Si të përdorni internetin në Kindle Fire pa WiFi?

Si të përdorni internetin në Kindle Fire pa WiFi?
Philip Lawrence

A e keni të vështirë kur përdorni internetin në Kindle fire pa WiFi?

Nëse i keni thënë po pyetjes së mësipërme, atëherë jeni në vendin e duhur!

Në këtë postim , ne do të zhytemi më thellë në botën e Kindle Fire dhe do t'ju mësojmë gjithçka se si ta aktivizoni internetin në ndezjen e zjarrit pa Wi-Fi. Ne ju kemi mbuluar nga metoda të ndryshme lidhjeje për mënyrën se si duhet t'i konfiguroni ato.

A jeni kurioz të dini më shumë? Pastaj thjesht lexoni.

A kam nevojë edhe për Wi-Fi për t'u lidhur me My Kindle Fire?

Çdo veçori e vetme e Kindle fire ofron përmbajtje dixhitale duke u lidhur me llogarinë e përdoruesit në Amazon. Çfarë do të thotë kjo është se ju do të keni nevojë për një lidhje interneti shumicën e kohës.

Megjithatë, NUK ju nevojitet vetëm lidhja Wi-Fi për të përdorur pajisjen tuaj.

Dëshironi të dini mënyra se si mund të përdorni internetin pa telashin e marrjes së Wi-Fi? Ndiqni hapat e mëposhtëm:

 • Mund të përdorni të dhënat celulare.
 • Mund të kaloni në planin e të dhënave të Amazon.
 • Përdorimi i Hotspot-it të telefonave ose pajisjeve të tjera është gjithashtu një opsion.

1. Përdorni të dhënat celulare në Kindle Fire

Fillimisht, Kindle Fire nuk kishte një veçori të kartës SIM për të përdorur të dhënat celulare. Që atëherë, Amazon e kuptoi rëndësinë e saj dhe e rregulloi këtë problem duke u ofruar përdoruesve të saj një opsion për të futur një SIM brenda pajisjeve të tyre.

Me një kartë SIM të paprekur, mund të vazhdoni të lexoni librin tuaj të preferuar ose të transmetoni ndonjë seriju dëshironi.

Nëse sapo e keni marrë tabletin tuaj Kindle për herë të parë, ose nuk dini si ta përdorni këtë ndërfaqe krejt të re, mos u shqetësoni më pasi ne do t'ju çojmë në çdo hap.

Megjithatë, nëse keni përdorur një telefon android, kjo do t'ju japë një avantazh shtesë për shkak të ndërfaqes së ngjashme.

Ja se si të përdorni të dhënat celulare në Kindle Fire:

 • Filloni duke zvarritur gishtin poshtë nga pjesa e sipërme e ekranit bazë të tabletit tuaj për të hapur menynë e njoftimeve.
 • Më pas, ju lutemi kërkoni një opsion me valë në krye të menysë së njoftimeve dhe shtypni pasi ta keni gjetur.
 • Do të hapet një meny, duke ju paraqitur opsione të ndryshme të disponueshme të rrjetit. Shtypni "Mobile Network."
 • Pasi të hapet një ekran i ri që shfaq opsione të ndryshme, zgjidhni "Data Enable" për ta aktivizuar.
 • Do të hapet një dritare që tregon një ikonë kyçjeje. Rrëshqitni nga e djathta në të majtë.
 • Më pas, futni fjalëkalimin që keni zgjedhur për Kindle Fire.
 • Sapo ta bëni këtë, të dhënat tuaja celulare do të aktivizohen.

2. Përdorni planin e të dhënave të Amazon:

Nëse jeni përdorues i Kindle Fire HD 4G LTE ose ndonjë modeli tjetër shumë më të avancuar teknologjikisht, atëherë keni fat!

Ju mund të përdorni planin vetë të të dhënave të Amazon duke paguar për të çdo vit.

Si funksionon?

Ky plan ju lejon të përdorni një minimum prej 250 MB në muaj çdo vit.

