Si të rregulloni problemet me WiFi në tabletin Nvidia Shield?

Si të rregulloni problemet me WiFi në tabletin Nvidia Shield?
Philip Lawrence

A vuan Tableti juaj Nvidia Shield nga probleme WiFi? Nëse po, atëherë nuk jeni vetëm!

Që nga viti 2016, menjëherë pasi mori një përmirësim në Android 6.0 Marshmallow, tabletët u përballën me probleme WiFi. Kjo varionte nga shpejtësitë e ngadalta dhe të vonuara neto deri tek shkëputja e papritur nga rrjeti WiFi. Megjithatë, problemi u zgjidh shpejt pas një përditësimi OTA (Over The Air) të ofruar nga Nvidia.

Por tani, meqenëse Nvidia ka ndërprerë linjën Shield Tablet, nuk mund të prisni as përditësime OTA dhe as qendrat e shërbimit të rregullojnë problemin Problemi me WiFi. Por mos e humbni shpresën ende.

Çështja e lidhjes WiFi që keni mund të ndodhë për shumë arsye, shumë prej të cilave mund të zgjidhen duke u përpunuar me cilësimet. Ne kemi mbledhur një listë të shkurtër të këshillave dhe trukeve që mund të provoni për të rregulluar problemin me WiFi të tabletit Nvidia Shield më poshtë.

Pra, pa vonesë të mëtejshme, le të fillojmë:

Tabela e përmbajtjes

 • Si mund ta rregulloj WiFi tim në tabletin tim Nvidia Shield?
  • 1. Aktivizo/Fik WiFi
  • 2. Çaktivizo veçoritë e avancuara të WiFi
  • 3. Ndrysho serverin DNS në Google DNS
  • 4. Bëni një rivendosje të cilësimeve të rrjetit
  • Pse u ndërpre tableti Nvidia Shield?
  • A e mbështet Nvidia Shield WiFi 6?

Si mund ta bëj rregulloj WiFi tim në tabletin tim Nvidia Shield?

Nga kalimi nëpër forume të panumërta dhe faqe mbështetëse, i vetmi fakt që kemi zbuluar është se nuk ka asnjë zgjidhje të vetme për problemin WiFi në Nvidia ShieldTabletat.

Për disa përdorues, "Metoda 2" funksionon, ndërsa "Metoda 4" e bëri mashtrimin për të tjerët. Si i tillë, ne kemi renditur të gjitha zgjidhjet e famshme dhe praktike për çështjen e Wi-Fi të Tabletit Nvidia Shield.

Një nga këto truke duhet t'ju ndihmojë të krijoni një lidhje të qëndrueshme WiFi:

1. Aktivizo/ WiFi i çaktivizuar

Kjo është më e thjeshta. Nëse vëreni se lidhja juaj WiFi është shumë e ngadaltë ose nuk përgjigjet, fikeni dhe ndizni disa herë.

Shumë përdorues raportuan se e bëjnë këtë e rregullojnë problemin, por vetëm përkohësisht. Megjithatë, duhet të jeni në gjendje të merrni 2-3 orë lidhje të qëndrueshme derisa rrjeti të fillojë të shqetësohet përsëri dhe duhet të përsërisni hapin.

2. Çaktivizoni veçoritë e avancuara të WiFi

Si parazgjedhje, tableti juaj Nvidia Shield do të ketë të aktivizuara një sërë veçorish të avancuara WiFi. Këto janë në vend për t'ju ofruar më shumë komoditet, por për ironi mund të shkaktojnë probleme të lidhjes. Si i tillë, shumë përdorues raportuan se i zgjidhnin problemet e tyre WiFi thjesht duke i çaktivizuar ato.

Shiko gjithashtu: Top 10 vendet me WiFi më të shpejtë publik

Për ta bërë këtë, shkoni te Cilësimet > WiFi > E avancuar . Pasi të jeni këtu, çaktivizoni veçoritë e mëposhtme – Njoftimi i rrjetit , Rivendosja e Ethernetit , Skanimi Gjithmonë i disponueshëm . Gjithashtu duhet të caktosh "Mbaje WiFi të ndezur gjatë gjumit" në "Kurrë".

Tani, rinisni tabletin tuaj dhe problemet tuaja WiFi duhet të zgjidhen.

