7 Testuesit më të mirë të kabllove të rrjetit në 2023

7 Testuesit më të mirë të kabllove të rrjetit në 2023
Philip Lawrence

Pa një testues të kabllove të rrjetit, çdo teknik i rrjetit do të ishte në një disavantazh të konsiderueshëm. Është me të vërtetë një pajisje novatore e prodhuar ekskluzivisht për testimin e qëndrueshmërisë së lidhjeve kabllore. Është një domosdoshmëri për të gjithë teknikët e rrjetit. Megjithatë, ka raste kur mund të keni ngatërruar konfigurimin e një lidhjeje gjatë instalimit të një rrjeti kabllor. Në raste të tilla, rezultatet e arritura janë më pak se të kënaqshme. Të kesh në dorë një testues rrjeti mund të jetë një shpëtimtar në këto situata.

Pse të nevojitet një testues i kabllove të rrjetit?

Një testues i besueshëm i kabllove të rrjetit mund të zgjidhë problemet dhe t'ju ndihmojë në identifikimin e kabllove me defekt dhe problemet e lidhjes. Edhe nëse nuk jeni ekspert, markat që kemi renditur janë të thjeshta për t'u përdorur. Me këta testues të kabllove të rrjetit, mund të verifikoni shpejt çdo lidhje të prishur në një panel pa kërkuar ndihmë profesionale. Përveç kësaj, një testues i kabllove të rrjetit do t'ju ndihmojë të kurseni para dhe ju e dini se për çfarë po flasim!

Testuesit e kabllove të rrjetit mund të kryejnë punë që ndryshojnë nga ato të thjeshta deri tek ato më komplekset. Kjo përfshin informimin për lidhjet e sakta të kabllove dhe statusin e shkallës së transmetimit të të dhënave të kabllit tuaj - për të përmendur disa. Disa prej tyre madje ju mbuluan me mirëmbajtjen dhe riparimin e rrjetit. Si rezultat, ju gjithmonë duhet të merrni një testues të sofistikuar të rrjetit kabllor nëse keni një rrjet të gjerë. Disa nga kabllot e rrjetit(1,4 x 3,2 x 6,4 inç) në dimensione dhe peshon rreth 13 ounce, ose ndoshta pak më pak, duke e bërë atë më të lëvizshëm midis të gjithë testuesve të kabllove të rrjetit. Mund ta bartni lehtësisht dhe madje të përdorni rripin magnetik në pjesën e pasme të tij për t'i mbajtur duart pa këtë testues.

Për një kapje të mirë, në mënyrë që pajisja të mos rrëshqasë në mënyrë të padëshiruar, kablloja testuesi është i mbyllur brenda një kallëpi gome. Kjo gjithashtu mbron pajisjen nga rrëzimet e papritura dhe ndjehet mirë për t'u mbajtur në dorë duke siguruar një kapje të shkëlqyer.

Ekrani i këtij testuesi kabllor është me ndriçim të pasëm, kështu që edhe nëse jeni duke punuar në kushte të errëta, ky ekran mund të jetë të dobishme. Duke folur për ekranin, ai tregon një sërë informacionesh, të tilla si gjatësia e kabllit, lloji i kabllit, distanca e defektit, harta grafike e telit dhe shumë më tepër. Testuesi i kabllove vjen me një kabllo koaksiale të integruar për testim dhe gjithashtu ka porte RJ45 dhe RJ11 që mund të përdoren për të testuar kabllot. Mund ta përdorni gjithashtu këtë testues kabllor rrjeti për të testuar kabllot e tensionit të ulët pa asnjë përshtatës.

Shiko gjithashtu: WiFi kufitar nuk funksionon: Këshilla për zgjidhjen e problemeve!

Me një rezolucion prej 0,3 m, testuesi i kabllove mund të testojë një kabllo deri në 1500 këmbë. Për më tepër, siç u përmend më parë, ai mund të testojë shpejt Ethernet 10/100/1000 për të zbuluar sinjalet.

Këto veçori, duke përfshirë të tjera të ndryshme, e bëjnë këtë testues kabllor një kontrollues të shkëlqyeshëm të aftë për të testuar shumë lloje kabllosh për gabime dhe probleme , edhe ato minutet.

