Si të rivendosni Chromecast WiFi

Si të rivendosni Chromecast WiFi
Philip Lawrence

Google Chromecast ka fituar një popullaritet të jashtëzakonshëm pasi është shumë i lëvizshëm dhe i lehtë për t'u përdorur. Ai mund të kthejë çdo TV konvencional LCD ose LED në një TV inteligjent me bibliotekën e tij të aplikacioneve Google për të na ndihmuar të shijojmë përvojën me ekran të gjerë. Nëse dëshironi të transmetoni përmbajtjen tuaj, kërkohet një port HDMI për të mundësuar që ajo të shfaqë daljen në televizor.

Rivendosja ose ndërrimi i Wi-Fi mund të jetë një proces i lodhshëm, veçanërisht kur kërkoni rreth internet. Problemi me Chromecast është se ata mund të ruajnë kujtesën e një rrjeti Wi-Fi në të njëjtën kohë.

Tabela e Përmbajtjeve

 • Çfarë është Google Chromecast?
 • Si të bëni një rivendosje të fabrikës
 • Rivendosja e plotë e Chromecast & Regjistrimi i tij si një pajisje e re
 • Përdorimi i aplikacionit Google Home pa rivendosur pajisjen
  • Hapi 1: Aplikacioni Google Home
  • Hapi 2: Zbulo Chromecast
  • Hapi 3: Ndërrimi ose rivendosja e Wi-Fi
 • Arsyet për të marrë një rrjet të ri WiFi
  • Ndryshimi i lidhjes së rrjetit në shtëpi/zyre
  • Rrjeti joaktiv
  • Chromecast Network Shift
  • Ndryshimi i ruterit ose modemit
 • Si të ndryshoni rrjetet Wi Fi nëpërmjet rivendosjes manuale
 • Si të konfiguroni Chromecast në telefonin ose tabletin tuaj duke ndjekur rivendosjen manuale
 • Chromecast ende nuk lidhet?
  • A janë të dyja pajisjet në të njëjtin rrjet Wi-Fi?
  • A është aktivizuar Bluetooth-i juaj?
  • Zgjidhje të tjera të mundshme
 • Përfundim
 • Pyetjet e bëra më shpesh
  • Është një Wi-FiLidhja e nevojshme për përdorimin e Chromecast?
  • Si mund të lidh një Chromecast të ri me rrjetin tim WiFi?
  • Pse nuk do të lidhet Chromecast me Wi-Fi tim?

Çfarë është Google Chromecast?

Google Chromecast është një pajisje portative që mund të lidhet me pajisjen tuaj celulare ose tabletin në mënyrë që të mund të transmetoni të gjitha mediat në televizor.

Shumë pajisje të reja bëjnë të njëjtën gjë, por Chromecast mbetet zgjedhja kryesore për shkak të madhësisë dhe transportueshmërisë së tij. Megjithatë, ka një pengesë të vogël; ka nevojë për lidhje Wi-Fi kudo që shkon. Plus, kujton vetëm një rrjet WiFi në të njëjtën kohë.

Kështu që mund të jetë pak e vështirë të shkëputesh nga rrjeti i vjetër WiFi dhe të lidhesh me një të ri sa herë që ndërron vend. Tani ka shumë mënyra për të rivendosur lidhjen tuaj Wi-Fi. Zgjedhja e metodës varet kryesisht nga arsyeja pse dëshironi të kaloni në një rrjet tjetër Wi-Fi.

Nëse ndonjëherë merrni një rrjet të ri Wi-Fi ose lëvizni në një vend tjetër me Chromecast-in tuaj, duhet të bëni një rivendosje të fabrikës për të marrë pajisjen tuaj në rrjet.

Si të bëni një rivendosje të fabrikës

Këta janë hapat për ta bërë atë:

 • Së pari, sigurohuni që pajisja juaj të jetë e lidhur me e njëjta llogari si pajisja Google Chromecast.
 • Hap Google Home
 • Mbaje pllakën e pajisjes
 • Kliko "Informacioni i pajisjes", shko te Wi-Fi dhe kliko " Harrojeni këtë rrjet.'

Kjo do t'ju çojë në ekranin tuaj bazë, ku do të ridrejtoheni nëhapat për të rivendosur Chromecast-in tuaj në rrjetin e ri.

