Si të rregulloni problemin "Roomba nuk lidhet me WiFi".

Si të rregulloni problemin "Roomba nuk lidhet me WiFi".
Philip Lawrence

Kohët e fundit ke investuar në vakumin më të fundit të Roomba për të përmirësuar praktikat e tua të pastrimit, por ai dështon të lidhet me Wi-Fi.

Sepse pajisja funksionon me sinjale me valë dhe kjo është pikërisht mënyra se si e nivelon lojën tuaj të pastrimit , mund të jetë goxha zhgënjyese kur nuk funksionon.

Ndërsa shumë përdorues janë të kënaqur me produktin, disa ankohen se ai nuk arrin të krijojë një lidhje të qëndrueshme Wi-Fi.

Ne Do të trajtojë problemet e zakonshme dhe rregullimet e shpejta për moslidhjen e Roomba me Wi-Fi në udhëzuesin më poshtë.

Çfarë është një vakum Roomba dhe si funksionon?

Roomba vakum është një nga pajisjet më të njohura të konsumatorit për shkak të performancës së tij të patëmetë. Individët kërkojnë komoditet dhe lehtësi, dhe kjo fshesë me korrent e çon rehatinë në nivelin tjetër me teknologjinë e saj pa probleme.

Së pari, pajisja është kompakte dhe e lëvizshme dhe nuk zë shumë hapësirë ​​në shtëpinë tuaj. Së dyti, ofron një zgjidhje të lehtë pastrimi, ndryshe nga fshesat tradicionale.

Vegla lidhet me Wi-Fi të shtëpisë tuaj dhe funksionon vetë. Kështu që nuk keni nevojë ta mbani atë dhe të pastroni të gjithë shtëpinë tuaj. Në vend të kësaj, ai navigon rrëmujën në të gjithë pronën tuaj dhe thith gjithçka.

Jo vetëm që pastron papastërtitë dhe pluhurin e dukshëm, por gjurmon edhe mbeturinat e fshehura poshtë mobiljeve tuaja.

Kjo automatizon pastrimi duke lehtësuar barrën tuaj – nuk është çudi pse më shumë njerëz po blejnëvakum.

Pse My Roomba nuk lidhet me Wi-Fi?

Për shkak se Roomba është një pajisje e përputhshme me Wi-Fi, konfigurimi i saj me një lidhje interneti nuk duhet të jetë një problem. Nuk keni nevojë të bëni shumë për të lidhur Roomba me Wi-Fi të shtëpisë tuaj.

Për të filluar, ju duhet vetëm të instaloni aplikacionin në shtëpi iRobot në pajisjen tuaj Android ose iOS dhe të ndiqni udhëzimet në ekran për të zhvilloni një lidhje të qëndrueshme.

Kjo ndoshta do t'ju ndihmojë të lidhni pajisjen dhe ta bëni atë të funksionojë. Megjithatë, disa njerëz thonë se Roomba nuk arrin të lidhet me ruterin e tyre Wi-Fi.

Mund të ketë disa arsye për këtë problem: sinjal i dobët Wi-fi, pajisje e lidhur gabimisht, aplikacion i përditësuar - për të përmendur disa.

Si të rregulloni Roomba që nuk lidhet me një rrjet Wi-Fi?

A nuk lidhet Roomba juaj me Wi-Fi? Mos u shqetësoni! Ne do të marrim disa hapa për zgjidhjen e problemeve për t'ju ndihmuar të zgjidhni problemin e lidhjes.

Mund të provoni hapa të ndryshëm për të parë se cili funksionon për ju.

Rinisni ruterin tuaj

Ndonjëherë hapa të thjeshtë mund të zgjidhin çështje komplekse. Për shembull, ndërsa rinisja e ruterit duket si një hap i qartë, ai funksionon shumicën e kohës.

Defektet teknike mund të pengojnë lidhjen midis ruterit dhe Roomba. Kur rindizni ruterin tuaj, kjo i jep pajisjes një shans për të filluar nga e para me fuqi më të mirë të sinjalit Wi-Fi. Ja se si mund të rindizni ruterin tuaj.

