Verizon WiFi nuk funksionon? Këtu është Fix

Verizon WiFi nuk funksionon? Këtu është Fix
Philip Lawrence

Ne e përdorim shpesh rrjetin tonë celular për të kryer telefonatat tona dhe për këtë arsye nuk jemi të panjohur për rënien e papritur të telefonatave ose cilësinë e dobët të telefonatave për shkak të sinjaleve të dobëta.

Fatmirësisht, ju mund të bëni dhe të merrni telefonata nëpërmjet lidhjes tuaj Wi-Fi për të siguruar që telefonata juaj të shkojë pa ndërprerje. Verizon është një nga ofruesit e shërbimeve që ofron këtë veçori, duke ju mundësuar të zgjidhni midis rrjetit celular dhe telefonatave të Verizon Wi-Fi sa herë që dëshironi.

Megjithatë, mund të hasni disa probleme me aktivizimin e kësaj veçorie dhe ne jemi këtu për të udhëzuar dhe ndihmuar të kuptojmë se çfarë mund të shkaktojë këtë problem në pajisjen tuaj.

Pse nuk funksionon My Verizon WiFi Calling?

Mund të ketë disa arsye pse nuk mund t'i kryeni telefonatat tuaja nëpërmjet WiFi. Të kuptuarit se çfarë janë ato mund t'ju ndihmojë të identifikoni shpejt problemin dhe të gjeni një zgjidhje.

Smartphone juaj mund të mos jetë i pajtueshëm

Hapi i parë do të jetë të kontrolloni nëse telefoni juaj mbështet thirrjet Wi-Fi. Për fat të mirë, pothuajse të gjithë Android dhe iPhone sot janë të pajtueshëm me thirrjet WiFi.

Telefona të tillë mbështesin VoLTE (Zëri përmes LTE) dhe janë të pajisur me specifikime të caktuara softuerike që lejojnë telefonin tuaj të kryejë dhe të marrë telefonata përmes rrjetit Wi-Fi.

Nëse jeni të interesuar ta keni këtë veçori në telefonin tuaj, është më mirë të siguroheni që telefoni juaj të mbështesë thirrjet WiFi përpara se ta blini. Mund ta blini telefonin tuaj direkt nga Verizon ose t'i kërkonikonfirmoni nëse telefoni që ju intereson mbështet funksionin e telefonatave të Verizon Wi-Fi.

Telefonat Verizon vijnë gjithashtu me një veçori personale hotspot që lejon telefonin tuaj të veprojë si një ruter me valë duke ju mundësuar të ndani lidhjen tuaj të internetit me deri në pesë pajisje të tjera.

Keni përditësime në pritje

Nëse telefoni juaj është i përputhshëm me veçorinë e telefonatave të Verizon Wi-Fi, por ende nuk jeni në gjendje të kryeni telefonatat tuaja, mund të dëshironi të kontrolloni për përditësime të softuerit .

Siç thamë, telefoni juaj duhet të ketë specifikime specifike të softuerit që ju lejojnë të përdorni shërbimet e thirrjeve Wi-Fi. Fatkeqësisht, mund të përdorni një version të vjetër softueri që mund të mos mbështesë thirrjet Wi-Fi.

Shko te cilësimet e telefonit dhe kontrollo për çdo përditësim. Ky problem duhet të largohet pasi të keni instaluar përditësimin e softuerit.

Nuk jeni në SHBA

Nëse jeni jashtë vendit dhe funksioni juaj i thirrjeve Wi-Fi nuk funksionon, mos u shqetësoni. Ju do të jeni në gjendje ta bëni këtë pasi të ktheheni në shtëpi.

Fatkeqësisht, telefoni juaj inteligjent i përputhshëm me Verizon do të mbështesë telefonatat me Wi-Fi vetëm nëse jeni në shtete.

Megjithëse mund të shijoni shërbimet roaming të Verizon në të gjithë globin, mund të bëni telefonata vetëm nëpërmjet Wi-Fi nëse jeni në Amerikë.

"My Verizon" nuk është i aktivizuar

Një zgjidhje tjetër për të kryer telefonata përmes Wi-Fi është të siguroheni që My Verizon është i aktivizuar. Por, përsëri, konfigurimi është i thjeshtë për të dyAndroid dhe iPhone.

Për pajisjen tuaj Android

 • Shkoni te cilësimet dhe gjeni telefonatat paraprake
 • Aktivizo opsionin e thirrjeve Wi-Fi
 • Fut adresën tënde në mënyrë që thirrjet e urgjencës mund të drejtohen siç duhet
 • Tani mund ta kryeni thirrjen tuaj

Për iPhone tuaj

 • Shkoni te cilësimet, më pas telefoni dhe më pas te Wi -Telefonata me Fi
 • Do të shihni opsionin "Shto thirrje Wi-Fi për pajisje të tjera". Aktivizoni këtë
 • Shkoni në ekranin e mëparshëm dhe zgjidhni telefonatat në pajisje të tjera
 • Aktivizo "Thirrjet në pajisje të tjera"
 • Do të shfaqet një listë e pajisjeve të përshtatshme. Aktivizo ato që dëshiron të përdorësh për telefonatat me Wi-Fi
 • Tani mund të përdorësh telefonatat me Wi-Fi

Provoni zgjidhjen e problemeve

Fikni dhe aktivizoni telefonin tuaj përsëri mund të duket si një zgjidhje bazë, por është një nga mënyrat më të mira për të zgjidhur problemet e pajisjes tuaj dhe për të zgjidhur sfidat teknike. Kjo mund të jetë pikërisht ajo që i nevojitet telefonit tuaj për të aktivizuar dhe funksionuar sërish Wi-Fi.

