Si të printoni nga pajisja juaj Android duke përdorur Wifi

Si të printoni nga pajisja juaj Android duke përdorur Wifi
Philip Lawrence

A po kërkoni një mënyrë për të printuar nga pajisja juaj Android duke përdorur Wi-Fi? Nëse po, atëherë ju keni ardhur në vendin e duhur. Në këtë artikull, ne kemi përgatitur një udhëzues të detajuar që ju tregon se si të përdorni printimin Android Wifi.

Me kalimin e viteve, telefonat Android kanë evoluar në mënyrë dramatike dhe tani printimi i skedarëve dhe dokumenteve është bërë aq i thjeshtë sa në një kompjuter. Në pjesën më të madhe, gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni një skedar, të futeni në opsionin e tij, trokitni lehtë mbi butonin e printimit dhe keni mbaruar!

Por duke u thënë kështu, cilësimet e printimit janë të fshehura nën një shtresë i opsioneve të ndryshme, duke e bërë të vështirë për përdoruesin mesatar të gjejë se ku është ose si ta përdorë atë.

Si i tillë, për t'ju ndihmuar, këtu është një tutorial hap pas hapi se si të printoni me valë nga telefoni ose tableti juaj Android. Pra, pa vonesë të mëtejshme, le të fillojmë:

Mohimi i përgjegjësisë : Për këtë tutorial, ne po përdorim një telefon Android Nokia 6.1 Plus me Android 10. Nëse jeni duke përdorur ndonjë tjetër Markë e smartfonëve Android si Samsung, e cila përdor një lëkurë të personalizuar, disa nga opsionet mund të vendosen nën cilësime të ndryshme.

Printoni duke përdorur Printimin WiFi Android ose Shërbimin e Printimit të Parazgjedhur

Nëse Android juaj pajisja ka Android 8.0 ose më të lartë, duhet të keni veçorinë e Shërbimit të Printimit të Parazgjedhur. Ai lejon që smartphone ose tableti juaj të zbulojë automatikisht printerin tuaj nëse ndan të njëjtin rrjet Wi-Fi.

Si ta aktivizoni atë."Shërbimi i parazgjedhur i printimit"?

Shumica e telefonave inteligjentë vijnë me shërbimin e paracaktuar të printimit të aktivizuar jashtë kutisë. Megjithatë, nëse është i fikur në pajisjen tuaj, mund ta aktivizoni shpejt duke shkuar te Cilësimet > Pajisjet e lidhura > Preferencat e lidhjes .

Një herë këtu, trokitni lehtë mbi Printimi i ndjekur nga Shërbimi i parazgjedhur i printimit. Tani kaloni çelësin në Aktiv dhe ai do të fillojë të kërkojë për një printer të pajtueshëm Wi-Fi në rrjetin tuaj.

Si të printoni një skedar duke përdorur Shërbimin e Parazgjedhur të Printimit?

Tani që keni aktivizuar Shërbimin e Printimit të Paracaktuar, hapni skedarin që dëshironi të printoni. Ne do t'ju tregojmë dy shembuj për të printuar një foto nga galeria dhe një PDF nga Google Drive. Kjo duhet t'ju japë një kuptim të plotë se si funksionon funksioni.

Së pari, nëse dëshironi të printoni një foto ose imazh, alternativa më e mirë është të përdorni "Fotografitë e Google". Thjesht hapni aplikacionin dhe kërkoni për një foto që dëshironi të printoni.

Tani, trokitni lehtë mbi butonin e menysë me 3 pika në këndin e sipërm djathtas të ekranit. Më pas, lëvizni nëpër meny dhe klikoni butonin Printo .

Këtu do të shihni një listë të të gjithë printerëve të disponueshëm të zbuluar nga Shërbimi i Printimit të Paracaktuar. Zgjidhni printerin që dëshironi të përdorni dhe trokitni lehtë mbi OK në kutinë e konfirmimit që shfaqet.

