WiFi Mcdonald's: Gjithçka që duhet të dini

WiFi Mcdonald's: Gjithçka që duhet të dini
Philip Lawrence

Kush do ta kishte menduar se Mcdonald's së shpejti do të bëhej një qendër për lidhje falas Wi-Fi? Po, e keni dëgjuar mirë. McDonald's tani plotëson nevojat e klientëve të tij me patate të skuqura, hamburgerë dhe Wi-Fi falas.

Çfarë do të thotë kjo? Epo, si fillim, nuk duhet të nxitoni ndërsa hani Big Mac-in tuaj, sepse tani mund t'i kryeni të gjitha detyrat tuaja në internet në mënyrë efikase në një restorant McDonald's.

Ju mund të jeni duke menduar, cila është kapja? Dhe çfarë e bën unik Wi-Fi të McDonald's? Dhe si mund t'i qasemi atij në mënyrë të sigurt?

Mbajeni këtë tren mendimesh dhe lexoni këtë postim për të mësuar të gjitha këto dhe më shumë rreth Wi-Fi të McDonald's.

Kur u prezantua McDonald's Wifi?

Në vitin 2009, Mcdonald's njoftoi se do të lëshonte Wi-Fi falas në restorantet e tij. Fillimisht, zinxhiri planifikoi të prezantonte Wi-Fi falas në më shumë se 11,000 restorante të tij në SHBA. Me kalimin e kohës, shërbimi filloi edhe në vende të tjera.

Ndryshe nga zinxhirët rivalë të ushqimit, McDonald's ka preferuar të mbajë një politikë interneti miqësore ndaj klientit. Kjo është arsyeja kryesore pse përdoruesit nuk duhet të paguajnë asgjë për të përdorur Wi-Fi në McDonalds.

Kompanitë e ndryshme kanë bashkëpunuar me McDonalds për të ofruar cilësi të lartë Wi-Fi falas për klientët.

Në SHBA, AT&T është ofruesi kryesor i Wi-Fi në McDonalds. Në të njëjtën kohë, shërbimet O2 Wifi mbështesin restorantet McDonalds në MB. Restorantet kanadeze McDonalds funksionojnëpërmes shërbimeve Wi-Fi të Bell.

Në cilat faqe interneti mund të hyni me McDonald's Wifi?

Wifi i McDonalds vjen me përfitime të panumërta. Sidoqoftë, Wi-Fi falas nuk do të thotë që dikush mund të hapë çdo faqe interneti. McDonald's është një restorant familjar dhe është një nga vendet e preferuara për fëmijët.

Për të ofruar një hapësirë ​​të sigurt në internet për klientët, administrata ka vendosur të sigurojë shërbimin e saj wifi me filtra që kufizojnë opsionet e shfletimit në internet.

Nuk mund të hyni në materialin e mëposhtëm në internet përmes Mcdonalds wifi:

 • Uebsajte pornografike
 • Uebsajte të rrezikshme ose të prekura nga viruset
 • Uebsajtet e Piraterisë së Medias
 • Uebsajte të mëdha shkarkimi

Përveç këtyre faqeve të internetit, ju mund të aksesoni lehtësisht të gjitha faqet e tjera të internetit dhe platformat e mediave sociale dhe me shpejtësi të lartë përmes Wi-Fi të Mcdonalds.

Si të lidheni me McDonalds Wifi?

Përdor hapat e mëposhtëm për të lidhur pajisjet tuaja me wifi McDonalds:

Si të lidheni me McDonald's WiFi me një Mac ose ndonjë laptop tjetër?

Wi-fi pa pagesë McDonalds do të lidhë shpejt laptopin tuaj me botën në internet. Gjithçka që duhet të bëni është:

 • Zgjidhni rrjetin wifi nga fundi i djathtë i shiritit të detyrave. Klikoni në " Wifi pa pagesë McDonalds " dhe trokitni lehtë mbi butonin "Lidhu".
 • Ndërsa të lidheni me laptopin, do të drejtoheni në një dritare të re. Kjo dritare e re do t'ju çojë te termat dhe kushtet e McDonald's. Klikoni mbiOpsioni 'Lidhu' i cili ndodhet pranë lidhjes së kushteve dhe kushteve.
 • Pasi të pranoni termat dhe kushtet, atëherë do të shfaqet një mesazh duke thënë: "Jeni lidhur me wifi; kënaquni!”
 • Tani mund të përdorni faqet e internetit në laptop me shpejtësi të lartë dhe lidhje falas në internet.

