Si të rregulloni: Thirrja Sprint Wifi nuk funksionon?

Si të rregulloni: Thirrja Sprint Wifi nuk funksionon?
Philip Lawrence

Para se të shqyrtojmë pse nuk funksionon telefonata juaj me Wi-Fi në sprint, së pari le të shohim se çfarë është telefonata me Wi-Fi në Sprint. Sprint është një markë amerikane që bazohet në telekomunikacion. Ajo është njohur për një kohë mjaft të gjatë dhe vazhdon të modernizojë shtrirjen e saj. Si rezultat, tani njihet nga miliona njerëz në Shtetet e Bashkuara.

Shiko gjithashtu: Udhëzuesi përfundimtar për WiFi të modalitetit të sigurisë

Kjo e ka bërë më të lehtë thirrjen me Wi-Fi dhe me sa duket është një avantazh i rëndësishëm për njerëzit. Kompania filloi në një shkallë të vogël, por gradualisht u rrit në popullaritet dhe po lulëzon tani. Kompania është zgjeruar nga Shtetet e Bashkuara në vende të ndryshme, si Kanadaja.

Ajo është konsideruar si kompania e katërt më e madhe e rrjetit, gjë që e bën kaq të qartë se duhet të jetë duke bërë diçka tepër unike.

Mund të telefononi këdo nga kudo, vetëm duke përdorur lidhjen tuaj Wi-Fi. Ka më pak shanse që telefonatat të ndërpriten nëse nuk jeni në një rrjet të paqëndrueshëm Wi-Fi. Telefonatat me Wi-Fi Sprint ofrohen gjithashtu në shumicën e pajisjeve Android dhe iPhone. Sprint ju lejon të dërgoni dhe merrni tekste të ndjekura nga shërbimet e urgjencës. Tani le të shohim se cilat probleme mund të ndalojnë telefonatat me Wi-Fi në sprint.

Shiko gjithashtu: Si të përdorni JetBlue WiFi

Këtu janë disa zgjidhje që mund t'ju ndihmojnë të lidheni shpejt me veçorinë e thirrjeve Wi-Fi të Sprint:

Telefonatat me Wi-Fi duhet të aktivizohen

Gjëja e parë që tregon telefonata Sprint wi fi është se rrjeti wifi duhet të jetë i duhur dhe wi fi duhet të aktivizohetnë telefonin tuaj. Është shumë e mundur që ju duhet ta keni fikur ose çaktivizuar gabimisht. Nëse keni një softuer të ri pajisjeje, ai kryesisht vjen në çaktivitet, kështu që në çdo kusht, duhet të aktivizoni wi-fi për të lidhur thirrjen Sprint wi-fi.

Sprint ka arritur të vendosë emrin e tij midis kompanitë kryesore të thirrjeve Wi-Fi. Vështirë se ka ndonjë defekt, por kontrolloni Wi-Fi-në tuaj nëse ka ndonjë vonesë të telefonatave.

Thirrjet me Wi-Fi kanë nevojë për wi-fi si përparësinë kryesore; përndryshe, opsioni i thirrjeve Wi-Fi çaktivizohet automatikisht.

Hapat për të aktivizuar thirrjet Wi-Fi në telefonin Android:

Këtu janë hapat për të aktivizuar ose kontrolluar thirrjet me Wi-Fi në një telefon android:

 1. Shko te cilësimet
 2. Kërko telefonatat me wi fi
 3. Mund të shkosh gjithashtu te cilësimet e rrjetit
 4. Zgjidh rrjetin celular
 5. Zgjidhni opsionin e thirrjeve me Wi-Fi
 6. Aktivizo funksionin e thirrjeve Wi-Fi

Hapat për të aktivizuar thirrjet Wi-Fi në pajisjet IOS:

Ja se si mund të aktivizoni ose kontrolloni veçorinë e thirrjeve Wi-Fi në pajisjet iOS:

 1. Shkoni te cilësimet e telefonit
 2. Rrëshqitni shpejt menunë rënëse
 3. Klikoni në "një telefon me titull". 8>
 4. Do të shfaqen shumë opsione
 5. Kërko për thirrje me Wi-Fi
 6. Kliko
 7. Do të shfaqet një paralajmërim në lidhje me cilësimet e funksionit.
 8. Shtypni OK.
 9. Tani është aktivizuar funksioni i thirrjes Wi-Fi.