 • Ndërroçaktivizoni butonin e ndezjes që ndodhet në ruterin tuaj me valë
 • Shkëputni ruterin dhe mbajeni të shkëputur për disa sekonda
 • Tani, lidheni përsëri dhe sigurohuni që të shtrëngoni kabllon e lidhjes
 • Ndizni pajisjen duke shtypur sërish butonin e ndezjes
 • Prisni disa sekonda derisa të ndizen të gjitha dritat e pajisjes
 • Kaq! Ju keni rifilluar me sukses pajisjen tuaj

Ky hak do të funksionojë për ju nëse nuk jeni duke përjetuar një problem kompleks. Megjithatë, nëse Roomba ende nuk arrin të krijojë një lidhje të qëndrueshme interneti me ruterin tuaj wifi, vazhdoni me hapat e mëposhtëm.

Kryeni një rivendosje të fabrikës

Një nga më të mirat mënyrat për të funksionuar pajisjen tuaj është të kryeni një rivendosje të fabrikës. Shpesh, nisja e pajisjes nga e para funksionon si magji.

Metoda mbetet e njëjtë pavarësisht modelit që zotëroni – butonat ndryshojnë, megjithatë. Ndiqni hapat e mëposhtëm për rivendosjen e fabrikës së fshesë me korrent Roomba.

 • Shtypni butonat Spot Clean, Dock dhe Clean
 • Sigurohu që t'i mbani shtypur të gjithë këta butona njëkohësisht deri sa të mbushet fshesa dritat ndizen.
 • Mbajini butonat të shtypur derisa të dëgjoni një tingull bip
 • Ky proces do të pastrojë memorien e brendshme të vakumit tuaj dhe do t'ju japë një mundësi për të përdorur pajisjen në mënyrë optimale

Mos harroni, kryerja e një rivendosjeje në fabrikë do t'ju kërkojë të konfiguroni aplikacionin iRobot në shtëpi. Nëse vakuumi juaj po funksionon, ky hapdo ta bëjë të funksionojë.

Nëse ende përballesh me ndonjë problem, vazhdo te hapat e mëtejshëm.

Rritni sinjalet tuaja Wi-Fi

Një mund të pyesin veten se si të rriten sinjalet tashmë të dobëta Wi-Fi. Zgjatësit me valë janë një gjë tani dhe funksionojnë shkëlqyeshëm për të krijuar sinjale të forta Wi-Fi.

Ndoshta po përdorni vakumin në një dhomë larg rrjetit Wi-Fi. Kjo mund të dobësojë sinjalet dhe pajisja juaj nuk funksionon.

Shiko gjithashtu: Çfarë duhet të bëni nëse fjalëkalimi i CenturyLink WiFi nuk funksionon?

Instalimi i një zgjatuesi me valë cilësore rrit lidhjen tuaj të internetit dhe ju ndihmon të lidheni me vakum. Për më tepër, eliminon zonat e vdekura në shtëpinë tuaj. Për shkak se vakuumi funksionon në mënyrë të pavarur, ai mund të lëvizë në vende me sinjale të ulëta ose pa sinjale.

Një zgjatues me valë siguron që të marrë sinjale kudo që lëviz rreth pronës tuaj.

Shkëputni pajisjet e panevojshme të lidhura te ruteri Wi-Fi

Kur lidhni shumë pajisje në një rrjet të vetëm Wi-Fi, në mënyrë të pashmangshme do të përjetoni një vonesë sinjali. Pavarësisht nga cilësia e ruterit tuaj, lidhja e internetit do të ngadalësohet.

Nëse keni një familje të madhe të lidhur në një rrjet të vetëm Wi-Fi, mund të mos arrini të krijoni një lidhje me Roomba. Përveç kësaj, për shkak se pajisja automatizon pastrimin, ajo kërkon sinjale të forta Wi-Fi për të funksionuar në mënyrë optimale.