Si të lidheni me WiFi të McDonald's me Android:

Android pajisjet janë të pajtueshme me lidhjen wifi pa pagesë të McDonalds. Mund ta lidhni pajisjen tuaj Android me Wi-Fi me këto hapa:

 • Hapni pajisjen tuaj Android dhe zgjidhni opsionin "Cilësimet".
 • Aktivizo "wi-fi" pajisjen tuaj dhe lëreni pajisjen tuaj të gjejë wi-fi pa pagesë McDonalds ose Wayport_Access.
 • Zgjidhni lidhjen wi fi dhe prisni që pajisja të lidhet.
 • Pasi të jeni lidhur me rrjetin, hapeni hapni një faqe interneti dhe do të drejtoheni te "Kushtet & Faqja e kushteve.
 • Zgjidhni butonin e kuq "Lidhu". Tani pajisja juaj Android është e lidhur me rrjetin Wi-Fi falas.

Si të lidheni me Wi-Fi falas me iOS:

Shfrytëzojeni plotësisht iPhone-in tuaj me lidhjen wifi pa pagesë McDonalds. Mund ta lidhni iPhone tuaj me Wi-Fi me hapat e mëposhtëm:

 • Hapni iPhone tuaj dhe zgjidhni opsionin "Cilësimet".
 • Trokitni lehtë mbi opsionin "Wifi". Klikoni opsionin 'McDonalds Free Wifi' ose WayPort_Access nga lista e rrjeteve të disponueshme.
 • Nëse pajisja juaj lidhet me rrjetin, atëherë wistatusi i lidhjes fi do të ndryshojë në "rrjet i pasigurt".
 • Tani duhet të hapni një faqe të re ueb që do t'ju ridrejtojë te Kushtet e McDonald's & Faqja e kushteve. Pasi të bini dakord me termat dhe kushtet, zgjidhni opsionin "Lidhu".
 • iPhone-ja juaj do të lidhet menjëherë me wifi të McDonalds.

A u duhet përdoruesve një hyrje në McDonalds për t'u lidhur me Wifi falas?

Jo, përdoruesve nuk u kërkohet të kenë detaje të identifikimit dhe llogari të veçanta për të hyrë në Wi-Fi falas të McDonalds. Nëse dëshiron të përdorësh Wi-Fi falas të McDonalds, fillimisht duhet të jesh i pranishëm në afërsi të tij.

Së dyti, veçoria wifi e pajisjes suaj duhet të jetë e ndezur sepse më pas zbulon rrjetin falas. Së fundi, duhet të pajtoheni me termat dhe kushtet.

Këto terma dhe kushte u paraqiten klientëve si pjesë e protokollit të sigurisë në internet. Çdo përdorues duhet të pranojë kërkesat; përndryshe, ata nuk mund të kenë akses në Wi-Fi të McDonalds.

Shiko gjithashtu: Konfigurimi i ruterit Tenda - Çfarë duhet të dini

A ofron çdo restorant McDonald Wi-Fi falas?

Në përgjithësi, shumica e restoranteve të McDonalds ofrojnë lidhje falas Wi-Fi. Megjithatë, McDonalds është një biznes i bazuar në ekskluzivitet. Prandaj mund të gjeni politika të ndryshme në lidhje me lidhjen Wi-Fi.

Disa pronarë ekskluziviteti kanë zgjedhur të mbajnë disa parakushte për t'u ofruar përdoruesve lidhje falas wi-fi. Lajmi i mirë është se, në përgjithësi, pikat e shitjes së McDonald's kanë një politikë të Wi-Fi falas.

Cila është shpejtësia eMcDonalds Wifi?

Kur bëhet fjalë për rrjetet publike wi-fi, klientët kanë rezerva për shpejtësinë dhe performancën e tyre. Meqenëse Mcdonald's ka partneritet me disa nga kompanitë më të mëdha të telekomunikacionit, menaxhimet e tij Wi-Fi funksionojnë shumë mirë.

Megjithëse përdorues të panumërt mund të kenë akses në rrjetin wifi në çdo restorant të McDonalds, ende Wi-Fi ruan shpejtësinë e tij të lartë. Me pak fjalë, trafiku i tepërt në internet nuk e prish shërbimin wifi të McDonalds.

