Konfigurimi i Zgjeruesit Wifi të Linksys & Konfigurimi

Konfigurimi i Zgjeruesit Wifi të Linksys & Konfigurimi
Philip Lawrence

Edhe ruterët më të fuqishëm me valë nuk shpërndajnë sinjale në të gjithë shtëpinë tuaj. Si rezultat, do të përjetoni herë pas here zona të vdekura të Wi-Fi - zona në pronën tuaj pa sinjale.

Nuk ka asgjë më zhgënjyese sesa të përballeni me çështje të diapazonit, zakonisht kur keni investuar në blerjen e një ruteri dhe duke paguar faturat e rregullta . Pra, cila është zgjidhja për këtë çështje shqetësuese? A duhet të instaloni një ruter shtesë për mbulim më të mirë të sinjalit? Ndoshta jo!

Do të jetë më e kushtueshme, por do t'ju duhet të shtoni më shumë tela në pronën tuaj. Ja kur hyjnë në lojë zgjeruesit e diapazonit Wi-Fi.

Zgjeruesi Wifi Linksys është një pajisje e njohur në këtë kategori. Ai rrit sinjalet tuaja Wifi dhe nuk kërkon kabllo shtesë për konfigurim.

Ne do të zbulojmë gjithçka rreth konfigurimit të zgjeruesit të Linksys Wifi në udhëzuesin më poshtë.

Çfarë është Linksys Wireless Zgjeruesi i diapazonit?

Zgjeruesi i Linksys Wifi, i njohur gjithashtu si zgjerues i rrjetit me valë, është një vegël që përdor teknologjinë me tela dhe me valë për të forcuar sinjalet në vende me mbulim të dobët rrjeti.

Për për shembull, ju mund të përjetoni sinjale të forta në dhomën tuaj, por fuqia e sinjalit dobësohet në dhomën tuaj të pritjes, kuzhinë ose zona të tjera në shtëpinë tuaj.

Megjithatë, kabllot me shpejtësi të lartë të zgjatuesve sigurojnë forcë optimale të sinjalit, duke parandaluar vonesa e sinjalit.

Nuk keni pse të shqetësoheni për instalimin e më shumë telave në shtëpinë tuaj. Në vend të kësaj, ju mundenipërfunduar.

Në rast të disa problemeve të konfigurimit të paparashikuara, provo të rivendosësh zgjeruesin e Linksys në cilësimet e fabrikës dhe riprovo.

Konfigurimi i Linksys Wifi Extender pa PC

Supozoni se nuk keni akses në një PC; mund të konfigurosh akoma zgjeruesin e diapazonit Linksys. Ja se si.

 • Lidhni zgjeruesin tuaj Linksys me një burim energjie. Drita e gjelbër pulsuese tregon që pajisja është ndezur me sukses.
 • Tani hapni cilësimet e Wifi në telefonin inteligjent.
 • Kërkoni zgjeruesin e konfiguruar në listën e emrave Wifi
 • Pasi pajisja juaj të lidhet me të, hapni një shfletues uebi në telefonin tuaj dhe futni //extender.linksys.com në shiritin e vendndodhjes
 • Kur hapet faqja e hyrjes për zgjerimin e Linksys, ndiqni udhëzimet në ekran
 • Tani zgjidhni rrjetin Wifi që dëshironi të lidhni me zgjeruesin tuaj Linksys
 • Shkëputni zgjeruesin dhe lidheni atë me rrjetin Wifi të disponueshëm

Kjo është ajo! Ju keni kryer me sukses konfigurimin e zgjeruesit të diapazonit Linksys.

Si të ndryshoni fjalëkalimin e zgjeruesit të diapazonit Linksys?

Për të hyrë në faqen e hyrjes së zgjerimit të Linksys për herë të parë, duhet shkruani një fjalëkalim admin. Gjatë konfigurimit fillestar, ju vendosni fjalëkalimin e paracaktuar. Megjithatë, mund të dëshironi ta ndryshoni këtë fjalëkalim për arsye sigurie.

Ekspertët rekomandojnë ndryshimin e fjalëkalimit të paracaktuar për të siguruar rrjetin tuaj Wifi. Megjithatë, nëse nuk jeni të sigurt se si të shkoninë lidhje me të, këtu janë disa hapa të thjeshtë për t'u ndjekur.

