Si të rregulloni problemin e vërtetimit të WiFi në Android

Si të rregulloni problemin e vërtetimit të WiFi në Android
Philip Lawrence

A keni provuar ndonjëherë të identifikoheni në një rrjet Wi-Fi por nuk keni mundur ta bëni këtë? Ju mund ta keni lexuar termin "ka ndodhur gabim vërtetimi gjatë përpjekjes për t'u lidhur me lidhjen e rrjetit".

Natyrshëm është shumë i bezdisshëm dhe i pakëndshëm kur keni nevojë për një lidhje Wi-Fi për të gjetur gabimin e vërtetimit wi-fi që shfaqet ngrihet pa arsye. Por, nga ana tjetër, ka raste kur dëshironi shumë një lidhje wi-fi për telefonin tuaj për të shfletuar në internet, për të lëvizur në rrjetet sociale, për të parë shfaqjet dhe filmat tuaj të preferuar, etj.

Nëse ju jeni një nga ata që keni hasur në problemin e vërtetimit të wi-fi në telefonin tuaj Android, jeni në vendin e duhur. Ne kemi gjithçka që ju nevojitet. Ne i kemi të gjitha në dyqan për ju që të kuptoni gabimin e vërtetimit wifi për të rregulluar problemet e vërtetimit të Wi-Fi.

Cili është gabimi i vërtetimit wi-fi?

Ndonjëherë, telefoni juaj nuk mund të lidhet me një rrjet Wi-Fi edhe pasi të keni futur emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin. Një arsye e dukshme mund të jetë se keni futur manualisht fjalëkalimin e gabuar. Por, çka nëse keni futur fjalëkalimin dhe emrin e saktë të përdoruesit të rrjetit wi-fi?

Ky është problemi i vërtetimit të Wi-Fi. Telefoni juaj Android nuk do ta ruajë rrjetin ose nuk do të lidhet me të. Në vend të kësaj, do të shihni termin "autentifikimi" së bashku me emrin e rrjetit. Më pas, në sekondat e ardhshme, një gabim i vërtetimit wifi do të shfaqet në Androidpajisjet.

Arsyet për gabimin e vërtetimit WiFi

Problemi i vërtetimit të Wi-Fi nuk është shumë i pazakontë në telefonat dhe tabletët Android. Edhe pse nuk është një çështje shumë kritike, disa arsye mund të jenë shkaku i saj. Përveç futjes së fjalëkalimit të gabuar të Wi-Fi dhe emrit të përdoruesit, arsyet janë:

  • Lidhja e rrjetit është e dobët
  • Ruteri Wi-Fi nuk funksionon
  • Ju keni përditësuar pajisja juaj Android
  • Rrjeti Wi-Fi nuk mbështet shumë pajisje
  • Adresë IP e pasaktë
  • Diçka nuk është në rregull me cilësimet e rrjetit të pajisjes.

Zgjidhje për të rregulluar gabimin e vërtetimit wifi

Kemi renditur këtu disa nga mënyrat për të rregulluar gabimin e vërtetimit wifi në pajisjen tuaj Android. Pra, natyrisht, do t'ju duhet të provoni të gjitha zgjidhjet një nga një derisa të mund të rregulloni gabimin e vërtetimit të wifi. Pra, vazhdo dhe lexojeni mirë! Shpresojmë që të mund ta zgjidhni me sukses problemin e lidhjes në pajisjen tuaj Android.

#1 Aktivizoni/fikni modalitetin e aeroplanit

Ndonjëherë, aktivizimi i modalitetit të aeroplanit mund të ndihmojë. Me modalitetin e aeroplanit ende aktiv, aktivizoni Wi-Fi, lidheni me një rrjet wi-fi dhe kontrolloni nëse funksionon.

Hapi 1: Shko te Cilësimet menyja ose tërhiqni menynë Cilësimet e shpejta .

Hapi 2: Fikni të dhënat celulare dhe wi-fi opsioni i rrjetit.

