SMS përmes WiFi në iPhone - Si të filloni me iMessage?

SMS përmes WiFi në iPhone - Si të filloni me iMessage?
Philip Lawrence

Nuk keni një kartë SIM? Jeni duke pyetur veten nëse mund të dërgoni SMS përmes WiFi në iPhone tuaj?

Zakonisht, të gjitha mesazhet e Shërbimit të Mesazheve të Shkurtër (SMS) dërgohen nga telefoni juaj nëpërmjet ofruesit tuaj të rregullt të shërbimit celular. Kjo do të thotë se për çdo SMS që dërgoni, ofruesi i rrjetit celular ju tarifon një shumë të caktuar.

Një mënyrë për të kursyer në planin tuaj të të dhënave celulare është duke dërguar mesazhe nëpërmjet një lidhjeje WiFi.

Por a mund të dërgoni një SMS përmes WiFi iPhone?

Në këtë postim, ne do të diskutojmë nëse mund të dërgoni SMS përmes iPhone. Ne do t'ju përcjellim gjatë gjithë procesit të dërgimit të SMS përmes WiFi. Për më tepër, ne do të shqyrtojmë nëse mund të dërgoni mesazhe përmes WiFi në pajisjet jo-iO.

Nëse jeni kurioz të dini më shumë, vazhdoni të lexoni.

A mund të dërgoni SMS përmes WiFi në iPhone?

Para se t'i përgjigjemi pyetjes suaj, duhet të mësoni se çfarë është iMessage. Nëse jeni një përdorues i vjetër i Apple, do të njiheni me aplikacionin e mesazheve. Nga ana tjetër, nëse jeni përdorues i ri, mos u shqetësoni, ne do t'ju shpjegojmë.

iMessage është një shërbim mesazhesh që është i ngjashëm me WhatsApp, Line dhe KakaoTalk. Kjo ju lejon të dërgoni dhe merrni mesazhe nga pajisje të tjera Apple. Megjithatë, mbani në mend se iMessage mbështetet vetëm në pajisjet Apple dhe nuk do të funksionojë në pajisjet Windows ose Android.

Ashtu si me WhatsApp dhe aplikacione të tjera të ngjashme, iMessage ju lejon të dërgoni mesazhe me tekst, të shpërndaniimazhe, video, skedarë audio dhe madje edhe dokumente.

Mund ta gjeni iMessage në aplikacionin e zakonshëm Message në iPhone tuaj. Mbani në mend se mesazhet periodike SMS gjenden gjithashtu në të njëjtin aplikacion.

Për të hyrë në shërbimin SMS, ju nevojitet një kartë SIM me një numër telefoni funksional dhe një abonim në rrjetin celular. Mund të përdorni shërbimin SMS për t'u dërguar mesazhe përdoruesve që nuk janë të Apple.

Megjithatë, do të tarifoheni nga ofruesi i shërbimit të rrjetit celular për dërgimin e mesazheve SMS – pavarësisht nëse janë përdorues të Apple apo jo.

Përndryshe, nuk do të tarifoheni për dërgimin e mesazheve përmes iMessage. Kjo ndodh sepse iMessage ju lejon të dërgoni mesazhe përmes WiFi përdoruesve të tjerë të Apple.

iMessage përdor numrin tuaj të celularit ose Apple ID tuaj për të krijuar një llogari. Ju nuk keni nevojë për një lidhje WiFi që iMessage të funksionojë. Mund të përdorni gjithashtu të dhëna celulare. iMessage nuk do të funksionojë nëse nuk keni akses në internet.

Si të aktivizoni iMessage në iPhone?

Përpara se të filloni të konfiguroni iMessage, sigurohuni që të keni akses në internet. Pasi të keni lidhur telefonin tuaj me internetin, ndiqni këto hapa:

Hapi i parë:

Filloni duke krijuar një llogari iCloud. Pasi të keni krijuar një llogari, shkoni te Cilësimet. Do të shihni një mesazh në krye që ju kërkon të shtoni llogarinë tuaj. Ju ndoshta keni shtuar AppleID tuaj kur aktivizuat për herë të parë pajisjen tuaj iOS, porshtoni ID-në e Apple dhe fjalëkalimin nëse nuk e keni.

Hapi i dytë:

Te Cilësimet, lëvizni poshtë derisa të gjeni Mesazhet. Prekni mbi të. Pasi të hapet, do t'ju duhet të aktivizoni "Toggle" përveç iMessage. Nëse është hera e parë që aktivizoni iMessage, do të shfaqet një dritare kërcyese ku thuhet "Në pritje të aktivizimit". Mund të duhen deri në 24 orë që ai të aktivizohet, kështu që qëndroni atje për pak.

Hapi i tretë:

Pasi çelësi i ndërrimit të jetë bërë i gjelbër dhe iMessages është aktivizuar, do t'ju duhet të shtoni ID-në e Apple në të cilën dëshironi të merrni dhe dërgoni mesazhe. Prekni Dërgo & Merrni dhe shtoni ID-në tuaj të Apple për të marrë dhe dërguar mesazhe përmes adresës.