Kontrolloni çmimin në Amazon

4-Tester Southwire M300P

ShitjeMjete Southwire & Pajisjet M300P Professional VDV Low...
  Blini në Amazon

  Karakteristikat kryesore

  • 6 orë jetëgjatësi baterie
  • ekran LED
  • Testet e kabllove: Cat 7, Cat 7a, i mbrojtur ose i pambrojtur
  • 7,13 x 2,86 x 1,61 inç në madhësi
  • Gama e temperaturës: 32°F deri në 122°F

  Pro:

  • Përfshin një LCD që shfaq gjetjet e testit.
  • Ai është në gjendje të zbulojë vazhdimisht problemet e zakonshme të instalimeve elektrike.
  • Performanca është e krahasueshme me atë të pajisje më të shtrenjta.
  • Ka një ndjesi të fortë dhe të qëndrueshme.
  • Përfshihen mbrojtëset e majës së mbeturinave RJ11 dhe RJ45.

  Kundër:

  • Pjesë ndërrimi nuk disponohen për testuesin e kabllove.

  Le të flasim për testuesin e kabllove të rrjetit Southwire M300P. Është një nga pajisjet e testuesit të kabllove që teknikët preferojnë të përdorin. Është një testues kabllosh me cilësi të lartë që mund të kryejë teste të tilla si qarqe të shkurtra, qarqe të hapura dhe lidhje të çifteve të ndara.

  Vjen me një ekran LED me ndriçim të pasëm. Kjo do t'ju lejojë të përdorni këtë testues kabllor edhe në vende të errëta. Prodhuesit janë përpjekur ta bëjnë këtë produkt të sigurt nga konsumimi sa më shumë që të munden. Testuesi i kabllove përdor një fletë porti për të mbrojtur portën nga mbledhja e mbeturinave dhe dëmtimi i pjesëve. Kjo fletë mbulon portën nga dëmtimi.

  Ky testues kabllor është një mjeshtër i vërtetë për të zbuluargabime, qoftë edhe ato të vogla. Për shembull, nëse ka një lidhje me një lloj defekti, testuesi i kabllove do t'ju ndihmojë ta zbuloni atë. Ose, nëse jeni duke lidhur kabllot, ky testues kabllor do t'ju ndihmojë me lidhjet pa gabime ose gabime.

  Ky testues përdoret nga teknikët e rrjetit, veçanërisht në lidhje me industrinë e telefonisë. Mund ta përdorni për të testuar telat që janë koaksial, të mbrojtur ose të pambrojtur. Një tjetër gjë e mrekullueshme për këtë testues është jetëgjatësia e gjatë e baterisë. 2 bateri AAA e fuqizojnë atë.

  Sipas disa prej përdoruesve, leximi më i saktë mund të vërehet në tre detyra. Pra, nëse vendosni ta përdorni këtë, sigurohuni që të mos mbështeteni në një lexim të vetëm.

  Kontrolloni çmimin në Amazon

  5- Testuesi i rrjetit Klein Tools VDV501-825 Scout Pro 2 LT

  Klein Tools VDV526-100 Tester i kabllove rrjeti LAN, testues VDV,...
   Blini në Amazon

   Karakteristikat kryesore

   • 5 orë jetëgjatësi baterie
   • Ekrani LED
   • Provat e kabllove me çifte koaksiale dhe të përdredhur
   • 12 x 9,2 x 2,2 inç në madhësi
   • Diapazoni i temperaturës: 0°C deri në 50°C

   Pro:

   • Mund të funksionojë me disa lloje kabllosh.
   • Identifikon dhe shënon menjëherë defektet e zakonshme të kabllove.
   • Mund të ekzaminojë telat deri në 2000 këmbë në gjatësi për përdorim në vendin e punës dhe në shtëpi
   • Ka një veçori të kursimit të baterisë.

   Kundër:

   • Nuk përfshin tonin -gjeneruesekomponent.

   Nëse jeni duke kërkuar për një testues kabllor rrjeti për të diagnostikuar problemet e kabllove ose ndoshta për të përmirësuar rrjetin tuaj të shtëpisë, ky testues i kabllove të rrjetit të Klein Tools VDV501-825 është një opsion i shkëlqyer për t'u marrë në konsideratë. Ky testues mund të testojë fjalimin, të dhënat dhe videon dhe mund të përdoret për të zbuluar problemet në kabllot koaksiale dhe telefonike. Përveç kësaj, ai funksionon në mënyrë efektive në aplikimet industriale dhe mund të ndihmojë në përcaktimin e kufizimeve të testimit të operatorëve të ndryshëm.