Kontrolloni për përditësime të reja të softuerit

Kur hapet një përditësim i ri softuer, cilësimet e telefonit duhet tërivendosur. Fatkeqësisht, me përditësimet e reja të softuerit vijnë shumë defekte të padëshiruara derisa të përditësoni softuerin.

Sa herë që hasni probleme me ndonjë aplikacion, kontrolloni menjëherë nëse ka ndonjë përditësim të ri të softuerit. Instaloni përditësimin nëse ka ndonjë dhe shikoni se si aplikacionet kthehen në funksionimin normal. Qoftë në telefonat iPhone ose Android, gjendja është e njëjtë.

Ndonjëherë ofrohen përditësime të reja softuerësh. Fatkeqësisht, telefoni juaj nuk ju njofton gjithmonë për të gjitha përditësimet, kështu që është thelbësore të kontrolloni çdo përditësim që mund të jetë i disponueshëm. Gjithashtu, mos e humbisni thirrjen Wi-Fi në veçorinë sprint vetëm sepse e shtyni përditësimin e operatorit tuaj celular.

Hapat për të përditësuar softuerin tuaj:

Këtu janë hapat për të kërkuar përditësime të softuerit:

 1. Shko te menyja e cilësimeve
 2. Zgjidh Sistemi
 3. Në disa raste, 'Rreth'
 4. Hape me disa klikime dhe kërko ndonjë përditësimet
 5. Përditësimi i sistemit është kryesisht nën opsionin "Avancuar"
 6. Instaloni përditësime nëse ka.
 7. Sigurohu që Wi-Fi të jetë i qëndrueshëm.

Kërkesa e parë dhe kryesore për thirrjet Wi-Fi në sprint është nevoja për wi-fi. Nëse Wi-Fi është i paqëndrueshëm ose nëse nuk është brenda mundësive tuaja, atëherë ka shumë të ngjarë që funksioni juaj i thirrjeve Wi-Fi në sprint të mos funksionojë.

Zgjeroni gamën tuaj dhe merrni një lidhje Wi-Fi brenda mundësia juaj për t'i bërë thirrjet zanore më të lehta për ju. Llogaria Sprintofron gjithashtu një plan thirrjesh ndërkombëtare në paketat e tyre, por do t'ju duhet të paguani pak më shumë. Megjithatë, është ende një ofertë që askush nuk do të donte ta humbiste.

Kontaktoni ofruesin tuaj të shërbimit të internetit për të rregulluar internetin tuaj nëse asgjë tjetër nuk ju ndihmon. Një rrjet celular nuk është gjithmonë i aksesueshëm, kështu që telefonimi me Wi-Fi është mënyra juaj për të dalë nga telashe të tilla. Ju duhet një rrjet wi-fi dhe jeni gati.

Megjithatë, mund të provoni gjithashtu të rivendosni cilësimet e rrjetit ose të rinisni wi-fi.

Hapat për të rifilluar wi-fi:

 1. Mund ta aktivizoni shpejt wi-fi duke përdorur Cilësimet e shpejta
 2. Shkoni te cilësimet
 3. Shkoni te Rrjeti dhe interneti
 4. Shkoni te Wi- fi dhe rivendos

Mund të hapni gjithashtu shfletuesin tuaj të kërkimit dhe të kontrolloni lidhjen tuaj wi-fi duke kërkuar në mënyrë të rastësishme gjëra duke përdorur shiritin e kërkimit. Nëse Wi-Fi juaj është i paqëndrueshëm, atëherë nuk ka asnjë mënyrë që telefonata juaj me Wi-Fi të funksionojë.

Vetëm wi-fi mbështet thirrjet wi-fi; as rrjeti celular nuk funksionon këtu. Rregulloni Wi-Fi siç duhet nëse problemi vazhdon. Telefonatat Wi-Fi e kanë bërë jetën shumë më të lehtë.

