Si të rregulloni: Shënimi i Kryqit të Kuq në ikonën WiFi në Windows 7

Si të rregulloni: Shënimi i Kryqit të Kuq në ikonën WiFi në Windows 7
Philip Lawrence

Në këtë artikull, do të mësoni mënyra të ndryshme për rregullimin e shenjës së kryqit të kuq në problemin e lidhjes së rrjetit WiFi në Windows 7. Një shenjë kryqi i kuq shfaqet në ikonën tuaj WiFi nëse ka ndonjë problem lidhjes. Nëse shihni një shenjë të kryqit të kuq në ikonën WiFi dhe nuk jeni në gjendje ta rregulloni problemin, mund t'i referoheni këtij artikulli.

Para se të fillojmë me zgjidhjen e problemit, na lejoni të kuptojmë pse merrni një Shenja e kryqit të kuq në ikonën WiFi.

Çfarë do të thotë Shenja e Kryqit të Kuq në ikonën WiFi?

  • Problemi me ruterin WiFi.
  • Forca e rrjetit WiFi është shumë e ulët.
  • Mund të jeni duke përdorur kredencialet e identifikimit të skaduara ose të gabuara në WiFi.
  • Ke një përshtatës WiFi të vjetër ose të papajtueshëm.
  • Driferi i përshtatësit të rrjetit me valë është i vjetëruar.

Si të rregulloni shenjën e Kryqit të Kuq në Wi-Fi ikona në Windows 7:

Metoda 1: Zgjidhja e problemeve të lidhjeve të rrjetit WiFi

Një nga gjërat e para që duhet të provoni është veçoria e zgjidhjes së problemeve të Windows. Këtu janë hapat:

Hapi 1: Shkoni te menyja Start dhe hapni Paneli i kontrollit .

Hapi 2: Në panelin e kontrollit , lundroni te Rrjeti dhe Interneti > Hap opsionin Network and Sharing Center .

Hapi 3: Në ekranin e ri, shtypni në opsionin Ndrysho cilësimet e përshtatësit i pranishëm në panelin anësor të majtë.

Hapi 4: Në dritaren e re të dialogut, do të shihni të gjithë rrjetin tuajadapters—Klikoni me të djathtën në ikonën WiFi.

Hapi 5: Nga menyja e kontekstit, klikoni në opsionin Diagnostifiko .

Hapi 6: Do të diagnostikoni problemet tuaja me WiFi dhe shfaqini ato. Klikoni në Zgjidhja e problemeve për të rregulluar shenjën e kryqit të kuq në ikonën WiFi.

Nëse zgjidhja e problemeve nuk funksionon, mund të provoni metodën e mëposhtme.

Metoda 2 : Kontrolloni drejtuesin e rrjetit me valë

Nëse drejtuesi i rrjetit tuaj me valë është i vjetëruar ose i dëmtuar, mund të merrni një shenjë kryq të kuq në ikonën e rrjetit. Në një rast të tillë, riinstalimi i drejtuesit të rrjetit me valë mund të zgjidhë problemin. Së pari, duhet të çinstaloni drejtuesin e rrjetit dhe më pas ta instaloni përsëri. Përditësimi i drejtuesit të rrjetit me valë funksionon gjithashtu.

Riinstaloni drejtuesin e rrjetit:

Këtu janë hapat për të riinstaluar drejtuesin e rrjetit WiFi në Windows 7:

Hapi 1: Shtypni tastin e shkurtores Windows + R për të hapur kutinë Run.

Hapi 2: Shkruani devmgmt.msc në kuti dhe shtypni Enter. Kjo do të nisë Device Manager në Windows 7.

Shiko gjithashtu: Chromecast nuk do të lidhet më me WiFi - Çfarë duhet të bëni?

Hapi 3: Gjeni seksionin Adapters Network dhe klikoni mbi të.

Hapi 4: Klikoni me të djathtën në rrjetin WiFi përshtatës dhe më pas zgjidhni opsionin Çinstalo pajisjen nga menyja e kontekstit.

