Xfinity WiFi i lidhur por pa qasje në internet - ZGJIDHET

Xfinity WiFi i lidhur por pa qasje në internet - ZGJIDHET
Philip Lawrence

Ruterët me valë marrin lidhje interneti nga një modem. Detyra kryesore e një ruteri është të shpërndajë internetin në të gjitha pajisjet tuaja të lidhura.

Prandaj, është e qartë se nëse modemi juaj, ofruesi i shërbimit të internetit (ISP) ose vetë ruteri është një problem, mund të shihni ky mesazh "Xfinity wifi i lidhur por nuk ka qasje në internet."

Nëse po e merrni edhe ju këtë gabim, ky udhëzues do t'ju tregojë se si ta rregulloni atë.

Pra, le të fillojmë me zgjidhjen më themelore të problemeve këshilla për të rregulluar Xfinity WiFi i lidhur por nuk funksionon.

Si të rregulloni Xfinity WiFi i lidhur por nuk ka problem me lidhjen në internet

Para se të shqyrtojmë zgjidhjet, le të kuptojmë së pari problemin.

Ashtu si çdo ruter tjetër, ruteri Xfinity gjithashtu drejton internetin në pajisje të tjera me Wi-Fi dhe me kabllo. Pra, tani, ju lidheni me sukses me rrjetin Xfinity. Por kur përpiqeni të hyni në internet, shfaqet ky mesazh: "Xfinity WiFi i lidhur por nuk ka qasje në internet."

Tingëllon i bezdisshëm. Sidomos kur ju duhet të dorëzoni projektin tuaj dhe sot është afati i fundit, ose kur dëshironi të shkarkoni diçka të rëndësishme.

Pra, le të fillojmë me metodën më të thjeshtë për të rregulluar problemet e aksesit në internet Xfinity.

Rinisni Gateway

Kjo është e drejtë. Mund të provoni të rindizni portën ose Xfinity WiFi dhe të kontrolloni nëse gabimi i lidhjes së internetit është rregulluar apo jo.

Ruteri juaj vepronsi një portë për rrjetin tuaj me valë.

Rinisja e portës rregullon përkohësisht problemet e vogla. Megjithatë, ndonjëherë, janë thjesht gabime të zakonshme të softuerit që ndërhyjnë në lidhjen e internetit Xfinity.

Ndiq këto hapa për një rinisje manuale të portës Xfinity:

 1. Fike ruterin.
 2. Prisni për të paktën 10-15 sekonda.
 3. Ndizeni sërish ruterin.

Rivendosni modemin e rinisjes së portës së portës nëpërmjet aplikacionit "Llogaria ime"

Mund gjithashtu rinisni ruterin nëpërmjet aplikacionit Xfinity:

 1. Nisni aplikacionin Xfinity My Account.
 2. Më pas, shkoni te opsioni Internet.
 3. Mund të shkoni gjithashtu te Opsioni i modemit/routerit.
 4. Tani, prekni butonin "Rinisni këtë pajisje".
 5. Prisni dhe më pas kontrolloni nëse problemi është rregulluar apo jo.

Ndonjëherë , ju duhet të zgjidhni problemet e pajisjes tuaj vetëm nëpërmjet aplikacionit "Llogaria ime".

Shiko gjithashtu: Wi-Fi më i mirë me rrjetë për lojëra në 2023: Routerët më të mirë me rrjetë Wi-Fi