Këtu janë dy mënyra për të rivendosur Chromecast-in tuaj dhe për t'u regjistruar si pajisje e re.

Rivendosja e plotë e Chromecast-it & Duke e regjistruar atë si një pajisje të re

Mund ta rivendosni plotësisht pajisjen Chromecast duke klikuar dhe mbajtur butonin e rivendosjes pranë portës USB në anën e djathtë të pajisjes. Pasi të shtypni dhe mbani butonin e rivendosjes për të paktën tridhjetë sekonda, drita në pajisje do të fillojë të pulsojë në ngjyrë portokalli dhe më pas të kthehet e bardhë.

Që nga ky moment, mund të hapni aplikacionin Google Home dhe të regjistroni Chromecast-in tuaj si një pajisje e re. Por, fillimisht, sigurohuni që telefoni juaj të jetë i lidhur me të njëjtin rrjet Wi-Fi në të cilin planifikoni të lidhni pajisjen tuaj Chromecast .

Përdorimi i aplikacionit Google Home pa rivendosur pajisjen

Hapi 1: Aplikacioni Google Home

Nëse është hera e parë ose nuk keni më akses në telefonin tuaj të vjetër që kishte aplikacionin Google Home për të konfiguruar cilësimet e Chromecast, mos u shqetësoni. Në vend të kësaj, drejtohuni te Dyqani i Google Play ose iOS App Store dhe vazhdoni me instalimin e aplikacionit Google Home.

Shiko gjithashtu: E zgjidhur: Windows 10 Wifi vazhdon të shkëputet

Nëse rastësisht e keni të instaluar tashmë, atëherë sigurohuni që të kontrolloni nëse është përditësuar në versionin më të fundit duke shkuar te "Dyqani i Google Play" ose "Dyqani i aplikacioneve iOS" dhe shikoni nëse disponohen përditësime veçanërisht për aplikacionin Chromecast.

Hapi 2: Zbuloni Chromecast

Tani, së pari, ju duhet të siguroheni qëinterneti me të cilin është lidhur telefoni/tableti juaj është i njëjti me të cilin është lidhur Chromecast. Më pas, hapni aplikacionin Google Home dhe kërkoni Chromecast nën pajisjet e zbulueshme duke u identifikuar me ID-në tuaj të hyrjes në Google.

Meqë të dyja pajisjet janë në të njëjtën lidhje rrjeti, Chromecast do të shfaqet në listë.

10> Hapi 3: Ndërrimi ose rivendosja e Wi-Fi

Këtu, gjithçka që duhet të bëni është të mbani gishtin mbi butonin e pajisjes në panelin e kontrollit të Google Home dhe trokitni lehtë mbi "Informacioni i pajisjes". e cila ka një ikonë ingranazhi. Nga atje, mund të zgjidhni Wi-Fi dhe të kaloni në një Wi-Fi të ri.

Mund të klikoni gjithashtu te "Harojeni këtë rrjet" për të hequr detajet e ruajtura të rrjetit ekzistues nga pajisja juaj.

Për t'u lidhur me një rrjet të ri Wi-Fi, kërkoni emrin e Wi-Fi që shfaqet nën rrjetet WiFi dhe në përputhje me rrethanat lidheni duke siguruar fjalëkalimin e kërkuar përmes telefonit tuaj. Pra, në tre hapat e mësipërm, mund të lidheni lehtësisht me çdo rrjet Wi-Fi që dëshironi, me kusht që të keni versionin më të fundit të aplikacionit Google Home në mënyrë që ai të mund të zbulojë pajisjen tuaj Chromecast.

Arsyet për Merrni një rrjet të ri WiFi

Të kuptuarit e arsyes për të kaluar në një lidhje të re rrjeti WiFi është thelbësore nëse doni të ndryshoni rrjetin tuaj ekzistues.

Le të shqyrtojmë dy arsyet kryesore që njerëzit ndryshojnë Wi- Rrjeti Fi.

Ndryshimi i lidhjes së rrjetit në shtëpi/zyre

Njerëzit ndërrojnë dhe dëshirojnëpër të ndryshuar lidhjen Wi-Fi për pajisjen e tyre Chromecast sepse ata ndërrojnë rrjetin e tyre ekzistues.

