Si të rivendosni Xfinity Wifi Box

Si të rivendosni Xfinity Wifi Box
Philip Lawrence

Xfinity WiFi është një shërbim rrjeti që ju lejon të lidheni me internetin. Është shumë e ngjashme me lidhjen me një rrjet publik në një kafene ku mund të lidheni me rrjetin pa tel në një kohë të shkurtër.

Ndryshe nga një kafene, ruteri Xfinity është shumë më i besueshëm dhe garanton një shpejtësi të mirë interneti. Pra, është një burim i shkëlqyer interneti me valë kur jeni larg shtëpisë dhe dëshironi të lidheni me një rrjet të besueshëm për punë zyre, arsimim ose argëtim.

Por ndonjëherë, rrjeti WiFi Xfinity mund të ngadalësohet. Për shembull, mund të përjetoni buferim të videos dhe lidhje të ngadaltë me rrjetin. Në raste të tilla, rivendosja e kutisë tuaj Xfinity Wifi është një opsion i shkëlqyeshëm.

Disa produkte të njohura të Xfinity

Xfinity është një markë e njohur, kështu që ka variante të ndryshme dhe pajisje rrjeti që përfshijnë:

  • Modemi Xfinity
  • Ruteri/Kutia Wifi Xfinity
  • Pods WiFi Xfinity
  • Zgjeruesit Wifi Xfinity

Pra, si një përdoruesi, ka shumë zgjedhje dhe fleksibilitet në varësi të vendit dhe kur dëshironi të përdorni lidhjen tuaj të internetit.

Pse Routers Xfinity janë të shkëlqyera

Ruterët Xfinity ofrojnë disa avantazhe intriguese për përdoruesit. Disa nga veçoritë kryesore përfshijnë:

  • Opsionet për të parandaluar përmbajtjen dhe reklamat e personalizuara. Por mund ta konfiguroni që të shfaqë reklama të personalizuara ose gjenerike në varësi të cilësimeve tuaja.
  • Përdor shërbime si gjurmimi i ndërprerjeve dhe mbrojtjakundër mashtrimit dhe abuzimit me postë të padëshiruar në internet
  • Shiko metrikat e rrjetit si angazhimi i audiencës dhe statistikat e faqes për të kuptuar se si po funksionon modemi Xfinity
  • Mbaj shërbime si gjurmimi i modeleve të shfletimit për të zbutur aktivitetet e dyshimta në internet .

Si të rivendosni ruterin Xfinity

Ja se si të rivendosni ruterin Xfinity ose kutinë WiFi. Në këtë seksion, ne do të shqyrtojmë gjithashtu pak për modemin Xfinity dhe funksionet e rinisjes për t'ju dhënë një kuptim më të mirë të procesit.

Rivendosja e kutisë WiFi Xfinity

Falë një dizajni të thjeshtë, nuk keni nevojë të ndërveproni me shumë butona. Por për fat të keq, ai mund të ngatërrojë përdoruesit, veçanërisht nëse ata nuk janë mjeshtër të teknologjisë. Pra, puna me modemin dhe ruterin Xfinity është shumë e thjeshtë.

Për të rivendosur kutinë tuaj Xfinity WiFi, gjithçka që ju nevojitet është të gjeni butonin Reset në kutinë WiFi. Tani, shtypni butonin e rivendosjes dhe mbajeni atë për rreth pesë sekonda.

Kjo duhet të fillojë procesin e rivendosjes, ku ruteri rifreskohet dhe fillon përsëri nga zero. Ndonjëherë, funksionimi i vazhdueshëm dhe përmbajtja e dëmshme në ueb mund të ngatërrojë cilësimet e ruterit, kështu që rivendosja e pajisjes është një opsion i mirë.

Shiko gjithashtu: Pse Nook nuk do të lidhet me WiFi dhe si ta zgjidhim atë?

