Si të përdorni Apple Watch Wifi pa telefon?

Si të përdorni Apple Watch Wifi pa telefon?
Philip Lawrence

Apple Watch është një nga teknologjitë më befasuese të Apple. E zgjuar, funksionale dhe kompakte, Ora është shumë më tepër se sa sugjeron emri i saj. Me pak fjalë, është një telefon inteligjent në formë si një aksesor elegant.

Nëse jeni në mesin e atyre të cilëve lista e kovës kryesohet nga Apple Watch, atëherë mund të keni pyetur veten nëse keni nevojë për një iPhone për Apple Watch punë.

Përgjigja e thjeshtë është po. Orët e Apple janë krijuar për të qenë funksionale si një pajisje shoqëruese e një iPhone, jo si një pajisje e pavarur.

Megjithatë, a do të thotë kjo se një Apple Watch ka zero funksionalitet dhe përdorshmëri pa etiketuar iPhone? Përgjigja është jo. Ka veçori të orës që mund t'i shfrytëzoni vetëm me një iPhone të lidhur afër, ndërsa veçoritë e tjera funksionojnë në mënyrë të pavarur. Le t'i hedhim një vështrim më të afërt secilit.

Gjërat e para së pari: Vendosja e një Apple Watch

Kjo është faza fillestare më e madhe, ku nuk dëshironi një iPhone; ju duhet. Nuk mund ta konfiguroni orën tuaj Apple pa e çiftuar atë me një iPhone.

Nëse po pyesni nëse ka ndonjë mënyrë për të përdorur Apple Watch me një telefon tjetër, atëherë kjo është shumë e mirë; nuk do te arrish askund. Duhet të keni parasysh gjithashtu se edhe midis produkteve iOS, Apple Watches mund të konfigurohen dhe çiftohen vetëm me iPhone, madje as me iPad ose iMac.

Lidhja e orës me iPhone funksionon përmes Bluetooth dhe konfigurimi kryhetduke përdorur aplikacionin Watch në telefonin tuaj.

Përdorimi i një Apple Watch pa iPhone të çiftuar

Kjo është ajo që po kërkoni. Për ta bërë këtë të thjeshtë për t'u kuptuar, le të bëjmë një dallim.

Kur nuk e keni iPhone të lidhur në afërsi të orës së Apple, mund ta përdorni orën në tre mënyra; qoftë në rrjetin tuaj celular ose në një lidhje Wi-Fi aty pranë ose në mungesë të njërës prej tyre.

Në Cellular

Për të përdorur Apple Watch në një rrjet celular, duhet të siguroheni që Apple juaj Modeli i orës është celular. Kërkohet gjithashtu një opsion konfigurimi GPS në Orë. Duke pasur parasysh lidhjen celulare dhe GPS, mund ta përdorni orën tuaj sa herë që keni sinjale nga operatori juaj celular.

Cilat janë funksionet që janë ende të disponueshme në Apple Watch tuaj celular pa iPhone të çiftuar afër dhe me një model celular ?

 • Dërgo dhe merr mesazhe.
 • Bëni dhe përgjigjuni telefonatave.
 • Përdor aplikacionin Siri
 • Transmetoni muzikë përmes Apple Music
 • Kontrollo motin
 • Dëgjo podkaste dhe libra audio.
 • Përdor të gjitha aplikacionet që lidhen me kohën (orë, kohëmatës, kronometër, etj.)
 • Bëni blerje me Apple Pay.
 • Gjurmo aktivitetin dhe stërvitjen tënde
 • Kontrollo gjërat thelbësore (rrahjet e zemrës, nivelet e oksigjenit në gjak, etj.)

Megjithëse Apple Watches janë pajisje shoqëruese që nuk mund të përdoret vetëm në mënyrë të pavarur, një model celular i Apple Watch me një celular të aktivizuarplani është me të vërtetë versioni më i pavarur i Apple Watches në dispozicion që mund të merrni.

Shiko gjithashtu: Çfarë është një termometër WiFi & Si të përdorni një

Për më tepër, mund të mbani parasysh gjithashtu se Apple Watches vijnë me një GPS të integruar që u mundëson atyre të marrin informacion më të saktë rreth vendndodhjen dhe shpejtësinë tuaj ndërsa angazhoheni në një stërvitje në natyrë pa iPhone tuaj.

Nëse keni një Apple Watch Series 3, një Apple Watch Series 4 ose një Apple Watch Series 5, atëherë mund të fitoni edhe informacion në lidhje me fitimin/zbritjen e lartësisë. Me Apple Watch SE dhe Apple Watch Series 6, ky informacion është edhe më i saktë.

