Konfigurimi i zgjeruesit të diapazonit Wifi Netgear AC750 - Udhëzues i detajuar

Konfigurimi i zgjeruesit të diapazonit Wifi Netgear AC750 - Udhëzues i detajuar
Philip Lawrence

Zgjeruesi i rrezes WiFi është një pajisje që të ndihmon të kesh Wi-Fi në zonat e shtëpisë ose të zyrës ku sinjalet e ruterit Wi-Fi nuk arrijnë. Ky është një problem i zakonshëm në shumë shtëpi dhe blloqe zyrash pasi nuk është gjithmonë e mundur të vendosni ruterin në pozicionin më qendror. Gjithmonë do të ketë disa pika qorre të rrjetit wifi ose zona të vështira për t'u arritur për rrjetin pa tel për shkak të orientimit të ndërtesës.

Në këto raste, rrjetit wifi i duhet vetëm pak shtytje përmes ruterit wifi. Zgjeruesi Netgear wifi ac750 i zgjidh lehtësisht këto çështje dhe përmirëson mbulimin në të gjitha fushat që dëshironi.

Rrjetet pa tela ose WiFi, siç njihet gjerësisht, janë shumë të kërkuara në zyra dhe shtëpi. Ne po jetojmë në epokën e internetit të gjërave. Pothuajse të gjitha pajisjet janë në gjendje të hyjnë në internet përmes WiFi. Kjo shpjegon nevojën e shtuar për pajisje të tilla si zgjeruesi i rrezes ac750 Netgear. Është e dëshirueshme që të keni internet në çdo cep të mundshëm të një ndërtese, duke përfshirë tarraca, garazhe, oborr spanjol dhe dyqane. Të kesh një lidhje me valë në kopshtin tuaj ose në zonën përreth shtëpisë tuaj është gjithashtu shumë e dobishme.

Pajisjet si kontrolli i aksesit dhe kamerat e sigurisë po kalojnë gjithnjë e më shumë nga të qenit me tela në ato me valë. Prandaj, mund të shihni pse mbulimi i këtij 360 wifi është shumë i rëndësishëm dhe rolin që luan zgjeruesi wifi Netgear. Asnjëherë nuk e dini se kurmund t'ju duhet të hyni në internet ndërsa jeni në një pikë të vdekur WiFi. Ky udhëzues do të shikojë se si të konfiguroni zgjeruesin e rrezes wifi Netgear.

Procesi i konfigurimit është një sfidë për shumë përdorues. Ne do të shikojmë disa mënyra për të kaluar përmes konfigurimit, duke përfshirë përmes mywifiext net, dhe përmes opsionit të shfletuesit të internetit.

Si funksionon Netgear Extender?

Konfigurimi i zgjatuesit Netgear ac750 WiFi funksionon duke vepruar si një lidhje midis ruterit wifi dhe pajisjeve që aksesojnë internetin. Duhet të përdorni vetëm zgjeruesin e rrezes netgear nëse sinjalet wifi nga ruteri janë të dobëta. Përndryshe, lidhni pajisjet tuaja vetëm nga ruteri wifi. Kjo është për shkak se zgjeruesit e diapazonit si ac750 bëjnë kompensimin e një uljeje të lehtë të shpejtësisë së lidhjes duke mbuluar distancën më të madhe.

Pasi të konfigurohet zgjeruesi, ai merr sinjalet me valë nga ruteri dhe i përsërit këto sinjale rrjeti në distanca më të largëta sesa do të kishte arritur ruteri, duke përmirësuar kështu performancën e rrjetit. Ju mund të dëgjoni disa njerëz që i referohen si përsëritës për shkak të këtij funksioni.

Shiko gjithashtu: Si të lidheni me WiFi nga terminali në Ubuntu

Ne do të flasim së shpejti se si të vendosim zgjeruesin wifi ac750 Netgear wifi në mënyrë optimale për të mbuluar distancat më të mëdha të mundshme. Disa njerëz madje përdorin zgjeruesin për të siguruar një lidhje me dy ndërtesa që janë afër.

Si mund ta konfiguroj zgjeruesin tim WiFi Netgear ac750?

Për NetgearKonfigurimi i zgjeruesit wifi, keni nevojë për disa gjëra gati. Zgjeruesi Netgear ac750 dhe ruteri, një tablet ose laptop dhe një kabllo Ethernet në rast se nuk dëshironi të konfiguroni nëpërmjet wifi.

Aplikacioni NETGEAR Nighthawk®

Ka disa mënyra përmes të cilave mund ta konfiguroni këtë zgjerues të rrezes wifi pa shumë probleme.

1. Një nga këto mënyra është përmes aplikacionit Nighthawk. Ky është një aplikacion celular që është krijuar për t'ju udhëhequr gjatë procesit të konfigurimit. Është e lehtë për t'u përdorur dhe ka disa ilustrime të cilat janë të lehta për t'u ndjekur. Ai njihet zyrtarisht si Aplikacioni NETGEAR Nighthawk®. Mund ta shkarkoni si për versionet android ashtu edhe për IoS në dyqanet përkatëse të aplikacioneve. Unë do t'ju rekomandoja shumë të konfiguroni ac750 duke përdorur aplikacionin. Edhe pse do të shikojmë metoda të tjera, kjo është më miqësore për përdoruesit.