Sipas disa studimeve, shpejtësia wifi e McDonalds është më shumë se 6 Mbps, duke i mundësuar atij të performojë më mirë dhe më shpejt se wifi-t e rregullt publik.

Megjithatë, kjo nuk mund të thuhet për lidhjen wifi të çdo ekskluziviteti. Disa vende nuk kanë internet me shpejtësi shumë të lartë dhe punojnë me një brez frekuencash 2.4 GHz. Nga ana tjetër, disa restorante e kanë përmirësuar lidhjen e tyre në 5 GHz.

Si të përmirësoni shpejtësinë e McDonalds Wifi?

Nëse nuk jeni të kënaqur me shpejtësinë wifi të McDonalds, atëherë nuk keni pse të shqetësoheni. Ka sisteme dhe këshilla të ndryshme që mund t'i përdorni për të rritur performancën e Wi-Fi.

Përdor metodat e mëposhtme për të mbijetuar një ditë të keqe interneti në McDonalds:

 • Sigurohu që pajisja jote të jetë nuk funksionon shumë aplikacione dhe programe në të njëjtën kohë. Nëse jeni duke punuar vetëm me një program, është më mirë të mbyllni të gjitha aplikacionet dhe skedat e tjera. Aplikacionet shtesë do të hanë gjerësinë e brezit, duke ju lënëme një lidhje më të ngadaltë Wi-Fi.
 • Jo të gjitha vendet e ndenjëseve janë brenda rrezes së përsosur të ruterit. Prandaj, duhet të siguroheni që të zgjidhni një zonë ndenjëse që është më afër ruterit. Duke bërë këtë, ju do të rrisni shanset për të marrë shpejtësinë maksimale të Wi-Fi të McDonalds.
 • Mund ta çiftoni laptopin tuaj me një antenë Wi-Fi. Kjo do t'ju lejojë të merrni shpejtësi më të mirë Wi-Fi.

Mund të merrni Wi-Fi në parkingun e McDonalds?

Po, mundesh! Shumë përdorues supozojnë se lidhja e tyre Wi-Fi do të përfundojë sapo të dalin nga një restorant McDonalds. Në përgjithësi, nuk është kështu.

Edhe nëse nuk jeni fizikisht i pranishëm brenda restorantit, por jeni në afërsi të tij, si në parkingun e McDonalds, do të hyni në rrjetin wifi.

Shiko gjithashtu: Si të anuloni abonimet pa tela të kriketit

Nëse pajisja juaj ka qenë e lidhur më parë me Wi-Fi të McDonald's, atëherë ajo do të lidhet automatikisht sa herë që të futni diapazonin e sinjaleve të saj wifi.

Një disavantazh i përdorimit të Wi-Fi në këtë mënyrë është se pajisja juaj do të marrë dobët sinjale wi fi. Në përgjithësi, parkingjet janë shumë larg nga ndërtesa aktuale. Kur aksesoni Wi-Fi nga parkingu i McDonalds, mund të ndërpriteni me shpejtësi më të ngadaltë të Wi-Fi.

Vetëm mbani mend se kur zgjidhni të përdorni Wi-Fi nga parkingu i McDonalds, përpiquni të mos e bëni për një kohë shumë të gjatë . Kjo etiketë është më e zbatueshme kur qëndroni duarbosh pa blerë asgjëMcDonalds.

Nuk mund të lidheni me Wi-Fi të McDonald's? Këtu është rregullimi i detajuar!

Ndonjëherë përdoruesit nuk janë në gjendje të lidhen me Wi-Fi të McDonalds. Nëse e gjeni veten në një situatë të tillë, atëherë këshillat e mëposhtme për zgjidhjen e problemeve do t'ju japin një lidhje të qëndrueshme:

 • Sigurohuni që t'i keni pranuar Termat dhe Kushtet pasi të jeni identifikuar me pajisjen tuaj. Dështimi në kryerjen e këtij hapi nuk do t'ju lejojë të përdorni Wi-Fi.
 • Sigurohuni që të klikoni "po" kur të merrni një mesazh që kërkon "Autorizoni lidhjen".
 • Nëse problemi vazhdon, ju mund të provoni të përdorni softuer të palëve të treta për t'u lidhur me Wi-Fi.
 • Nëse zgjidhjet e mësipërme nuk funksionojnë, atëherë duhet të rindizni pajisjen tuaj dhe të lidheni përsëri. Në rast se ende nuk funksionon, atëherë mund ta çaktivizoni funksionin wifi në pajisjen tuaj për disa sekonda dhe më pas ta aktivizoni për t'u rilidhur.