   Mund të mësoni më shumë rreth kryqëzimit, shpejtësisë, protokollit IP, fuqisë së sinjalit dhe konkluzioneve të testuesit kabllor me ndihmën e ky komplet/mjet testimi i rrjetit. Ai gjithashtu mund të testojë kabllot e gjata të rrjetit duke përdorur dy telekomandë të veçantë ID. Përveç kësaj, ky testues shfaq një nivel të ulët të baterisë dhe ruan pozicionin e rrjetit veçmas.

   Kjo pajisje testuese e rrjetit ruan gjithashtu funksionalitetin e tonit, i cili ndihmon në punën me tela çifte dhe individuale. Ndihmon gjithashtu në identifikimin e dy palë kabllove në CAT6.

   Klein Tools VDV501-825 Network Cable Tester ofron funksionalitetin dhe aftësinë për të testuar disa kabllo në të njëjtën kohë dhe lidhje të shumta në distancë për të testuar kabllon në mënyrë efikase. Lidhësit F në këtë komplet testimi të rrjetit janë të tipit shtytës, gjë që e bën këtë produkt paksa të përshtatshëm.

   Testeri i kabllove ka gjithashtu një gjenerator Tone. Mund ta përdorni për të identifikuar telat Trace, çiftet e kabllove dhe përcjellësin e vetëmkabllot. Përveç kësaj, ju njofton kur testuesi po i afrohet tensionit të ulët dhe përmban një veçori automatike të fikjes së energjisë.

   Matja e lidhjes është veçanërisht e dobishme me RJ45 dhe RJ11 pasi e njeh në çast kabllon. Një tjetër gjë e mrekullueshme për këtë produkt është se është i lehtë për t'u trajtuar me sipërfaqet që mbërthejnë dhe një mbulesë të fortë.

   Vini re se testuesi i kabllove Klein Tools VDV501-825 nuk zbulon gjatësinë e kabllit të rrjetit dhe ka më pak lidhës se testuesit që konkurroni me të.

   Kontrolloni çmimin në Amazon

   6- Testuesi i kabllove të rrjetit TRENDnet

   Testuesi i kabllove TRENDnet VDV dhe USB, TC-NT3
    Blini në Amazon

    Karakteristikat kryesore

    • jeta e baterisë 8-orëshe
    • ekran LED
    • Telat e kryqëzuara dhe testimi i qarkut të shkurtër kryhen në kabllo.
    • 8 x 3 x 5 inç në madhësi
    • Sfera e temperaturës: 32°F deri në 122°F

    Pro:

    • Mbështet një numër i madh kabllosh.
    • Treguesit LED për ta bërë më të lehtë testimin.
    • Ndërfaqja miqësore për përdoruesit e testuesit.
    • Performanca justifikon çmimin.
    • Rezultatet e sakta.

    Kundër:

    • Në afat të gjatë, përdoruesit e kanë gjetur ndonjëherë të pabesueshëm.

    Testeri i portave të rrjetit të TRENDnet është një nga më të mirët në 2021, periudhë! Me këtë mjet, ju mund të provoni saktësisht stabilitetin e lidhjes me zero gabime. Në përgjithësi, ky testues u ofron klientëve një mori testesh duke e bërë atë të gjithanshëm dhe është i denjëkonkurrent ndaj të tjerëve në këtë listë. Përveç kësaj, është në gjendje të zbulojë gabimet e instalimeve elektrike në një kohë të shpejtë të kthimit. Kjo është shumë e dobishme për teknikët elektrikë të cilët duhet të inspektojnë tërësisht projektet e tyre.

    Karakteristika më e dobishme e këtij testuesi kabllor është se mund të testojë shpejt telat e gjatë. Kufizimi i vetëm do të ishte që testuesi mund të shkojë vetëm deri në një gjatësi kabllore prej 300 metrash. Kjo është e mjaftueshme nëse jeni duke punuar vetëm në projekte elektrike të vogla dhe të mesme.

    Përveç kësaj, ju mund ta përdorni pajisjen edhe për testim në distancë. Njësia mundëson kryerjen e testeve të ciklit edhe kur nuk jeni fizikisht të pranishëm në pajisjen e testimit. Ky funksionalitet ndryshon lojën për njerëzit që punojnë shpesh larg instalimeve të lidhjeve.

    Shiko gjithashtu: Mësoni gjithçka rreth ATT WiFi Gateway

    Na pëlqen që ky testues i shkëlqyer i kabllove të rrjetit mund të kryejë një skanim të vazhdueshëm të lidhjeve me gabime dhe pasaktësi të papërfillshme deri në zero. Për më tepër, ky dizajn i veçorive mundëson testimin në tela të shumtë nga dy vende krejtësisht të ndryshme.

