Si të shkarkoni aplikacione pa Wi-Fi në iPhone

Si të shkarkoni aplikacione pa Wi-Fi në iPhone
Philip Lawrence

Çdo përdoruesi i iPhone pëlqen të ngarkojë telefonin e tij të preferuar me shumë aplikacione dhe programe. Vë bast se ju pëlqen të eksploroni App Store të Apple për aplikacionin më të mirë celular, por çfarë do të bënit nëse pajisja juaj është e bllokuar me një lidhje të ngadaltë Wi-Fi? Shkurtimisht, a e dini se si të shkarkoni aplikacione pa wifi në iPhone?

Nëse, si përdoruesit e tjerë, edhe ju jeni duke luftuar me shkarkimin e aplikacioneve me madhësi të madhe në iPhone tuaj, mos u shqetësoni sepse ne do t'ju ndihmojmë ta zgjidhni këtë problemi më i zakonshëm.

Në postimin e mëposhtëm, ne do të diskutojmë se si mund të instaloni aplikacione në iPhone tuaj pa një lidhje Wi-Fi përmes konfigurimeve alternative të lidhjes.

Si t'i shkarkoj aplikacionet në iPhone tim pa wifi?

Ne të gjithë e dimë se një lidhje interneti është e nevojshme nëse doni të shkarkoni aplikacione në telefonin tuaj. Megjithatë, nëse do të tërhiqni prizën në lidhjen tuaj Wi-Fi për të përdorur një lidhje tjetër për shkarkimin e aplikacioneve, duhet të kaloni në një rrjet celular.

Shiko gjithashtu: Si ta ktheni ruterin në përsëritës

Përdorni hapat e mëposhtëm për të shkarkuar aplikacionet në iPhone me një rrjet celular :

Lejo shkarkimin celular

Së pari, duhet të ndryshoni cilësimet e iPhone tuaj me hapat e mëposhtëm për të lejuar shkarkimin nëpërmjet rrjetit celular:

 • Hap menunë kryesore të iPhone dhe zgjidhni skedën e cilësimeve në formën e një ikone ingranazhi.
 • Klikoni në opsionin celular ose celular.
 • Lëvizni poshtë listës dhe rrëshqitni çelësin për opsionin e App Store.
 • Kthehu temenyja kryesore e aplikacionit të cilësimeve.
 • Kaloni nëpër listë dhe zgjidhni sërish opsionin e App Store.
 • Shtypni butonin e shkarkimit të aplikacionit.
 • Një listë me tre opsione shkarkimi do te shfaqet. Ju mund të zgjidhni cilindo nga opsionet sipas preferencës tuaj. Këto opsione janë:
 • Lejo gjithmonë: duhet të prekni këtë opsion nëse nuk dëshironi që telefoni juaj të kërkojë lejen tuaj për shkarkimin e aplikacioneve pa wifi.
 • Pyesni nëse mbi 200 MB: ju duhet të zgjidhni këtë opsion nëse dëshironi që telefoni juaj të kërkojë lejen tuaj për shkarkimin e skedarëve me një madhësi mbi 200 MB. Mos harroni se telefoni juaj nuk do të kërkojë pëlqimin tuaj për të shkarkuar skedarë të përmasave të vogla pasi ta aktivizoni këtë veçori.
 • Gjithmonë pyesni: nëse dëshironi që telefoni juaj t'ju pyesë gjithmonë përpara se të shkarkojë ndonjë gjë nëpërmjet një lidhjeje celulare, atëherë zgjidhni këtë opsion.
 • Nëse dëshironi që pajisja juaj të instalojë përditësimet e aplikacioneve nëpërmjet lidhjes celulare, duhet të aktivizoni funksionin Përditësimet e aplikacioneve.
 • Pas ndryshimit të cilësimeve, tani duhet të filloni procedurën e shkarkimit .
 • Filloni duke çaktivizuar funksionin wifi në qendrën e kontrollit dhe më pas aktivizoni të dhënat tuaja celulare (nëse janë të fikur).
 • Hapni App Store dhe kërkoni për aplikacionin që dëshironi për ta shkarkuar duke shkruar emrin e tij në shiritin e kërkimit që ndodhet në fund djathtas të ekranit.
 • Pasi të keni gjetur aplikacionin tuaj, trokitni lehtë mbi të dhe shtypni butonin "merr". Sipas cilësimeve të reja që keni bërë, osetelefoni juaj do t'ju pyesë përpara se të shkarkojë ose shkarkojë automatikisht aplikacionin.

