Si të rivendosni ruterin Verizon

Si të rivendosni ruterin Verizon
Philip Lawrence

Një ruter Verizon është në gjendje të shpërndajë lidhje interneti me valë në të gjitha pajisjet tuaja. Për të konfiguruar cilësimet e ruterit, ju duhet një emër përdoruesi dhe fjalëkalim. Por, çka nëse keni harruar fjalëkalimin e ruterit Verizon?

Në këtë rast, duhet të rivendosni ruterin për të rifituar aksesin e konfigurimit në duart tuaja. Vazhdoni të lexoni këtë udhëzues për të rivendosur ruterin Verizon me ose pa fjalëkalim.

Verizon FiOS Router

Mund të keni dëgjuar tashmë për kompaninë Verizon. Është një operator rrjeti pa tel me bazë në SHBA. Pas avancimit të tij në biznesin e telekomunikacionit, ai lançoi filialin e tij, FiOS, i cili i referohet Shërbimit me Fiber Optike.

Ju mund të merrni një lidhje të shpejtë interneti me fibra optike përmes Verizon FIOS ruterat. Ato ju ofrojnë veçoritë unike të mëposhtme:

 • Mbështeton shpejtësitë më të shpejta Wi-Fi
 • Ka veçori të rrjeteve vetë-organizuese (SON)
 • Perfitime të ndryshme në planet e internetit

Mund të kontrolloni abonimin e Verizon FiOS në faqen e tyre të internetit: www.verizon.com/home

Rivendosni ruterët e Verizon duke përdorur këtë metodë të thjeshtë

Kur bëhet fjalë për prodhimin, ruterat Verizon nuk janë të ndryshëm nga të tjerët. Do të gjeni sa vijon në ruterin Verizon:

 • Dritat LED në fasadën e ruterit
 • Portet e ngjashme të ndërprerës
 • Kablloja e energjisë
 • Butoni i rivendosjes

Ruterat e Verizon performojnë shkëlqyeshëm. Ata do t'ju japin Wi-Fi super të shpejtëtelefonat inteligjentë, laptopët dhe televizorët tuaj.

Megjithatë, mund të harroni fjalëkalimin për të hyrë në cilësimet e brendshme të ruterit në mes të ngutjes së përditshme.

Supozoni se ruteri juaj nuk po jep një performancë të plotë , dhe dëshironi ta rivendosni plotësisht. Si do ta bëni këtë?

Ndiq këto hapa për të rivendosur me sukses ruterin:

Butoni i rivendosjes së ruterit të Verizon

Për të rivendosur ruterin, duhet të përdorësh atë rivendosje butonin. Është në pjesën e pasme të ruterit. Megjithatë, është një buton i montuar në prerje.

Butoni i rivendosjes së ruterit të futur në mal

Ky lloj butoni rivendosjeje mbrohet për arsye sigurie. Prandaj, duhet të përdorni një objekt të hollë për të shtypur atë buton.

 1. Së pari, sigurohuni që ruteri juaj Verizon të jetë i ndezur. LED i energjisë duhet të mbetet i ndezur. Për më tepër, drita e energjisë duhet të jetë me ngjyrë jeshile.
 2. Merrni një kapëse letre. Sigurohuni që të jetë mjaft e hollë për të kaluar nëpër vrimën e rivendosjes.
 3. Shtypni dhe mbani shtypur butonin e rivendosjes për të paktën 10 sekonda.
 4. Pas 10 sekondash, lëshoni butonin e rivendosjes. Ruteri Verizon do të rindizet automatikisht.
 5. Prisni 15-20 sekonda përpara se të konfiguroni cilësimet e ndryshme të ruterit.

Ju keni rivendosur me sukses ruterin tuaj Verizon. Për më tepër, ruteri juaj tani është në cilësimet e paracaktuara të fabrikës. Prandaj, do të përdorë fjalëkalimin e paracaktuar dhe cilësimet e tjera të fabrikës.

Prandaj, nëse judëshironi të ndryshoni parametrat e fabrikës, duhet të shkoni te paneli i konfigurimit të ruterit.

Adresa IP e ruterit

 1. Lidhni pajisjen tuaj me lidhjen e internetit Verizon. Ju mund ta bëni këtë duke përdorur lidhjen me kabllo Ethernet ose me valë.
 2. Hapni një eksplorues interneti ose ndonjë shfletues uebi.
 3. Shkruani adresën IP të routerit tuaj Verizon në shiritin e adresave. Ndodhet në anën ose në anën e pasme të ruterit. Nëse nuk mund ta gjeni, shkoni te cilësimet e rrjetit tuaj. Atje, numri IPv4 është adresa juaj e kërkuar IP.
 4. Pasi të shtypni Enter, do të shfaqet faqja e hyrjes së administratorit.
 5. Futni emrin e përdoruesit "admin" dhe "fjalëkalimin" në fushën e fjalëkalimit. Pasi të keni futur këto kredenciale, klikoni OK.
 6. Tani do të shihni panelin e konfigurimit të ruterit tuaj Verizon.

Këtu mund të përditësoni cilësimet e mëposhtme:

 • Fjalëkalimi i ruterit
 • Emri i rrjetit (SSID)
 • Fjalëkalimi Wi-Fi
 • Metoda e enkriptimit

Përditëso fjalëkalimin e ruterit

 1. Në anën e sipërme djathtas të ekranit, klikoni mbi Ndrysho fjalëkalimin tim të administratorit të ruterit.
 2. Futni fjalëkalimin ekzistues i ndjekur nga fjalëkalimi i ri. Plus, mund t'ju duhet të rifusni përsëri fjalëkalimin e ri për konfirmim.
 3. Klikoni Apliko. Kjo do të përditësojë fjalëkalimin e administratorit të ruterit.

