz shmangin ndryshimin e fjalëkalimeve të tyre thjesht sepse harrojnë. Fatkeqësisht, harrimi i fjalëkalimit nuk është vetëm një telash, por mund të kërkojë edhe ndryshime të shpeshta të fjalëkalimit.

Aq më keq, duhet të rivendosni cilësimet e rrjetit nëse nuk mund të rivendosni ose rivendosni fjalëkalimet tuaja.

Fatmirësisht, mund të ndiqni këto truke të thjeshta për të gjurmuar fjalëkalimin tuaj të Mediacom Wi-Fi:

 1. Shkruani fjalëkalimin tuaj të ri në një ditar ose ditar dhe ruajini ato në një vend të sigurt
 2. Përdor një menaxher të përshtatshëm fjalëkalimesh për të gjurmuar të gjitha fjalëkalimet e tua
 3. Përdor një gjenerues të dobishëm fjalëkalimesh. Këto aplikacione mund të krijojnë fjalëkalime më të forta që janë më të lehta për t'u mbajtur mend.
 4. Aktivizo vërtetimin me dy faktorë. Është një masë sigurie ku përdorimi i kredencialeve të rrjetit tuaj WiFi nuk është i mjaftueshëm. Për shembull, duhet t'i përgjigjeni saktë një pyetjeje sigurie nëse nuk mund të kujtoni fjalëkalimin tuaj të Wi-Fi. Më pas, do të merrni një email ose tekst me një kod për të hyrë në llogarinë e Mediacom.

Pse duhet të ndryshoni fjalëkalimin tuaj?

Ndryshimi i fjalëkalimit të Wi-Fi nga Menaxheri i Rrjetit Home mund të ofrojë përfitime të shumta. Ja se si:

Përmirësoni sigurinë e rrjetit

Përditësimi i fjalëkalimit tuaj të Mediacom Wi-Fi mund të përmirësojë sigurinë e rrjetit tuaj.Përdorimi i fjalëkalimeve të ndryshme për të gjitha llogaritë tuaja mund t'i bëjë kredencialet tuaja të hyrjes më pak të parashikueshme.

Hakerët mund të luftojnë për të gjetur fjalëkalimin tuaj dhe në fund të heqin dorë, duke e lënë rrjetin tuaj të sigurt nga vjedhjet e të dhënave dhe identitetit.

Shmangni qasjen e vazhdueshme

Hakerët nuk mund të hakojnë rrjetin tuaj WiFi për të hyrë vetëm në internet. Në vend të kësaj, ata mund të hyjnë në llogarinë tuaj të internetit në shtëpi për të gjurmuar të dhënat tuaja me kalimin e kohës dhe për të vjedhur informacione. Ndonjëherë, mund të mos vini re as që të tjerët monitorojnë aktivitetin tuaj në internet.

Megjithatë, nëse e ndryshoni rregullisht fjalëkalimin tuaj të Wi-Fi, mund t'i kufizoni këto rreziqe.

Limit Guesswork

Nëse përdorni një fjalëkalim për një periudhë të gjatë, fjalëkalimi juaj mund të bëhet lehtësisht i aksesueshëm. Kjo sepse dikush në rrethin tuaj mund të përpiqet ta hamendësojë. Përndryshe, dikush mund t'ju ketë parë duke shkruar fjalëkalimin.

Ndryshimi i fjalëkalimit rregullisht mund të zvogëlojë supozimet e bëra nga njerëzit në afërsi. Si rezultat, mund të kënaqeni duke përdorur rrjetin tuaj WiFi në mënyrë të sigurt.

Shmangni abuzimin me fjalëkalimin e vjetër

Nëse shisni ndonjë nga pajisjet tuaja të vjetra të aktivizuara me internet, ato mund të zbulojnë fjalëkalimin tuaj. Hakerët mund ta përdorin lehtësisht këtë informacion dhe të hyjnë në rrjetin tuaj WiFi.

Kështu, fshini plotësisht të gjitha të dhënat përpara se të shisni ndonjë pajisje të përdorur interneti. Ju gjithashtu duhet të përditësoni fjalëkalimin tuaj për të shmangur kërcënimet me qëllim të keq dhe siguri më të mirë.

Shiko gjithashtu: Cilat zinxhirë të ushqimit të shpejtë ofrojnë WiFi më të shpejtë? McDonald's u jep terren 7 konkurrentëve

Përmirësoni shpejtësinë e internetit

Kur pajisje të ndryshme hyjnë në rrjetin tuaj të internetit, trafiku juaj i internetit rritet. Kështu, mund të përjetoni sinjale të dobëta WiFi ose WiFi të dobëta.

Megjithëse mund të keni lidhje të dobët me internetin për shumë arsye, një rrjet WiFi i hakuar mund të jetë gjithashtu një shkak i mundshëm. Për t'u marrë me këtë problem, mund të ndryshoni fjalëkalimin tuaj të WiFi.

Kjo sepse përditësimi i fjalëkalimit do të shkëputë të gjitha pajisjet e lidhura. Pasi të keni mbaruar, duhet të rilidhni çdo pajisje manualisht me fjalëkalimin e ri.

Si të rivendosni routerin Mediacom?

Nëse harroni fjalëkalimin tuaj të mëparshëm, rivendosni ruterin tuaj për të konfiguruar një të ri. Ky hap rikthen të gjitha konfigurimet e fabrikës së ruterit tuaj.

Prandaj, kur rinisni ruterin, duhet të rregulloni sërish cilësimet. Procesi i rivendosjes për një ruter tipik Mediacom është mjaft i thjeshtë. Ja se si mund ta bëni:

 1. Së pari, shkëputni ruterin nga kablloja koaksiale.
 2. Më pas, gjeni butonin Reset në anën e pasme të routerit tuaj Mediacom.
 3. Kapni një objekt të mprehtë si kapëse letre ose stilolaps.
 4. Shtypni dhe mbani butonin me skajin e mprehtë për rreth 15 sekonda.
 5. Prisni që ruteri të hyjë në fazën e rindezjes.
 6. Kur dritat e modemit fillojnë të pulsojnë, ruteri juaj është rivendosur.
 7. Lëreni ruterin të riniset.
 8. Më pas vendosni një fjalëkalim të ri të fortë dhe sigurojeni rrjetin tuaj WiFi.

Mendimet përfundimtare

Ndryshimi i fjalëkalimit të WiFirregullisht është shumë e rëndësishme për sigurinë e internetit. HackThis është për shkak se hakerat dhe mashtruesit mund të hyjnë lehtësisht në rrjetin tuaj WiFi dhe ta përdorin atë për aktivitete të paligjshme.

Për të ndryshuar fjalëkalimin tuaj të internetit në Mediacom dhe për të konfiguruar përcjelljen e portit, ndiqni udhëzuesin e përshtatshëm të shpjeguar në këtë postim.

Duhet të ndiqni gjithashtu këshillat për vendosjen e një fjalëkalimi të ri më të fortë. Për shembull, provoni të përdorni një fjalëkalim unik me 8 shkronja me një kombinim shkronjash, numrash dhe karakteresh të ndryshme.

Së fundi, duhet të rivendosni modemin për të ndryshuar fjalëkalimin e WiFi nëse nuk mund të identifikoheni në llogarinë tuaj Mediacom.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.