Si të shkëputni Chromecast nga Wifi

Si të shkëputni Chromecast nga Wifi
Philip Lawrence

Chromecast është një pajisje e shkëlqyer që mund të kthejë edhe disa televizorë ose monitorë të vjetër në një pajisje argëtimi inteligjente. Ju e lidhni atë si një kabllo HDMI dhe shijoni filma dhe shfaqje nga shërbimet kryesore të transmetimit si Netflix, Amazon Prime, Hulu dhe, natyrisht, të preferuarat e të gjithëve, YouTube.

Chromecast përdor rrjetin Wi-Fi për të folur me pajisjen celulare që transmeton në të. Pra, duhet të lidhet me atë rrjet që të funksionojë me sukses. Edhe pse kjo nuk është e nevojshme gjatë gjithë kohës, pasi ndonjëherë mund të transmetoni edhe pa Wi-Fi, kjo është një temë tjetër më vete.

Ky artikull është një udhëzues se si mund ta shkëputni Chromecast-in tuaj nga wi-fi.

2> Arsyet pse dëshironi të shkëputni Chromecast nga Wi Fi

Mund të ketë shumë arsye pse dëshironi të shkëputeni nga rrjeti juaj i shtëpisë ose rrjeti i milingonave për këtë çështje:

Ndërrimi i Wi fi

Gjëja e Chromecast është se mund të funksionojë vetëm me një rrjet Wi-Fi në të njëjtën kohë. Mund ta lidhësh me çdo rrjet, por ky është rrjeti me të cilin qëndron i lidhur.

Nëse dëshiron të ndryshosh rrjetin Wi-Fi, duhet të rivendosësh në thelb Chromecast.

Çfarë do të thotë kjo. domethënie? Do t'ju duhet të shkëputeni nga rrjeti aktual Wifi më parë dhe më pas ta konfiguroni përsëri me rrjetin e ri.

Wifi është i ngadaltë

Mund të dëshironi të shkëputeni dhe të kaloni në një rrjet të ri thjesht sepse është i ngadalshëm. Të gjithë e dimë se sa absurdetransmetimi i bezdisshëm mund të shfaqet kur lidhja e internetit është e ngadaltë.

Edhe pse shërbimet e transmetimit në përgjithësi kanë serverë të shkëlqyer, riprodhimi është i shpejtë, edhe në një lidhje të ngadaltë. Megjithatë, mund të bëjnë vetëm kaq shumë serverë cilësorë nëse rrjeti juaj wifi është i ngadalshëm dhe ka nevojë për një përmirësim.

Ju jeni duke udhëtuar

Ndërsa pajisja Google Chromecast është ideale për përdorim në shtëpi, ju mund të dëshironi ta merrni me vete kur të udhëtoni. Po sikur të jeni në një hotel me kosto të ulët me një nga ata televizorët e vjetër me kabllo. Mund të përdorësh pajisjen tënde Chromecast për të transmetuar shfaqjet dhe filmat e tu të preferuar gjatë pushimeve.

Ndryshimi i ruterit

Pajisja juaj Chromecast mund të mos jetë në gjendje të njohë rrjetin wifi nëse do të kishit një ndryshim të ruterit për çfarëdo arsyeja. Si duhet të lidhni pajisjet tuaja celulare, do të duhet të lidhni këtë pajisje Google. Dhe përpara se ta bëni këtë, do t'ju duhet të harroni ose shkëputni rrjetin me të cilin është lidhur Chromecast, i cili teknikisht është i njëjti rrjet Wifi.

Si të shkëputeni nga rrjeti Wifi?

Përpara se të vazhdojmë më tej, sigurohuni që e dini se do t'ju duhet të konfiguroni përsëri Chromecast kur dëshironi të lidheni me një rrjet të ri Wi-Fi.

Mund të menaxhoni pajisjen tuaj Chromecast përmes aplikacionit Google Home.

Këtu janë disa mënyra se si mund të hiqni lidhjen tuaj Wifi nga Chromecast.

Harro rrjetin

Këtu janë hapat për t'u shkëputur:

  1. Kontrollonëse pajisja juaj celulare me aplikacionin dhe Chromecast janë në të njëjtin rrjet Wifi.
  2. Për të kontrolluar, mund të hapni aplikacionin Google Home dhe të shihni listën e pajisjeve (emri i Wi-Fi do të jetë nën të).
  3. Tani, trokitni lehtë mbi pajisjen tuaj.
  4. Në këndin e sipërm djathtas të ekranit, trokitni lehtë mbi ikonën Cilësimet.
  5. Trokitni lehtë mbi Wifi, më pas Harrojeni këtë rrjet.
  6. 7>Pasi të prekni atë, do të ktheheni te Ekrani bazë.

Tani, pajisja juaj Chromecast është shkëputur nga rrjeti wifi. Në fakt, nuk është i lidhur me asnjë rrjet, për këtë çështje. Kërkon të gjithë konfigurimin përsëri për t'u lidhur me një, gjë që nuk është aq e vështirë.

