Si të konfiguroni: Wake for Wifi Network Access

Si të konfiguroni: Wake for Wifi Network Access
Philip Lawrence

Kompjuterët Apple inc kanë një sërë veçorish që ju lejojnë të optimizoni performancën e rrjetit dhe të kurseni energji njëkohësisht.

Megjithatë, ndonjëherë do t'ju duhet ta mbani shërbimin të funksionojë në Mac tuaj, edhe kur jeni në modalitetin e fjetjes.

Shiko gjithashtu: WiFi në Alaskë: Gjithçka që duhet të dini!

Pra, mund të pyesni veten: Si t'i optimizoj shërbimet e rrjetit në një Mac me OS X, edhe kur është në gjumë?

Hyni wake për qasje në rrjetin Wi-Fi. Ky artikull do të shpjegojë funksionin "Wake Up for Network Access" në Mac dhe se si mund ta përdorni për të ekzekutuar shërbimet nga modaliteti i fjetjes.

Çfarë është Wake Up for Network Access?

Veçoria wake për aksesin në rrjetin wifi, e njohur ndryshe si zgjimi sipas kërkesës, është një opsion unik i rrjeteve dhe kursimit të energjisë në kompjuterët Mac OS X. Ky opsion mundëson që Mac-i juaj të zgjohet nga gjumi kur një përdorues tjetër i rrjetit kërkon qasje në një shërbim në Mac-in tuaj, si p.sh. ndarja e skedarëve.

Wake for Access rrjeti Wifi është emri i Apple për një protokoll më të gjerë të rrjeteve kompjuterike të quajtur "Wake-on-LAN." Shumica e kompjuterëve modernë sot kanë një formë të protokollit Wake-on-LAN të integruar në cilësimet e sistemit kompjuterik.

Shiko gjithashtu: Udhëzues i detajuar për konfigurimin e Zgjeruesit Wifi Victony

Wake on demand ndihmon Mac-in tuaj të zvogëlojë kostot duke kursyer energji ndërsa u jep përdoruesve të rrjetit akses të plotë në artikujt tuaj të përbashkët , si skedarët e përbashkët.

Si funksionon Wake on Demand në modalitetin e gjumit?

Wake on demand funksionon në modalitetin e fjetjes duke ekzekutuar një shërbim në stacionin bazë të aeroportit tuaj Mac ose kapsulën e kohës të njohur si Bonjour SleepPërfaqësues. Fatkeqësisht, nëse nuk keni një stacion bazë/kapsulë kohore të aeroportit Mac, zgjimi sipas kërkesës mund të mos funksionojë në Mac-in tuaj.

Kur aktivizoni zgjimin sipas kërkesës, Mac juaj ose çdo Mac tjetër në rrjetin tuaj duhet regjistrohet automatikisht me Proxy Bonjour Sleep.

Sa herë që një pajisje tjetër kërkon qasje në një artikull të përbashkët në kompjuterin tuaj desktop Mac, përfaqësuesi i gjumit Bonjour i kërkon Mac-it tuaj të zgjohet dhe të përpunojë kërkesën.

0>Pasi të përpunohet kërkesa, Mac-i kthehet në gjumë sipas intervalit të tij të planifikuar rregullisht siç specifikohet në seksionin e gjumit të kompjuterit në panelin e preferencave të kursimit të energjisë.

Si ta përdor Wake on Demand në Mac?

Fatmirësisht, nuk ju nevojitet një buton ose procedurë e avancuar për të përdorur këtë veçori. Për sa kohë që keni një ruter kapsulë të kohës së aeroportit dhe një Mac në rrjetin tuaj me OS X, duhet të jeni në gjendje ta përdorni këtë veçori në kompjuterin tuaj.

Ja se si mund të aktivizoni zgjimin për qasje në rrjet në pajisjen tuaj Kompjuteri desktop Mac:

Hapi # 1

Nisni Mac-in tuaj dhe lundroni te menyja Apple. Kjo duhet të jetë ikona në formë mollë në këndin e sipërm majtas të ekranit tuaj.

Hapi # 2

Tjetra, klikoni në Preferencat e sistemit opsioni i menysë.

Hapi # 3

Pasi të hapni Preferencat e Sistemit , klikoni Kursimi i Energjisë . Kjo do të shfaqë preferenca të ndryshme energjetike.

Hapi # 4

Duhet tëtani shikoni opsione të ndryshme wake për … nga preferencat e disponueshme të energjisë, ndaj zgjidhni atë që ju nevojitet. Për shembull, nëse keni një lidhje Wifi, klikoni në opsionin Wake for Wifi Network Access . Nëse keni një lidhje LAN në vend të Wi-Fi, klikoni në opsionin Wake for Ethernet Network Access .

Jeni mbaruar! Opsioni i zgjedhur tani është aktivizuar; Mac-i juaj duhet të lejojë qasjen e kërkesave të rrjetit herën tjetër që të shkojë në gjumë.

Si ta përdor Wake on Demand në Macbook?

Nëse po përdorni një Macbook në vend të një kompjuteri desktop Mac, hapat janë të njëjtë me atë të përshkruar më sipër. I vetmi ndryshim është se ju duhet të siguroheni që Macbook juaj të jetë i lidhur me përshtatësin e tij të energjisë.

Hapat janë identikë me ato të mësipërme, përveçse tani duhet të shkoni te Menyja e Apple > Preferencat e sistemit > Bateria > Përshtatësi i energjisë . Nga atje, ndiqni Hapin # 4 siç është përshkruar në seksionin e mëparshëm.

Për më shumë detaje, shikoni udhëzuesin e përdoruesit të Apple duke klikuar në këtë lidhje.

Si të bëni. E mbaj Mac-in tim të lidhur me Wi-Fi kur fle?

Për ta mbajtur Mac-in tuaj të lidhur me Wi-Fi kur është në gjumë, duhet të çaktivizoni funksionin e zgjimit për aksesin wifi/ethernet.

Siç tregohet në hapat e mësipërm, lundroni te menyja e Apple > Preferencat e sistemit > Kursimi i energjisë dhe çaktivizoni opsionin e aktivizuar më parë zgjimi për … . Nëse ky opsion ka qenë tashmëme aftësi të kufizuara, nuk keni nevojë të bëni asgjë; Mac-i juaj duhet të jetë në gjendje të lidhet me Wi-Fi edhe në modalitetin e fjetjes.

Çfarë është Wait for Network Access?

Fatkeqësisht, nuk ka një opsion të tillë në një kompjuter desktop Mac, si në LAN ashtu edhe në Wifi. Për një listë të plotë të preferencave të kursimit të energjisë Mac, shikoni udhëzuesin e mëposhtëm të përdoruesit të Apple në këtë lidhje.

Përfundim

Pavarësisht nëse përdorni LAN ose Wi-Fi, opsioni "Wake for Network" është i mirëpritur. përveç çdo kompjuteri Apple që ekzekuton një shërbim rrjeti.

Thjesht sigurohuni që të përdorni një Mac me OS X dhe të keni një stacion bazë aeroporti/ruter kapsulë kohore për Wi-Fi ose një lidhje ethernet për LAN.

0>Për sa kohë që plotësoni kërkesat e mësipërme, do të jeni në gjendje t'i çoni në lartësi të reja shërbimet e rrjetit të Mac-it tuaj dhe kursimin e energjisë!
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.