Spektri im WiFi nuk po funksionon & Si mund ta rregulloj?

Spektri im WiFi nuk po funksionon & Si mund ta rregulloj?
Philip Lawrence

Shkëputja nga lidhja juaj WiFi kur shfletoni internetin mund t'ju dëshpërojë. Fatkeqësisht, kjo mund të ndodhë edhe me shërbime të shkëlqyera të internetit si Spectrum internet. Kjo do të thotë që të gjitha lidhjet e internetit mund të kenë gabime teknike.

Megjithëse lidhja e internetit e Spectrum zakonisht nuk shkakton telashe, ajo përsëri mund të prishet një ose dy herë në një hënë blu. Kjo është arsyeja pse ju duhet të qëndroni të pajisur me disa truke të dobishme për zgjidhjen e problemeve për të zgjidhur çdo problem.

Pra, përpara se të telefononi ekipin tuaj të mbështetjes teknike të Spectrum dhe t'i kërkoni që të rregullojnë rrjetin tuaj të Spectrum, lexoni këtë postim për të mësuar se si mund të riktheheni në linjë.

Pse Spectrum Wi-Fi vazhdon të shkëputet nga lidhja me internetin?

Interneti juaj Spectrum mund të mos funksionojë për disa arsye. Për shembull, lidhjet e kabllove janë dëmtuar. Ose ndoshta keni probleme me WiFi për shkak të trafikut të rrjetit. Pavarësisht nga arsyeja, për një sinjal të fortë WiFi, duhet të kryeni disa metoda për zgjidhjen e problemeve.

Këtë mund ta bëni duke kontrolluar kabllon e ethernetit ose duke shtypur butonin e rivendosjes së routerit për lidhjen Spectrum WiFi. Për më tepër, mund të rishikoni modemin tuaj të spektrit për dëmtime të mundshme.

Por, nëse nuk mund të kuptoni se ku të filloni, ne kemi renditur disa metoda standarde për zgjidhjen e problemeve. Shikoni:

Konfigurimet e gabuara të nisjes

Nëse një energji elektrikendodh ndërprerja, konfigurimet e nisjes së ruterit tuaj mund të gabojnë dikë. Për më tepër, kjo mund të rezultojë se ruteri juaj i internetit Spectrum WiFi ka rritje të energjisë. Nëse është kështu, modemi juaj Spectrum mund të mos jetë në gjendje të lidhet me shërbimet e internetit dhe të shkaktojë një gabim.

Kjo për shkak se konfigurimi i nisjes përmban të gjitha udhëzimet e nevojshme për të përdorur gjerësinë e brezit. Për më tepër, konfigurimet IP për rrjetin tuaj Spectrum WiFi janë gjithashtu të pranishme në këto cilësime.

Dëmtimi i kabllos Ethernet

Nëse lidhjet kabllore për internetin tuaj janë dëmtuar për shkak të kushteve të motit, lidhja juaj WiFi mund të rrezikohet. Kjo ndodh sepse kablloja kryesore ndodhet jashtë shtëpisë tuaj dhe është e prirur për një dëmtim të tillë.

Meqenëse kablloja është burimi juaj kryesor i gjerësisë së brezit për ruterin tuaj WiFi, dëmtimi i lehtë mund të shqetësojë sinjalet tuaja. Përveç kësaj, mund të shkëputeni tërësisht nga shërbimi i internetit për shkak të dëmtimit të drejtpërdrejtë të kabllove.

Pra, përpara se të zgjidhni problemin me WiFi, kontrolloni kabllon kryesore për t'u siguruar që është në gjendje të mirë.

Ndërprerje e shërbimeve WiFi

Mund të keni shkëputje nga interneti nëse ISP-të kanë bërë një pushim mirëmbajtjeje. Këto ndërprerje përdoren shpesh për rregullimin e problemeve që lidhen me serverët ose për përmirësimin e sistemit.

Megjithatë, meqenëse ndërprerjet shkaktuan mbylljen e të gjithë rrjetit të serverit, mund t'ju duhet të uleni boshe në divan dhe të shikoniTV.

Shiko gjithashtu: Çfarë është WiFi 5?

Kjo për shkak se pushimi i mirëmbajtjes mund të zgjasë për një kohë të gjatë dhe nuk mund të përdorni WiFi derisa të përfundojë. Sidoqoftë, sa herë që operatori i dëshiruar i rrjetit WiFi mbyll serverët tuaj, ju mund ta gjeni informacionin në forumet e komunitetit ose në burimin tuaj të mediave sociale.

Lidhjet e pasakta

Nëse ruteri juaj Spectrum nuk funksionon, kontrollimi i telave të lidhura të routerit tuaj është një ide e shkëlqyeshme. Këto tela shpesh mund të lirohen dhe të shkëputin pajisjet tuaja nga rrjeti. Prandaj, ju rekomandojmë të kontrolloni kabllot e ruterit tuaj dhe të siguroheni që ato të jenë lidhur saktë.

