Si të përdorni ruterin tuaj me Xfinity

Si të përdorni ruterin tuaj me Xfinity
Philip Lawrence

Një keqkuptim i zakonshëm midis përdoruesve të Xfinity është se ata nuk kanë asnjë mundësi tjetër përveç përdorimit të portës me valë Xfinity. Megjithatë, kjo nuk është e vërtetë.

Mund të përdorni ruterin tuaj Wifi dhe të shmangni pagesën e parave shtesë për modemin Comcast.

Nëse keni përmirësuar së fundi në shërbimin e internetit Xfinity dhe nuk jeni jeni i sigurt se si ta përdorni ruterin tuaj të vjetër, lexoni më tej!

Pse të lidhni gjithsesi ruterin tuaj pa tel me Xfinity?

Mund të ketë disa arsye që dikush do të dëshironte të vazhdojë të përdorë ruterin e vet të modemit ose të blejë nga Xfinity.

Pa dyshim, mosblerja e portës Comcast ju kursen para – një arsye e kuptueshme pse dikush do të preferojnë të përdorin modemet e tyre.

Përveç kësaj, disa përdorues besojnë se Xfinity Wifi nuk ofron shpejtësi maksimale të internetit. Në vend të kësaj, modemet e disponueshëm në treg performojnë më mirë.

Ndërsa kjo shpjegon mjaftueshëm pse dikush do të dëshironte të përdorte modemin e vet kabllor, përputhshmëria është një arsye tjetër që i bind njerëzit të mos blejnë portën pa tel Xfinity.


0>Shumica e ruterave janë të pajtueshëm me portën Xfinity, kështu që ju preferoni t'i përdorni ato. Mund të vizitoni faqen zyrtare të Xfinity për të parë listën e modemëve të përputhshëm.

Një përfitim tjetër i të paturit të modemit tuaj është ndërrimi ndërmjet ofruesve të shërbimit – sa herë që dëshironi.

Konsideroni se jeni zhvendosur nga një zona ku Xfinity ofroi një lidhje të shkëlqyer internetinë një vend ku Verizon ofron shërbimin më të mirë të internetit. Ndoshta do të dëshironit të transferoheni te Verizon tani dhe mund ta bëni këtë me modemin tuaj.

Megjithatë, një pengesë është shërbimi ndaj klientit i rrezikuar.

Xfinity ofron një përvojë të nivelit të lartë të klientit, nga e cila mund të përfitoni akoma. Megjithatë, prisni që kompania të fajësojë modemin tuaj kabllor për shpejtësinë e dobët të internetit. Me shumë mundësi, ata do t'ju këshillojnë të blini ruterin e tyre të modemit.

Shiko gjithashtu: Si të konfiguroni Verizon Hotspot

Si të lidhni modemin tuaj me Xfinity

Në të vërtetë, porta juaj me valë ofron funksionalitetin e një modemi dhe një ruteri. Ai i kthen sinjalet e linjës kabllore në diçka që PC e kupton dhe ju lejon të lidhni pajisje të shumta në shtëpinë tuaj.

Kështu që në vend që të blini një modem të veçantë me Xfinity, mund të përdorni atë aktual. Ja se si.

Kontrollo për pajtueshmërinë

Përpara se të lidhësh ruterin tënd Wifi me Xfinity, duhet të kontrollosh për pajtueshmërinë. Përveç kësaj, duhet të siguroheni që Xfinity të mbështesë shpejtësinë e lartë të internetit në ruterin tuaj aktual.

Disa modemë janë shumë të vjetër dhe nuk mund të vazhdojnë me shpejtësinë e Xfinity. Prandaj, nuk ka kuptim të lidhni ruterë të tillë me Xfinity.

Por si mund të përcaktoni nëse modemi juaj është i miratuar dhe i pajtueshëm me Xfinity? Ndiqni hapat e mëposhtëm.

 • Nëse blini një ruter të veçantë, vizitoni faqen e internetit Informacioni i pajisjes sime për të parë nëse Xfinity ka miratuar internetin tuajshërbimi.
 • Faqja e internetit "My Device Info" do të shfaqë një listë të të gjithë modemëve kabllorë të miratuar. Ju gjithashtu mund të vizitoni këtë faqe për t'u siguruar që ruteri juaj të mbështesë nivelin e zgjedhur të shpejtësisë së internetit.
 • Pasi të kontrolloni për pajtueshmërinë, hapni //www.xfinity.com/learn/offers për të aksesuar informacionin më të fundit mbi ofertat e disponueshme në internet në zonën tuaj.

