Si të ndryshoni përditësimin e sistemit nga WiFi në të dhënat celulare

Si të ndryshoni përditësimin e sistemit nga WiFi në të dhënat celulare
Philip Lawrence

A është e mundur të përditësoni softuerin tuaj të telefonit inteligjent pa WiFi?

Përgjigja për këtë është një po. Ju duhet t'i ndryshoni pak cilësimet në telefonin tuaj dhe do të jeni në gjendje të përditësoni softuerin tuaj të telefonit inteligjent duke përdorur planin tuaj të të dhënave në vend të WiFi.

Mënyra për ndryshimin e cilësimeve mund të ndryshojë në varësi të faktit nëse keni një Android ose një iOS.

Fatmirësisht për ju, ne do t'ju tregojmë se si të ndryshoni përditësimet e sistemit nga WiFi në të dhëna celulare në Android dhe iOS. I gjithë procesi është mjaft i thjeshtë, ndiqni udhëzuesin tonë dhe do të jeni në gjendje të përditësoni softuerin tuaj brenda një kohe të shkurtër.

Pa humbur më kohë, le të hidhemi menjëherë në të.

Shiko gjithashtu: Si të vendosni ikonën WiFi në Taskbar në Windows 10

Si për të ndryshuar përditësimin e sistemit nga WiFi në të Dhënat celulare

Tani ka disa mënyra për të kryer procesin. Le të hedhim një vështrim në secilën metodë me kujdes. Më poshtë do të gjeni udhëzues për Android dhe iOS, të cilët mund t'i ndiqni në varësi të pajisjes që zotëroni.

Android

Para se të kalojmë në përditësimin e sistemeve me të dhëna celulare, mund të jetë e dobishme së pari për të mësuar se si funksionon përditësimi i sistemit nëpërmjet WiFi.

Përditësimi i softuerit me WiFi

Si parazgjedhje, telefoni juaj është vendosur të kryejë përditësime të softuerit nëpërmjet WiFi. Ju mund ta kontrolloni këtë duke ndjekur këto hapa:

 • Filloni duke shkuar te "Cilësimet" në telefonin tuaj.
 • Do t'ju duhet të lëvizni derisa të gjeni "Rreth pajisjes", klikoni në atë dhe më pas trokitni lehtë mbi "Përditësimi i softuerit". Nëse pajisja juaj është më e fundit, do ta bënigjeni opsionin "Përditësimi i softuerit" në ekranin e cilësimeve tuaja kryesore.
 • Pasi të hapet skeda "Përditësimi i softuerit", do të shihni opsionin "Shkarko përditësimet automatikisht". Nëse çelësi është aktivizuar, do të thotë që të gjitha përditësimet tuaja janë automatike. Përveç kësaj, ato do të vendosen të kryhen përmes rrjetit tuaj WiFi.

Përditësimi i softuerit me të dhëna celulare

Një nuk ka qasje në WiFi në të gjitha situatat.

Ndoshta po udhëtoni për punë dhe jeni mbështetur në planin tuaj të të dhënave. Ose mbase ofruesi juaj i shërbimit WiFi nuk funksionon, duke ju detyruar të kaloni te të dhënat.

Mund të ndiqni këto hapa për të kaluar nga WiFi në të dhënat celulare për përditësime të softuerit, pavarësisht nga rasti juaj. Procesi është pothuajse i njëjtë me atë të përmendur më herët:

 • Si më parë, fillimisht shkoni te "Cilësimet".
 • Më pas, lëvizni derisa të gjeni "Rreth pajisjes" ose "Software" përditësoni."
 • Megjithatë, këtë herë, në vend që të lini çelësin për "Shkarko përditësimet automatikisht", do të duhet të çaktivizoni çelësin.

Kjo duhet t'ju lejojë të shkarkoni përditësimet e sistemit nëpërmjet të dhënave celulare. Nëse keni një lidhje të dobët WiFi, ju sugjerojmë të fikni WiFi në telefonin tuaj përpara se të vazhdoni me një përditësim të sistemit.