    Kontrolloni çmimin në Amazon

    7- NetAlly LRAT-2000 LinkRunner

    ShitjeNetAlly LRAT-2000 LinkRunner AT Copper and Fiber Ethernet ...
     Blini në Amazon

     Karakteristikat kryesore

     • 6 orë jetëgjatësi baterie
     • ekran LCD me ngjyra 2,8 inç
     • Kabllo testet: Gjatësia e çiftit, testi i kryqëzuar, ID-ja e kabllit
     • Madhësia: 3,5 në x 7,8 në x 1,9 in
     • Gama e temperaturës: 32°F -113°F

     Pro:

     • Mbështet një numër të madh kabllosh.
     • Treguesit LED për ta bërë testimin më të lehtë.
     • Shkëlqyeshëm jetëgjatësia e baterisë
     • E shpejtë dhe e plotë
     • E besueshme

     Kundërtimet:

     • Nganjëherë mund të mos ketë performancë të ulët

     NetAlly LRAT-2000 është një testues i lidhjes me fibra bakri, i ndërtuar i fortë, i saktë dhe i plotë. Ai është i aftë të kryejë një test të lidhjes së rrjetit në më pak se dhjetë sekonda. Dhe gjithashtu mund të zbulojë problemet e lidhjes së rrjetit dhe t'ju ndihmojë t'i zgjidhni ato në një çast!

     Tonat e kabllit të portave, analoge dhe dixhitale e bëjnë më të lehtë gjetjen e një çifti të përdredhur nyjesh. Përveç kësaj, ai vjen me një buton testimi automatik dhe një shërbim cloud (zero-touch me jetëgjatësi) për t'i bërë gjërat më të përshtatshme për ju. Shërbimi cloud i komunikon menjëherë gjetjet e lidhjes së rrjetit me shërbimin përkatës të resë kompjuterike të drejtpërdrejtë për menaxhimin e adresës dhe programit.

     Me një ekran të madh LED, mund ta përdorni këtë pajisje testimi të rrjetit për të konfiguruar lidhjet Ethernet dhe ndërrimin e lidhjeve të portit. Ky testues kabllor premton gjithashtu një jetëgjatësi të madhe të baterisë për të funksionuar vazhdimisht deri në rreth 6 orë. Duke përdorur testin e hapur të portit PING dhe TCP, mund të kryeni lehtësisht një test lidhjeje në rrjet me ndihmën e këtij testuesi fantastik të kabllove.

     Për të testuar lidhjet LAN dhe WAN, mund të përdorni modalitetin Reflektor. Një tjetër mënyrë që ajoveçoritë është modaliteti i reflektorit të paketave. Përdoret në të dy skajet e shtegut të rrjetit për të verifikuar aftësinë e rrjetit dhe për të testuar shpejtësinë deri në 1 Gbps.

     Kjo përdoret në përdoruesin me valë për të verifikuar kapacitetin LAN dhe WAN deri në 1 Gbps. Është vendosur në adresën MAC dhe IP.

     Në fund, ky testues i kabllove ndonjëherë mund ose jo të mos funksionojë, gjë që mund të shqetësojë procesin e testimit të kabllove të rrjetit; megjithatë, këto dukuri janë mjaft të pazakonta.

     Kontrolloni çmimin në Amazon

     Si të përdorni një testues kabllor rrjeti?

     Një testues i kabllove të rrjetit mund të jetë mjaft i thjeshtë dhe i lehtë për t'u përdorur. Së pari, duhet të siguroheni që nuk ka vend për një lexim të rremë. Më pas, duhet të kontrolloni që kablloja e rrjetit të mos jetë e lidhur me një lidhje elektrike që është aktualisht aktive. Pastaj, është një parakusht për testimin e kabllit të rrjetit. Së fundi, është e nevojshme të bëni një vlerësim me cilësi të lartë të fuqisë dhe lidhjes së rrjetit.

