Si të rivendosni ruterin Arris - Një udhëzues hap pas hapi

Si të rivendosni ruterin Arris - Një udhëzues hap pas hapi
Philip Lawrence

A po pyesni veten se si të rivendosni në gjendje fabrike modemin Arris? Ruterët Arris vijnë me specifika, shpejtësi dhe veçori të ndryshme.

Këta përfshijnë shpejtësi shkarkimi 1,4 Gbps, shpejtësi wi-fi 1750 Mbps dhe katër porte ethernet. Për më tepër, ruterët arri mbështesin versionet IPV6 dhe IPV4.

Nëse funksionet funksionojnë, zgjidhja më e mirë është të kryeni një rivendosje në gjendje fabrike. Për shembull, rivendosja e ruterit Arris në parazgjedhjen e fabrikës do të zgjidhë problemet tuaja të shpejtësisë së internetit dhe lidhjes dhe do të përmirësojë performancën.

Ka dy mënyra për të rivendosur një modem Arris në standardin e fabrikës. Këto përfshijnë përdorimin e butonit të rinisjes që ndodhet në pjesën e pasme të ruterit ose përmes ndërfaqes së uebit.

Shiko gjithashtu: Rregullimi: Nuk mund të lidhet me WiFi publik në Windows 10

Të dyja opsionet do të ndihmojnë në rivendosjen e modemit Arris në cilësimet e paracaktuara të fabrikës, duke zgjidhur problemet e rrjetit.

Pse duhet të rivendosni modemin Arris

Mund të rregulloni probleme specifike të internetit duke rivendosur ruterin tuaj. Këto probleme përfshijnë problemet e lidhjes, si dhe shfletimin e ngadaltë në ueb.

Mund ta rregulloni vonesën duke rivendosur ruterin. Ndonjëherë shpejtësia e shkarkimit dhe ngarkimit mund të shkaktojë shumë shqetësime, por ju mund t'i rregulloni këto probleme duke kryer një rivendosje të plotë të fabrikës.

Nëse modemi juaj nuk përgjigjet siç duhet, duhet të provoni të rivendosni ruterin Arris.

0>Rivendosni ruterin duke rivendosur ciklin e energjisë, ose gjithashtu mund të rivendosni modemin Arris në gjendje fabrike. Për të thjeshtë, rindezja është më e shpejtë dhe përdor një rivendosje të ciklit të energjisëzgjidhni disa gabime të përkohshme.

Rivendosja në gjendje fabrike do të kërkojë pak kohë. Ai do të rivendosë plotësisht modemin tuaj dhe informacionet tuaja të ruajtura të rrjetit, si p.sh. emri i përdoruesit dhe fjalëkalimi i paracaktuar i rrjetit të ruterit, do të restaurohen.

Si të rivendosni ruterin Arris?

Nëse shpejtësia juaj e internetit është ngadalësuar ose dyshoni se modemi Arris ka një virus, është koha për të kryer një rivendosje të fabrikës.

Nëse rivendosni ruterin tuaj aris, mund të ndikojë ndjeshëm performanca e rrjetit. Megjithatë, duhet të dini se një rivendosje fabrike do të fshijë të gjitha cilësimet e ruterit.

Pasi të kryeni një rivendosje të ruterit, duhet të konfiguroni cilësimet e rrjetit nëpërmjet një procesi të hyrjes në ruterin Arris. Kërkon një adresë IP të paracaktuar, emrin e përdoruesit të routerit dhe fjalëkalimin.

Lidhu me rrjetin Arris

Së pari, duhet të lidheni me rrjetin Arris nëpërmjet një kablloje ethernet ose wi-fi, sepse do t'ju duhet një lidhje interneti për të konfiguruar ruterin tuaj aris.

Ne ju rekomandojmë të lidhni kompjuterin tuaj me një router Arris nëpërmjet kabllit ethernet nëse nuk e dini fjalëkalimin wifi.