Si mund të shkarkoj aplikacione mbi 200 MB në iPhone pa Wi-Fi?

Për modelet më të vjetra të iPhone si iOS 11 dhe 12, nuk mund të shkarkoni skedarë të mëdhenj shpejt, kryesisht nëpërmjet një lidhjeje interneti celular. Fillimisht, kufiri i shkarkimit për këto pajisje ishte 100 MB, i cili më vonë u rrit në 200 Mb. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se skedarët mbi 200 MB nuk mund të shkarkohen në këta telefona.

Përdorni hapat e mëposhtëm për të shkarkuar skedarë mbi 200 MB për modelet më të vjetra të iPhone:

 • Sigurohuni që veçoria wifi të jetë e çaktivizuar. Për të çaktivizuar funksionin wifi, rrëshqitni qendrën e kontrollit nga fundi i ekranit dhe trokitni lehtë mbi ikonën wifi, duke u kthyer nga blu në gri.
 • Shkoni te App Store dhe kërkoni aplikacionin që dëshironi të shkarkoni .
 • Shtypni butonin Merr që të fillojë shkarkimi.
 • Pajisja juaj do t'ju paralajmërojë menjëherë se po shkarkoni një aplikacion me përmasa të mëdha.
 • Trokitni lehtë mbi mesazhin që shfaqet -lart duke klikuar në rregull. Kthehuni në faqen kryesore të pajisjes suaj.
 • Hapni skedën e cilësimeve dhe zgjidhni opsionin e cilësimeve të përgjithshme.
 • Klikoni mbi datën & opsionin e kohës dhe çaktivizoni opsionin e vendosur automatikisht.
 • Do të shihni të shfaqet data dhe duhet ta ndryshoni manualisht duke e zhvendosur një vit përpara datës aktuale.
 • Pasi të keni ndryshuar cilësimet e datës, kthehuni në ekranin bazë të tuajpajisja.
 • Do të shihni se statusi i aplikacionit që dëshironit të shkarkoni ka ndryshuar nga pritje në ngarkim.
 • Pasi aplikacioni të ketë përfunduar shkarkimin, shkoni te opsioni i cilësimeve të datës, rivendoseni atë në data aktuale.

Fatmirësisht, ky kufi i shkarkimit nuk është pjesë e cilësimeve të iOS 13 dhe për këtë arsye nuk do të shqetësoheni prej tij.

Shiko gjithashtu: Alternativat e lidhjes Nintendo Wifi

Kur shkarkoni një skedar gjatë 200 MB në iOS 13, pajisja juaj do të shfaqë një dritare kërcyese. Ky mesazh kërcyes do të konfirmojë nëse dëshironi ta mbani shkarkimin derisa të lidheni me një rrjet Wi-Fi ose nëse dëshironi ta nisni menjëherë.

Ju do të ishit të lumtur të dini se mund ta çaktivizoni fare /hiq këtë mesazh kërcyes nga sistemi iOS 13 duke ndryshuar cilësimin e tij. Për të shmangur shqetësimin e këtij mesazhi kërcyes, ndryshoni cilësimin e aplikacionit të shkarkimit në "lejo gjithmonë" për rrjetin celular.

Përfundim

Ndërsa një iPhone mund të shkarkojë aplikacione për ju nëpërmjet një lidhjeje celulare në internet, ai është akoma më mirë të përdorni një lidhje Wi-Fi për të instaluar aplikacione dhe programe me përmasa të mëdha. Megjithatë, do të vini re se shkarkimi i aplikacioneve është bërë shumë më i lehtë me sistemin e përditësuar të modeleve aktuale të iPhone.

Megjithatë, ju mund të kryeni shpejt dhe me efikasitet funksione të rëndësishme edhe pa një lidhje Wi-Fi.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.