Megjithëse ne nuk rekomandojmë shkëputjen e të gjitha pajisjeve të lidhura me Wi-Fi në shtëpinë tuaj, gjithmonë mund të shkëputni pajisjet e panevojshme.

Përpër shembull, nëse mikrovala, frigoriferi, tenxherja elektrike ose kompjuteri juaj është i ndezur pa qëllim dhe i lidhur me Wi-Fi, është më mirë t'i shkëputni dhe t'i fikni.

Shiko nëse shkëputja e pajisjeve të veçanta përmirëson fuqinë e sinjalit dhe lidh fshesë me korrent në rrjetin Wi-Fi.

Lidhja e aplikacionit Home iRobot

Vini re se mënyra e vetme për të lidhur vakumin me rrjetin tuaj Wi-Fi është instalimi i iRobot aplikacionin dhe bëjeni të funksionojë.

Nëse nuk e keni shkarkuar një ose nuk jeni të sigurt se si ta bëni atë, ndiqni hapat e mëposhtëm.

 • Mund të shkarkoni aplikacionin iRobot në pajisjen tuaj iOS ose Android përmes dyqaneve të tyre përkatëse të aplikacioneve.
 • Pasi të instalohet, hapni aplikacionin dhe vazhdoni me udhëzimet në ekran
 • Mund t'ju kërkohet të futni vendbanimin tuaj dhe të zgjidhni një gjuhë . Pasi të keni futur detajet e sakta, pajtohuni me termat dhe kushtet
 • Do t'ju kërkohet të vendosni kredencialet tuaja të hyrjes në iRobot. Shkruani emrin e saktë të përdoruesit dhe fjalëkalimin për të vazhduar
 • Pasi të identifikoheni në llogarinë tuaj, aplikacioni do të shfaqë emrat e rrjeteve të disponueshme Wi-Fi
 • Mund të zgjidhni rrjetin me të cilin dëshironi të lidheni dhe konfirmo
 • Kjo është e gjitha! Tani jeni lidhur me rrjetin tuaj Wi-Fi në shtëpi

Vini re se gjithmonë mund ta ndryshoni rrjetin tuaj Wi-Fi përmes aplikacionit. Nëse rrjeti juaj me valë funksionon mirë, pajisja do të çiftohet shpejt me të dhe do të ndizet. Kjo do të thotë se alidhja është krijuar me sukses.

Përditësoni aplikacionin tuaj iRobot Home

Nëse vakuumi juaj ende nuk po lidhet me Wi-Fi për ndonjë arsye, duhet të kontrolloni nëse kanë instaluar versionin më të fundit.

Kompania përditëson aplikacionin e saj herë pas here, duke prezantuar veçori të reja dhe duke u dhënë më shumë komoditet përdoruesve të saj. Sigurisht, versioni i përditësuar është më efikas dhe ofron një funksionim pa probleme se ai i vjetër.

Versioni më i vjetër mund të ketë një defekt që e ndalon pajisjen të lidhet me një rrjet Wi-Fi.

Shiko gjithashtu: Si të ndryshoni fjalëkalimin e Mediacom WiFi?

Prandaj, sigurohuni që të mos i anashkaloni përditësimet dhe të instaloni versionin më të fundit të aplikacionit sapo kompania të lëshojë një të tillë. Kjo do të sigurojë një lidhje të qëndrueshme – nëse aplikacioni ishte fajtori në radhë të parë.

Karkojeni vakumin tuaj Roomba

Sigurisht, ju duhet ta karikoni pajisjen tuaj në mbajeni në funksion. Roomba është një vegël e ngjashme me smartfonin dhe kompjuterin tuaj. Nëse mbaron me bateri, nuk do të funksionojë siç duhet.

Mund të kompensojë gjithashtu arsyen pse nuk lidhet me Wi-Fi. Prandaj, sigurohuni që ta karikoni pajisjen tuaj.

Idealisht, është më mirë ta karikoni duke e mbajtur të fikur. Jo vetëm që i karikon shpejt pajisjet, por gjithashtu parandalon problemet teknike të padëshiruara.

