Mësoni gjithçka rreth ATT WiFi Gateway

Mësoni gjithçka rreth ATT WiFi Gateway
Philip Lawrence

Nëse po pyesni se çfarë është në të vërtetë porta Wi-Fi AT&T, ju jeni në vendin e duhur. Ndërsa AT&T ofron rrjete celulare pa probleme, shërbimi i saj i internetit është gjithashtu i patëmetë. Gjithçka që duhet të bëni është të konfiguroni këtë pajisje interneti AT&T për të marrë lidhjen më të shpejtë.

Megjithatë, disa përdorues e shohin të ndërlikuar konfigurimin e pajisjes. Prandaj, ne do të diskutojmë se si të fillojmë me portën Wi-Fi AT&T në këtë postim. Pra, le të fillojmë.

Çfarë është një portë Wi-Fi?

Përpara se të fillojmë përdorimin e portës Wi-Fi AT&T, le të mësojmë fillimisht se çfarë është.

Ndryshe nga një ruter, një portë Wi-Fi vepron si një portë për të ndërlidhur dy pajisje të ndryshme . Me fjalë të tjera, një portë i lejon pajisjet e rrjetit të dërgojnë dhe marrin të dhëna me protokolle të ndryshme. Është në gjendje të transformojë paketat e informacionit nga një protokoll ose një tjetër.

Shiko gjithashtu: Si të rivendosni Xfinity Wifi Box

Pra, portat Wi-Fi janë një përzierje e kombinimit ruter-modem. Për më tepër, ato gjithashtu ofrojnë lidhje interneti me kompjuterin tuaj. Mund të krijoni lehtësisht një lidhje interneti duke përdorur portën AT&T Wi-Fi.

Përveç kësaj, mund të lidhni deri në katër pajisje me tela dhe çdo pajisje të aktivizuar me Wi-Fi me portën Wi-Fi AT&T .

Portat Wi-Fi kundrejt ruterave

Nëse jeni të hutuar midis një porte dhe një ruteri, le të mësojmë ndryshimet midis tyre.

Një ruter është një pajisje që lexon një paketë të dhënash dhe vendos se si ta përcjellë atë. Për më tepër, aPërgjegjësia kryesore e ruterit është të drejtojë të dhënat në destinacionin e tyre.

Shiko gjithashtu: Intel WiFi 6 AX200 nuk funksionon? Ja si mund ta rregulloni

Nga ana tjetër, një portë përkthen protokollin e të dhënave. Nëse komunikimi po ndodh ndërmjet pajisjeve të lidhura që kanë dy sisteme operative të rrjetit të ndryshëm (NOS), ai do ta bëjë të mundur këtë komunikim duke konvertuar protokollet e të dhënave.

Tani, porta Wi-Fi AT&T është një kombinim i një ruter dhe një modem. Kjo do të thotë që ju mund të keni një lidhje të besueshme interneti në shtëpinë tuaj. Plus, mund të futni me lehtësi kabllon ethernet në kompjuterin tuaj për të vendosur gjithashtu lidhjen me tela.

Megjithatë, mund t'ju duhet të përdorni një zgjerues Wi-Fi për të përhapur lidhjen e internetit në shtëpinë tuaj.

2> AT&T Wi-Fi Gateway

Tani, porta Wi-Fi AT&T ka disa veçori të mahnitshme. Pa dyshim, ai jep lidhjen më të shpejtë me të gjitha pajisjet tuaja me tela dhe me Wi-Fi. Por nuk është kjo.

Ju merrni gjithashtu Wi-Fi inteligjent AT&T. Tani, çfarë është kjo?

AT&T Smart Wi-Fi

Nëse nuk keni përdorur kurrë Wi-Fi inteligjent, është koha për të marrë vendimin e duhur. Së pari, instalimi i kësaj porte është super i lehtë. Shpaketoni kutinë dhe lidhni pajisjen Wi-Fi AT&T në një prizë.

Pas kësaj, lidhni portën Wi-Fi me kompjuterin tuaj duke përdorur kabllot. Do të shihni menjëherë udhëzimet. Ndiqni ato, dhe po, ja ku shkoni.

Ky proces i zgjuar instalimi e bën të lehtë konfigurimin ePorta AT&T. Për më tepër, ju merrni rrjetin Wi-Fi për pajisjet tuaja me valë.

Tani, pasi të keni konfiguruar pajisjen e internetit AT&T, është koha për të kontrolluar disa gjëra më të mahnitshme.