     Tani, zgjidhni prizën e përshtatshme dhe të përshtatshme për kabllon e rrjetit që po planifikoni të testoni. Ju gjithashtu mund të përdorni një përshtatës për të njëjtën gjë. Pasi të jetë bërë, sigurohuni që të bëni një lidhje të duhur në të dy skajet e kabllit. Fundi tjetër i kabllit të rrjetit duhet të lidhet në fund të testuesit të kabllove. Më në fund, është koha për të ndezur produktin. Në disa pajisje, ju mund të automatizoni një test të veçantë që dëshironi të ekzekutoni. Mund ta bëni, ose nëse opsioni nuk ështënë dispozicion, ju mund të zgjidhni dhe zgjidhni lehtësisht testin që dëshironi të kryeni.

     Fjalët e fundit:

     Mund ta planifikoni blerjen në përputhje me rrethanat duke iu referuar listave të mësipërme të disa prej testuesve më të mirë të kabllove të rrjetit . Të gjitha markat kryesore të testuesit të kabllove të rrjetit që arritën në listë janë të besueshme. Ajo që do ta dallojë zgjedhjen tuaj nga të tjerët është qëllimi i testit tuaj, veçoritë dhe kërkesat që kërkoni. Një përcaktues kryesor gjatë zgjedhjes së testuesit tuaj të preferuar të kabllove të rrjetit do të jetë shuma e parave që planifikoni të shpenzoni.

     Shpresojmë që zgjedhja e testuesit më të mirë të kabllove të rrjetit mund të jetë pak më e lehtë për ju tani. Por pjesa më e mirë e kthimit të kësaj pajisjeje në shtëpi është komoditeti dhe komoditeti që ju merrni. Pasi të jetë në dispozicion për ju, nuk ka nevojë të telefononi ekspertë profesionistë për të testuar kabllot e rrjetit. Në këtë proces, ju kurseni shumë para që përndryshe do të kishin hyrë në xhepat e tyre. Është diçka që mund ta bëni lehtësisht vetë.

     Rreth komenteve tona:- Rottenwifi.com është një ekip avokatësh të konsumatorëve të përkushtuar për t'ju sjellë komente të sakta dhe jo të njëanshme për të gjitha produktet e teknologjisë. Ne gjithashtu analizojmë njohuritë e kënaqësisë së klientit nga blerësit e verifikuar. Nëse klikoni në ndonjë lidhje në blog.rottenwifi.com & vendosim ta blejmë, mund të fitojmë një komision të vogël.

     testuesit e listuar në këtë postim kanë ekrane me rezolucion të lartë, kështu që ju mund t'i shikoni lehtësisht leximet.

     Shumica e këtyre testuesve të kabllove të rrjetit të përmendura këtu janë mjaft të lehta, kështu që duart tuaja nuk do të lodhen nëse i përdorni për gjatë. Një gjë thelbësore për t'u mbajtur mend është se të gjitha markat e testuesit që kemi diskutuar janë të pajtueshme me pothuajse të gjitha llojet e kabllove. Pra, hidhini një sy atyre dhe zgjidhni testuesin më të mirë të rrjetit kabllor për nevojat tuaja.

     Si të zgjidhni një testues kabllor rrjeti?

     Ka disa lloje të testuesve të kabllove të rrjetit të disponueshëm në treg. Çdo pajisje ka grupin e vet të veçorive unike që e dallojnë atë nga të tjerat. Megjithatë, zgjedhja e më të mirës sipas nevojave tuaja mund të jetë paksa e frikshme.

     Këtu vjen në ndihmë ky udhëzues blerjeje. Na lejoni t'ju informojmë për aspektet që do t'ju ndihmojnë të zgjidhni pajisjen e duhur nga lista e testuesve të kabllove të rrjetit.

     Thjesht kaloni mbi faktorët që kemi diskutuar më poshtë dhe zgjidhni atë që funksionon më mirë për ju gjithashtu si markat që do t'ju sugjerojmë. Por së pari, le të shqyrtojmë disa nga treguesit që duhen mbajtur parasysh përpara se të blejmë një të tillë; kjo do të ishte veçanërisht e dobishme nëse do të merrni një për herë të parë:

     1. Pajtueshmëria e kabllove

     Pak nga testuesit e kabllove të rrjetit do të ishin të përshtatshëm për ju; disa mund të mos përmbushin kriteret e kërkesave tuaja nga distanca. Kjo është arsyeja pse ju duhetekzaminoni me kujdes nëse testuesi që do të blini punon me llojet e kabllove që do të testoni.

     Thuaj se jeni nga industria e elektronikës dhe jeni duke punuar vazhdimisht me kabllot dhe lidhjet e linjës elektrike. Nëse është kështu, ne propozojmë investimin në një testues kabllor me shumë qëllime që është praktikisht i pajtueshëm me të gjitha llojet e kabllove. Vini re se testues të veçantë mund të lidhin një sërë llojesh kabllosh. Megjithatë, disa mund të kërkojnë përdorimin e një përshtatësi për këtë qëllim.