 • Hapni një shfletues uebi në kompjuterin tuaj dhe shkruani HTTP extender.linksys.com në shiriti i vendndodhjes.
 • Do të hasni në faqen e hyrjes së zgjerimit të Linksys duke shtypur enter
 • Këtu, duhet të shkruani fjalëkalimin e paracaktuar dhe emrin e përdoruesit për t'u identifikuar
 • Tani gjeni magjistari i konfigurimit të zgjerimit të Linksys Wifi dhe hapni cilësimet
 • Shkoni te opsioni Administrimi dhe lundroni Menaxhimi nga menyja
 • Futni fjalëkalimin tuaj të ri të Linksys dhe rikonfirmoni
 • Kliko Ruaj në bëni ndryshimet dhe keni mbaruar!

Herën tjetër kur të hyni në faqen e hyrjes së zgjerimit të diapazonit Linksys, mund të përdorni fjalëkalimin tuaj të ri. Megjithatë, sigurohuni që ta mbani të fortë fjalëkalimin tuaj. Në përgjithësi, një kombinim i shkronjave dhe numrave të vegjël dhe të mëdhenj përbën një fjalëkalim të sigurt.

Këshilla për zgjidhjen e problemeve të konfigurimit të Linksys Extender

Jo gjithçka që shkëlqen është flori, dhe e njëjta gjë vlen edhe për konfigurimin tuaj të zgjeruesit wifi të Linksys. Mund të hasni probleme kur konfiguroni zgjatuesin tuaj të sapo blerë. Prandaj, ne kemi përpiluar disa këshilla për t'ju ndihmuar.

 • Për të filluar, duhet të përcaktoni vendndodhjen e zgjeruesit tuaj Wi-Fi. Ju nuk mund ta vendosni pajisjen tuaj pothuajse askund. Në vend të kësaj, vendoseni në një vend të përshtatshëm larg objekteve metalike, mureve prej betoni, telefonave me valë dhe pajisjeve të tjera elektrike.
 • Sigurohuni që të mos e fusni kabllon e rrymës sëzgjatues në një prizë elektrike të dëmtuar ose me qark të shkurtër. Kjo mund të çojë në një ngjarje fatkeqe dhe të shkatërrojë zgjatuesin që sapo keni blerë. Nëse jeni të dyshimtë për efikasitetin e një prize, provoni ta lidhni zgjeruesin në një prizë tjetër në shtëpinë tuaj.
 • Duhet të keni një lidhje të qëndrueshme interneti për të konfiguruar një zgjerues të rrezes Wifi. Shmangni përdorimin e rrjetit Wi-Fi të fqinjit tuaj për të hyrë në faqen e konfigurimit të zgjeruesit të Linksys.
 • Kini vëmendje dritat LED të energjisë të zgjeruesit tuaj të rrezes Linksys. Ato duhet të ndizen dhe të pulsojnë.
 • Përdorni versionin më të fundit të shfletuesit të uebit për të hyrë në faqen e identifikimit të zgjerimit të Linksys. Së pari, kontrolloni shfletuesin tuaj për përditësime. Nëse e keni vonuar një të tillë, përditësoni menjëherë dhe vazhdoni.
 • Sigurohuni që antenat zgjeruese të Linksys të mos jenë të përdredhura ose të rrotulluara në mënyrë të pazakontë. Në vend të kësaj, mbajini ato në një linjë dhe në një pozicion vertikal.
 • Përdorimi i fjalëkalimit të gabuar kur lidheni me zgjeruesin Linksys shpesh krijon probleme. Prandaj, sigurohuni që të futni fjalëkalimin e saktë.

Këto këshilla për zgjidhjen e problemeve do të jenë të dobishme gjatë konfigurimit të zgjeruesit të diapazonit Linksys. Shpresojmë se ata do të zgjidhin çështjet themelore të konfigurimit, duke përshpejtuar procesin.

Po nëse ruteri Linksys nuk ndizet?

Përdoruesit e rinj shpesh raportojnë se ruteri i tyre Linksys nuk ndizet. Në mënyrë tipike, kjo ndodh për shkak të një prize të gabuar ose një furnizim të ndërprerë me energji elektrike. Nëse e gjeni veten mes një problemi të tillë, jepnizgjeruesi i rrezes është një furnizim i qëndrueshëm me energji elektrike.

Gjithashtu, shmangni futjen e kordonit të tij të energjisë në një prizë elektrike të vjetër dhe të konsumuar. Të bësh ndryshe mund të dëmtojë zgjeruesin e Linksys. Për më tepër, nëse zona juaj ka ndërprerje të shpeshta të energjisë, provoni të përdorni një UPS.

Çfarë duhet të bëni nëse Zgjatësi i Linksys pulson me dritë të kuqe?