Modaliteti i aeroplanit për të mundësuar telefonatat me Wi-Fi

Në disa kushte, kur lidhja wi-fi nuk është e qëndrueshme, rrjeti kalon automatikisht në të dhënat celulare. Kjo çaktivizon thirrjet Wi-Fi pasi nuk pranon asnjë lidhje tjetër. Nga ana tjetër, rrjeti juaj celular mund të jetë i fortë në momente të caktuara, kështu që thjesht do të jetë më i fortë se wi-fi.

Për të çaktivizuar të tjeralidhjet, aktivizoni modalitetin e aeroplanit. Modaliteti i aeroplanit do të aktivizojë thirrjet Wi-Fi në sprint dhe do të humbasë lidhjen nga të gjitha lidhjet e tjera radio dhe me valë.

Ndezja e modalitetit të fluturimit do të shtrembërojë aplikacionet e tjera për atë moment, por gjithsesi ia vlen thirrjet falas që ju mund të bëjë duke përdorur sprint.

Aktivizimi i modalitetit të fluturimit do t'ju lejojë të bëni thirrje Wi-Fi në sprint duke përdorur veçorinë e thirrjeve Wi-Fi.

Hapat për të aktivizuar modalitetin e aeroplanit:

 1. Rrëshqit shpejt panelin e njoftimeve
 2. Aktivizo funksionin e aeroplanit.
 3. Ndrysho rrjetin Wi-Fi.

Cilësimi i ruterit wi-fi ndonjëherë mund të shtrembërohet , kështu që është më mirë të provoni të lidhni thirrjet sprint wi-fi përmes ndonjë wi-fi tjetër. Nëse problemi zgjidhet dhe funksioni i thirrjeve Wi-Fi aktivizohet, atëherë ka shumë të ngjarë, problemi është me wi-fi tuaj.

Për të përdorur veçorinë e thirrjeve Wi-Fi, rrjetet wi-fi janë kritike. Pra, nëse ndryshoni Wi-Fi dhe funksioni juaj i thirrjeve Wi-Fi aktivizohet automatikisht, është një shenjë e qartë se ju duhet të ndryshoni wi-fi.

Megjithatë, mund të rivendosni edhe vetë cilësimet e ruterit tuaj. Hapni cilësimet e ruterit për të rregulluar wi-fi ose kontaktoni ofruesin e shërbimit të rrjetit.

Rivendos cilësimet e rrjetit

Edhe nëse ndryshimi i wi-fi nuk ju ndihmon, rivendosni cilësimet e rrjetit në parazgjedhje. Sidoqoftë, do t'ju ndihmojë nëse keni vështirësi me lidhjen wi-fi në telefonin tuaj. Shkoni tek e juajacilësimet e telefonit dhe rivendosni cilësimet e rrjetit.

Ndonjëherë, cilësimet e rrjetit shqetësohen aksidentalisht, kështu që është më mirë ta rivendosni atë. Megjithatë, telefonatat me Wi-Fi nuk janë të disponueshme në çdo pajisje, prandaj sigurohuni që të keni një telefon të përputhshëm me këtë veçori.

Rivendosja mund të fshijë të gjitha të dhënat e lidhjes së rrjetit dhe askush nuk dëshiron një sherr ku, në fund , ata mësojnë se kanë një pajisje të papajtueshme.

Kjo nuk do të fshijë asnjë të dhënë në telefonin tuaj, por do të fshijë të gjitha lidhjet me valë, cilësimet e Bluetooth-it dhe cilësimet e rrjetit celular. Do të humbni të gjitha fjalëkalimet dhe lidhjet VPN dhe do t'ju duhet t'i rilidhni të gjitha përsëri. Ia vlen procesi nëse telefonata juaj me Wi-Fi aktivizohet pas këtyre hapave.

Rinisni telefonin

Rinisja e telefonit tuaj në rast të ndonjë defekti nuk është kurrë një ide e keqe. Kryesisht zgjidh të gjitha problemet themelore. Rinisni pajisjet tuaja iOS ose Android kur asgjë nuk ju ndihmon për të kapërcyer problemin.

