Si të përdorni Chromecast pa WiFi

Si të përdorni Chromecast pa WiFi
Philip Lawrence

A po udhëtoni në një vend ku nuk keni akses në WiFi dhe pyesni veten nëse mund të përdorni Chromecast pa WiFi?

Chromecast i Google është një pajisje që ju lejon të transmetoni përmbajtje nga platforma të ndryshme në televizorin ose desktopin tuaj. Shumica e këtyre platformave të transmetimit, si Netflix, Hulu dhe Youtube, kërkojnë një lidhje interneti për të funksionuar.

Si transmetoni kur nuk keni akses në WiFi?

Epo, ju sugjerojmë të vazhdoni të lexoni për ta zbuluar. Në këtë postim, ne do të diskutojmë nëse Chromecast mund të përdoret pa WiFi. Dhe nëse po, si të përdoret Chromecast pa WiFi.

Le të kalojmë menjëherë te postimi.

A mund ta përdorni Chromecast pa WiFi?

Google Chromecast është një pajisje që shton funksione inteligjente në televizorin tuaj kur lidhet përmes portës HDMI.

A kërkon Google Chromecast WiFi për transmetim si Amazon Fire Stick dhe Roku?

Mund të keni një lidhje të dobët ose jeni në një vendndodhje ku nuk mund të përdorni WiFi. Kjo nuk do të thotë që Chromecast-i juaj është i padobishëm. Do të befasoheni këndshëm kur zbuloni se mund të përdorni ende Chromecast-in tuaj pa u lidhur me WiFi.

Përndryshe, nëse lidhja juaj WiFi është e dobët, mund të përdorni përsëri internetin në Chromecast pa një lidhje WiFi.

Shiko gjithashtu: Si të përditësoni iPhone pa wifi

Si të përdorni Chromecast pa WiFi, ju pyesni?

Epo, vazhdoni të lexoni.

Si të përdorni Chromecast pa WiFi?

Këtu janë disamënyra të ndryshme në të cilat mund të përdorni Chromecast-in tuaj pa u lidhur me WiFi.

Modaliteti i vizitorit

Kjo është një nga mënyrat më të lehta për t'u lidhur me Chromecast-in tuaj pa WiFi. Modaliteti i mysafirëve i Chromecast i lejon përdoruesit të aksesojnë Chromecast-in tuaj pa u lidhur me rrjetin tuaj WiFi të shtëpisë.

Ky funksion është i shkëlqyeshëm kur nuk keni akses në WiFi në telefonin tuaj inteligjent ose keni të bëni me një sinjal të dobët.

Modelet më të fundit të Chromecast kanë një sinjal të integruar WiFi, kështu që dikush që nuk është i lidhur me WiFi mund të lidhet me Chromecast duke futur një kod PIN.

Si e dini nëse pajisja juaj ka modalitetin e vizitorit?

 • Filloni duke hapur Google Aplikacioni Home në pajisjen tuaj.
 • Më pas, shtypni në pajisjen tuaj Chromecast.
 • Pasi të hapet faqja e pajisjes Chromecast, trokitni lehtë mbi ikonën e Cilësimeve në anën e sipërme djathtas të ekranit.
 • <>
 • 7>Lëvizni poshtë derisa të gjeni "Cilësimet e pajisjes". Këtu duhet të shihni "Modaliteti i mysafirëve". Nëse nuk mund ta gjeni, kjo do të thotë se pajisja juaj nuk e ka këtë funksion.

Si mund ta gjej pinin e modalitetit të vizitorit?

 • Nën "Modaliteti i vizitorit", duhet të jeni në gjendje të shihni një kod PIN.
 • Nëse ju nuk mund ta shohë kodin PIN të listuar në modalitetin e vizitorit, mund t'ju duhet të aktivizoni ose aktivizoni modalitetin e vizitorit për të aktivizuar funksionin. Pasi të ndizni çelësin, do të mund të shihni kodin PIN.
 • Futni kodin PIN në pajisjen tuaj dhe lidheni lehtësisht me Chromecast-in tuaj.

Pasqyrimi i ekranit

Bëjkeni disa episode të shkarkuara në aplikacionin Netflix të telefonit tuaj? Dëshironi të shijoni shikimin në një ekran më të madh?

Epo, nëse jeni përdorues i Android, keni fat!

Përdoruesit e Android me KitKat 4.4.2 ose më të lartë mund të pasqyrojnë drejtpërdrejt Pajisjet Android në Chromecast pa një lidhje WiFi.