Hapi 3: Ndizni aeroplanin modaliteti .

Hapi 4: Përsëri, aktivizo opsionin e rrjetit wifi (me modalitetin e aeroplanit ende aktiv).

Hapi 5: Përpiquni të lidheni me rrjetin wifi. Nëse mund të lidheni me rrjetin me sukses, mund të çaktivizoni modalitetin e aeroplanit tani.

#2 Rivendosni rrjetin

Harrimi i rrjetit dhe përpjekjet për t'u lidhur përsëri me është një opsion tjetër. Ka shanse që rrjeti wifi të lidhet pa u shfaqur problemi i vërtetimit wi-fi. Rivendos lidhjen wi-fi për të parë nëse mund ta heqësh problemin.

Hapi 1: Në pajisje, shko te Cilësimet .

Hapi 2: Zgjidh Rrjeti & Internet .

Hapi 3: Zgjidh Wi-Fi .

Hapi 4: Do të shfaqet një listë e të gjitha rrjeteve wifi të disponueshme. Klikoni dhe mbani të shtypur emrin e rrjetit tuaj.

Hapi 5: Pajisja shfaq dy opsione, Harro rrjetin dhe Modifiko rrjetin . Trokit te opsioni Harro rrjetin .

Hapi 6: Fut fjalëkalimin dhe rilidhu me rrjetin wi-fi.

#3. Rinisni ruterin

Mund ta rinisni gjithashtu ruterin. Gjithmonë ekziston mundësia që ruteri Wi-Fi të funksionojë më mirë gjatë rinisjes së tij dhe gabimi i vërtetimit të Wi-Fi të zgjidhet.

Hapi 1: Trokitni lehtë mbi Rivendosni butonin në ruterin tuaj me valë për ta fikur.

Hapi 2: Pas një kohe, provoni tëlidheni me një rrjet pa tel. Kontrolloni nëse telefoni (ose ndonjë pajisje tjetër Android) ka një lidhje të suksesshme Wi-Fi.

Shiko gjithashtu: Mundësitë WiFi në hotelet greke: A do të ishit të kënaqur?

#4 Rivendos cilësimet e rrjetit

Mund të rivendosni cilësimet në pajisjen tuaj Android për të ndryshuar të gjitha cilësimet e rrjetit në cilësimet e fabrikës.

Hapi 1: Shko te Cilësimet .

Hapi 2: Zgjidh Menaxhimi i përgjithshëm .

Hapi 3: Zgjidh Rivendos .

Hapi 4: Trokit te opsioni Rivendos cilësimet e rrjetit .

Hapi 5: Kliko Rivendos cilësimet .

Hapi 6: Prisni derisa pajisja të përfundojë rivendosjen. Tani, aktivizoni wi-fi dhe lidheni me rrjetin me valë.

#5 Shihni llojin e sigurisë së rrjetit

Kontrolloni protokollin e sigurisë së rrjetit të rrjetit me valë ku po përpiqeni të lidhni Telefon Android.

Nëse protokolli i sigurisë së rrjetit është WPA, duhet të kaloni në WPA2 ose anasjelltas.

Pasi të keni ndryshuar sigurinë e rrjetit, përsëritni procedurën për të harruar rrjeti me të cilin dëshironi të lidheni, i listuar më sipër. Më pas, më në fund, lidheni përsëri me rrjetin me valë dhe shikoni nëse zgjidhja ju ndihmon.

#6 Ndryshoni konfigurimin e rrjetit me valë

Pajisja juaj Android mund të përballet me një problem vërtetimi wifi për shkak të një konflikti në Adresa IP. Zgjidhja më e mirë për ta eliminuar atë është ndryshimi i konfigurimit të rrjetit pa tel nga DHCP në një adresë IP statike.Hapi DHCP në Static është një zgjidhje efektive për të zgjidhur problemin e vërtetimit.

Hapi 1: Para së gjithash, shkoni te menyja Cilësimet në pajisjen tuaj Android.