     2. Përdorshmëria

     Kur zgjidhni një testues kabllor rrjeti, së pari duhet të shqyrtoni dobinë dhe shkathtësinë e tij më vonë. Kabllot e mëdha mund të kenë nevojë të maten, kështu që testuesi duhet të jetë shumë efikas. Testuesi ju ndihmon të kuptoni gjithçka pa pasur nevojë të kaloni midis ekraneve. Zgjidhni një testues që ka peshë dhe ndërtim të lehtë për t'u përdorur.

     3. Ekrani LED/LCD me testues

     Shumica e testuesve të kabllove të rrjetit kanë një ekran ekrani për të treguar rezultatet e testimit. Megjithatë, disa testues nuk kanë një ekran ekrani dhe thjesht japin rezultatet në treguesit e tingullit ose të dritës, prandaj zgjidhni me mençuri!

     Ne ju rekomandojmë të shkoni për një testues që ka një lloj ekrani - ju e dini pse ! Mund të humbisni zërin në një mjedis me zhurmë ose treguesi LED mund të mos pulsojë në momentin e duhur. Por me një tregues ekrani (LED ose LCD), nuk ka gjasa që të mos merrni një shënim të leximeve.

     Është një jo-mendon se nëse jeni një teknik profesionist që duhet të matë tensionin e një linje kabllore, një testues i llojit të ekranit është një domosdoshmëri. Por, nga ana tjetër, testuesit pa ekran janë gjithashtu dukshëm më pak të shtrenjtë se testuesit e ekranit. Pra, në fund të fundit, shkoni për atë që ju duket më e dobishme.

     4. Metoda e testimit

     Testuesit e kabllove të rrjetit mund të kryejnë disa testime kabllore, të tilla si testimi i tensionit, vazhdimësia e testimit, testimi i rezistencës, testimi i gjatësisë së kabllit, testimi i kunjave dhe vlerësimi i lidhjes së kordonit - ju e quani!

     Duhet të vlerësoni se për çfarë saktësisht ju nevojitet testuesi i kabllove. Ky është një faktor thelbësor sepse pak testues të kabllove të rrjetit mund të ekzekutojnë vetëm një lloj testi, dhe të tjerët janë të aftë për të testuar shumëfish. Merrni parasysh se cilat teste do të bënit për të gjetur zgjedhjen tuaj midis listës së testuesve më të mirë të kabllove të rrjetit të përmendura më poshtë.

     5. Aftësia për testimin e gjatësisë

     Është thelbësore të jeni të vetëdijshëm për gjatësinë maksimale që mund të testojë një testues kabllor. Kjo për shkak se testuesit e kabllove të rrjetit kanë një gamë të kufizuar për vlerësimin dhe inspektimin e cilësisë së lidhjeve të kordonit.

     Nëse nuk i përmbaheni gjatësisë maksimale të kabllit të sugjeruar nga produkti, mund të merrni lexime ose rezultate të pasakta nga testet e rrjetit.

     6. Periudha e garancisë

     Marrja e një garancie për produktin tuaj siguron që nuk do të duhet të shqetësoheni për asgjë për një periudhë të caktuar. Ju thjeshtduhet të njoftoni kompaninë dhe problemi juaj do të zgjidhet. Për sa kohë që testuesi juaj bie në hapësirën e garancisë, ju jeni të mbuluar!

     Për shkak se testuesit e rrjetit janë pajisje elektronike, ata janë të detyruar të mosfunksionojnë nëse përdoren në ekstremitete të rënda të nxehtësisë dhe të ftohtit. Kjo është arsyeja pse ju duhet të mbani gjithmonë një kontroll mbi periudhën e garancisë së testuesit tuaj. Megjithatë, ekziston gjithmonë përfitimi shtesë i zgjatjes së garancisë tuaj për disa dollarë shtesë!

     7. Çmimi

     Me një çmim më të lartë vjen më shumë veçori dhe jetëgjatësi për mallrat tuaja. Kur bëhet fjalë për qëndrueshmërinë e testuesit tuaj, ia vlen të investoni pak më shumë para në të sepse do të zgjasë më shumë dhe do t'ju kursejë para në planin afatgjatë. Megjithatë, shpenzimi i parave për "veçoritë shtesë" që nuk ju nevojiten është ende një humbje e parave tuaja.

