Udhëzuesi përfundimtar për konfigurimin e zgjeruesit Wifi Brostrend në shtëpi

Udhëzuesi përfundimtar për konfigurimin e zgjeruesit Wifi Brostrend në shtëpi
Philip Lawrence

Një zgjerues Wifi ofron mbulim superior me valë në pikat e vdekura në shtëpitë tuaja. Lajmi i mirë është se zgjeruesi Wifi Brostrend AC1200 ju lejon të lidhni deri në 20 pajisje. Gjithashtu, mund të shijoni transmetimin me shpejtësi të njëkohshme Wi-Fi prej 867 Mbps në 5 GHZ dhe 300 Mbps në brezin me valë 2,4 GHz.

Lexoni udhëzuesin e mëposhtëm për të konfiguruar një përshtatës Wi-fi Brostrend në një vendndodhje optimale në shtëpi për të rrisni mbulimin e rrjetit.

Si të konfiguroni përforcuesin e sinjalit të zgjeruesit të Brostrend Wifi

Ka dy mënyra për të konfiguruar një zgjerues Wifi. Së pari, mund të përdorni ndërfaqen e përdoruesit në ueb ose butonin WPS për të instaluar zgjeruesin Wifi.

Gjithashtu, tre LED-et e mëposhtme në zgjerues ju ndihmojnë në procesin e konfigurimit.

  • PWR LED – Kur lidhni zgjeruesin Wifi me një prizë elektrike, LED i energjisë pulson për të treguar se zgjerësi po fillon. Më vonë, LED në zgjeruesin Wi-Fi kthehet i fortë, duke treguar që zgjatësi është i ndezur. Nëse LED është i fikur, zgjatuesi nuk është i lidhur me prizën.
  • WPS LED – LED pulson nëse lidhja WPS është në proces dhe ndizet fort për të treguar lidhjen e suksesshme WPS. Nëse LED është i fikur, funksioni WPS nuk është i aktivizuar.
  • Led-ja e sinjalit – Bluja e fortë tregon që zgjatuesi është në pozicionin e duhur dhe i lidhur me ruterin Wi-Fi. Nga ana tjetër, ngjyra e kuqe e fortë sugjeron që zgjeruesi është larg ruterit dheduhet ta zhvendosni brenda gamës ekzistuese të ruterit. Së fundi, drita e fikur tregon që zgjatuesi nuk është i lidhur me ruterin me valë.

Sinjali i dobët Wifi i routerit

Para se të vazhdojmë me procedurën e konfigurimit, le të diskutojmë shkurtimisht vendndodhjen optimale të Zgjeruesi Wi-Fi Brostrend AC1200.

Zgjatësi Wifi nuk do të jetë në gjendje të marrë sinjalin me valë nëse vendoset shumë larg nga ruteri. Kjo është arsyeja pse duhet ta vendosni zgjeruesin brenda intervalit të ruterit ekzistues Wifi.

Rregulli i përgjithshëm është të lidhni zgjeruesin në prizë në gjysmë të rrugës ndërmjet rrjetit ekzistues të ruterit dhe pikës së vdekur Wifi për performancë optimale Wifi .

Shiko gjithashtu: Çfarë është Ford Sync Wifi?

Përdorimi i WPS Easy Setup

Mund ta lidhni zgjeruesin Wifi në prizën e energjisë pranë ose në të njëjtën dhomë me ruterin ekzistues. Pasi LED PWR të kthehet në blu të fortë, mund të shtypni fillimisht butonin WPS të ruterit për të aktivizuar funksionin e çiftimit WPS. Më pas, duhet të shtypni butonin WPS në zgjeruesin Wifi brenda dy minutave nga aktivizimi i WPS në ruterin me valë dhe jo më vonë se kaq.

Duhet të jeni të durueshëm dhe të prisni derisa të shihni LED-në e sinjalit të ndizet plotësisht në blu zgjatuesi. Tani, ju jeni gati për të shfletuar internetin në zonat e vdekura të shtëpisë tuaj pa u shqetësuar për sinjalet e dobëta.

Duke përdorur ndërfaqen e përdoruesit në ueb

Së pari, mund të lidhni zgjatuesin në burimin e energjisë dhe prisni që LED PWR të kthehet në blu të fortë. Më pas, ngasi parazgjedhje, mund ta lidhni pajisjen Wi-Fi me rrjetin me valë të zgjeruesit të quajtur BrosTrend_EXT.

Për të gjetur rrjetin e zgjeruar në pajisjen celulare, duhet të çaktivizoni funksionin e të dhënave celulare përpara se të skanoni. Nga ana tjetër, nëse jeni duke përdorur një kompjuter, ai automatikisht merr adresën e serverit DNS dhe adresën IP.

Më pas, hapni faqen e internetit //re.brostrend.com ose shkruani 192.168.0.254 në shfletuesin shiriti i adresave. Këtu mund të krijoni një fjalëkalim identifikimi për të modifikuar cilësimet e Wi-Fi në të ardhmen.

Në ndërfaqen e përdoruesit në ueb, mund të zgjidhni emrin e rrjetit Wi-fi (SSID) mbulimin e internetit të të cilit dëshironi për të zgjatur. Më pas, futni fjalëkalimin Wifi dhe zgjidhni "Zgjat". Ju mund të shihni "Zgjeruar me sukses!" faqja në ekran së shpejti.

Mund të përdorni zgjeruesin e diapazonit Brostrend Wifi si përshtatës për të lidhur një pajisje me tela, konsolë lojrash me shumë përdorues dhe Smart TV. Portat Ethernet të aktivizuara nga Interneti ju lejojnë të lidhni luajtësin e mediave, kompjuterët, konzolat e lojërave dhe televizorët inteligjentë duke përdorur kabllon Ethernet.

Nuk mund të lidhni Zgjeruesin Wi-Fi Brostrend me ruterin ekzistues

Në në rastin e kriptimit WPA ose WEP në ruterin ekzistues, zgjeruesi Wifi mund të mos jetë në gjendje të gjejë rrjetin Wifi. Megjithatë, mund të ndryshoni cilësimet e enkriptimit të ruterit në WPA-PSK ose WPA2-PSK dhe të skanoni rrjetin ekzistues Wi-Fi.

Nëse dëshironi të rivendosni cilësimet e paracaktuara në BrostrendZgjerues Wi-Fi, mund të shtypni butonin e rinisjes në dispozicion në zgjeruesin. Më pas, mund të prisni që LED PWR të kthehet në blu të fortë për të vazhduar me procesin e konfigurimit.

Përfundim

Mund të ndiqni udhëzuesin e mësipërm për të instaluar zgjeruesin Wifi Brostrend brenda pak minutash për Wifi në shtëpi shtrihet mbulimi.

Përforcuesi Brostrend Wifi ofron një zgjidhje të përshtatshme për mbulim më të mirë Wifi deri në 1200 metra katrorë me një çmim shumë të arsyeshëm.

Shiko gjithashtu: Si të merrni WiFi në American Airlines: Një udhëzues i plotë

Një nga avantazhet më të rëndësishme të instalimit të Brostrend AC1200 Zgjeruesi Wi-Fi në shtëpinë tuaj është përputhshmëria e tij universale me disa porta të ISP-ve dhe rutera me valë. Përveç kësaj, mund ta përdorni këtë pajisje me shumë qëllime për të krijuar rrjete të zgjeruara Wifi me mirësjellje të modalitetit të pikës së hyrjes.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.