Shiko gjithashtu: Si të ndryshoni Wi-Fi në zilen e derës

Nëse nuk dini si ta çaktivizoni WiFi, ndiqni këto hapa:

8>

 • Filloni duke shkuar te "Cilësimet" në telefonin tuaj.
 • Më pas, duhet të shkoni te "Lidhjet".
 • Do të shihni një çelës ndërrimi pranë"WiFi." Fikni çelësin.
 • Përndryshe, mund ta çaktivizoni WiFi-në tuaj përmes panelit të njoftimeve në drop-down.
 • Zbritni panelet e njoftimeve në telefonin tuaj.
 • Shtypni sinjalin WiFi derisa Hapet skeda WiFi. Më pas, çaktivizoni çelësin pranë WiFi.
 • Përditësimi i aplikacionit me të dhëna celulare

  Ndoshta dëshironi të përditësoni një aplikacion të caktuar dhe jo softuerin e telefonit tuaj. Epo, ka një mënyrë që mund t'i ndërroni këto përditësime edhe në të dhënat celulare.

  Nëse i keni shkarkuar aplikacionet nga Play Store, mund të ndiqni udhëzimet tona.

  Por, përpara se të kalojmë në procesin e përditësimit, duhet të siguroheni që jeni identifikuar në llogarinë tuaj të Google. Nëse jeni identifikuar tashmë, mos ngurroni të kapërceni hapat e mëtejshëm.

  • Nëse nuk jeni identifikuar më parë, duhet të shfaqet një kërkesë që ju kërkon të identifikoheni nëpërmjet llogarisë tuaj Google sapo ju hapni aplikacionin.
  • Thjesht, shtoni detajet e llogarisë suaj të Google dhe jeni gati.

  Nëse kjo metodë nuk funksionon, ja çfarë duhet të bëni :

  • Së pari, shkoni te "Cilësimet".
  • Lëvizni derisa të gjeni "Cloud and Accounts."
  • Më pas hapni "Llogaritë".
  • 9>Klikoni në opsionin "Shto llogari".
  • Zgjidhni "Google" dhe shtoni detajet e llogarisë tuaj. Mund t'ju duhet të vërtetoni më tej llogarinë tuaj.

  Tani që jeni identifikuar në Play Store, ja çfarë duhet të bëni më pas:

  • Filloni duke hapurAplikacioni "Play Store".
  • Më pas, klikoni në ikonën e profilit tuaj në anën e sipërme djathtas të ekranit.
  • Do t'ju duhet të trokitni në "Cilësimet" më pas.
  • 9>Zgjidhni "Preferencat e rrjetit".
  • Ndryshoni cilësimet për "Preferencat e shkarkimit të aplikacioneve" në "Për çdo rrjet". çdo rrjet."

  Përndryshe, ju gjithashtu mund të zgjidhni "Më pyesni çdo herë" për dy udhëzimet e fundit. Ky opsion është i përshtatshëm pasi mund të vendosni bazuar në nëse keni akses në WiFi ose të dhëna. Megjithatë, ne e pranojmë se shfaqja e vazhdueshme e shpejtë mund të jetë paksa e bezdisshme ndonjëherë.

  Përditësimi manual i aplikacionit me të dhëna celulare

  Pasi të keni ndryshuar cilësimet siç udhëzohet më sipër. Mund të provoni gjithashtu të përditësoni aplikacionet tuaja manualisht. Ja se si:

  • Shkoni te "Play store."
  • Klikoni në ikonën e profilit tuaj në pjesën e sipërme djathtas të ekranit tuaj.
  • Më pas zgjidhni "Menaxho aplikacionet dhe pajisjet".
  • Shko te skeda "Menaxho".
  • Mund t'i renditësh aplikacionet duke klikuar në etiketën "Përditësimet e disponueshme". .
  • Më pas mund të klikoni manualisht në çdo aplikacion për ta përditësuar.

  iOS

  Kalimi te të dhënat celulare për përditësimet e sistemit nuk është aq i thjeshtë në iOS sa është në Android. Mund t'ju duhet të kaloni një proces rrethrrotullimi, por nuk është e pamundur.

  Para se të hidheni në proces, do t'ju nevojiten gjërat e mëposhtme.

  • Një rrufekabllo
  • Mac
  • iPhone
  • Të dhënat celulare

  Përditësimi i sistemit me të dhëna celulare

  Sigurohu që të çaktivizosh WiFi si në Mac ashtu edhe në iPhone. Më pas aktivizoni të dhënat tuaja celulare në iPhone.

  Ka tre hapa kryesorë për të gjithë procesin.