Procesi është gjithashtu i ngjashëm me skedarët PDF që keni ruajtur në Google Drive. Zgjidhni skedarin, prekni butonin e menysë me 3 pika në këndin e sipërm djathtas dhe prekni opsionin Printo.Ashtu si më parë, kjo do të shfaqë një listë të të gjithë printerëve të disponueshëm të zbuluar nga Shërbimi i Printimit të Paracaktuar.

Gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni printerin dhe ai do të printojë skedarin PDF.

Printoni duke përdorur plugin-in e printerit (Vetëm për pajisjet e vjetra Android)

Nëse jeni duke përdorur një pajisje të vjetër Android që nuk mbështet Shërbimin e Printimit të Parazgjedhur, mund të instaloni shtesën shtesë të printerit për t'ju ndihmuar të printoni me valë.

Shënim : Kjo metodë funksionon për çdo pajisje që përdor Android 4.4 deri në Android 7.

Për ta përdorur atë, fillimisht sigurohuni që të dy telefonat inteligjentë Android dhe printeri janë të lidhur në të njëjtin rrjet pa tel. Më pas, hapni faqen e cilësimeve, shkoni te Pajisjet e lidhura > Preferencat e lidhjes > Printoni, dhe trokitni lehtë mbi Shto shërbim .

Kjo do të hapë dyqanin e Google Play dhe do t'ju tregojë një listë të shtojcave të prodhuesit të printerit. Zgjidhni atë për prodhuesin e printerit tuaj dhe prekni Instalo. Për shembull, nëse jeni duke përdorur një printer HP, instaloni shtesën HP Print Service.

Pasi të përfundojë instalimi, tani duhet të shihni një shërbim të ri printimi në faqen Printimi .

Shiko gjithashtu: Cilat janë pikat më të mira Wifi për iPhone?

Si më parë, gjithçka që duhet të bëni është të hapni një skedar që dëshironi të printoni, trokitni lehtë mbi butonin e menysë me 3 pika dhe trokitni lehtë mbi Print. Tani duhet të shihni një opsion për të zgjedhur printerin tuaj.

Konfirmo që dëshiron të printosh duke përdorur atë dhe kaq!

Tani e dini se si të bëni printime me valë duke përdorur Androidme sukses.

Printoni duke përdorur Wi-Fi Direct

Nëse nuk e dini, Wi-Fi Direct është një veçori super e përshtatshme që lejon çdo dy pajisje WiFi në të njëjtin rrjet të lidhen drejtpërdrejt.

Nëse printeri juaj është i certifikuar nga Wi-Fi Direct, mund ta përdorni këtë funksionalitet për të printuar nga pajisja juaj celulare Android nga distanca.

Si ta lidhni telefonin tuaj Android me një printer të pajtueshëm me Wi-Fi Direct

Nëse keni një printer të përputhshëm, fillimisht do t'ju duhet të çiftoni telefonin inteligjent ose tabletin tuaj Android përpara se ta përdorni për printim në distancë.

Për ta bërë këtë, shkoni te Cilësimet > Rrjeti & Internet > WiFi > Preferencat WiFi . Pasi të jeni këtu, trokitni lehtë mbi Advanced për të zgjeruar listën e opsioneve dhe më pas prekni WiFi Direct. Kjo do t'ju tregojë një listë të të gjithë printerëve të disponueshëm. Zgjidhni atë me të cilin dëshironi të çiftoheni dhe më pas pranoni kërkesën e lidhjes edhe në printerin tuaj.

Shënim : Mos u shqetësoni nëse shihni opsionin e drejtpërdrejtë WiFi gri në zonën tuaj të cilësimeve. Gjithçka që duhet të bëni është të aktivizoni GPS-në tuaj që ai të funksionojë.

Si të "Trokitni lehtë mbi Printimin" një skedar duke përdorur WiFi Direct

Pasi të lidhni pajisjen tuaj Android me printerin tuaj, procesi i printimit të një skedari është i ngjashëm me mënyrën se si e kemi bërë më parë.