Disa mund të kalojnë nga rrjetet me brez të gjerë në celular - zakonisht kur udhëtojnë. Të tjerë mund të jenë duke bërë një kalim nga një ofrues i vjetër i rrjetit në një tjetër. Për të kaluar në pikën hyrëse të pajisjes tuaj celulare, duhet të siguroheni që pajisja juaj Chromecast të jetë gjithmonë afër celularit.

Rrjeti joaktiv

Ndonjëherë një ndryshim i vogël mund ta prishë lidhjen duke e bërë atë jo më aktive. Për shembull, marrja e një ruteri të ri ose ndryshimi i pozicionit të ruterit mund të prishë lidhjen.

Pasi lidhja të mos jetë më aktive, pajisja juaj nuk do ta njohë atë. Prandaj, duhet të rivendosni lidhjen e rrjetit.

Pra, si ta rregulloni problemin? Së pari, le të shkojmë duke zgjidhur problemet në lidhje me arsyet e tyre.

Chromecast Network Shift

Duhet të harroni cilësimet aktuale të rrjetit nëse udhëtoni dhe dëshironi të ndryshoni fjalëkalimin.

E njëjta gjë vlen nëse kaloni në një lidhje të re ose ofrues rrjeti. Procesi nuk është aq i thjeshtë, por megjithatë është i lehtë.

Vetëm ndiqni këto hapa:

 • Ndizni televizorin ose pajisjen kompjuterike që është e lidhur me Chromecast-in tuaj.
 • Sigurohuni që tableti ose telefoni juaj të jetë i lidhur me rrjetin e ri Wi-Fi.
 • Shko te aplikacioni 'home' në telefonin ose pajisjen tënde të transmetimit
 • Kliko pajisjen tënde Chromecast.
 • 3>Do të gjeni skedën 'cilësimet'në këndin e sipërm; kliko "Wi-Fi" nën të.
 • Kliko "Haro rrjetin" kur të kërkohet.

Tani rilidhe pajisjen tënde Chromecast në internet. Sigurohuni që lidhja juaj Wi-Fi të jetë e njëjtë në pajisjen celulare ose tabletin si Chromecast. Nuk mund të përdorësh dy lidhje të ndryshme për të transmetuar pajisjen tënde.

Ndryshimi i ruterit ose modemit

Nëse keni kaluar në një rrjet të ri, telefoni ose tableti juaj nuk do të lidhen me pajisjen Chromecast . Kështu që do të duhet të vazhdoni duke rivendosur manualisht Chromecast dhe duke u lidhur me Wi-Fi të ri.

Ja se si të rivendosni manualisht rrjetin WiFi.

Si të ndryshoni rrjetet Wi-Fi nëpërmjet rivendosjes manuale

Ekziston gjithashtu një mënyrë manuale për të rivendosur Chromecast. Së pari, shtypni dhe mbani shtypur butonin e rivendosjes. Ky buton është zakonisht në anën e pajisjes. Mbani butonin e rivendosjes derisa drita LED të pushojë së pulsuari dhe të bëhet e bardhë.

Më pas, shkëputni dhe rilidheni kabllon USB në Chromecast. Sigurohuni që të prisni disa sekonda ndërmjet shkëputjes dhe rilidhjes së kabllit të energjisë USB.

Në këtë mënyrë, ju do të rivendosni cilësimet e paracaktuara të fabrikës në pajisjen tuaj. Tani mund të konfigurosh sërish Wi-Fi dhe pajisjen tënde të re. Këtu është procesi i konfigurimit për Chromecast.

Si të konfiguroni Chromecast në telefonin ose tabletin tuaj Pas rivendosjes manuale

Pavarësisht nëse dëshironi të konfiguroni Chromecast në telefonin ose tabletin tuaj, procesi i konfigurimit është pothuajse e njëjta gjë.Thjesht ndiqni këto hapa:

 • Së pari, lidhni pajisjen Chromecast në portën HDMI të televizorit ose kompjuterit.
 • Zgjidhni hyrjen për Chromecast me cilësimet në distancë
 • Zgjidhni "Konfiguro 1 pajisje" dhe trokit "tjetër".
 • Pasi të gjejë pajisjen Chromecast, kliko ýes. '.
 • Konfirmo dy kodet në ekranin celular dhe televizor nëse përputhen.
 • Ndiq pjesën tjetër të mesazheve dhe kërkesave.
 • Do të lidheni me të renë rrjeti.

