Si të rivendosni routerin Linksys

Si të rivendosni routerin Linksys
Philip Lawrence

Nëse ruteri juaj Linksys nuk po jep performancën e tij më të mirë, mund t'ju duhet ta rinisni ose rivendosni atë. Arsyet mund të jenë shpejtësia e internetit ose problemet e lidhjes. Megjithatë, ato zakonisht ndodhin për shkak të ndërhyrjeve në rrjet, të cilat mund të zgjidhen duke rifilluar ose rivendosur ruterin Linksys.

Prandaj, fillimisht mund të provoni të rinisni routerin tuaj Linksys. Metoda është e thjeshtë; hiqeni kordonin elektrik të routerit, prisni 10-15 sekonda dhe futeni sërish kordonin e energjisë të ruterit.

Megjithatë, problemi mund të mos zgjidhet vetëm duke rindezur. Pra, na mbetet vetëm një opsion: rivendosni ruterin Linksys.

Prandaj, ky udhëzues do t'ju tregojë se si të rivendosni ruterin tuaj Linksys.

Rivendosni në fabrikë ruterin tuaj Linksys

Rivendosja e ruterit ose zgjeruesit do të thotë se do të rikthehet në standardet e fabrikës. Sidoqoftë, do të humbni të gjitha konfigurimet e rrjetit dhe cilësimet e personalizuara. Kështu, duhet të kaloni përsëri konfigurimin e ruterit Linksys pas rivendosjes.

Ne do të kalojmë çdo hap në detaje. Për më tepër, ne do të trajtojmë se si të konfiguroni një pajisje Linksys.

Gjeni butonin e rivendosjes

Së pari, gjeni butonin e rivendosjes së ruterit tuaj. Ndodhet në panelin e pasmë të ruterit tuaj.

Duhet gjithashtu të kontrolloni nëse është i montuar në sipërfaqe ose i vendosur në gropë. Nëse është i montuar në sipërfaqe, mund ta shtypni shpejt atë buton. Nëse është montuar në prerje, mund t'ju duhet të përdorni një kapëse letre për procesin e rivendosjes.

Shtypni & Mbani butonin e rivendosjes

Pasi ta gjeni atë, shtypni dhe mbani butonin e rivendosjes për të paktën 30 sekonda, të gjitha dritat LED do të ndizen menjëherë, duke treguar se ruteri juaj është rivendosur përfundimisht.

Shiko gjithashtu: Shijo WiFi Gogo Inflight në 30,000+ Ft

Pas rivendosjes së ruterit, ai do të riniset automatikisht për të përfunduar procesin e rivendosjes.

Ruteri juaj do të rikthehet në standardet e fabrikës pas rivendosjes gjithashtu. Prandaj, tani duhet të konfiguroni ruterin tuaj nga fillimi.

Përveç kësaj, të gjitha pajisjet e lidhura do të shkëputen automatikisht nga rrjeti me valë.

Ndryshoni cilësimet e rrjetit me valë nga cilësimet e paracaktuara të fabrikës

Duhet të dini kredencialet e paracaktuara të ruterit tuaj Linksys. Meqenëse e keni rivendosur ruterin, të gjitha cilësimet do të kthehen në parazgjedhjen e fabrikës.

Prandaj, së pari le të dimë kredencialet e paracaktuara të ruterit tuaj. Pa to, nuk mund të hyni në panelin e konfigurimit.

Cilat janë kredencialet e paracaktuara të pajisjeve Linksys?

Në vijim janë emri i përdoruesit dhe fjalëkalimi i paracaktuar i harduerit të rrjetit Linksys:

 • Emri i përdoruesit: admin
 • Fjalëkalimi: admin

Tani , le të rikonfigurojmë cilësimet me valë të ruterit tuaj.

Lidhni kompjuterin ose pajisjen tuaj me rrjetin e pajisjes tuaj Linksys

Rekomandohet të përdorni një lidhje me tel nëpërmjet një kablloje ethernet sesa Wi-Fi. Pse?