Si është e mundur kjo, ju pyesni? Thjesht ndiqni këto hapa:

 • Hapni aplikacionin Google Home në pajisjen tuaj Android.
 • Në këndin e djathtë të ekranit, do të shihni tre vija horizontale. Trokitni mbi to për të hapur menynë rënëse.
 • Në meny, do të shihni opsionin "Cast Screen/Audio". Trokit mbi të.
 • Më pas, gjeni emrin e pajisjes tuaj Chromecast dhe trokitni lehtë mbi të.
 • Pasi të lidhen pajisjet tuaja, mund ta luani videon në telefonin tuaj dhe ajo do të pasqyrohet audion dhe videon në ekran.

A mundet përdoruesit e iOS të pasqyrojnë ekranin në Chromecast?

Po, përdoruesit e iOS mund të pasqyrojnë ekranin në Chromecast. Megjithatë, për ta bërë këtë, ju duhet një lidhje e qëndrueshme në internet. Do t'ju duhet gjithashtu të instaloni një aplikacion dytësor që ju lejon të lidheni dhe të pasqyroni në Chromecast.

Mund të përdorni aplikacionin Chromecast Streamer. Aplikacioni është i lirë për t'u përdorur fillimisht. Megjithatë, pas javës së parë, ju kërkohet të paguani për një abonim.

Përndryshe, mund të përdorni aplikacionin Replica: Screen Mirror Cast TV. Ky aplikacion është falas për dy javët e para, dhe më pas, duhet të paguani për versionin Premium.

Është.A ka ndonjë mënyrë që përdoruesit e iOS të pasqyrojnë pa WiFi?

Fatkeqësisht, nuk ka asnjë mënyrë që përdoruesit e iOS të pasqyrojnë në Chromecast pa një lidhje WiFi. Jo vetëm që iPhone juaj duhet të lidhet me internetin, por duhet të lidhet me të njëjtin internet si Chromecast-i juaj për të pasqyruar.

Përdorimi i Ethernetit për Chromecast

Nëse keni një lidhje të mirë WiFi, por sinjalet janë shumë të dobëta për të arritur atje ku ndodhet televizori juaj, atëherë ne kemi një zgjidhje për ju.

Shiko gjithashtu: Si të konfiguroni një ndërprerës rrjeti dhe ruter

Jo, nuk keni nevojë të zhvendosni ruterin ose televizorin tuaj. Mund të përdorni një kabllo ethernet për të aktivizuar internetin në Chromecast-in tuaj. Megjithatë, për ta bërë këtë, do t'ju duhet të blini një përshtatës Ethernet për Chromecast.

Në disa raste, Chromecast qëndron i lidhur me WiFi të dobët, edhe kur është lidhur një kabllo ethernet. Nëse jeni duke u përballur me këtë problem, ndiqni këto hapa:

 • Hapni aplikacionin Google Home në pajisjen tuaj.
 • Më pas, klikoni në pajisjen tuaj Chromecast nën "Pajisjet e tjera të Cast. "
 • Pasi të hapet faqja e pajisjes, trokitni lehtë mbi ikonën e ingranazhit në pjesën e sipërme djathtas të faqes.
 • Faqja "Cilësimet e pajisjes" do të hapet.
 • Lëvizni poshtë derisa të gjeni WiFi
 • Përveç lidhjes tuaj WiFi, do të shihni opsionin për ta harruar. Trokitni mbi të.

Pasi të keni harruar lidhjen WiFi, Chromecast juaj duhet të përdorë lidhjen e internetit nga kablloja ethernet. Kur dëshironi të lidheni përsëri me WiFi, përsëritnihapat derisa të gjeni opsionin WiFi dhe të shtoni ID-në dhe fjalëkalimin tuaj të WiFi për t'u rilidhur.

Përdorimi i pikës celulare

Nëse keni të dhëna celulare, mund të përdorni gjithashtu telefonin inteligjent për të siguruar një lidhje interneti për Chromecast.

Megjithatë, kjo do të thotë se telefoni juaj do të veprojë si një ruter WiFi. Nuk do të jetë në gjendje të lidhet si transmetues në Chromecast. Do të të duhet një pajisje tjetër për t'u lidhur me Chromecast.

Kthimi i pikës së qasjes së telefonit inteligjent harxhon gjithashtu shumë bateri. Vetëm sigurohuni që të mos keni nevojë urgjente për një bateri dhe mbani në dorë një karikues ose bankë energjie.

Duke përdorur një ruter udhëtimi

Përndryshe, mund të përdorni një ruter udhëtimi për të lidhur Chromecast-in tuaj me Interneti. Të duhet një ruter portativ 3G/4G/5G dhe mund ta lidhësh me Chromecast-in tënd ashtu siç do të lidhje një WiFi të rregullt.