Megjithatë, mund të gjeni SSID-në dhe fjalëkalimin e paracaktuar siç është shkruar në një ngjitëse të bashkangjitur në pjesën e pasme të ruterit.

Nëse dëshironi të përdorni rrjetin wifi për t'u identifikuar, duhet të dini emrin e rrjetit, SSID dhe fjalëkalimin wi-fi.

Së pari, hapni një shfletues si Internet Explorer për të shkruani adresën IP të routerit arri nëshiriti i adresave. Kjo do t'ju drejtojë te paneli i administrimit.

Në panelin e cilësimeve të administratës, vendosni fjalëkalimin dhe emrin e përdoruesit të routerit arri. Më pas, duhet të shtypni Enter për t'u identifikuar për të hyrë në panelin e kontrollit të ruterit. Paneli i kontrollit u mundëson përdoruesve të konfigurojnë cilësimet e ruterit pas rivendosjes së fabrikës.

Shiko gjithashtu: 10 hotelet më të shpejta WiFi në Florida

Si të rivendosni në gjendje fabrike modemin Arris?

Mund të përdorni butonin e rivendosjes në ruterin Arris për të rivendosur në fabrikë modemin Arris. Për këtë, duhet të gjeni butonin e rivendosjes së ruterit në pjesën e pasme të ruterit.

Për të rivendosur një ruter Arris, mund të lexoni gjithashtu manualin e përdorimit. Shumica e manualeve të ruterit vijnë me një diagram që përshkruan çdo komponent. Kjo e bën më të lehtë për përdoruesit gjetjen e butonit të rivendosjes.

Hapi i parë është të shtypni dhe mbani butonin e rivendosjes për 20 sekonda. Nëse butoni i rivendosjes në ruterin tuaj është i vogël, mund t'ju duhet një stilolaps ose një kapëse letre për të shtypur dhe mbajtur butonin.

Shumica e prodhuesve të ruterit projektojnë një buton të vogël rivendosjeje për të parandaluar rivendosjet aksidentale. Prandaj, është më mirë të përdorni një objekt me majë të mprehtë për të shtypur butonin.

Prisni disa minuta që ruteri të rivendoset. Më pas, provoni të përdorni ndërfaqen e uebit nëse kjo metodë nuk funksionon për modemin tuaj Arris.

Rivendosja e ruterit Arris përmes ndërfaqes së uebit

Mund ta rivendosni gjithashtu ruterin Arris duke përdorur ndërfaqen e uebit. Megjithatë, ky proces është relativisht i ndërlikuar. Ky proces me tre hapakërkon pak kohë.

Duhet të identifikoheni në modemin Arris. Për këtë qëllim, do t'ju duhet një adresë IP e ruterit Arris. Por, së pari, duhet të gjeni seksionin e Sigurisë ose të Shërbimeve në ndërfaqe.

Zgjidhni opsionin "rivendosja e fabrikës" nga seksioni i Sigurisë ose Shërbimeve për të rivendosur ruterin në cilësimet e paracaktuara brenda pak minutash.

Opsioni i rivendosjes së ciklit të energjisë

Mund të rivendosni gjithashtu modelin Arris përmes një opsioni të rivendosjes së ciklit të energjisë. Kjo rinis modemin tuaj gjatë një ndërprerjeje ose zgjidh një gabim ose mosfunksionim të përkohshëm. Këtu janë hapat për një rivendosje të riciklimit të energjisë.

 • Shkëputni ruterin Arris nga burimi i energjisë.
 • Shkëputni kabllon ethernet nga kompjuteri dhe modemi.
 • Prisni që energjia të shkarkohet nga modemi .
 • Pas disa minutash, lidhni kordonin e rrymës me ruterin.
 • Më pas, lidhni modemin me kabllon ethernet duke e futur kabllon në portën e ethernetit.
 • Prisni një minutë për procesin e rindezjes përpara se të lidheni me internetin.
 • Kur drita e modemit fillon të pulsojë, kjo tregon se ruteri juaj ka një lidhje interneti.
 • Hapi i fundit është të testoni rrjetin e internetit nga kompjuteri juaj i shtëpisë për t'u siguruar që keni lidhjen e duhur.