     Llojet e testeve përcaktojnë çmimin e testuesit tuaj që mund të kryejë, llojet e kabllove që ai mbështet, cilësia e ndërtimit, e kështu me radhë. Situata mund të jetë e zymtë dhe kjo është arsyeja pse ne jemi këtu për t'ju ndihmuar të zgjidhni më të mirën që i përshtatet nevojave tuaja.

     8. Rishikimet e klientëve

     Është gjithashtu një ide e mirë të lexoni disa komente të përdoruesve në testuesin që do të blini. Besueshmëria e markës dhe cilësia e shërbimit ndaj klientit reflektohen në komentet e lëna nga klientët e tyre.

     Kini parasysh skenarin e mëposhtëm: po kërkoni testuesin më të mirë të kabllove të rrjetit, ose ndoshta thjesht më të shpejtëdisponohet testuesi i kabllove të rrjetit. Në këtë situatë, ju mund të dëshironi të shikoni në rishikimet e testuesit të kabllove ethernet të konsumatorëve të mëparshëm për të parë nëse ata pajtohen me vlerësimin me yje të produktit ose nuk pajtohen.

     Këtu është lista e testuesve më të mirë të kabllove të rrjetit që ia vlen të provoni !

     1- Testues i kabllove të rrjetit Noyafa NF-8601

     Testues i kabllove të rrjetit, gjurmues teli me shumëfunksional për...
      Blini në Amazon

      Karakteristikat kryesore

      • Lloji i ekranit: LED
      • 6 orë jetëgjatësi baterie
      • Testet e linjës telefonike dhe kabllove koaksiale
      • Temperatura e funksionimit varion nga 0°C në 70°C.
      • 6,8 x 3,6 x 1,3 inç Dimensionet

      Pro:

      • Mund të testojë gjatësinë e telave deri në 1999 metra.
      • Përfshin oferta të shumta produktesh.
      • Përfshihet një monitor ekrani plotësisht grafik.
      • Mund të testojë një sërë kabllosh.
      • Diapazoni i testimit të tensionit të lartë.
      • Mund të funksionojë në mjedise të ndryshme.
      • I përballueshëm.

      Kundër:

      • I nënshtrohet thyerjes për shkak të ndërtimit të tij shumë të lehtë .
      • Në terma afatgjatë, treguesit LED priren të dështojnë.

      Një markë e mirënjohur, Noyafa, prodhon testues të kabllove të rrjetit për qëllime të ndryshme. Një nga produktet e kësaj marke, modeli NF-8601, është zgjedhja jonë kryesore. Është një testues kabllor Ethernet me shumë qëllime/shumë funksione dhe mund të përdoret për të gjetur gjatësinë e një kablli, për të kryer gjurmimin e gabimeve ose për të testuar ndonjë problem apo defekt. Jumund të përdorë gjithashtu funksionin e tij Ping ose të zbulojë tensionin në kabllo.

      Ka gjithashtu një mburojë me ngjyra 3,7 inç; funksioni i tij është të testojë kabllot që lidhen me telefonat, PC-të, televizionet ose rrjete të tjera. Është gjithashtu i dobishëm për të zbuluar pozicionin e shkurtër, thyerjen apo edhe praninë e PoE në një kabllo rrjeti. Mund të përdorni gjithashtu këtë testues kablloje ethernet për të gjetur ndonjë ndërhyrje në një kabllo rrjeti nëse shpejtësia e ngadaltë e internetit po ju shqetëson, pavarësisht se gjithçka funksionon normalisht.

      Një nga veçoritë më të mira të këtij testuesi kabllor është importimi i të dhënave/ opsioni i eksportit. Ndihmon për të krahasuar ose ruajtur të dhënat e matura nga pajisja.

      Lloji i kabllit që mbështet :

      USB, kabllo telefonike, bosht të përbashkët, 5E dhe 6E.

      Diapazoni i zbulimit të tensionit :

      90 – 1000 volt.

      Testuesit e tjerë të kabllove të rrjetit mund të zbulojnë vetëm rreth 50-100 volt.

      0> Një ekran i dukshëm dhe gjigant LED vjen së bashku me këtë pajisje testuese kabllore. Megjithëse ekrani është i detyruar të shkarkojë baterinë, pajisja është programuar të fikë ekranin pas një periudhe të caktuar pasiviteti, duke ju kursyer shumë energji dhe duke e bërë pajisjen të funksionojë për një kohëzgjatje më të gjatë pa u karikuar.