Përveç kësaj, një ruter portativ është një pajisje e dobishme për t'u pasur, veçanërisht nëse udhëtoni shumë. Asnjëherë nuk e dini se mund t'ju duhet të përdorni internetin.

Përdorimi i një aplikacioni të softuerit të ruterit virtual

Nëse keni një lidhje interneti me tela për laptopin ose desktopin tuaj, mund ta ktheni laptopin tuaj në një pikë interneti dhe më pas lidhni Chromecast-in tuaj me internetin duke përdorur një aplikacion softuerësh të routerit virtual.

Një softuer i besueshëm që mund të përdorni është Connectify Hotspot. Aplikacioni ka një version bazë falas dhe një version me pagesë me veçori shtesë. Ju mund ta përdorni këtë aplikacionnë Windows dhe Mac.

Si mund ta kthej laptopin/desktopin tim në një pikë hyrëse?

 • Filloni duke hapur Connectify Hotspot dhe ndiqni udhëzimet për të konfiguruar aplikacionin.
 • Pasi të përfundojë procesi i konfigurimit, klikoni në skedën e cilësimeve.
 • Zgjidhni "WiFi Hotspot".
 • Më pas zgjidhni lidhjen e internetit që dëshironi të ndani.
 • Vendosni një emër dhe fjalëkalim të Hotspot-it.

Pasi të keni përfunduar këtë proces, duhet të jeni në gjendje ta lidhni atë me Chromecast-in tuaj pa asnjë problem.

Si mund të transmetoj te Chromecast?

Nëse dëshironi të transmetoni në Chromecast tuaj duke përdorur telefonin inteligjent, ndiqni këto hapa:

 • Filloni duke hapur përmbajtjen e medias që dëshironi të transmetoni.
 • Në majtas lart të ekranit tuaj, do të shihni gize. Është një drejtkëndësh i vogël me një simbol WiFi në njërin skaj.
 • Sigurohu që Chromecast-i yt të jetë i ndezur.
 • Do të shfaqet një dritare kërcyese që të kërkon të zgjedhësh një pajisje që dëshiron të transmetosh. Zgjidhni pajisjen që keni zgjedhur dhe shijoni shikimin në ekran të madh.

Përndryshe, nëse dëshironi të transmetoni duke përdorur kompjuterin ose laptopin tuaj, mbani në mend se nuk mund ta bëni këtë pa akses në internet.

Për të transmetuar në Chromecast nëpërmjet një kompjuteri, ndiqni këto udhëzime:

 • Së pari, sigurohuni që kompjuteri juaj dhe Chromecast të jenë të lidhur me të njëjtën lidhje interneti.
 • Më pas, hapni shfletuesin Chrome në kompjuterin tuaj.
 • Hapni përmbajtjen e medias që dëshironi të transmetoni
 • Klikoninë tre pikat në këndin e sipërm djathtas të shfletuesit tuaj Chrome.
 • Nga menyja rënëse, kliko "Cast".
 • Pasi të keni zgjedhur pajisjen tuaj Chromecast, e gjithë shfletuesi duhet të transmetohet në ekranin e televizorit.

Si mund të luaj video jashtë linje në kompjuterin tim në Chromecast?

Nëse doni të transmetoni video jashtë linje në Chromecast duke përdorur laptopin tuaj, do t'ju duhet të instaloni një aplikacion dytësor. Ka dy aplikacione falas që mund të përdorni: Plex Media dhe Videostream.

Megjithatë, mbani parasysh se laptopi juaj dhe Chromecast duhet të lidhen me të njëjtën lidhje interneti dhe do t'ju duhet përditësimi më i fundit i shfletuesi Chrome i instaluar në laptopin tuaj.

Përfundim

Ndryshe nga disa pajisje transmetimi, Chromecast lejon përdoruesit e tij të transmetojnë edhe pa një lidhje WiFi duke përdorur modalitetin e vizitorit.

Përndryshe, mund të përdorni një kabllo etherneti ose një ruter udhëtimi për t'ju ndihmuar të lidhni Chromecast-in tuaj me internetin. Mund të pasqyroni lehtësisht nga një pajisje Android pa qasje në internet. Megjithatë, e njëjta gjë nuk është e mundur për pajisjet iOS.

Shpresojmë që ky postim t'ju ndihmojë t'u përgjigjeni çdo pyetjeje që keni pasur në lidhje me përdorimin e Chromecast-it pa WiFi.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.