Konfigurimi i ruterit Arris

Pasi të rivendosni modemi, duhet të konfiguroni cilësimet e ruterit Arris. Mund të ndryshoni cilësimet e paracaktuara duke hyrë te administratorindërfaqe.

Megjithatë, mund të rezultojë në humbjen e lidhjes me internetin. Para së gjithash, shkruani cilësimet e paracaktuara të modemit tuaj përpara procesit të ndryshimit të cilësimeve të modemit.

Kjo masë paraprake do të ndihmojë nëse diçka nuk shkon me cilësimet dhe lidhja me internetin humbet. Këto janë cilësimet me valë të rekomanduara për ruterin tuaj.

 • Aktivizo Wireless: Kontrolluar
 • SSID: Zgjidhni një emër përdoruesi të preferuar sipas zgjedhjes suaj.
 • Emri i rrjetit të transmetimit: shënohet
 • Kanali: Auto
 • Gjuha: Gjuha amtare/ Anglisht
 • Niveli i fuqisë Tx: i lartë
 • WPS Aktivizo: i kontrolluar/ i shënuar
 • Siguria: WPA/WPA2-PSK*/WEP
 • Modaliteti i enkriptimit: TKIPAES
 • Çelësi i përbashkët paraprak: Çelësi kompleks i fjalëkalimit të kujtueshëm
 • Modaliteti i enkriptimit: PBC

Për disa rutera, cilësimet WPA-PSK ose WEP mund të kenë nevojë të ndryshohen.

Zgjidhje alternative për rivendosjen e modemit Arris

Nëse rivendosni ruterin përmes ndërfaqes së përdoruesit në ueb, butoni i rivendosjes , ose rivendosja e ciklit të energjisë nuk funksionon për të rivendosur lidhjen e modemit, ka një dështim të harduerit. Gjithashtu tregon se kabllot e rrymës ose kabllot ethernet janë dëmtuar.

Për të zgjidhur probleme të tilla, duhet të kontrolloni që kabllot e ethernetit dhe kabllot e energjisë janë të lidhura siç duhet dhe nuk janë dëmtuar.

Përveç kësaj, lidhni kordonin e energjisë në një burim të besueshëm energjie për të siguruar një pandërprerje furnizimi me energji elektrike.

Nëse kabllot dhe kabllot e rrymës janë të dëmtuara osetë korruptuara, duhet t'i zëvendësoni me korda të reja. Nëse i gjithë hardueri është në rregull, ruteri juaj ka një dështim të harduerit.

Shumë modemë vijnë me një garanci ose një politikë riparimi. Ju do të duhet të blini një modem të ri nëse modemi juaj nuk ka një politikë riparimi ose garanci.

Si të testoni modemin tuaj Arris?

Pasi të rivendosni modemin dhe të konfiguroni cilësimet, hapni shfletuesin e uebit dhe përdorni adresën IP të routerit tuaj.

Pasi të hyni në faqen e paracaktuar, ajo do të shfaq statusin e lidhjes suaj të internetit. Kjo faqe e parazgjedhur ka të gjitha statistikat thelbësore për internetin tuaj, duke përfshirë ID-në e kanalit në rrjedhën e poshtme dhe në rrjedhën e sipërme.

Fjalët e fundit

Mund të konfiguroni lidhjen tuaj të internetit nëse hyni në ruterin tuaj. Ruterat Arris kanë një proces identifikimi relativisht të thjeshtë për t'ju ndihmuar të rivendosni modemin brenda pak minutash.

Ruterët ngadalësohen gradualisht. Rivendosja e tyre mund të ndihmojë në rikthimin e shpejtësisë së humbur të internetit. Prandaj, këto tre opsione të rivendosjes së fabrikës do të ndihmojnë në shpejtimin e internetit, zgjerimin e gamës së Wi-Fi dhe sigurimin e lidhjes më të mirë dhe më të shpejtë.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.