Shiko gjithashtu: Si të lidhni Xbox One me Wi-Fi përmes laptopit

Mund të hasni probleme gjatë lidhjes me rrjetin Wi-Fi pas fabrikësparazgjedhjet. Kjo ndodh sepse të gjitha konfigurimet e rrjetit me valë janë rivendosur.

Prandaj, lidhja e ruterit me kompjuterin tuaj nëpërmjet një kablloje ethernet është më mirë.

Hapni shfletuesin e internetit

 1. Pasi të krijoni një lidhje ethernet, hapni një shfletues ueb.
 2. Shkruani adresën IP të portës së paracaktuar ose të ruterit në shiritin e adresave të shfletuesit. Ju mund ta gjeni atë në etiketën në anën e ruterave Linksys. Më pas, do të zbarkoni në faqen e konfigurimit të bazuar në ueb.

Fut kredencialet e hyrjes së administratorit

 1. Shkruani emrin e parazgjedhur të përdoruesit në fushën e emrit të përdoruesit. Megjithatë, ruterët më të vjetër të Linksys duhet ta lënë atë fushë bosh.
 2. Fut admin si fjalëkalimin e paracaktuar në fushën e fjalëkalimit. Pasi të jeni identifikuar, është koha për të rikonfiguruar cilësimet e paracaktuara të fabrikës.

Ndrysho kredencialet e administratorit

 1. Klikoni në skedën Administrata në krye të ekranin.
 2. Ndryshoni përkatësisht emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin.

Përditëso sigurinë me valë

 1. Klikoni në skedën Wireless.
 2. Ndrysho emrin e Wi-Fi (SSID). Është emri i rrjetit të ruterit tuaj.
 3. Pas kësaj, ndryshoni fjalëkalimin e Wi-Fi (fjalëkalimi ose çelësi i rrjetit).
 4. Shkoni te Lloji i enkriptimit dhe zgjidhni llojin e kërkuar të sigurisë. Në përgjithësi, rekomandohet të vendosni enkriptimin në WPA2 Mixed për të pasur një lidhje të sigurt interneti.

Tani mund të keni një lidhje të sigurt me tela dhe me valëlidhje interneti. Lidhni pajisjet tuaja dhe kënaquni.

Pyetjet e shpeshta

A mund ta rivendos ruterin tim Linksys nga faqja e internetit?

Po. Ju mund të rivendosni ruterin tuaj nga ndërfaqja e internetit. Shkoni te Adresa IP e parazgjedhur > Futni kredencialet e hyrjes > Skeda e administrimit > Klikoni Defaults Factory

Çfarë ndodh nëse rivendos ruterin tim Linksys?

Cilësimet e ruterit tuaj do të shkojnë në cilësimet e fabrikës. Kjo përfshin:

 • Emri Wi-Fi (SSID) dhe fjalëkalimi
 • Lloji i enkriptimit
 • Bandet e frekuencës
 • Portet e hapura më parë do të mbyllen

Pse nuk funksionon My Linksys Router?

Mund të ketë arsye të ndryshme pas mosfunksionimit të ruterëve Linksys. Prandaj, rinisni ruterin. Nëse kjo nuk ju ndihmon, shkoni te butoni i rivendosjes së fabrikës.

Nuk mund të lidheni me internetin pas rivendosjes së ruterit?

Duhet të përdorni cilësimet e paracaktuara për të lidheni me internetin. Për më tepër, ju gjithashtu mund të lidhni kompjuterin tuaj me ruterin duke përdorur një kabllo ethernet. Pas kësaj, provoni të lundroni në internet.

Përfundim

Pajisjet Linksys janë të lehta për t'u rivendosur, veçanërisht ruterët dhe zgjeruesit e Linksys. Megjithatë, duhet të konfiguroni konfigurimin e ruterit pasi të rivendosni ruterin.

Prandaj, sigurohuni gjithmonë që fillimisht të rindizni ose rindizni pajisjen tuaj për të zgjidhur një problem. Nëse problemi vazhdon, vetëm atëherë rivendosni ruterin tuaj Linksys.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.