Si të shtoni printer WiFi në Windows 10

Si të shtoni printer WiFi në Windows 10
Philip Lawrence

Një printer WiFi ose një printer me valë është një printer që mund të printojë nga disa pajisje që përdorin të njëjtin rrjet me valë. Ka përparësi të shumta në krahasim me printerët tradicionalë me tela, si pa nevojë për një kabllo USB të gjatë, mund të vendoset kudo, të printojë nga pajisje të shumta, etj. Tani në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë se si të shtojmë printerin Wi-Fi në Windows 10 . Le të fillojmë.

Tabela e përmbajtjes

Shiko gjithashtu: Orët inteligjente më të mira me lidhje Wi-Fi
 • Si të shtoni printer me valë në Windows 10
 • Nuk mund ta lokalizoni printerin tuaj me valë?
 • Si mund të shtoj një printer në rrjetin tim Wi-Fi?
 • Si mund ta vendos printerin tim me valë në internet në Windows 10?
 • Si mund të shtoj një printer lokal në Windows 10?
  • Shtoni printerin në Windows 10 duke përdorur një kabllo USB.
  • Cilësimet e Windows
  • Përfundim

Si të shtoni printer me valë në Windows 10

Ju mund të shtoni printera me valë në Windows 10 duke përdorur hapat e dhënë më poshtë:

Hapi 1: Shtypni tastin e nxehtë Windows + Q për të hapur shiritin e kërkimit të Windows dhe më pas shkruani printerin në të.

Hapi 2 : Klikoni në Printers & Opsioni Skanera .

Hapi 3 : Tani, trokitni lehtë mbi butonin Shto një printer ose skaner dhe ai do të fillojë të kërkojë për printera dhe skanerë të disponueshëm në afërsi .

Hapi 4 : Pasi të ketë përfunduar kërkimi i nisur nga butoni i printerit ose skanerit, do të shihni një listë të printerëve të disponueshëm në rrjetin tuaj Wi-Fi nga i cili mund tëzgjidhni printerin me valë me të cilin dëshironi të lidheni.

Hapi 5 : Më pas, ndiqni udhëzimet e dhëna në ekranin tuaj dhe printeri me valë do të shtohet në kompjuterin tuaj.

<. 0>Por, çka nëse nuk mund ta gjeni printerin tuaj në listën e kërkimit? Mos u shqeteso; ndiqni hapat e dhënë më poshtë.

Nuk mund ta gjeni printerin tuaj me valë?

Ka shumë raste ku printeri me të cilin dëshironi të lidheni mund të mos shfaqet në kërkimin e Windows. Në atë rast, mund të përdorni funksionin Printeri që dua që nuk është i listuar . Ky funksion do t'ju çojë te veçoria e zgjidhjes së problemeve të Windows, duke ju udhëzuar të gjeni dhe konfiguroni printerin me valë që dëshironi të shtoni.

Si mund të shtoj një printer në rrjetin tim Wi-Fi?

Shtimi i një printeri WiFi në rrjetin tuaj të shtëpisë Wireless ju mundëson të ekzekutoni komanda printimi nga kompjuterë të ndryshëm duke përdorur rrjetin WiFi. Për të shtuar një printer në rrjetin tuaj me valë, këtu janë kërkesat dhe hapat që duhet të ndiqni:

Kërkesa: Printeri duhet të jetë i pajtueshëm me kompjuterin dhe rrjetin që po përdorni. Disa kërkesa bazë janë:

 • Windows Vista ose më vonë
 • Adresa IP dinamike
 • Përputhshmëria dhe konfigurimet e printerit tuaj (kontrollo manualin e printerit)

Softueri i printerit: Ju duhet të shkarkoni dhe instaloni softuerin e printerit tuaj. Për shembull, nëse keni një printer HP, vizitoni këtëfaqe interneti > //support.hp.com/us-en/drivers/, kërkoni me numrin e modelit të printerit tuaj dhe shkarkoni softuerin e disponueshëm të printerit. Instaloni këtë softuer në kompjuterin tuaj Windows 10.

Konfiguro rrjetin: Hapni softuerin e printerit dhe kaloni nëpër udhëzimet që shfaqen në ekran për të konfiguruar printerin tuaj. Në seksionin Rrjeti/Lidhja , zgjidhni opsionin Wireless dhe më pas opsionin Po, dërgoni cilësimet e mia me valë te printeri . Ndërsa e bëni këtë, informacioni i lidhjes tuaj me valë do të dërgohet te printeri juaj. Thjesht prisni disa minuta që printeri të lidhet me rrjetin tuaj me valë dhe të merrni konfirmimin përfundimtar. Përfundoni konfigurimin duke ndjekur udhëzimet në ekranin tuaj dhe printeri juaj do të lidhet me rrjetin.