3. Ndrysho serverin DNS në Google DNS

Nëse keni problem WiFi primarfytyra ka shpejtësi të ngadaltë interneti, duhet ta rregulloni duke ndryshuar serverin tuaj DNS.

Serveri DNS (Sistemi i emrave të domenit) është një pjesë thelbësore e përvojës suaj të internetit për ata prej jush që nuk e dinë. Detyra e tij është të përkthejë emrat e domeneve në adresa IP, pa të cilat klientët tuaj DNS nuk do të mund të arrinin te serveri origjinal.

Tani, nëse Tableti juaj Nvidia Shield është konfiguruar me një server të ngadaltë DNS, atëherë ai gjithashtu mund të ngadalësojë përvojën tuaj të përgjithshme të internetit. Por për fat, mund ta ndryshoni lehtësisht me disa hapa.

Shko te Cilësimet > Rrjeti & Internet > E avancuar > DNS private. Pasi të jeni këtu, shkruani dns.google si emrin e hostit të Ofruesit DNS.

Më pas, nën seksionin e adresave IP DNS, shkruani detajet e mëposhtme –

Për IPv4:

 • 8.8.8.8
 • 8.8.4.4 (Alternativë)

Për IPv6:

 • 2001:4860:4860::8888
 • 2001:4860:4860::8844 (Alternativë)

Tani rinisni tabletin tuaj Nvidia Shield dhe kjo duhet të rregullojë problemin tuaj të lidhjes WiFi.

4. Bëni një rrjet Rivendosja e cilësimeve

Është pothuajse njohuri universale që mënyra më efektive për të rregulluar çdo problem është kryerja e "Rivendosjes së fabrikës". Kjo fshin të gjitha të dhënat e ruajtura në pajisjen tuaj dhe rikthen çdo cilësim në parazgjedhjen e fabrikës. Si i tillë, nëse problemi i lidhjes rrjedh nga ndonjë aplikacion i instaluar ose cilësime të rregulluara, atëherë bërja e një "Rivendosje të fabrikës" duhet ta zgjidhë atë.

Ti thënë kështu, shumëPërdoruesit e Nvidia Shield Tablet raportuan se rivendosja e fabrikës nuk e zgjidhi problemin e tyre të lidhjes. Por një opsion tjetër në të njëjtën faqe të cilësimeve e bëri – Rivendosja e cilësimeve të rrjetit.

Këtë opsion mund ta gjeni te Cilësimet > Rezervimi & Rivendos .

Thjesht zgjidhni opsionin, jepni konfirmimin tuaj dhe pas disa sekondash, të gjitha cilësimet e rrjetit tuaj do të kthehen. Pra, tani duhet të jeni në gjendje të përdorni WiFi me tabletin tuaj pa ndonjë problem.

Pse u ndërpre tableti Nvidia Shield?

Tableti Nvidia Shield ishte një kafshë e fuqishme lojrash me shumë pritje pozitive. Sigurisht që nuk ishte perfekt, por gjithashtu nuk kishte ndonjë mangësi të konsiderueshme që nuk mund të rregullohej me një përmirësim të ardhshëm. Kështu që, për fat të keq, Nvidia vendosi të ndërpresë linjën e produkteve Shield Tablet.

Shiko gjithashtu: Si të rivendosni Google Wifi në fabrikë

Në gusht 2016, Nvidia njoftoi se nuk do të lëshonte një përmirësim të harduerit në Tabletin e tyre Shield, dhe që nga mesi i vitit 2017, tableti nuk ishte më i disponueshëm për shitje me pakicë në faqen e internetit të Nvidia. Një vit më vonë, Nvidia deklaroi zyrtarisht se po ndërpriste tabletin Shield.

Tani, Nvidia nuk ka dhënë ndonjë arsye specifike pse vendosën të ndërpresin tabletin Nvidia Shield. Megjithatë, spekulimet më të besueshme thonë se një konflikt produkti midis tij dhe Nintendo Switch – që të dy përdorën të njëjtën bazë – chipset Nvidia Tegra.

A e mbështet Nvidia Shield WiFi6?

Jo! Nvidia Shield u lëshua në vitin 2015, ndërsa WiFi 6 u prezantua në 2019.

Nëse po përpiqeni të lidhni Nvidia Shield me një rrjet WiFi 6, nuk do të funksionojë.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.