Identifikoni pajisjet e miratuara Comcast Xfinity

Nëse nuk keni blerë ende një ruter modem, është më mirë të vizitoni pajisjen time Faqja e informacionit dhe kontrolloni cilat pajisje ka miratuar Comcast Xfinity. Ja se si mund ta bëni këtë.

 • Hapni shfletuesin tuaj të internetit dhe shkruani //mydeviceinfo.xfinity.com/ në shiritin e adresave.
 • Përdorni ID-në dhe fjalëkalimin tuaj Xfinity për t'u identifikuar kur hapet faqja.
 • Nëse nuk jeni në gjendje të identifikoheni për ndonjë arsye, shkruani kodin tuaj ZIP dhe nga lista rënëse, zgjidhni një shpejtësi të shkarkimit.
 • Nivizoni te Gjetja e pajisjeve opsioni për të parë të gjitha pajisjet e përputhshme
 • Ndoshta ju keni një markë të veçantë të shitjes me pakicë në mendjen tuaj nga ku jeni të gatshëm të blini ruterin e modemit. Mund të kërkoni për pajisjen specifike në shiritin e kërkimit. Nëse produkti nuk shfaqet në listë duke shtypur enter, Comcast nuk e mbështet artikullin që dëshironi të blini.
 • Mund t'i shikoni Detajet pikërisht poshtë imazheve të një pajisjeje të caktuar. Kjo do t'ju lejojë të ngushtoni rezultatet e kërkimit. Kjo do të thotë, ju mund të përdorni filtra për të parë specifikatdetajet. Veçoritë standarde përfshijnë Markën, Wi-Fi të integruar, shpejtësinë e shkarkimit, aktivizimin e zërit/telefonit, versionin DOCSIS, kanalet DOCSIS, etj.
 • Nëse pajisja që dëshironi të blini është e përputhshme me Comcast, do të mund të shikoni detajet e produktit, duke përfshirë shpejtësinë e shkarkimit dhe llojin e pajisjes.
 • Nëse modemi që zotëroni ose dëshironi të blini nuk shfaqet në faqen e internetit, ai nuk mbështetet nga Comcast.

Zgjidhni vendndodhjen e duhur të modemit

Pasi të gjeni ruterin e mbështetur nga Xfinity, është koha që ta konfiguroni. Për shkak se ruteri juaj ofron sinjale në të gjithë shtëpinë tuaj, duhet ta instaloni në një vend të përshtatshëm - një vend ku do të japë fuqinë maksimale të sinjalit.

Idealisht, është më mirë ta vendosni në një dhomë qendrore të pronës suaj. Kjo do t'ju sigurojë akses në internet në çdo cep të shtëpisë tuaj, duke shmangur shpejtësitë e ngadalta dhe defektet e padëshiruara.

Shmangni vendosjen e ruterit në sipërfaqe metalike ose në hapësira të ngushta që do të pengonin lidhjen.

Më pas, sigurohuni që ta lidhni saktë modemin. Pasi ta lidhni dhe ta ndizni, prisni disa sekonda. Kjo do t'i japë kohë pajisjes tuaj për t'u ngrohur – mund të duhen disa sekonda deri në disa minuta.

Mund të kontrolloni manualin e udhëzimeve të modemit tuaj për të siguruar se çfarë dritash shfaq kur funksionon plotësisht dhe me efikasitet.

4> Aktivizoni lidhjen me internetin

A është modemi juaj pa tel? Nëse po, mundenifutni emrin e rrjetit dhe fjalëkalimin për të krijuar një lidhje të qëndrueshme.

Vizitoni cilësimet në çdo pajisje që dëshironi të lidhni, zgjidhni një emër rrjeti dhe shkruani fjalëkalimin. Shpresojmë se ky hap do të lidhet me internetin.

Megjithatë, nëse ju kërkohet të shkruani një çelës sigurie, mos u shqetësoni. Ju do të gjeni një lidhje për të. Klikoni në lidhje dhe mund të futni fjalëkalimin.

Nëse zotëroni një modem me valë, do t'ju duhet të krijoni një lidhje duke përdorur një kabllo Ethernet.

Futni kabllon në Ethernet port dhe konfiguroni lidhjen e internetit. Mund të vizitoni faqen e internetit të Xfinity për t'u siguruar që është aktivizuar dhe konfiguruar saktë. Ndiqni udhëzimet në ekran dhe disa hapa për të kontrolluar se keni lidhur gjithçka sipas nevojës.