Smart Aplikacioni Home Manager

Pasi të keni mbaruar konfigurimin e pajisjes tuaj AT&T, tani mund të regjistroheni vetë. Pas kësaj, mund të shijoni pajisjet inteligjente Wi-Fi.

Së pari, mund të merrni aplikacionin falas Smart Home Manager. Ky aplikacion gjurmon aktivitetet në internet që ndodhin në shtëpinë tuaj. Duke përdorur këtë aplikacion, ju mund të menaxhoni rrjetin tuaj të shtëpisë. Për më tepër, është mjeti më i mirë për kontrollin prindëror në epokën e sotme.

Gjithashtu, ai ruan të paprekur sigurinë e internetit. Ju qëndroni vigjilent për përditësimet më të fundit të sigurisë në shërbimet private të internetit. Përveç kësaj, është e nevojshme të mbani gjithmonë të përditësuar sigurinë e internetit.

Me aplikacionin Smart Home Manager, mund të ndryshoni gjithashtu fjalëkalimin e Wi-Fi dhe të shihni pajisjet e lidhura. Ky është gjithashtu një plus për sigurinë në internet.

Pajisjet e Internetit AT&T

Nëse jeni të shqetësuar për shpejtësinë ekzistuese të internetit, është koha të merrni parasysh pajisjet e internetit AT&T. Pse?

Kjo është për shkak të lidhjes së qëndrueshme me shpejtësi të shumta të të dhënave. Pa dyshim, plane të ndryshme interneti ofrojnë shpejtësi të ndryshme të të dhënave. Sidoqoftë, çdo plan interneti do ta gjeni lehtësisht të përballueshëm. Ky është një tjetër dallim që nuk mund ta gjeni në asnjë ruter ose internet tjetërshërbimi.

Për më tepër, zgjeruesi inteligjent Wi-Fi rrit gjithashtu shpejtësinë dhe gamën e rrjetit të internetit. Nëse vendosni qoftë edhe një portë të vetme AT&T Wi-Fi, mund të keni lidhjen më të shpejtë në çdo cep të dhomës tuaj. Megjithatë, mund t'ju duhet të përdorni zgjeruesin wi-fi për këtë.

Shërbimi i Internetit & Mbështetje

Ashtu si ruteri, porta Wi-Fi AT&T gjithashtu duhet të lidhet me ofruesin tuaj të shërbimit të internetit (ISP). Megjithatë, ju duhet vetëm të futni kabllon nga ISP-ja juaj në portë. Pas kësaj, të gjitha pajisjet do të kenë internet.

Pra, nuk është e vështirë të filloni të përdorni një portë nga AT&T, përveç nëse ISP-ja juaj nuk ju ndihmon.

Për më tepër, mund të shkoni te Smart Home Manager për të kontaktuar mbështetjen e AT&T. Në këtë mënyrë, ata do ta zgjidhin problemin pa ju kërkuar të vizitoni dyqanin e tyre.

Të gjitha këto veçori e bëjnë portën Wi-Fi AT&T një shërbim dhe pajisje të mrekullueshme interneti.

Pyetjet e shpeshta

Si mund të aksesoj cilësimet e mia AT&T Gateway?

Në pajisje, do të shihni një adresë IP. Tani, hapni një shfletues dhe shkruani atë adresë në shiritin e kërkimit. Atje do të futni cilësimet e portës.

A mund ta zëvendësoj ruterin AT&T me timonin?

Po, mund ta bësh këtë. AT&T ju lejon të vendosni modemin e tyre ndërkohë që mund të vazhdoni të përdorni ruterin tuaj.

Çfarë e bën AT&T Wi-Fi Gateway Smart?

Teknologjia e vetë-instalimite bën këtë pajisje AT&T të zgjuar. Mund ta konfiguroni vetë të gjithë pajisjen. Megjithatë, ju mund t'i merrni edhe përgjigjet tuaja duke kontaktuar ekipin e mbështetjes së klientit.

Përfundim

Gateway ATT Wi-Fi ka një proces të thjeshtë instalimi. Mund ta përfundoni lehtësisht konfigurimin e portës pa ndonjë ndihmë të jashtme. Për më tepër, aplikacioni Smart Home Manager ju lejon të regjistroni aktivitetet e internetit të rrjetit tuaj të shtëpisë.

Nëse jeni të shqetësuar për gamën e portës me valë AT&T, mund të blini veçmas një zgjerues inteligjent Wi-Fi. Në këtë mënyrë, të gjithë përdoruesit tuaj të internetit mund të përdorin internetin me lidhje të shpejtë dhe të besueshme.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.