Provoni "Rivendosjen e fabrikës"

Nëse fikja e telefonit dhe ndezja përsëri nuk funksionoi, mund ta rivendosni telefonin në gjendje fabrike. Fatkeqësisht, me kalimin e kohës, telefoni juaj grumbullon cache, gjë që mund të bëjë që disa veçori të ndalojnë së punuari.

Ky rivendosje e fortë mund të jetë pikërisht ajo që i duhet telefonit tuaj për të kapërcyer çdo defekt të lidhur me softuerin.

Kërko ndihmë

Nëse i keni provuar të gjitha metodat e përmendura më lart pa dobi, ju rekomandojmë të kontaktoniVerizon mbështetje për ndihmë.

Përfaqësuesi i tyre do t'ju tregojë nëse telefoni juaj mbështet telefonatat me Wi-Fi, nëse keni një numër aktiv Verizon dhe nëse plani juaj përfshin telefonata me Wi-Fi.

Të mirat dhe të këqijat e telefonatave me Wi-Fi

Telefonatat me Wi-Fi janë një mënyrë e shkëlqyer për të kryer telefonata të pandërprera. Megjithatë, si çdo gjë tjetër, edhe kjo veçori vjen me një listë të mirat dhe të këqijat.

Përparësitë e telefonatave me Wi-Fi

Ka shumë përfitime nga përdorimi i veçorisë së telefonatave Wi-Fi.

Shiko gjithashtu: Faqja e identifikimit Wifi nuk shfaqet në Mac? Këtu janë rregullimet reale
 • Telefonata me Wi-Fi ju lejon të kryeni një telefonatë nga kudo për sa kohë që ka një lidhje Wi-Fi. Kjo është veçanërisht e dobishme në zonat ku rrjetet celulare nuk funksionojnë mirë.
 • Nuk duhet të shqetësoheni për pagesën e tarifave shtesë kur telefononi përmes Wi-Fi
 • Numri juaj i telefonit qëndron i njëjtë; nuk keni nevojë të shtoni ndonjë shifër shtesë për të përdorur këtë teknologji celulare me valë.
 • Nuk keni nevojë të instaloni asnjë pajisje tjetër për të përdorur këtë veçori pasi është i integruar në shumicën e pajisjeve.
 • Kur telefoni juaj kërkon vazhdimisht për rrjete celulare, bateria shkarkohet shumë më shpejt, ndërsa telefonatat me Wi-Fi zgjasin jetëgjatësinë e baterisë.

Disavantazhet e telefonatave me Wi-Fi

Ndërsa shërbimet e telefonatave Wi-Fi kanë shumë përfitime, ato kanë gjithashtu disa disavantazhe.

 • Sinjalet e dobëta

Megjithëse Wi-Fi është lehtësisht i disponueshëm në disa vende, ai mund të mos ketë gjithmonë fuqinë e duhur të sinjalit, veçanërisht në vende të mbushura me njerëzvende si aeroportet, stadiumet dhe universitetet.

Kjo ndodh sepse po ndani gjerësinë e brezit dhe shpejtësia e të dhënave celulare do të jetë shumë më e ngadaltë, duke e bërë të vështirë kryerjen e telefonatave.

 • Pajisjet e papajtueshme

Fatkeqësisht, jo të gjitha pajisjet mbështesin funksionin e thirrjeve Wi-Fi, kështu që nëse telefoni juaj nuk është i pajtueshëm, nuk do të mund të vendosni një telefonatë.

 • Nuk mund të kryeni telefonata ndërkombëtarisht

Verizon Wi-Fi ju lejon të kryeni telefonata në të gjithë Shtetet e Bashkuara, gjë që është e shkëlqyer. Sidoqoftë, kjo funksionon vetëm për sa kohë që qëndroni në SHBA. Funksioni i thirrjes nuk funksionon ndërkombëtarisht, gjë që mund të jetë një shqetësim.

 • Tarifa e përdorimit të të dhënave

Nëse jeni në një telefonatë dhe largoheni nga diapazoni i Wi-Fi, telefonata mund të kalojë automatikisht në lidhjen tuaj celulare duke paracaktuar telefononi planin tuaj të të dhënave. Kjo mund të rezultojë në tarifa të papritura të të dhënave.

Mund të kontrolloni për t'u siguruar që telefoni juaj do të transferojë automatikisht telefonatën tuaj, pasi ky mund të mos jetë rasti me të gjitha pajisjet.

Shiko gjithashtu: Si të zgjidhni prizën inteligjente Tp-link nuk do të lidhet me Wi-Fi

Fjalët e fundit

Telefonatat me Wi-Fi është një mënyrë e shkëlqyer për të kryer telefonata me cilësi të lartë pa ndërprerje. Megjithatë, kjo veçori mund të mos jetë gjithmonë e disponueshme për shkak të lidhjes së dobët ose përputhshmërisë së pajisjes.

Nëse është kështu, nuk do të keni zgjidhje tjetër veçse të përdorni rrjetin tuaj celular. Për fat të mirë, ju mund të forconi rrjetin tuaj duke përdorur një përforcues sinjali. Si rezultat,nuk do të duhet të shqetësoheni se telefonatat tuaja do të bien papritur.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.