Lidhni pajisjet

Pasi të aktivizoni rrjetin, ju duhet vetëm për të lidhur pajisjet tuaja. Nëse keni ndryshuar së fundi fjalëkalimin tuaj për ndonjë arsye, sigurohuni që të futni një të ri.

Kjo është ajo! Shijoni mbulimin e shpejtësisë optimale të ruterit tuaj duke kursyer para shtesë!

Lini në kontakt me Comcast

Nëse të vizitoni faqen e internetit dhe të kontrolloni për pajtueshmërinë ju duket dërrmuese, ju mund të kontaktojë Comcast dhe të kërkojë përputhshmërinë e pajisjes. Ata do t'ju njoftojnë së shpejti se cilët modem kabllor funksionojnë me Xfinity.

Nëse Comcast mbështet pajisjen tuaj, mund t'i informoni se do të përdorni tuajin në vend të tyre dhe dëshironi që ta aktivizojnë atë.

Pyetjet e shpeshta

Cilat janë përgjegjësitë e mia kur blej dhe përdor pajisjet e mia?

Kur nuk do të përdorësh portën me valë Xfinity dhe nuk do të përdorësh pajisjen tënde, Do të jetë përgjegjës për disa gjëra.

Për shembull, duhet të siguroheni që modemi juaj është i certifikuar dhe i sigurt dhe mbështet shpejtësitë e internetit Xfinity.

Përveç kësaj, ju duhet të kontaktoni Comcast ose të vizitoni uebsajti zyrtar për të kontrolluar përputhshmërinë. Më pas, kur të jeni të gatshëm të konfiguroni modemin tuaj, do t'ju duhet të përballeni me dhimbjen e kokës për të gjetur të gjithë informacionin e kërkuar.

Gjithashtu, kur përballeni me ndonjë problem me lidhjen, duhet t'i zgjidhni vetë pajisjet. Nëse kontaktoni Comcast për këtë qëllim, ata me siguri do t'ju rekomandojnë të përmirësoni në portën me valë Xfinity dhe të fajësoni modemin tuaj për defekte teknike.

Cilët faktorë duhet të marr parasysh kur të blej pajisjen me pakicë?

Gjëja e parë dhe kryesore që duhet të keni parasysh është përputhshmëria e pajisjes. Nuk ka asgjë më të keqe se të investosh në një modem vetëm për të zbuluar se Xfinity nuk e mbështet një të tillë.

Për t'i shpëtuar vetes telashet, vizitoni //mydeviceinfo.xfinity.com/ dhe regjistrohuni për një përvojë më të personalizuar.

Mund të shkruani pajisjen që dëshironi të blini dhe të filtroni kërkimin tuaj për të ditur detajet e saj kur identifikoheni. Për shembull, mund të kontrolloni Wi-Fi të integruar, shpejtësinë e shkarkimit dhe mbështetjen zanore/telefonike.

Po sikur modemi im i vjetër joMbështetni Xfinity?

Nëse modemi juaj i vjetër nuk e mbështet Xfinity, nuk ka rrugëdalje sesa të blini një të ri. Por, sigurisht, nuk do të mund ta përdorni me shërbimet Xfinity dhe nuk ka kuptim ta mbash.

Në këtë pikë, duhet ta zëvendësosh dhe të marrësh me qira një portë me valë. Nga ana tjetër, mund të blini gjithashtu pajisje të përputhshme dhe të certifikuara duke vizituar //mydeviceinfo.xfinity.com/ dhe duke gjetur një të tillë.

Shiko gjithashtu: Si të rregulloni problemin "Roomba nuk lidhet me WiFi".

Çfarë do të thotë nëse modemi im nuk është i pajtueshëm?

Një ruter i papajtueshëm tregon se Xfinity nuk e mbështet atë – kaq e thjeshtë.

Comcast nuk do ta aktivizojë pajisjen dhe nuk do të mund të përdorni internetin tuaj. Prandaj, kontrolli për pajtueshmërinë është një domosdoshmëri përpara se të blini një pajisje.

Përfundim

Megjithëse modemi Xfinity ofron shërbim të shkëlqyer interneti, shumë përdorues preferojnë të përdorin modemin e tyre.

I kursen ata para, por gjithashtu i lejon ata të kalojnë ndërmjet ofruesve të shërbimeve sa herë që duan.

Përputhshmëria është gjithçka që duhet të kontrolloni përpara se të lidhni modemin tuaj me Xfinity. Më pas, nëse gjeni një pajisje të mbështetur, me fat për ju, mund ta blini dhe ta përdorni pa telashe.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.