Si mund ta vendos printerin tim me valë në internet në Windows 10?

Nëse printeri juaj me valë shfaqet jashtë linje në Windows 10 dhe dëshironi ta vendosni statusin e tij në linjë, mund të provoni udhëzimet e dhëna më poshtë:

a) Ju së pari duhet të siguroheni që printeri juaj të jetë i ndezur. Gjithashtu, sigurohuni që kompjuteri juaj Windows 10 dhe printeri të jenë të lidhur me të njëjtin rrjet pa tel. Mund të kontrolloni menynë e integruar të printerit tuaj me valë për të marrë detajet e rrjetit WiFi me të cilin është bashkangjitur.

b) Mund të kontrolloni cilësimet e printerit tuaj. Për këtë, shkoni te menyja Start dhe hapni Cilësimet > Pajisjet dhe më pas Printerë & opsioni skaner . Në këtë seksion, zgjidhni printerin dhe klikoni butonin Hap radhën . Do të hapet një dritare e re ku duhet të shkoni te menyja Printer dhe nga menyja, sigurohuni që opsioni Përdorni printerin jashtë linje të mos jetë i aktivizuar.

c) Ju gjithashtu mund të zgjidhni problemet e printerit jashtë linje. Shikoni hapat: Zgjidhja e problemeve të printerit jashtë linje.

Si mund të shtoj një printer lokal në Windows 10?

Shtoni printerin në Windows 10 duke përdorur një kabllo USB.

Për të shtuar një printer, lidhni printerin lokal me kompjuterin duke përdorur një portë USB. Një mesazh pop-up do të shfaqet në pjesën e poshtme djathtas të ekranit kur kompjuteri juaj të gjejë printerin e duhur dhe drejtuesin e përshtatshëm për të. Konfiguro printerin sipas udhëzimeve në ekran dhe printeri lokal do të jetë gati.

Cilësimet e Windows

Për të lidhur shpejt një printer lokal, shkoni te Menyja Start dhe hapni Printers and Scanners , më pas shtoni një printer nga printerët e listuar. Nëse nuk mund ta gjeni printerin tuaj në listë, klikoni në butonin Printeri që dua nuk është i listuar dhe më pas ndiqni udhëzuesin e cilësimeve për të gjetur printerin tuaj.

Nëse ju' duke përdorur një printer më të vjetër, zgjidhni Printeri im është pak më i vjetër. Mund të më ndihmoni ta gjej? Kompjuteri juaj do ta gjejë printerin dhe do t'jua tregojë.

Mund të gjeni gjithashtu manualisht një printer lokal. Për ta bërë këtë, klikoni në Shtonjë printer lokal ose printer rrjeti me cilësime manuale .

Shiko gjithashtu: Si të ekzekutoni një diagnostikim Wifi në Mac?

Do të hapet një magjistar i ri konfigurimi ku duhet të zgjidhni një port printeri nga ato të disponueshme dhe më pas klikoni butonin Tjetër .

A. do të shfaqet lista e markave dhe modeleve të printerëve për të cilët Windows 10 ka drejtues të integruar. Mund të zgjidhni modelin e printerit tuaj lokal dhe më pas klikoni butonin Tjetër për ta instaluar.

Nëse ende nuk mund ta gjeni printerin tuaj në listë dhe keni drejtues printeri në kompjuterin tuaj, shtypni butonin Keni diskun .

Pas kësaj, shfletoni dhe futni vendndodhjen e drejtuesit të printerit dhe më pas klikoni butonin Ok . Tani, do të shihni një listë të përditësuar të printerëve ku mund të gjeni printerin tuaj; zgjidhni atë dhe shtypni Next për ta instaluar.

Tani mund të printoni një faqe testimi dhe të shihni nëse printeri me valë po punon në Windows 10. Për këtë, bëni një klikim me të djathtën në printer nga lista që sapo keni shtuar dhe zgjidhni opsionin Karakteristikat e printerit . Do të hapet një dritare e re. Këtu, zgjidhni opsionin Printo një faqe testimi . Nëse mund të merrni një printim, keni lidhur me sukses konfigurimin e printerit për të lidhur printerin me PC Windows 10.

Përfundim

Printerët WiFi e kanë bërë detyrën e printimit shumë më të përshtatshme dhe fleksibël. Mund të shtoni lehtësisht printera WiFi në rrjetin tuaj pa tel dhe të jepni komanda printimi nga pajisje të ndryshme që aksesojnë të njëjtinrrjeti.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.