Jeni i lidhur me Spectrum WiFi dhe nuk mund të hyni në internet?

Nëse në ekran shfaqet një sinjalizim kërcyes që përmban një trekëndësh të verdhë me një pikëçuditëse në qendër, dijeni se keni një problem me internetin. Mesazhi i gabimit mund t'ju tregojë se jeni lidhur me WiFi, por nuk keni akses në internet.

Telefoni ose pajisja juaj është e lidhur me ruterin ose modemin. Sidoqoftë, ruteri nuk ka qasje në shërbimin e internetit Spectrum.

Në raste të tilla, fillimisht duhet të kontrolloni nëse të gjitha pajisjet tuaja të lidhura në internet kanë të njëjtin problem. Ose nëse një vegël e vetme po dështon të hyjë në internet.

Nëse identifikoni njërën nga dy rastet, atëherë jeni gati të ndiqni këto udhëzime:

Një pajisje është e lidhur me Spectrum WiFi dhe nuk mund të hyjë në internet

Nësepajisjet tuaja kanë lidhje Spectrum WiFi me pikën më të afërt të aksesit WiFi, ndërkohë që nuk mund të lidhet me internetin, Interneti juaj Spectrum nuk është fajtori.

Në vend të kësaj, ka diçka që nuk shkon me pajisjen tuaj.

Prandaj, duhet të kontrolloni disa faktorë në pajisjen problematike, nga problemet e DNS deri tek aplikacionet konfliktuale. Hidhini një sy këtyre këshillave dhe provoni ta zgjidhni problemin:

Cikli i energjisë i pajisjes

Rinisja e pajisjeve tuaja dhe lejimi i rinisjes së tyre është padyshim qasja më e drejtpërdrejtë për të rregulluar defektet e tyre të vogla. Për shembull, nëse pajisja juaj nuk lidhet me internetin, mund ta rinisni atë.

Për këtë qëllim, mund të ndiqni këto hapa:

  1. Së pari, fikni telefonin dhe prisni disa minuta përpara se ta ndizni.
  2. Pasi telefoni të jetë i ndezur, memoria e tij me akses të rastësishëm ose RAM do të rifreskohen dhe mund të lidheni lehtësisht me internetin.
  3. Më pas, shkoni te Cilësimet dhe lundroni te "Cilësimet e rrjetit".
  4. Zgjidhni menynë e cilësimeve të WiFi dhe lidheni me internetin Spectrum.

Pastro memorien tuaj DNS

Memoria e fshehtë DNS ruan të dhënat nga faqet e internetit të vizituara së fundmi. Megjithatë, ky informacion mund të bëhet i vjetëruar.

Prandaj, nëse një emër domeni në memorien e memories DNS ju drejton te një adresë IP e paracaktuar që nuk përdoret më, mund të mos jeni në gjendje të hyni në faqen përkatëse të internetit.

0>Kjo ka të ngjarë të ndodhë edhe pas pastrimit tuajhistoria e shfletuesit. Përveç kësaj, memoria e fshehtë DNS gjithashtu mund të hakerohet ose korruptohet ndonjëherë.

Përveç kësaj, memoria e fshehtë DNS dhe mashtrimi i DNS mund të ndryshojnë të dhënat DNS. Si rezultat, do të ridrejtoheni në faqet e internetit mashtruese që duken identike me origjinalin.

Pra, nëse pastroni memorien e memories DNS, mund të rivendosni shëndetin. Përveç kësaj, mund t'ju ndihmojë të pastroni të gjitha lidhjet e këqija dhe t'ju lidhë me internetin.

Çaktivizo softuerin antivirus nga palët e treta

Pajisja jote mund të mos jetë në gjendje të lidhet me internetin pavarësisht se ka akses në një shërbim privat WiFi nëse përdorni programe antivirus të palëve të treta në të.

Prandaj, mund të çaktivizoni për një moment "Windows Defender Firewall" dhe programin tuaj antivirus për të parë nëse pajisja juaj mund të hyjë në internet.

Do të ishte më mirë të mos e kursenit sigurinë e sistemit tuaj. Kjo për shkak se do të komprometojë shpejtësinë e internetit të Spektrit ndërsa dëmton të dhënat e ruajtura.

Në vend të kësaj, ju mund të shkarkoni programin antivirus FALAS të ofruar nga Spectrum si pjesë e planit tuaj për të mbrojtur kompjuterin tuaj nga rreziqet në internet.

Kaloni lidhjen tuaj nga Wireless në Wired

Mjedisi juaj mund të ketë herë pas here një konflikt frekuence që pengon pajisjen tuaj të lidhet me internetin.

Ndërsa ky mund të jetë një incident i izoluar duke pasur parasysh numrin e energjisë elektrike pajisjet në familje në ditët e sotme, nuk mund ta shpërfillni atë.