Zgjidhja e problemeve të pajisjes

Aplikacioni Xfinity WiFi

 1. Nisni aplikacionin "Llogaria ime".
 2. Shkoni te opsioni i Internetit.
 3. Për përdoruesit e Android, zgjidhni opsionin "Zgjidhja e problemeve".
 4. Për përdoruesit e iOS, zgjidhni opsionin "Rinisni këtë pajisje".
 5. Tani, zgjidhni opsionin Fillimi i zgjidhjes së problemeve. Kjo do të lejojë që aplikacioni të skanojë të gjitha problemet e modemit ose sinjalit.
 6. Prisni derisa të përfundojë procesi i skanimit.
 7. Pasi të përfundojë procesi i zgjidhjes së problemeve, mund t'ju duhet të rinisni pajisjen tuaj.
 8. Zgjidhni "Rinisni pajisjen."
 9. Pas rinisjes, kontrolloni nëse problemi ështërregulluar.
 10. Zgjidhni "Po, është rregulluar" nëse jeni në rregull me zgjidhjen, zgjidhni "Po, është rregulluar". Përndryshe "Jo".
 11. Kur zgjidhni opsionin "Po", dritarja e zgjidhjes së problemeve do të mbyllet menjëherë. Megjithatë, nëse zgjidhni "Jo", do të merrni më shumë udhëzime në ekran.

Kompjuteri Windows

 1. Klikoni në butonin Windows. Është aty në pjesën e poshtme të majtë të ekranit.
 2. Shko te Cilësimet.
 3. Kliko në Rrjet & Butoni i Internetit.
 4. Lëvizni poshtë dhe do të gjeni Zgjidhjen e problemeve të rrjetit në skedën "Statusi".
 5. Zgjidhni problemet në kompjuter për të kontrolluar problemet e rrjetit.

Zgjidhja e problemeve do skanoni të gjitha aktivitetet e rrjetit. Pas përfundimit të zgjidhjes së problemeve, e njëjta dritare do t'ju tregojë rezultatet dhe do t'ju sugjerojë gjithashtu disa rregullime të shpejta.

Shiko gjithashtu: Si të lidhni Roku Stick me WiFi pa telekomandë

Pastro skedarët e memories

Çfarë janë skedarët e memories? Këta janë skedarët e përkohshëm që e bëjnë më të lehtë përvojën e përdoruesit.

Kur një përdorues viziton fillimisht një aplikacion ose një faqe interneti për herë të parë, të gjitha aktivitetet e tij futen në memorie specifike të njohur si memoria e memories.

Memoria e memories ruan cilësimet e përdoruesit në mënyrë që ata të mos kenë nevojë të përsërisin aktivitetet e aplikacionit/faqes derisa t'i kërkohet në mënyrë specifike. Sistemi operativ i një pajisjeje e ruan këtë memorie kalimtare.

Prandaj, kjo e bën natyrën e memories së përkohshme.

Megjithatë, këta skedarë të përkohshëm mbulojnë një pjesë të ruajtjes së pajisjes tuaj gjatë shfletimit në linjë.Prandaj, nëse nuk e pastroni memorien e memories së pajisjes tuaj herë pas here, mund të përballeni me mesazhin e gabimit të lidhur me Xfinity WiFi, por pa asnjë mesazh gabimi për aksesin në internet.

Ndiq këto hapa për të pastruar skedarët e memories në pajisjen tënde:

 1. Hapni një shfletues uebi në pajisjen tuaj.
 2. Shko te Siguria & Privatësia.
 3. Zgjidhni "Pastroni të dhënat e shfletimit".
 4. Pastroni memorien specifike.

Pas fshirjes së memories, kontrolloni nëse po merrni internet ose jo.

Ndërprerja e energjisë

Megjithëse ndërprerjet e energjisë nuk janë të zakonshme, kjo mund të shkaktojë që mesazhi "Xfinity WiFi lidhur pa akses në internet" të shfaqet në ekranin tuaj.

Pra, çfarë mund të bëni në këtë situatë?

 1. Hap aplikacionin Xfinity Wi-Fi në telefonin tënd.
 2. Identifikohu në llogarinë tënde Xfinity.
 3. Raporto ndërprerjen e energjisë elektrike që ke parë në zonën tënde . Për më tepër, harta e ndërprerjeve do t'ju tregojë gjithashtu statusin e ruterëve të tjerë Xfinity.
 4. Pasi të shënoni detajet, kontaktoni qendrën e shërbimit Xfinity. Ata do t'ju informojnë për situatën.