Rivendos (Nga aplikacioni Google Home)

Nëse, për ndonjë arsye, keni probleme me shkëputjen përmes metodën e mësipërme, ju mund të aplikoni një rivendosje të fabrikës. Ju mund ta bëni këtë nëpërmjet aplikacionit nëse jeni ende i lidhur me të njëjtin rrjet me të cilin është konfiguruar Chromecast.

Për këtë rivendosje të Chromecast, hapni aplikacionin Google Home dhe ndiqni këto hapa:

  1. Trokitni lehtë mbi emrin e pajisjes tuaj Chromecast
  2. Trokitni lehtë mbi ikonën e cilësimeve në këndin e sipërm djathtas
  3. Tani, prekni Më shumë me simbolin me tre pika, përsëri në këndin e sipërm djathtas.
  4. Zgjidhni "Rivendosja nga fabrika", pastaj përsëri "Rivendosja e fabrikës".

Këta hapa të saktë janë për aplikacionin Google Home në Android. Pas hapit të dytë, nëse e keni në një pajisje iOS, trokitni lehtë mbi Hiq pajisjen më pas Reset Factory. Do t'ju kërkohet të konfirmoni nëse dëshironi të vazhdoni, kështu qëzgjidhni "Po".

Rivendosja e vështirë

Meqenëse duhet të kaloni përsëri të gjithë konfigurimin kur kaloni në një rrjet të ri, mund të bëni me siguri një rivendosje të vështirë të pajisjes Chromecast. Kjo metodë mund të jetë e dobishme nëse nuk jeni lidhur me të njëjtin rrjet Wifi ose nuk e keni aplikacionin në pajisjen tuaj celulare.

Kjo metodë është e njëjtë pavarësisht nëse përdorni një pajisje Android ose iOS me Chromecast.

Rivendosja e fortë është e ndryshme për gjeneratën e parë të Chromecast dhe të tjerët, duke përfshirë Chromecast Ultra.

Rivendosja e Chromecast (modelet e gjeneratës së dytë dhe të mëvonshme)

Ndërsa është futur në prizë, mbani të shtypur butonin në anë të pajisjes. Do të shihni LED portokalli të pulsojë. Mbajeni të shtypur derisa të zbardhet, më pas lëshoni butonin.

Tani pajisja do të rindizet.

Shiko gjithashtu: Si të lidheni me Wi-Fi pa fjalëkalim në iPhone

Rivendosja e gjeneratës së parë të Chromecast

Ndërsa pajisja është e lidhur, shtypni butonin e rivendosjes dhe mbajeni të shtypur për të paktën 25 sekonda. Do të shihni se drita e qëndrueshme LED kthehet në një dritë të kuqe vezulluese. Më pas do të kthehet në një dritë të bardhë vezulluese dhe ekrani do të fiket. Tani, lësho butonin.

Pajisja jote Chromecast tani është rivendosur dhe do të duhet të lidhet me një rrjet të ri wifi.

A mund ta përdorësh Chromecast pa Wi-Fi?

Epo, mund të përdorësh Chromecast pa Wi-Fi, por duhet të jetë një i konfiguruar tashmë. Nuk të nevojitet një lidhje aktive Wi-Fi kur transmeton nga i ftuarimodaliteti.

Nëse pajisja Chromecast ka të aktivizuar modalitetin vizitor, pajisjet që nuk janë në të njëjtin rrjet mund të transmetohen në të. Edhe nëse nuk është aktivizuar fillimisht gjatë konfigurimit, mund ta bëni më vonë duke shkuar te cilësimet e aplikacionit Google Home.

Megjithatë, nëse e keni shkëputur pajisjen nga rrjeti wifi, mund të mos jeni në gjendje ta përdorin atë pa një. Kjo është kryesisht sepse pajisja duhet të konfigurohet me wifi pas një rivendosjeje të Chromecast.

A mund ta lidhësh Chromecast me rrjetin e ri pa u shkëputur nga rrjeti aktual Wifi?

Pajisjet Chromecast janë krijuar për të punuar me vetëm një rrjet në të njëjtën kohë. Po, telefoni juaj funksionon gjithashtu me një rrjet, por ju mund të kaloni midis dy ose më shumë pa probleme, pa pasur nevojë t'i bashkoheni çdo herë. Kjo nuk është e mundur me këto pajisje transmetimi.

Për t'u bashkuar me një rrjet të ri Wi-Fi, duhet të harrosh të mëparshmen ose të pushosh. Me fjalë të tjera, mënyra e vetme që mund të ndryshoni rrjetin wifi është të bëni konfigurimin përsëri.

Përfundim

Ka shumë mënyra për të lënë një rrjet wifi me pajisjen tuaj Chromecast. Këtë do t'ju duhet ta bëni sa herë që po kaloni në Wi-Fi të ri.

Shiko gjithashtu: 7 Routerët më të mirë për Uverse në 2023

Ju mund të dëshironi të rivendosni nëse Chromecast ka probleme me lidhjen me internetin. Sigurohuni që kur jeni duke bërë rivendosjen e vështirë, pajisja juaj është e lidhur në prizë.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.