Lidhja nëpërmjet një EthernetLidhja me routerin ose modemin WiFi do t'ju lejojë të përcaktoni nëse kjo është ose jo rrënja e problemit. Është e mundur që vegla juaj mund të lidhet me internetin vetëm me një lidhje me kabllo.

Të gjitha pajisjet janë të lidhura me Spectrum WiFi dhe nuk mund të hyjnë në internet

Nëse keni Spectrum WiFi të lidhur në të gjitha pajisjet pa akses në internet, fajësohet interneti juaj. Pra, për të zgjidhur problemet e internetit tuaj Spectrum, mund të ndiqni këto udhëzime:

Së pari, kontrolloni nëse e keni paguar faturën tuaj të internetit.

Nëse lidhja juaj e internetit nuk është e aksesueshme, duhet të kontrolloni nëse i keni paguar apo jo faturat tuaja të mëparshme.

Kjo sepse ka shumë mundësi që të keni harruar të pastroni shpenzimet për shkak të duke u kapur nga puna e përditshme.

Shiko gjithashtu: Si të përdorni Apple Watch Wifi pa telefon?

Megjithëse Spectrum u jep klientëve kohë të mjaftueshme për të paguar faturat e tyre, ndërprerja e shërbimit mund të ketë ndodhur nëse fatura juaj e mëparshme nuk është shlyer deri në momentin që fatura juaj e mëvonshme arrin.

Për këtë këshillohet që të regjistroheni në AutoPay. Ju mund të identifikoheni në llogarinë e Spectrum në internet ose përmes një aplikacioni.

Përveç se është opsioni më i lehtë dhe më i shpejtë, kjo ju pengon të bëni një pagesë me vonesë.

Kontrolloni për ndërprerje të shërbimit

Mund të vuash nga një ndërprerje shërbimi në zonën tënde nëse nuk mund të përdorësh internetin nga asnjë nga pajisjet e tua.

Në raste të tilla, edhe një lidhje me tela mund tënuk mund t'ju ndihmoj. Pra, një zgjidhje e lehtë dhe e shpejtë për të eliminuar shqetësimin është të telefononi fqinjët tuaj dhe t'i pyesni nëse përballen me të njëjtin problem.

Kjo për shkak se nuk ka gjasa të jeni i vetmi abonent i internetit të Spectrum në të gjithë zonën.

Për më tepër, mund të lundroni në qendrën e stuhisë së Spectrum përmes brezit të gjerë celular dhe të kontrolloni nëse Spectrum ka dërguar ose jo njoftime për të paralajmëruar të gjithë përdoruesit për një ndërprerje të shërbimit.

Përveç kësaj, mund të kontaktoni klientin e Spectrum mbështetje për t'i kërkuar përfaqësuesit përditësime në lidhje me lidhjen tuaj.

Zgjidhja e problemeve me pajisjen e internetit të spektrit

Rinisja e ruterit është një nga mënyrat më të zakonshme dhe më efikase për të rregulluar problemet që lidhen me internetin.

Kjo për shkak se pajisjet tuaja të spektrit mund të bien në nevoja për një rindezje pas funksionimit për disa ditë, gjë që mund të ndikojë në performancën dhe shpejtësinë e internetit të Spektrit.

Prandaj, mund ta rinisni atë për të rivendosur aksesin tuaj në Spectrum. Përveç kësaj, ju mund të rindizni modemin pa tel Spectrum si manualisht ashtu edhe në internet.

Megjithatë, rinisja e ruterit të modemit tuaj në linjë mund të kërkojë qasje në brez të gjerë celular. Për këtë, ju mund të hyni në llogarinë Spectrum nga aplikacioni juaj Spectrum.

Kontaktoni me mbështetjen e Spectrum

Nëse nuk arrini të përdorni Spectrum WiFi pasi keni ndjekur të gjitha hapat e zgjidhjes së problemeve, duhet të mendoni për diçka ndryshe.

PërPër shembull, mund të zëvendësoni modemin tuaj Spectrum ose të merrni ndihmë profesionale nga një profesionist. Për më tepër, mund të kontaktoni qendrën e mbështetjes së Spectrum WiFi për të shpjeguar problemin tuaj dhe ekspertët mund të diagnostikojnë problemin tuaj.

Mendimet përfundimtare

Mund të mos mbeteni më konfuz nëse nuk mund t'i qaseni Spektri i lidhjes në internet. Kjo sepse tani ju i dini të gjitha arsyet e mundshme për shkaktimin e problemit. Përveç kësaj, keni mësuar shumë hapa të dobishëm për zgjidhjen e problemeve për t'ju ndihmuar të rregulloni problemin në një kohë të shkurtër.

Megjithatë, nëse nuk mund të hyni në rrjetin me valë pas gjithë përpjekjes, duhet të kontaktoni shërbimin e klientit të Spectrum për profesional ndihma. Ose ndoshta mund të konsideroni ndërrimin e ofruesve tuaj të internetit.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.