2. Pasi të shkarkoni aplikacionin, sigurohuni që pajisja juaj celulare të jetë e lidhur me të njëjtin rrjet që dëshironi të zgjerojë zgjeruesi i diapazonit. Pasi ta bëni këtë, aplikacioni merr përsipër dhe ju udhëzon në mënyrë intuitive gjatë pjesës tjetër të procesit. Aplikacioni ju ndihmon të shikoni të gjitha pajisjet e lidhura me zgjeruesin, si dhe mjete të tjera të menaxhimit të rrjetit.

3. Procedura tjetër e konfigurimit është ajo ku e bëni pa ndihmën e aplikacionit dhe butonin WPS. Këtu, së pari do t'ju duhet të keni zgjeruesin e rrezes Wi-Fi diku afër ruterit, mundësisht në të njëjtën dhomë. Më pas do të kenipër të lidhur zgjatuesin me ruterin përmes butonit WPS. Butoni WPS gjendet në anën e zgjatuesit të rrjetës.

Konfigurimi i Zgjeruesit përmes opsionit të Shfletuesit të Uebit

Përndryshe, mund të lidhni zgjeruesin wifi Netgear përmes portës Ethernet me një laptop ose një tablet. Sigurohuni që këto pajisje të jenë të lidhura me rrjetin përmes ruterit.

Pasi të keni kryer njërin nga këta dy hapa, më pas do të identifikoheni në softuerin që do të kërkojë pajisja në kompjuterin tuaj. Ky është softuer i bazuar në shfletues. Kredencialet e hyrjes do të gjenden në udhëzuesin e instalimit. Hyni në www.mywifiext.net. Kjo është faqja e konfigurimit të bazuar në shfletues. Më pas klikoni mbi Konfigurimi i Zgjeruesit të Ri.

Shiko gjithashtu: Si të konfiguroni: Wake for Wifi Network Access

Hapi tjetër do të jetë kryerja e një skanimi të rrjeteve me valë aty pranë duke përdorur menynë e konfigurimit të Zgjeruesit. Më pas do të zgjidhni rrjetin që dëshironi të zgjerojë pajisja. Për të vazhduar, do t'ju duhet të futni fjalëkalimin e rrjetit me valë. Kjo parandalon njerëzit e paskrupullt që të vjedhin rrjetet pa tel dhe t'i zgjerojnë ato në shtëpitë e tyre. Është ngushëlluese të dish se rrjeti yt do të mbrohet gjithashtu nga ndërhyrës.

Pasi të futni fjalëkalimin, softueri i bazuar në shfletues do të vazhdojë me pjesën tjetër të procesit të instalimit të të njëjtave kredenciale sigurie si ruteri juaj te zgjeruesi i rrezes wifi. Ai do të kopjojë edhe cilësimet e tjera që mund të keni përcaktuar në ruterin tuaj. Kjo do të thotë që juajirrjeti pa tel do të vazhdojë të sillet si normal edhe me disa pajisje që aksesojnë internetin përmes zgjeruesit të rrezes. Nëse ka kontrolle, kufizime, kufij shpejtësie, etj., këto do të kopjohen përmes këtij procesi të konfigurimit.

Zgjeruesi Netgear ac750 është një pajisje me bandë të dyfishtë. Kjo është paksa teknike, por do të thotë se zgjeron brezat me valë 2,4 GHz dhe 5 GHz.

Vendosja e Zgjeruesit

Për njerëzit me aftësi bazë të rrjetit, ka disa cilësime të tjera që mund të luani me për të optimizuar performancën e rrjetit tuaj. Megjithatë, edhe njerëzit pa aftësi të tilla do ta kenë të thjeshtë procesin. Në këtë fazë, konfigurimi ka përfunduar dhe ju mund ta zhvendosni zgjeruesin në vendndodhjen e dëshiruar.

Ndryshe nga shumë zgjerues në treg, zgjeruesi Netgear ac750 ka një proces intuitiv konfigurimi. Shumë përdorues zhgënjehen kur nuk janë në gjendje të përfundojnë procesin e konfigurimit me një zgjatues. Procesi i konfigurimit është shumë i rëndësishëm pasi nuk mund ta përdorni pajisjen nëse nuk e përfundoni me sukses.

Pasi të përfundojë konfigurimi i Netgear, sfida tjetër është përcaktimi i pozicionit optimal për të vendosur zgjatuesin tuaj ac750 për të rritur mbulimin me valë . Pozicioni më i mirë për të vendosur zgjatuesin Netgear ac750 është në gjysmë të rrugës midis ruterit dhe zonës së vdekur që dëshironi të mbuloni. Kjo i mundëson ruterit të marrë sinjale të forta rrjeti nga ruteri dhe t'i përsërisë ato tek të vdekuritzona.

Përfundim

Zgjatësi Netgear AC750 ka një strukturë të vogël që siguron që të mos zërë shumë hapësirë ​​të vogël në mur. Kavaleti zë një prizë në mur. Fakti që ac750 nuk është i shtrenjtë ka një proces të lehtë konfigurimi dhe funksionon mjaft mirë për përdorimet e synuara e bën atë të popullarizuar me përdoruesit.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.