Nëse nuk keni një kartë SIM në pajisjen tuaj, Apple kërkon automatikisht email-in tuaj. Megjithatë, në disa pajisje, mund të mos ju japë një mundësi për email. mos u shqetësoni. Ka një rregullim të thjeshtë për këtë.

Shko te Cilësimet, më pas Mesazhet dhe më pas Dërgo & Merrni. Futni adresën tuaj të emailit dhe më pas rinisni pajisjen tuaj.

Çfarë lloj mesazhesh mund të dërgoj në iMessage?

Siç u përmend më herët, iMessage funksionon ngjashëm me aplikacionet e mesazheve si WhatsApp dhe Line. Përveç mesazheve të zakonshme me tekst, mund të dërgoni mesazhe zanore, imazhe, video, lidhje dhe madje edhe vendndodhjen tuaj.

Gjithashtu mund të çaktivizoni ose aktivizoni marrjen e mesazheve. Nëse i keni lexuar faturat, do të mund të shihni kur personi lexon mesazhin tuaj. Në mënyrë të ngjashme,njerëzit që u dërgoni mesazhe do të mund t'i shohin gjithashtu kur hapni mesazhet e tyre.

Për më tepër, mund të FaceTime përmes WiFi pa përdorur rrjetin tuaj celular. Kjo do të thotë se FaceTime do të funksionojë edhe nëse nuk keni një kartë SIM. Dhe nëse e bëni këtë, nuk do të tarifoheni për thirrjen nëse është bërë përmes WiFi.

A kushton iMessage para?

Për të dërguar një iMessage, ju nevojitet një lidhje interneti. Nëse jeni i lidhur me një rrjet WiFi falas, nuk do të duhet të paguani për asnjë nga mesazhet që dërgoni.

Megjithatë, nëse jeni i lidhur me një rrjet publik që kërkon një abonim, do të duhet të paguani për të hyrë në internet për të dërguar një iMessage.

Është e njëjta gjë nëse përdorni të dhëna celulare për të dërguar një iMessage. Mbani në mend se dërgimi i mesazheve me tekst do të jetë më i lirë sesa kur dërgoni skedarë imazhesh ose video.

Shiko gjithashtu: A mund të përdorni WiFi në një telefon të çaktivizuar?

A mund të dërgoni SMS përmes WiFi nga një pajisje jo-Apple?

Siç e përmendëm shkurtimisht më lart, nuk mund të dërgoni një iMessage te pajisjet jo-Apple. Veçoria iMessages funksionon vetëm nga Apple në Apple.

Megjithatë, mund t'u dërgoni mesazhe përdoruesve që nuk janë të Apple duke përdorur shërbimin e rregullt SMS. Për këtë, do t'ju duhet një kartë SIM. Plus, do të tarifoheni për mesazhet që dërgoni.

Përndryshe, nëse nuk dëshironi të përdorni rrjetin tuaj celular për të dërguar mesazhe ose nuk keni një kartë SIM, mund të përdorni gjithmonë aplikacionet e mesazheve për të dërguar mesazhe përmes WiFi.

Këtu janë disa aplikacione të mesazheve që ju lejojnëpër të dërguar mesazhe përmes WiFi përdoruesve të tjerë:

  • WhatsApp
  • Line
  • Viber
  • Kik
  • Messenger

Zgjidhja: iMessage nuk do të funksionojë?

Nëse iMessages tuaja nuk po funksionojnë, mund të bëni dy gjëra. E para është mjaft e thjeshtë. Provoni të rindizni pajisjen tuaj për të parë nëse ka ndonjë problem me pajisjen.

Gjëja e dytë që mund të bëni është të kontrolloni lidhjen tuaj WiFi. Nëse keni një lidhje të dobët WiFi, skedarët më të mëdhenj të mesazheve si skedarët audio, imazhe dhe video do të kërkojnë më shumë kohë për t'u dërguar. Pra, sigurohuni që të kontrolloni lidhjen tuaj WiFi.

Shiko gjithashtu: Pse hotelet ende paguajnë për WiFi?

Mund të telefononi përmes WiFi në iPhone?

Po, nëse ofruesi juaj i rrjetit celular mbështet thirrjet WiFi, mundeni.

Për të aktivizuar thirrjet WiFi, ndiqni këto hapa:

  • Shkoni te "Cilësimet".
  • Lëvizni poshtë derisa të gjeni Telefonin.
  • Trokitni lehtë mbi WiFi Calling dhe aktivizoni "Toggle".

Nëse nuk mund ta gjeni veçorinë "Telefonata WiFi", me siguri do të thotë që pajisja juaj nuk mbështet telefonatat me WiFi.

Përfundim

Duke pasur parasysh përparimet në teknologji, tani mund t'u dërgoni mesazhe përdoruesve të tjerë të Apple përmes WiFi përmes iMessages.

iMessage është shumë i përshtatshëm pasi nuk keni nevojë për një kartë SIM për të dërguar mesazhe. Plus, nëse keni akses në një lidhje WiFi, mund të dërgoni mesazhe falas.

Fatkeqësisht, kjo veçori nuk mund të përdoret për të dërguar ose marrë mesazhe nga përdorues që nuk janë të Apple.

Shpresojmë se ky postim ju ka ndihmuar ta kuptonisi të dërgoni SMS përmes WiFi iPhone.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.