A është McDonalds Wifi i sigurt?

Wifi i McDonalds bie në kategorinë e Wi-Fi publik. Gjëja e Wi-Fi-ve publike është se ato janë të lehta për t'u lidhur dhe më të rehatshme për t'u hakuar. Kjo do të thotë që po i rrezikoni të dhënat dhe privatësinë tuaj që nga momenti i hyrjes.

Megjithatë, ka disa mënyra përmes të cilave mund ta minimizoni këtë rrezik sigurie në internet.

Këshillat e mëposhtme nga profesionistët e teknologjisë do t'ju ndihmojnë të mbroni veten gjatë aksesit në McDonalds Public Wifi:

Instaloni Anti-Virus

Pavarësisht nëse përdorni tabletë, laptop,ose smartphone, duhet ta siguroni pajisjen tuaj me një program antivirus në çdo mënyrë. Këto programe do të ndalojnë çdo lloj malware që të depërtojë në pajisjen tuaj. Ju mund të gjeni programe antivirus pa cilësi të mirë në internet.

Duhet të aktivizoni gjithashtu veçorinë e murit të zjarrit në pajisjen tuaj pasi kjo vepron si siguri shtesë. Në mënyrë të ngjashme, mbani të dhënat tuaja të kyçura dhe të sigurta me fjalëkalime komplekse. Shmangni përdorimin e fjalëkalimeve të thjeshta dhe të lehta pasi ato mund t'i lënë lehtësisht hakerat në pajisjen tuaj.

Përdorni VPN

Sigurohuni që të përdorni një shërbim VPN me cilësi të lartë për të punuar me rrjetet publike wi-fi. Një VPN konverton të dhënat që udhëtojnë drejt dhe nga pajisjet. Për më tepër, ai lidh të dhënat tuaja me një server të sigurt, të mbrojtur me fjalëkalim.

Si rezultat, çdo komunikim që ndodh nga pajisja juaj mbetet i panjohur për palët e tjera. VPN-të janë të disponueshme falas, por ju mund të merrni shërbim të shkëlqyeshëm me VPN me pagesë. VPN-të falas do ta bëjnë mashtrimin, por ato mund të kontrollohen nga autoritetet e 'marketingut të dyshimtë' ose 'mbledhjes së të dhënave'.

Shfletoni faqet e internetit me protokollin HTTPS

Përpiquni të përdorni faqet e internetit që ndjekin protokollin HTTPS . Faqet e internetit me HTTPS të koduar janë të sigurta. Përkundrazi, disa faqe interneti kanë lidhje të pakriptuara HTTP. Nëse hasni ndonjë uebsajt të tillë, Google Chrome do t'ju paralajmërojë menjëherë që të hiqni dorë nga lidhja 'e pasigurt'.

Mos i shpërndani të dhënat personale.

TëRregulli i përgjithshëm i "më pak është më shumë" vlen kur përdorni Wi-Fi publik. Mundohuni të shmangni hyrjen në çdo faqe interneti ku duhet të ndani të dhënat tuaja. Sa më pak t'i vendosni të dhënat tuaja në wifi publik, aq më mirë është.

Shmangni blerjet

Blerjet në internet janë një jo e madhe për wifi publike. Kur kryeni ndonjë transaksion financiar në internet, duhet të ndani të dhënat tuaja si numrin e telefonit, adresën, numrin e llogarisë bankare dhe numrin e kartës së kreditit.

Pasi të vendosni një informacion të tillë në wifi publik, ka një mundësia që një haker të depërtojë në pajisjen tuaj për t'ju hequr të dhënat.

Kufizoni ndarjen e skedarëve

Përpiquni të çaktivizoni funksione si airdrop, printer dhe ndarjen e skedarëve në pajisjen tuaj. Duke çaktivizuar këto veçori, pajisja juaj bëhet e sigurt nga çdo lloj malware.

Përfundim

McDonalds ka arritur të tërheqë klientë të rinj me ushqim të mirë dhe një lidhje më të mirë Wi-Fi. Përparësia më e madhe e Wi-Fi McDonalds është se është falas dhe ka shpejtësi të jashtëzakonshme të jashtëzakonshme.

Pra, nëse doni të shijoni veten me një burger të shijshëm, patate të skuqura dhe lidhje të besueshme wifi, atëherë duhet të shkoni tek McDonalds.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.