Chromecast Ende nuk po lidhet?

Pra, i keni ndjekur të gjitha hapat, por pajisja ende nuk lidhet? Mund të ketë disa gjëra që mund t'i keni anashkaluar. Kontrolloni për problemet e mëposhtme:

A janë të dyja pajisjet në të njëjtin rrjet Wi-Fi?

Së pari, kontrolloni nëse Chromecast dhe telefoni juaj janë në të njëjtin rrjet. Për të kontrolluar, shko te cilësimet dhe zgjidh "Wi-Fi".

Pa e ditur ne, telefoni mund të kalojë te të dhënat në vend të lidhjes Wi-Fi dhe të ketë probleme për t'u lidhur me Chromecast.

0>Gjithashtu, kontrolloni; mund të ketë më shumë se një rrjet me frekuenca të ndryshme. Sigurohuni që të jeni në të njëjtën lidhje në të dyja pajisjet.

Shiko gjithashtu: Si të aktivizoni WiFi 5 GHz në Windows 10

A është aktivizuar Bluetooth-i juaj?

Një gjë tjetër, Bluetooth-i juaj duhet të jetë i aktivizuar. Për të kontrolluar statusin, shkoni te cilësimet dhe zgjidhni "Bluetooth", shikoni nëse është i aktivizuar këtu.

Zgjidhje të tjera të mundshme

Nëse të dyja pajisjet janë në të njëjtin rrjet dhe Bluetooth është gjithashtu ON, megjithatë ju nuk arrini të vendosni njëlidhje, ja çfarë duhet të bëni:

 • Së pari, shkoni te "cilësimet".
 • Zgjidhni "Wi-Fi" dhe trokitni lehtë mbi lidhjen Wi-Fi për t'u lidhur me të .

Përfundim

Pajisja Chromecast ndihmon në transmetimin e videove nga Mac, telefoni juaj Android ose pajisja iOS në televizorin tuaj. Gjithçka që duhet të kesh është një lidhje e qëndrueshme interneti që të mund të bësh transmetimin e videove.

Megjithatë, ndonjëherë mund të kesh ende probleme me Wi-Fi dhe probleme lidhjeje. Megjithatë, mund të shihni se vetëm ndjekja e disa hapave e bën të thjeshtë dhe të lehtë.

Pyetjet e bëra më shpesh

Megjithëse është një proces mjaft i thjeshtë për të lidhur Chromecast-in tuaj me Wi-Fi, ndonjëherë mund të mos harroni disa detaje të minutës. Kjo mund të ndikojë në lidhjen dhe të çojë në zhgënjim në fund.

Pra, këtu janë disa pyetje të shpeshta që do t'ju ndihmojnë për t'ju udhëhequr:

Është një lidhje Wi-Fi e nevojshme për përdorimin e Chromecast ?

Mund të përdorësh Chromecast pa një lidhje Wi-Fi, por gjithsesi duhet të jesh i lidhur me internetin. Pra, nëse jo Wi-Fi, do t'ju duhet një pikë e qasjes celulare ose ethernet për të qëndruar në rrjet.

Si të lidh një Chromecast të ri me rrjetin tim WiFi?

Nëse sapo keni marrë një pajisje të re Chromecast, duhet ta konfiguroni për përdorim. Mënyra e duhur për ta bërë këtë do të ishte rivendosja e fabrikës së pajisjes në mënyrë që Chromecast të lidhet me rrjetin, siç u diskutua më lart.

Pse nuk do të lidhet Chromecast meWi-Fi?

Nëse keni kaluar në një rrjet të ri Wi-Fi nga rrjeti juaj i vjetër, mund t'ju duhet të lidhni Chromecast nëpërmjet rivendosjes së fabrikës. Së pari, duhet të bëni që Chromecast-i juaj të harrojë rrjetin e vjetër dhe më pas të lidhet me të riun. Megjithatë, nëse vazhdoni të merrni një mesazh gabimi, mund t'ju duhet të kontrolloni nëse:

 • Është në të njëjtin rrjet me pajisjen tuaj
 • Bluetooth është i aktivizuar.
 • 5>Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.