Hapi 2: Këtu, zgjidhni Rrjetin & Opsioni Internet .

Hapi 3: Në hapin tjetër, zgjidhni opsionin Wi-Fi opsioni .

Hapi 4: Do të shfaqet një listë e të gjitha rrjeteve wifi të disponueshme. Klikoni dhe mbani shtypur rrjetin me të cilin jeni lidhur.

Hapi 5: Zgjidhni opsionin Modifiko rrjetin .

Hapi 6: Tani, zgjidhni kutinë për Shfaq opsionet e avancuara .

Hapi 7: Shko te Cilësimet e IP-së.

Hapi 8: Në cilësimet e IP-së, ndryshoni konfigurimin e rrjetit me valë nga DHCP Static .

Hapi 9: Në fushën e adresës IP, ka përmbajtje në fushat e adresës IP statike. Shënojeni diku dhe më pas fshijeni.

Hapi 10: Përsëri, fut përmbajtjen në fushë dhe kliko Ruaj .

#7 Përdorni butonin e shtypjes WPS

WPS (Wi-fi Protected Setup) është një veçori e avancuar ku nuk keni nevojë për një fjalëkalim për rrjetin tuaj të shtëpisë. Në vend të kësaj, ndiqni hapat e listuar më poshtë për të provuar nëse ndihmon në heqjen e problemit të vërtetimit në pajisjen tuaj Android.

Hapi 1: Shkoni te Cilësimet në telefonin tuaj.

Hapi 2: Shko te Wireless & Opsioni Rrjetet .

Hapi 3: Në vazhdim, zgjidhni Cilësimet e Avancuara në telefonin tuaj.

Hapi 4: Zgjidhni butonin e shtypjes WPS . Do të shihni një kërkesë që do t'ju udhëzojë të shtypni butonin WPS në ruterin tuaj me valë.

Hapi 5: Pasi të shtypni butonin WPS në ruter, procesi do të filloni. Prisni derisa procesi të përfundojë dhe kontrolloni nëse e ka zgjidhur problemin e vërtetimit në pajisjen tuaj Android.

#8 Mjeti i riparimit të sistemit Android

Ka mjete profesionale të riparimit të sistemit Android që mund të rregullojnë problemet e Android në telefonin tuaj. Mjetet e riparimit të sistemit mund të mbështesin versionet më të fundit të Android të pranishëm në çdo telefon ose çdo pajisje tjetër Android. Çështja e vërtetimit wifi nuk është një çështje aq e rëndë për telefonat Android. Është një nga shumë çështje të tjera të rëndësishme si ekrani i zi i vdekjes dhe më shumë. Mund të përdorni një mjet autentik dhe ta provoni. Një gjë e rëndësishme që duhet mbajtur parasysh është se mjete të tilla profesionale të riparimit të sistemit mund të shkaktojnë humbje të të dhënave. Pra, duhet të ruani një kopje rezervë përpara se të vazhdoni me hapat.

#9 Kontrolloni listën për emrat e dyfishtë të rrjeteve pa tel

Jeni tashmë të vetëdijshëm se problemi i vërtetimit lind kur nuk e bëni këtë futni fjalëkalimin dhe emrin e duhur të përdoruesit për rrjetin. Së pari, duhet të siguroheni që të vendosni manualisht fjalëkalimin e vlefshëm. Nëse e keni konfirmuar, njëmundësia është që po përpiqeni të regjistroheni në emrin e gabuar në telefonin tuaj. Ndonjëherë, një vend ka shumë rrjete me valë, të gjitha me të njëjtin emër.

Nëse jeni duke përjetuar një rast të tillë, një alternativë e mirë është të riemërtoni rrjetin tuaj wifi të shtëpisë. Prandaj, mund të jeni i sigurt se po futni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin në vendin e duhur.