Testi Ping

Testi ping është një nga mënyrat për të kontrolluar problemet e internetit nga ana e serverit. Por së pari, çfarë është një ping?

Ping është një paketë të dhënash që dërgoni nga pajisja juaj te serveri (ISP). Serveri merr ping-un dhe jua kthen si përgjigje.

Përveç kësaj, koha e marrë në të gjithë këtë proces quhet Latency .

Tani, testi i ping-ut do t'ju tregojë nëse është një problem nëanën e serverit apo jo. Ndiqni këto hapa për të kryer një test ping:

Në kompjuterët Windows

 1. Klikoni në butonin Windows në pjesën e poshtme majtas të ekranit.
 2. Shkruani CMD në shiritin e kërkimit.
 3. Hapni vijën e komandës.
 4. Në vijën e komandës, shkruani këtë komandë: ping-t www.google.com . (Është një shembull)
 5. Prisni derisa të përfundojë testi ping. Për më tepër, mund të shtypni CTRL + C për të ndaluar testimin.

Në kompjuterët Mac OS

 1. Në pajisjet tuaja iMac ose Mac OS, shkoni te Aplikacionet.
 2. Shko te Shërbimet > Shërbimi i Rrjetit > Skeda Ping.
 3. Shkruani çdo adresë të vlefshme ueb dhe shkruani numrin e ping. Në përgjithësi, përdoruesit e vendosin numrin të jetë 100.
 4. Filloni testin ping.

Rezultati i testit ping tregon statusin e paketave të të dhënave. Ju mund të shihni humbjet dhe përqindjet e suksesshme të paketave të të dhënave ose ping. "Përfundoi koha e kërkesës" nënkupton humbjen e të dhënave.

Prandaj, kontaktoni ISP-në tuaj dhe lërini të rregullojnë Xfinity WiFi të lidhur, por nuk ka problem me aksesin në internet.

Çaktivizo përkohësisht softuerin e sigurisë

Duhet të çaktivizoni softuerin e sigurisë në pajisjen tuaj; megjithatë, kjo metodë është e rrezikshme. Prandaj, pasi të keni marrë rezultatin, aktivizoni shpejt atë softuer të veçantë.

Të gjitha pajisjet WiFi kanë një veçori të integruar sigurie. Ndonjëherë, kjo veçori bllokon lidhjet WiFi shpesh për arsye sigurie.

Nëse softueri zbulon diçka të dyshimtënga lidhja hyrëse WiFi, do të bllokojë sinjalet. Kjo është kur shihni mesazhin Xfinity WiFi që tregon lidhur, por nuk ka qasje në internet.

Pra, çaktivizoni sigurinë në telefonin tuaj dhe pajisjet e tjera që përballen me probleme Wi-Fi. Tani, kontrolloni nëse po merrni akses në internet apo jo.

Kontrolloni lidhjen e harduerit

Është e mundur që problemi të mos jetë në Wi-Fi, por "lidhja me tela e paqëndrueshme". Në atë rast, duhet të përqendroheni në çdo lidhje me tel në shtëpinë tuaj.

Kjo përfshin lidhjet RJ45, kabllot me boks, ndarësit dhe të gjitha kabllot e tjera të internetit. Sigurohuni që të rregulloni të gjitha telat, veçanërisht ato në ruterat Wi-Fi Xfinity.

Pas kësaj, kontrolloni nëse problemi i lidhjes së rrjetit është zgjidhur.

Zëvendësoni ruterin

Duke folur për lidhjen e harduerit, është gjithashtu e mundur që po përdorni një ruter me defekt. Prandaj, duhet ta zëvendësoni atë ruter me një ruter tjetër Xfinity.