  Hapi i parë: Lidhni të dhënat celulare të iPhone me Mac

  • Së pari, duhet të shkoni te "Cilësimet".
  • Çaktivizoni WiFi, Bluetooth dhe Personal Hotspot.
  • Më pas, përdorni kabllon Lightning për të lidhur telefonin tuaj me Mac-in tuaj. Kjo do t'ju lejojë të përdorni të dhënat tuaja celulare në Mac tuaj. '
  • Më pas, shkoni te "Personal Hotspot" në iPhone tuaj.
  • Çaktivizoni "Lejo të tjerët të bashkohen" dhe zgjidhni opsionin "Vetëm USB".
  • Ju. mund të marrë një kërkesë që ju kërkon të "Trust or Not Trust", të futni "Trust" dhe të futni fjalëkalimin tuaj të iPhone.
  • Tani, kaloni në Mac tuaj. Klikoni në logon e Apple në anën e sipërme të majtë të ekranit tuaj. Klikoni në Preferencat e Sistemit.
  • Më pas lëvizni derisa të gjeni Sharing dhe më pas klikoni në Internet Sharing. Mos klikoni ende në kutinë e vogël pranë saj.
  • Kur të hapet skeda e Ndarjes së Internetit, klikoni në menynë rënëse pranë "Ndani lidhjen tuaj nga:" për të zgjedhur "iPhone USB".
  • Për opsionin "Përdorimi i kompjuterit", zgjidhni "WiFi".
  • Të kujtohet kutia e vogël pranë ndarjes së Internetit që ju kërkuam të mos klikoni? Epo, është koha të klikoni mbi të tani.
  • Do të shfaqet një dritare kërcyese që ju kërkon të vendosniEmri dhe fjalëkalimi i WiFi. Futni informacionin e saktë dhe klikoni në "Ok".

  Hapi i dytë: Lidhni iPhone me Mac WiFi

  Tani që i kemi lidhur të dhënat tuaja celulare me Mac-i juaj dhe po projektohet si një lidhje WiFi, është koha për të lidhur telefonin tuaj me këtë WiFi.

  • Hapni "Settings" në iPhone tuaj.
  • Trokitni lehtë mbi "WiFi".
  • Aktivizoni çelësin për "WiFi".
  • Kur të shihni emrin e përdoruesit të Mac WiFi tuaj, klikoni mbi të dhe futni fjalëkalimin tuaj WiFi.

  Hapi i tretë: Përditësoni softuerin e sistemit

  Tani që jeni lidhur me internetin duke përdorur të dhënat tuaja, është koha për të përditësuar softuerin e sistemit.

  • Filloni duke shkuar te "Cilësimet".
  • Më pas, shkoni te "Të përgjithshme".
  • Më pas prekni "Përditësimi i softuerit".

  Përditësoni aplikacionet në iOS

  Meqenëse je tashmë i lidhur me internetin, mund të përditësosh edhe aplikacionet në telefonin tënd.

  Ka dy mënyra për të kryer këtë proces:

  Përditësimi automatik

  Nëse i keni të aktivizuara përditësimet tuaja automatike, aplikacionet tuaja duhet të përditësohen automatikisht vetë. Mund të kontrolloni nëse funksioni i përditësimit automatik është aktivizuar si kjo:

  • Së pari, shkoni te "Cilësimet".
  • Më pas zgjidhni "App Store".
  • Nëse çelësi pranë "Përditësimet e aplikacioneve" është i aktivizuar, do të thotë që keni aktivizuar përditësimet automatike.

  Përditësimi manual

  Nëse i keni çaktivizuar përditësimet automatike, ju gjithashtu mund të përditësoni manualisht aplikacionet tuaja. Ja çfarëju duhet të bëni:

  • Shkoni te "App Store".
  • Trokitni mbi ikonën e profilit tuaj.
  • Më pas lëvizni poshtë për të parë nëse ka ndonjë në pritje përditësimet. Nëse po, trokitni lehtë mbi butonin "Përditëso" pranë aplikacionit ose trokitni lehtë mbi "Përditëso të gjitha".

  Përfundim

  Ndonjëherë lidhjet WiFi shfaqen, ose ndoshta jeni jashtë dhe duhet të kaloni në të dhëna. Në këto situata, është thelbësore të dini se si të ndryshoni përditësimin e sistemit nga WiFi në të dhëna celulare.

  Procesi është mjaft i thjeshtë për t'u arritur, pavarësisht nëse keni një Android ose një iOS. Thjesht ndiqni udhëzimet tona dhe nuk do të keni asnjë problem.
  Philip Lawrence
  Philip Lawrence
  Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.