Në Wi-Fi

Tani, nëse planifikoni të përdorni Apple Watch pa iPhone afër, por në prania e një lidhjeje interneti, atëherë mund të bëni shumë! Kjo vlen edhe nëse telefoni juaj është afër, por i fikur.

Megjithatë, kini parasysh se Apple Watch do të lidhet vetëm me një rrjet Wi-Fi që ishte lidhur më parë me iPhone.

Pa iPhone, mund të përdorni veçoritë e mëposhtme në orën tuaj të Apple përmes një rrjeti Wi-Fi të disponueshëm në distancë:

 • Merrni aplikacionet nga App Store.
 • Përdorni iMessage
 • Bëni dhe merrni telefonata (mund të përdorni telefonatat me Wi-Fi këtu nëse është aktivizuar. Përndryshe, telefonatat audio FaceTime mund të funksionojnë)
 • Dëgjoni muzikë, podkaste dhe libra audio.
 • Ndiqni stoqet tuaja
 • Përdor aplikacionin Siri
 • Merr përditësime për motin
 • Përdor walkie-talkie
 • Kontrolloshtëpi
 • Bli me Apple Pay
 • Përdor aplikacione të lidhura me kohën
 • Përdor çdo aplikacion të palëve të treta që kërkojnë një lidhje rrjeti Wi-Fi.

Pa asnjë lidhje Wi-Fi ose lidhje celulare

Megjithëse kjo është mënyra më e kufizuar për ju që të përdorni Apple Watch, ajo vazhdon të tregojë se edhe pa u lidhur me Wi-Fi ose ndonjë celular rrjeti ndërsa jeni larg iPhone-it tuaj, Apple Watch nuk është krejtësisht i padobishëm.

Pra, në vende të tilla si majat e maleve, deti ose shëtitjet, ku rrjetet wi-fi ose sinjalet celulare nuk janë të disponueshme, pajisja kompakte mund të jetë ende e dobishme.

Këtu janë një sërë gjërash që mund të bëni ende në Apple Watch:

 • Ndiqni stërvitjen tuaj
 • Përdorni në bazë të kohës aplikacionet
 • Shiko fotot nga albumet e fotove të sinkronizuara.
 • Përdor regjistruesin
 • Gjurmo gjumin dhe ciklin menstrual
 • Bëni blerje me Apple Pay.
 • 7>Dëgjo muzikë, podkaste dhe libra audio.
 • Kontrollo rrahjet e zemrës dhe nivelin e oksigjenit në gjak (me aplikacionin Blood Oxygen)

Kjo është pothuajse e mjaftueshme për të mos u mërzitur dhe ruajtjen e fitnesit tuaj. I përshtatshëm për kohë të dëshpëruara, apo jo?

Përdorimi i shumë orëve të Apple në një iPhone

Siç u trajtua më herët, ju nevojitet një iPhone për të konfiguruar një Apple Watch. Megjithatë, a do të thotë kjo se çdo orë Apple ka nevojë për një iPhone unik për t'u lidhur? Absolutisht jo.

Përmes Family Setup, një anëtar i familjes që zotëron një iPhone mund të lidhet me një tjetërOrë të shumta Apple të anëtarëve të familjes.

Kjo veçori është një mirësjellje e versioneve më të fundit të iOS 14 dhe watchOS 7. Megjithatë, të duhet një iPhone 6 ose version më i ri me iOS 7 ose version më i ri për të konfiguruar lojën Family Setup.

Orat duhet të jenë ose Apple Watch Series 4 ose më vonë me celular ose Apple Watch SE me celular dhe watchOS 7 ose version më i ri.

Të gjitha orët e Apple të lidhura përmes Family Setup mund të përdoren për shumë funksione, duke përfshirë kryerjen dhe marrjen e telefonatave dhe përdorimin e iMessage, ndër shumë të tjera. Përdorimi i aplikacioneve të palëve të treta, megjithatë, varet nga disponueshmëria e internetit.

Shiko gjithashtu: Shpejtësia WiFi falas nën mesataren në shumicën e hoteleve

Shënimi përfundimtar

Pra, me këtë, ne mund të shohim se një Apple Watch është një vegël mjaft e dobishme, me ose pa u lidhur me iPhone-in e çiftuar, një rrjet Wi-Fi ose një plan celular funksional.

Megjithëse, sigurisht, kur përdorni orën e Apple me iPhone dhe Wi-Fi të çiftuar, performanca maksimizohet . Por, përmes funksionalitetit të Apple Watch të paraqitur këtu, shpresojmë që të shihni se sa i denjë për një investim është akoma!
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.