Thjesht hapni një skedar, klikoni në butonin e menysë me 3 pika në këndin e sipërm djathtas, lëvizni nëpër meny dhe prekni Print. Tani zgjidhni printerin që dëshironi të përdorni dhe konfirmoni tuajinzgjedhja për të përfunduar printimin.

Përdorni shërbimin Cloud me printera modernë

Shumica e printerëve modernë kanë një aplikacion shoqërues. Për shembull, nëse përdorni një printer HP, mund të shkarkoni aplikacionin inteligjent HP nga Google Play Store ose Apple App Store. Pasi të çiftoni printerin tuaj me aplikacionin në telefonin tuaj, mund të kryeni lehtësisht punë printimi me valë pa asnjë problem.

Përndryshe, a e dini se mund të dërgoni edhe emaile te printeri juaj për të marrë printime me valë?

Në këtë rast, telefoni juaj Android dhe printeri nuk duhet as të lidhen me të njëjtin rrjet lokal. Thënë kjo, duhet të siguroheni që printeri të jetë i lidhur me internetin.

Tani për ta bërë këtë, ekzistojnë dy metoda të ndryshme. Mund të përdorni ose aplikacionin e dedikuar celular për printerin tuaj. Ose mund të dërgoni me email skedarin që dëshironi të printoni nga çdo klient emaili.

Për hir të këtij udhëzuesi, ne do t'ju tregojmë se si të printoni duke përdorur çdo klient emaili, kështu që funksionon pavarësisht nga printeri që përdorni .

Dërgo skedarët me email te printerët

Së pari, do t'ju duhet të konfiguroni Cloud Print në printerin tuaj, gjatë së cilës do të krijoni një adresë emaili për printerin tuaj. Mbajeni këtë adresë emaili në dispozicion.

Tani, hapni klientin e emailit që përdorni. Për hir të këtij udhëzuesi, ne do të përdorim aplikacionin celular Gmail.

Pas hapjes së Gmail, trokitni lehtë mbi butonin "Shkruaj" dhe në fushën e marrësit,shkruani adresën e emailit të printerit tuaj.

Shiko gjithashtu: Si të lidhni WiFi në Windows 8

Tani, ngarkoni skedarin që dëshironi të printoni si bashkëngjitje në email. Mund të ngarkoni edhe shumë skedarë nëse dëshironi. Megjithatë, sigurohuni që madhësia totale e skedarëve të vetëm (ose të shumëfishtë) të mos kalojë 20 MB.

Nuk keni nevojë të shkruani asgjë në trupin e emailit, por do të printohet si një i veçantë Dokumentoni nëse e bëni këtë.

Pasi të keni mbaruar, gjithçka që mbetet për të bërë është të prekni butonin Dërgo. Printeri juaj tani duhet të marrë emailin dhe të printojë skedarin.

Shënim : Duke përdorur këtë metodë, mund të printoni lehtësisht foto ose të printoni dokumente që i përkasin formateve të ndryshme të skedarëve si .doc, .docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pdf, .jpeg, .png, .gif, .bmp dhe .tiff.

Çfarë ndodhi me Google Cloud Print aplikacion?

Nëse keni përdorur telefonin ose tabletin tuaj Android për të printuar më parë me valë, atëherë mund të jeni në dijeni të aplikacionit Google Cloud Print. Ishte një aplikacion i fuqishëm që të lejonte të printoje nga distanca nga çdo pajisje – jo vetëm Android. Megjithatë, do t'ju duhet ta keni printerin e synuar të lidhur me një llogari Google dhe të aksesueshëm nëpërmjet një rrjeti me valë.

Pra, pse nuk e kemi përfshirë Google Cloud Print në këtë tutorial?

Siç më 1 janar 2021, Google nuk po e mbështet më teknologjinë Google Cloud Print dhe ndaloi zhvillimin. Dhe kështu, nëse keni ndërmend të printoni me valë nga pajisja juaj Android, duhet të përdorni një nga të trejametodat e diskutuara më sipër.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.