Ja se si mund të vazhdoni telefonin tuaj:

 1. Shtypni dhe mbani butonin e ndezjes për disa sekonda
 2. Tri opsione do të shfaqen
 3. Zgjidh Rinisjen
 4. Telefoni do të riniset
 5. Më në fund, rinisni ruterin tuaj

Nuk ka dëm nëse provoni të shpejtoni thirrjet Wi-Fi duke rindezur ruterin. Nuk është kurrë një ide e keqe të rinisni ruterin dhe pajisjet për t'i dhënë fund çdo defekti që mund të hasni.

Telefoni juaj duhet të ofrojë wi-fiduke thirrur.

Jo të gjithë telefonat ofrojnë telefonata të rrjetit sprint Wi-Fi. Telefonatat me Wi-Fi padyshim po e bëjnë jetën më të lehtë, por ato janë të disponueshme vetëm në modelet më të fundit. Është një milion herë më i mirë se shërbimi juaj celular standard, por ende nuk është i disponueshëm në çdo telefon.

Filloi për përdoruesit e iPhone, por tani ofrohet edhe për përdoruesit e android. Por nëse operatori juaj celular nuk mbështet telefonatat me Wi-Fi, nuk do të funksionojë për ju.

Telefonatat me Wi-Fi u prezantua për herë të parë në iPhone 6, 7 dhe 8, por më vonë telefonatat me Wi-Fi u ofruan edhe për përdoruesit e androidit . Njerëzit me telefonat më të fundit iOS nuk i kanë humbur kurrë përditësimet dhe shërbimet e tilla të dukshme. Fatkeqësisht, telefonatat me Wi-Fi nuk i mbështesin ende të gjitha pajisjet.

Pra, megjithatë, nëse opsioni i thirrjeve me Wi-Fi nuk disponohet në aplikacionin e cilësimeve, pajisja juaj ka shumë të ngjarë të mos e mbështesë këtë veçori të thirrjeve Wi-Fi . Nga ana tjetër, nëse telefonata me Wi-Fi është diçka që ju nevojitet dëshpërimisht, mund të provoni të kontaktoni operatorin tuaj celular ose ta përmirësoni në një ofrues të ri.

Rifusni kartën tuaj SIM

Nëse asgjë tjetër nuk funksionon, provoni të hiqni dhe rifusni kartën SIM. Karta SIM është shumë delikate, ndaj tregohuni të kujdesshëm kur punoni me të. Hiqni kartën SIM, pastrojeni me delikatesë dhe rifuteni në telefon.

Pas rifutjes, do të merrni disa cilësime konfigurimi. Sigurohuni që të pranoni të gjitha cilësimet për të aktivizuar disponueshmërinë e telefonit tuajshërbimet. Më pas, provo të aktivizosh ose të përdorësh thirrjet sprint wi-fi pasi të kesh mbaruar konfigurimin e telefonit. Telefonatat me Wi-Fi duhet të fillojnë të funksionojnë si zakonisht nëse nuk funksionon, ju duhet të kontaktoni operatorin tuaj celular.

Mund t'i tregoni atij se të gjitha cilësimet e konfigurimit tuaj janë të përditësuara; edhe atëherë, telefonata juaj me Wi-Fi nuk aktivizohet. Ai do t'ju ndihmojë duke ju bërë të ditur nëse keni një pajisje të përputhshme apo jo. Nëse ka ndonjë problem hardueri, ai do t'ju ndihmojë ta rregulloni edhe atë.

Përfundim:

Ka shumë mënyra në të cilat mund të rregulloni problemet e telefonatave Wi-Fi dhe të kënaqeni duke telefonuar në sprint. Telefonatat me Wi-Fi janë falas dhe ju flisni për orë të tëra pa asnjë shqetësim. Për më tepër, sprint ofron gjithashtu telefonata urgjence.

Megjithatë, shërbime të shumta të operatorit celular janë të disponueshme për një iPhone, por asgjë nuk mund të krahasohet me telefonatat me Wi-Fi Sprints. Pra, merrni këtë veçori tani dhe shijoni të dhëna të pakufizuara dhe thirrje në sprint.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.