Shiko gjithashtu: Konfigurimi i Zgjeruesit Wifi Nextbox: Një udhëzues hap pas hapi

Me këtë veçori, ju mund ta përdorni internetin lehtësisht pa tësherr për të gjetur një lidhje Wi Fi. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të abonoheni në planin vjetor të të dhënave të Amazon.

Nëse keni probleme me përdorimin e planit të blerë pavarësisht se ju kanë mbetur të dhëna të mjaftueshme, duhet të kontaktoni me mbështetjen e klientit të Amazon. Ata do t'ju kontaktojnë menjëherë për të zgjidhur problemin tuaj.

3. Përdorni Hotspot-in e pajisjeve të tjera:

Nëse nuk keni Kindle Fire HD ose modele të mëtejshme të avancuara, alternativat tuaja për t'u lidhur me internetin bëhuni më i hollë.

Megjithatë, nëse keni një telefon inteligjent ose një tablet me një lidhje të dhënash, mund ta përdorni atë si një pikë aksesi celular. Ky funksion funksionon për Android dhe iOS; gjithçka që duhet të bëni është ta vendosni telefonin tuaj si një pikë e nxehtë celulare.

Mund të blini gjithashtu pikat e kontaktit celular, të cilat janë pajisje që përmbajnë karta SIM që përdoren vetëm për të dhëna.

Pse ende përballem me probleme gjatë lidhjes së Kindle Fire me internetin?

Nëse nuk mund ta lidhni tabletin tuaj me internetin, këtë problem po e shkakton ndonjë arsye tjetër.

Shiko gjithashtu: Si të lidhni GoPro me Wi-Fi të kompjuterit

Këtu janë disa nga hapat që mund ta zgjidhni:

 • Sigurohuni që pajisja juaj të mos jetë në modalitetin e aeroplanit.
 • Instaloni versionin më të fundit të softuerit në pajisjen tuaj.
 • Provo një rivendosje të fortë në pajisjen tuaj duke shtypur butonin e ndezjes për disa sekonda derisa të fiket pajisjen tuaj. Më pas aktivizoje sërish.
 • Rrjeti i kartës SIM mund të ketë lidhje të dobëta.
 • Provo të rivendosësh cilësimet e fabrikës së tabletit.

Si të restauroshCilësimet e fabrikës së Kindle Fire?

Nëse keni ende vështirësi për të marrë lidhjen, ju sugjerojmë të rivendosni cilësimet e fabrikës së tabletit.

Mos harroni të rezervoni përmbajtjen tuaj diku tjetër fillimisht, pasi restaurimi në fabrikë do të heqë të gjithë përmbajtjen që keni shkarkuar në tabletin tuaj Kindle Fire.

Këtu janë hapat më poshtë:

 • Së pari, klikoni në butonin "Menu" në ekranin bazë.
 • Më pas, hapni "Cilësimet".
 • Shtypni "Opsionet e pajisjes"
 • Më pas, kliko "Rivendosja në parazgjedhjet e fabrikës".
 • Së fundi, prekni butonin "Rivendos".

Nëse ende përballeni me probleme gjatë lidhjes me internetin, kontaktoni Amazon për ndihmë shtesë.

Mund ta shkarkoni gjithmonë argëtimin tuaj paraprakisht!

E lexuat mirë!

Meqenëse mund të lexoni libra në Kindle Fire pa një lidhje Wi-Fi, gjithçka që duhet të bëni është të shkarkoni libra përpara se të shkoni në vende ku e dini se do të nuk keni akses në Wi-Fi.

Këtu janë udhëzimet hap pas hapi për ta bërë këtë:

 • Filloni duke lundruar në faqen kryesore të pajisjes suaj.
 • Klikoni në "Librat".
 • Do të hapet një dritare e re me të gjithë librat që keni shkarkuar më parë. Trokit te "dyqani" lart djathtas.
 • Më pas, shfletoni të gjithë bibliotekën derisa të gjeni librin që dëshironi të lexoni.
 • Zgjidhni kopertinën e librit që dëshironi dhe prekni blej.

Përfundim

Nëse doni të lexoni arezervoni ose transmetoni një video, por nuk keni lidhje Wi-Fi pranë, ndiqni hapat tanë dhe do të lidheni me internetin pa Wi-Fi në një kohë të shkurtër.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.