Pasi ta karikoni plotësisht pajisjen, lidheni atë me Wi-Fi dhe shikoni nëse funksionon.

Mbajeni pajisjen më afër ruterit tuaj me valë

Shumë njerëz ankohennë lidhje me moslidhjen e Roomba me rrjetin Wi-Fi kur jeni me kilometra larg tij.

Nëse ruteri juaj është lart dhe po përpiqeni të përdorni Roomba në bodrumin tuaj, ndoshta do të keni një problem me lidhjen. Sinjalet Wi-Fi priren të zvogëlohen në zona të largëta – kryesisht nëse jetoni në një shtëpi më të madhe.

Sigurohu që të ulësh distancën midis vakumit të robotit dhe ruterit dhe të shikosh nëse funksionon.

Nëse kjo duket e pamundur sepse dëshiron ta përdorësh pajisjen në të gjithë shtëpinë, mund të zgjedhësh një zgjerues Wi-Fi. Pajisja ofron mbulim të mirë me Wi-Fi, pavarësisht se ku prireni të jeni në shtëpinë tuaj.

Diapazoni i papajtueshëm i frekuencave Wi-Fi

Shumë përdorues të frekuencave 5 GHz ankohen se dështojnë për t'u lidhur me Roomba edhe pasi të keni rregulluar cilësimet e ruterit. Ndërsa 5 GHz ofron një lidhje të qëndrueshme interneti me shpejtësi të jashtëzakonshme, ai nuk funksionon me Roomba.

Thënë thjesht, fshesat robotike Roomba nuk e mbështesin këtë gamë frekuencash. Prandaj, nuk do të arrini të lidhni vakumin me rrjetin tuaj Wifi.

Idealisht, është më mirë të kontrolloni diapazonin e frekuencës së ruterit përpara se të blini një vakum robotik.

Sepse sapo të blini pajisjen, nuk ka rrugëdalje veçse të ndryshoni ruterin tuaj. Do t'ju duhet të blini një ruter me një gamë 2,4 GHz ose t'i keni të dyja në shtëpinë tuaj.

Diapazoni 5 GHz është shumë i lartë dhe vakuumi, një vegël e thjeshtë, nuk ka nevojë për një rrjet wifi të nivelit të lartë për të funksionuarnë mënyrë optimale.

Nëse nuk arrin të kuptosh pse nuk po arrin të lidhësh Roomba me ruterin, kontrollo manualin e përdorimit të Wifi. Këtu do të gjeni informacione për diapazonin e frekuencës Wifi.

Nëse e keni humbur manualin e përdorimit, mund të kontaktoni ISP-në tuaj; ata do t'ju informojnë për gamën.

Lini në kontakt me ofruesin tuaj të shërbimit të internetit

Nëse asgjë nuk funksionon, duhet të kontaktoni ofruesin tuaj të shërbimit të internetit. Ki parasysh se hapat e zgjidhjes së problemeve që diskutuam më sipër janë të dobishëm në rast të problemeve të vogla.

Prandaj, nëse ende nuk arrin të lidhësh vakumin e robotit me Wi-Fi, mund të përballesh me një problem kompleks sinjali. Ndoshta interneti është i ndërprerë në zonën tuaj ose një problem me sinjalin direkt nga ISP.

Gjithmonë mund të kontaktoni ofruesin tuaj të shërbimit të internetit dhe të adresoni problemin që po përjetoni. Ata do t'ju informojnë se çfarë po shkakton vonesën e sinjalit dhe do ta rregullojnë problemin tuaj në një kohë të shkurtër.

Fjalët e fundit

Sepse keni shpenzuar një qindarkë të bukur për të lehtësuar jetën tuaj duke blerë një Fshesë me korrent roboti, pajisja që nuk funksionon në mënyrë optimale sigurisht që do t'ju shqetësojë.

Nëse keni probleme me lidhjen e fshesë me korrent të sapo blerë me rrjetin tuaj wifi, merrni parasysh hapat që diskutuam më lart.

Shpresojmë , ata do të zgjidhin problemin themelor dhe do ta rregullojnë problemin.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.