Rinisja e Xfinity WiFi Box

Rinisja është një koncept i ndryshëm nga rivendosja e pajisjes. Nuk përfshin vetëm shtypjen e butonit të rivendosjes. Në vend të kësaj, rinisja e ruterit do të thotë që po rindiznipajisjen për ta lënë atë të pastrojë cache-in e përkohshëm dhe të lëshojë të dhëna të padëshiruara nga bankat e saj të memories.

Por procesi i rinisjes është mjaft i ngjashëm me rivendosjen. Për të rifilluar ruterin Xfinity, fillimisht fikni pajisjen. Tani, shkëputni kabllon e rrymës nga priza në mur dhe prisni disa minuta.

Tani, futeni sërish në prizë dhe shtypni butonin e rivendosjes për rreth pesë sekonda. Ai do të riniset pajisjen dhe do të funksionojë brenda një kohe të shkurtër.

Rivendosja në distancë e ruterit Xfinity/WiFi Box

Nëse jeni larg ruterit tuaj dhe dëshironi ta rivendosni atë nga një vendndodhje e largët , mund të përdorni një aplikacion të dedikuar ueb për të rivendosur pajisjen. Është një proces mjaft i drejtpërdrejtë. Ja çfarë duhet të bëni.

Hyni në llogarinë tuaj Xfinity

Shkoni te xfinity.com/myaccount dhe identifikohuni me ID-në e ruterit dhe fjalëkalimin e administratorit.

Tani, shkoni "Menaxho Internetin" dhe lundroni te opsioni "Rinisni modemin". Këtu, klikoni "Fillimi i zgjidhjes së problemeve".

Ky opsion do të rinisë ruterin tuaj Xfinity dhe do të rindizet përpara se të lidhet me rrjetin.

A është e mundur të rivendosni cilësimet e fabrikës?

Është e mundur të rivendosni cilësimet e fabrikës në ruterin tuaj Xfinity. Për të rivendosur kutinë e Xfinity Wifi në cilësimet origjinale, mund të ndiqni një procedurë të drejtpërdrejtë që përfshin vetëm butonin e rivendosjes.

Pra, gjeni butonin e rivendosjes në ruterin Wifi. Shtypni dhe mbani shtypurbutonin për rreth gjysmë minutë. Gjatë kësaj kohe, sigurohuni që të mos e lini butonin të shkojë ose mund t'ju duhet të filloni përsëri ushtrimin e rivendosjes.

Shiko gjithashtu: Sensori më i mirë i temperaturës WiFi për t'u blerë në 2023

Duhet të vëreni se dritat LED fiken kur mbani butonin të shtypur për 30 sekonda. Gjatë kësaj kohe, ruteri juaj po kalonte fazën e restaurimit dhe tani është rikthyer plotësisht në cilësimet e paracaktuara të fabrikës.

Pse duhet të rivendosni cilësimet e fabrikës në ruterin Xfinity?

Avantazhi kryesor i rivendosjes së cilësimeve të paracaktuara të fabrikës është eliminimi i defekteve të mundshme dhe problemeve të drejtuesit me ruterin ose kutinë WiFi. Përveç kësaj, meqenëse rrjetet përdorin shpesh skedarë dhe të dhëna, disa skedarë ose të dhëna të dëmtuara mund të kenë ngadalësuar shpejtësinë e rrjetit.

Si rezultat, mund të merrni një ruter krejt të ri kur shtypni butonin e rivendosjes për të nisur procesi i rivendosjes për kutinë tuaj Xfinity WiFi.

Përfundim

Rrjeti Xfinity Wifi është një opsion i besueshëm, veçanërisht kur dëshironi shpejtësi dhe siguri më të lartë të internetit gjatë shfletimit në ueb. Megjithatë, kur shpejtësia ngadalësohet, është thelbësore të rregulloni ruterin për të rritur jetëgjatësinë dhe qëndrueshmërinë e kutisë tuaj Xfinity Wifi.

Tani që dini se si të rivendosni dhe rinisni manualisht ruterin tuaj Wifi, një lidhje e ngadaltë interneti nuk duhet t'ju shqetësojë kur përdorni kombinimin e modemit dhe ruterit Xfinity.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.