      Kontrolloni çmimin aktiv. Amazon

      2- Tester kabllor ELEGIANT

      Karakteristikat kryesore

      • Temperatura varion nga 0 deri në 40 gradë Celsius, me një lagështi relative maksimale prej 80%.
      • Dimensionet e produktit: 7,78 x 1,18 x 1,57inç; 9,56 ons
      • 0,10 inç Gjatësi e zgjatur

      Pro:

      • Puna në temperatura ekstreme është e mundur.
      • Mund të ruhet në mënyrë të sigurtë si në mjedise të ftohta ashtu edhe në ato të nxehta.
      • Mund të funksionojë në mënyrë të besueshme deri në një lartësi nën 2 kilometra.
      • Me një ndërfaqe interaktive të përdoruesit, është e thjeshtë për t'u përdorur.
      • Kabllot me gjatësi deri në 300 metra mund të testohen.
      • Kinat e ethernetit janë të pajtueshme me CAT 6 dhe RJ45.
      • Kufjet janë të përfshira.

      Kundërt:

      • Çelësi i energjisë është i dobët
      • Toni dhe sonda mund të përdoren vetëm për të gjetur portat RJ11.
      • Mbështesin vetëm RJ45 dhe RJ11

      Ky testues kabllor i përshtatshëm për rrjetin nga Elegiant është një nga pajisjet më të rëndësishme për testimin e lidhjeve të kordonit. Përdoret gjerësisht si një pajisje për testimin e kabllove LAN midis kompanive që ofrojnë internet.

      Gjëja më e mirë për një testues të tillë kabllor është se mund të funksionojë në temperatura ekstreme, që variojnë nga 0°C deri në 40°C, pa ndonjë lemzë. Në mënyrë të ngjashme, testuesi i rrjetit mund të ruhet në mënyrë të sigurtë në një gamë të gjerë temperaturash (-10°C deri në 50 °C) pa keqfunksionuar.

      Për më tepër, ju merrni përfitimin e shtuar të përdorimit të këtyre testeve dhe marrjes së rezultateve të sakta edhe në lartësi më të larta. Për të qenë të saktë, ai mund të punojë në një lartësi maksimale prej më pak se 2 kilometra.

      Testeri i kabllove të rrjetit të Elegiant ka gjithashtu një rreze të shkëlqyer. Mund të dërgojë sinjale testimideri në 300 metra duke përdorur kabllo. Pra, nëse kërkoni një mjet që mund të testojë litarët më të gjatë, ky është artikulli për ju. Ky testues i kabllove i lehtë për t'u përdorur mund të funksionojë edhe me kabllot CAT 6 dhe është plotësisht i pajtueshëm me portat e kabllove ethernet RJ45. Shumë përdorues janë mbështetur në të njëjtën pajisje për punët e tyre dhe ky testues kabllor me cilësi të lartë nuk i ka zhgënjyer kurrë.

      3- Testuesi i kabllove të rrjetit Fluke Networks MS2-100

      ShitjeRrjetet Fluke Verifikuesi i kabllove prej bakri MS2-100 MicroScanner2...
       Blini në Amazon

       Karakteristikat kryesore

       • ekrani LED
       • Mund të testojë kabllon RJ11, RJ45 dhe bosht të përbashkët pa adaptorë.
       • Ethernet (10/100/1000)
       • POTS
       • Lloji i burimit të energjisë: me kabllo-elektrik

       Pro:

       • Një produkt i njohur dhe me jetëgjatësi
       • Ka jetëgjatësi baterie
       • Pothuajse çdo lloj kablloje mbështetet.
       • LCD
       • Një testues fantastik i vazhdimësisë
       • Testoni kabllot e rrjetit të tensionit të ulët

       Kundërzimet:

       • Kontrollimi i tarifave të të dhënave nuk është i mundur.

       Disa nga testuesit më të mirë të kabllove të rrjetit prodhohen nga Fluke, i cili është një emër i njohur në komunitetin e teknikëve të rrjetit për leximet e tij të sakta dhe cilësinë e lartë.

       Një nga produktet që ne do të flasim për MS2-100. Sigurisht që është një testues i shtrenjtë, por mund të mbështetet tek ai për shkak të llojit të testimit që mund të kryejë, së bashku me leximet e sakta.

       Testeri është pak i vogël
       Philip Lawrence
       Philip Lawrence
       Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.