Hapi 5: Më pas, duhet të konfirmoni çinstalimin duke klikuar opsionin Çinstalo.

Hapi 6: Tani , shtypni butonin Skano për ndryshime harduerike , i cili do të përpiqet të riinstalojë rrjetinshoferi.

Hapi 7: Tani, rinisni kompjuterin tuaj Windows 7 dhe ai do të riinstalojë drejtuesin e rrjetit me valë.

Kjo duhet të rregullojë shenjën e tërthortë në ikonën e rrjetit.

Përditëso drejtuesin e rrjetit

Ndiq këto hapa për të përditësuar drejtuesin e rrjetit pa tel:

Hapi 1: Hap Menaxherin e pajisjes duke shkuar te menyja Start > Paneli i kontrollit.

Hapi 2: Klikoni në seksionin Adapterët e rrjetit dhe nga menyja e tij rënëse, kliko me të djathtën në përshtatësin WiFi.

Hapi 3: Klikoni në opsionin Përditëso drejtuesin .

Hapi 4: Tani, mund të jepni manualisht vendndodhjen e drejtuesit të WiFi ose të lejoni që Windows të kërkojë përditësimin automatik të drejtuesit.

Hapi 5: Kur të mbaroni përditësimi i drejtuesit, rinisni kompjuterin tuaj për të lejuar që ndryshimet të zbatohen.

Mund të përdorni gjithashtu një program softuerik të Përditësuesit të Drejtuesit për të përditësuar automatikisht drejtuesin e rrjetit në Windows 7. Një softuer i tillë është Driver Easy.

Metoda 3: Rivendosja e rrjetit

Hapi 1: Klikoni kombinimin e tasteve Windows + R për të hapur kutinë e dialogut Run.

Hapi 2: Futni netsh winsock reset dhe klikoni në Ok për të ekzekutuar komandën.

Hapi 3: Rinisni kompjuterin tuaj dhe shenja kryq në ikonën WiFi duhet të jetë zhdukur.

Metoda 4: Kontrolloni shërbimet me valë

Hapi 1. Hapni Run kuti duke shtypur tastin Win + R.

Hapi 2: Shkruani services.msc dhe trokitni lehtë mbi butonin Enter për të hapur dritaren e Shërbimeve.

Hapi 3 : Gjeni shërbimin e mëposhtëm të rrjetit: RrjetiLidhjet , Shërbimi i listës së rrjeteve , Ndërgjegjësimi për vendndodhjen e rrjetit , Shërbimi i ndërfaqes së dyqanit të rrjetit dhe Konfigurimi automatik i WLAN.

Shënim: Duhet t'i kontrolloni këto shërbime një nga një.

Hapi 4: Zgjidhni dhe klikoni dy herë mbi shërbimet e rrjetit të listuara më sipër.

Hapi 5: Tani, shkoni te Të përgjithshme .

Hapi 6: Nëse shërbimi është i çaktivizuar, aktivizojeni duke klikuar butonin Start. Dhe, për të nisur shërbimin automatikisht pas rinisjes së Windows, vendosni Lloji i nisjes Automatik .

Hapi 7: Përsëritni të njëjtën procedurë për të gjitha shërbimet e rrjetit.

Shiko gjithashtu: Si të rregulloni WiFi jashtëzakonisht të ngadaltë të AirPort

Kjo duhet të rregullojë shenjën e kryqëzuar në ikonën Wireless në kompjuterin Windows 7.

Përfundim

Shenja e kryqit të kuq në ikonën WiFi mund të shfaqet për shkak të arsye të ndryshme. Pavarësisht nga arsyeja, është zhgënjyese, veçanërisht kur nuk mund të kuptoni se çfarë nuk shkon. Ky artikull ju ndihmon me metoda të ndryshme për të rregulluar pikën e kryqëzimit në problemin e ikonës WiFi në kompjuterin Windows 7.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.