Emri i rrjetit

 1. Klikoni në Cilësimet me valë.
 2. Nga paneli në anën e majtë, kliko te Siguria bazë Cilësimet.
 3. Kjo faqe do t'ju tregojë dybreza të ndryshëm, d.m.th., 2.4 GHz dhe 5.0 GHz. Pas kësaj, ne do të mësojmë ndryshimin themelor midis dy grupeve. Por tani për tani, ju duhet të vendosni Emrin e Rrjetit ose SSID për të dy brezat veçmas.
 4. Në fushën SSID, shkruani emrin e ri të rrjetit që dëshironi. Për më tepër, është emri që pajisjet e tjera të aktivizuara me Wi-Fi do ta shohin në telefonat e tyre.
2,4 GHz

Brezi 2,4 GHz ofron një lidhje me valë me rreze të gjatë. Megjithatë, mund të mos keni një lidhje interneti me shpejtësi të lartë në brezin 2,4 GHz.

5,0 GHz

5,0 GHz ju jep internet me shpejtësi të shpejtë nëpërmjet Wi-Fi. Por nuk do të keni një lidhje Wi-Fi me rreze të gjatë.

Fjalëkalimi Wi-Fi

Duhet të vendosni llojin e sigurisë në çdo brez. Pasi ta bëni këtë, do të shfaqet fusha e fjalëkalimit.

 1. Shkruani fjalëkalimin e ri në fushën Fjalëkalimi Wi-Fi 2,4 GHz.
 2. Më pas, shkruani fjalëkalimin e ri në 5,0 GHz .

Fjalëkalimi duhet të jetë i gjatë tetë karaktere. Për më tepër, duhet të përdorë të paktën një numër dhe një shkronjë.

Metoda e enkriptimit

Në Cilësimet bazë të sigurisë, do të shihni opsionin "Çelësi WEP". Pa dyshim, metoda e enkriptimit WEP është e pasigurt. Pse?

Përdor çelësin e enkriptimit 64-bit. Por Verizon është ende duke ofruar këtë metodë sigurie. Pra, nuk duhet të aktivizoni metodën e sigurisë WEP. Prandaj, fusha e parazgjedhur e çelësit të enkriptimit WEP gjithashtu do të bëhet bosh.

Pas konfigurimit të të gjitha këtyre pa telcilësimet e sigurisë, shënoni të gjitha kredencialet e reja. Pas kësaj, klikoni Aplikoni ose Ruaj. Kjo do të përditësojë të gjitha cilësimet e reja të ruterit.

Përveç kësaj, përditësimi i cilësimeve të sigurisë së rrjetit do të shkëputë të gjitha pajisjet e lidhura. Prandaj, duhet të lidheni me ruterin tuaj Verizon duke përdorur çelësin ose fjalëkalimin e ri SSID dhe të enkriptimit.

Shiko gjithashtu: Si të konfiguroni Raspberry Pi Wifi me një IP statike

Pyetjet e shpeshta

Pse nuk mund ta hap adresën IP të ruterit?

Nëse doni të konfiguroni cilësimet e ruterit tuaj Verizon, duhet të përdorni portën e paracaktuar ose adresën IP. Megjithatë, nëse kjo nuk hap panelin e konfigurimit të ruterit, ndiqni këto hapa:

 1. Hap "Cilësimet" në pajisjen tënde.
 2. Shko te "Cilësimi i rrjetit".
 3. Gjej etiketën IPv4. Kjo është adresa IP e ruterit tuaj.

Ky gabim zakonisht ndodh kur ofruesi i shërbimit të internetit (ISP) ju cakton një adresë IP të përbashkët.

Shiko gjithashtu: Çfarë është një antenë WiFi me fitim të lartë? (Përfitimet dhe produktet më të mira)

Çfarë ndodh kur rivendos ruterin tim Verizon?

Kur e dërgoni ruterin në cilësimet e fabrikës, ai fshin të gjitha cilësimet e ruajtura të sigurisë së rrjetit, përdoruesin e paracaktuar, fjalëkalimin WiFi dhe cilësime të tjera të personalizuara. Prandaj, gjithmonë shkoni për procedurën e rivendosjes kur nuk ka asnjë opsion.

Nëse keni provuar metodën e rindezjes së ruterit për të rregulluar një problem dhe nuk funksionon, vetëm atëherë rivendosni në fabrikë ruterin Verizon.

Cili është fjalëkalimi i parazgjedhur i administratorit?

Këto janë kredencialet e cilësimeve të paracaktuara të fabrikës:

 • “admin” si emri i përdoruesit
 • “fjalëkalimi”si fjalëkalimi i administratorit

Si të rindizni ruterin tim Verizon?

Për të rindezur routerin tuaj Verizon:

 1. Shkëputni kordonin e rrymës nga priza në mur.
 2. Prisni 10 sekonda.
 3. Lidheni sërish në prizë kordonin e rrymës.

Përfundim

Sigurisht, ju nevojiten kredencialet e administratorit për të përditësuar cilësimet e sigurisë së rrjetit të ruterit Verizon. Por nëse e ke harruar fjalëkalimin, duhet të përdorësh metodën e rivendosjes së routerit.

Duke rivendosur ruterin Verizon, të gjitha cilësimet e sigurisë do të shkojnë në cilësimet e fabrikës. Prandaj, duhet t'i rregulloni sërish këto cilësime për të mbajtur të përditësuar sigurinë e rrjetit.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.