Kur aplikoni këtë metodë, sigurohuni që t'i lidhni siç duhet të gjitha telat. Më pas, pasi të keni zëvendësuar ruterin, lidhni pajisjen tuaj të aktivizuar me Wi-Fi. Kjo duhet të tregojë Xfinity Wi-Fi të lidhur.

Tani, kontrolloni nëse jeni duke marrë ende gabime të paqëndrueshme të lidhjes në pajisjet tuaja.

Testi Traceroute

Ashtu si testi ping, mund të provoni gjithashtu Testin Traceroute .

Ky test gjurmon paketën e të dhënave nga burimi në destinacion. Për më tepër, ky test do t'ju sjellë gjithashtuAdresat IP të ruterëve ku ajo paketë ka hyrë në ping.

Në Windows 7 dhe më vonë

Ndiq këto hapa për të ekzekutuar Testin Traceroute:

 1. Hap Command Prompt.
 2. Lloji: tracert www.google.com (shembull uebsajti)
 3. Shtypni Enter.
 4. Pasi të përfundojë testi, do të shihni rezultatin e gjurmimit.

Në OS X

 1. Klikoni në skedën "Aplikimet".
 2. Shkoni te Utility.
 3. Klikoni në Network Utility.
 4. Zgjidhni skedën Traceroute.

Tani, rezultati i gjurmimit do të tregojë statusin e adresave IP përkatëse. Nga ky rezultat, mund të zbuloni nëse problemi po ndodh për shkak të problemeve me adresën IP.

Rivendos ruterin Wi-Fi/Rivendos modemin

Nëse këto zgjidhje nuk ndihmojnë, provo ta rivendosësh ruterin dhe modemin tuaj Xfinity WiFi.

Procesi i rivendosjes së rrjetit do ta dërgojë modemin dhe ruterin në cilësimet e fabrikës.

Rivendosja e fabrikës së ruterit/Modemit

 1. Gjej rivendosjen butonin në panelin e pasmë të pajisjes.
 2. Shtypni dhe mbani shtypur butonin e rivendosjes derisa të gjitha dritat LED të statusit të pulsojnë për një moment.
 3. Pas kësaj, lëshoni butonin e rivendosjes.

Ke rivendosur me sukses modemin/ruterin. Tani, provoni të lidheni përsëri me lidhjen Wi-Fi duke përdorur kredencialet e paracaktuara.

Pyetjet e shpeshta

Pse My Xfinity WiFi është i lidhur por nuk funksionon?

Ka disa çështje që lidhen me arsyen pse pajisja juaj ka WiFi, por nuk ka lidhje interneti. Kjo përfshin WiFi të ulëtsinjale, internet i dobët nga ISP, mosfunksionim i ruterit ose ndërhyrje në rrjet.

Pse Interneti im është i lidhur por nuk funksionon?

Pajisjet tuaja Wi-Fi mund të lidhen me rrjetin me valë, por nuk mund të kenë qasje në internet. Kjo ndodh sepse po merrni sinjale të mira me valë, por nuk ka internet të disponueshëm nga ISP ose modemi.

Përfundim

Nëse keni një ruter WiFi Xfinity në shtëpinë tuaj, mund të lidheni lehtësisht pajisjet tuaja. Megjithatë, sfida e vërtetë fillon kur shihni ikonën WiFi me fuqi të plotë, por pa akses në internet.

Megjithëse kjo situatë është mjaft e bezdisshme, mund ta zgjidhni shpejt me zgjidhjet e listuara më sipër.

Së pari mund të provoni të kontaktoni ofruesin tuaj të shërbimit të internetit (ISP). Ata do t'ju tregojnë nëse kanë hasur në ndonjë problem nga ana e serverit.

Për më tepër, ju gjithashtu provoni vetë këshillat e mësipërme për zgjidhjen e problemeve dhe rregulloni problemin e aksesit në internet Xfinity WiFi.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.