#10 Mbani një sy për karaktere shtesë të shtuara gjatë futjes së fjalëkalimit të rrjetit wifi

Gjithmonë ekziston një mundësi për gabime në shtypje gjatë futjes së fjalëkalimit për rrjetin wifi në telefonin tuaj. Prandaj, këshillohet që të kontrolloni kutinë për opsionin shfaq fjalëkalimin ndërsa futni kredencialet e hyrjes me dorë. Fillimisht, shkruani saktë të njëjtin fjalëkalim dhe emër përdoruesi dhe më pas kontrolloni nëse e keni hequr gabimin.

#11 Kontrolloni nëse softueri i pajisjes është i përditësuar

Samsung Galaxy dhe telefonat e tjerë Android jepni përdoruesve njoftime për përditësime të vazhdueshme të softuerit këto ditë. Android përfshin veçori të reja dhe të avancuara që mund të rregullojnë problemet e Android që janë të zakonshme për përdoruesit. Fatkeqësisht, shumë prej nesh nuk duan të përditësojnë telefonat inteligjentë Android dhe disa nga kërkesat e përditësimit janë gjithmonë në pritje. Prandaj, duhet të kontrolloni nëse pajisja juaj është e përditësuar, gjë që mund të jetë arsyeja për problemet tuaja të vërtetimit.

Hapi 1: Shko te menyja Cilësimet në pajisjen tuaj.

Hapi 2: Shko teOpsioni Rreth telefonit ; kjo është e disponueshme në fund të menysë së cilësimeve.

Hapi 3: Zgjidhni Përditësimet e sistemit nga menyja. Mund të gjeni gjithashtu skedën Përditësimi i softuerit në vetë menynë "Cilësimet". Por, fillimisht, shkoni te skeda Përditësimi i softuerit .

Shiko gjithashtu: Si të rivendosni ruterin Verizon

Hapi 4: Pajisja do t'ju informojë këtu për përditësimet e sistemit në pritje. Shkarkoni dhe instaloni ato në pritje, nëse ka. Më pas rindizni pajisjen Android.

#12 Kryeni një rivendosje të fabrikës në pajisjen tuaj Android

Kryerja e rivendosjes së fabrikës është zgjidhja përfundimtare për problemin e vërtetimit që hasni pajisjen tuaj Android. Është padyshim zgjidhja e fundit nëse keni provuar secilën nga mënyrat e mësipërme, por më kot.

Megjithatë, është thelbësore të mbani parasysh se do të humbni të gjitha të dhënat e pajisjes suaj. Pra, mos harroni të merrni një kopje rezervë të të dhënave të pajisjes tuaj Android përpara se të kryeni hapin. Gjithashtu, do të humbni të gjitha aplikacionet tuaja. Gjithashtu, cilësimet e pajisjes do të ndryshojnë në cilësimet e paracaktuara.

Hapi 1: Shko te menyja Cilësimet .

Hapi 2: Zgjidh Menaxhimi i Përgjithshëm .

Hapi 3: Zgjidh Rivendos .

Hapi 4: Klikoni në Rivendosja e të dhënave të fabrikës .

#13 Merrni ndihmë nga ofruesi juaj i shërbimit

Nëse ende mundeni "Hiqni qafe termin "ka ndodhur gabim vërtetimi" në telefonin tuaj Android,kontaktoni dhe merrni mbështetje nga ofruesi juaj i shërbimit të të dhënave. Mund të ketë probleme që operatori celular mund t'i zgjidhë, por ju nuk mundeni.

Përfundoni

Çështja e vërtetimit të Wi-Fi është një nga arsyet më të zakonshme që mund të shkaktojë refuzim për çdo përdorues me pajisje Android. Klientët këto ditë mërziten tepër kur nuk mund të kenë një lidhje të qëndrueshme Wi-Fi. Përdoruesi mund të shohë gabimin e vërtetimit të Android që shfaqet vazhdimisht sa herë që përpiqet të identifikohet në një lidhje rrjeti pa tel. Shpresojmë se mund ta hiqni problemin me zgjidhjet që kemi përmendur më lart këtu.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.