Drita e kuqe vezulluese është e bukur e zakonshme në ruterat Wi-Fi, dhe shpesh ndodh me zgjeruesin Linksys. Megjithatë, kjo zakonisht ndodh për shkak të defekteve teknike dhe nuk është diçka për t'u shqetësuar.

Provo të rinisni zgjatuesin tuaj duke shtypur butonin e ndezjes dhe çaktivizimit. Duke i dhënë pajisjes një fillim të ri zgjidh problemet teknike.

Shpresojmë, ky hak do të zgjidhë problemin dhe do të sjellë dritën jeshile.

Çfarë duhet të bëni kur Linksys Extender nuk zbulon Router?

Megjithëse kjo ndodh rrallë sepse zgjeruesit janë krijuar për t'u lidhur me ruterat dhe zgjeruesit e Linksys zbulojnë pa probleme ruterat Wifi.

Nëse ende përballeni me këtë problem, provoni të zvogëloni distancën midis ruteri dhe zgjeruesi. Për shembull, konsideroni të uleni afër ruterit.

Përdor një kabllo ethernet pa dëmtime për të lidhur ruterin me zgjatuesin. Një kabllo interneti e gabuar mund të shkaktojë probleme lidhjeje.

Megjithatë, një kabllo e re siguron një lidhje të përsosur.

Përfundim

Zgjatësi i lidhjes Wifi Linksys është një epikë pajisje për të rritur sinjalet tuaja Wifi, për të eliminuar të vdekuritzonave dhe shijoni internetin e pandërprerë.

Shpresojmë, udhëzuesi ynë do t'ju ndihmojë gjatë procesit të konfigurimit!

përdorni telat ekzistuese të pronës suaj për të montuar një zgjatues Linksys.

Profesionistët rekomandojnë shtimin e zgjeruesve Wifi në një zonë të shtëpisë tuaj që ka nevojë për një rritje të sinjalit me valë - merrni parasysh dhomën e pritjes ose kuzhinën në rastin tuaj.

Pajisja merr sinjalet e dobëta Wi-Fi dhe i konverton ato në të forta.

Cilat janë përfitimet e një zgjeruesi Wifi Linksys?

A keni probleme me qasjen në Wifi në katin e dytë të pronës tuaj apo kur jeni ulur në cep të dhomës tuaj? Nëse po, ruteri yt Wifi ka probleme me rrezen.

Ki parasysh se nuk tregon cilësinë e dobët të ruterit. Në thelb, ruterat Wifi janë krijuar për të ofruar sinjale brenda një gamë të kufizuar. Prandaj, kur largoheni nga diapazoni i përcaktuar, keni probleme me sinjalin.

Megjithatë, zgjeruesit Wifi japin një nxitje sinjali dhe ju ndihmojnë të hiqni qafe zonat e vdekura. Ne do të marrim disa përfitime të zgjeruesit të intervalit Linksys për t'ju ndihmuar të kuptoni funksionalitetin e tij.

Mbulim më i mirë në një shtëpi të madhe

Shiko gjithashtu: Chromecast nuk do të lidhet më me WiFi - Çfarë duhet të bëni?

Nëse jetoni në një pronë të madhe me disa kate, ndoshta keni probleme me sinjalin. Ndoshta filmat tuaj të preferuar kërkojnë shumë kohë për t'u ngarkuar, ose ju prisni me padurim kur shkarkoni skedarët tuaj thelbësorë.

Të gjitha këto dhe të tjera pengojnë punën dhe argëtimin tuaj. Megjithatë, një zgjerues i rrezes me valë e zgjidh problemin duke siguruar mbulim optimal të sinjalit në të gjithë shtëpinë tuaj.

Nuk keni më nevojë tëprisni kur shfletoni internetin ose transmetoni filmat tuaj të preferuar. Shijoni shfaqjet në lëvizje me zgjeruesin e diapazonit Wi-Fi të Linksys!

Qasuni në Wi-Fi jashtë shtëpisë tuaj

A ju pëlqen të shfletoni internetin ulur në ballkonin tuaj? apo preferoni të lëvizni furnizimin me një filxhan kafe në oborrin e shtëpisë tuaj?

Ka shumë gjasa që ju të përjetoni një vonesë sinjali në këto vende – veçanërisht nëse ruteri juaj është shumë larg brenda shtëpisë tuaj.

Fatmirësisht, një zgjerues Wi-Fi eliminon problemet duke siguruar fuqi më të mirë të sinjalit jashtë shtëpisë tuaj. Megjithatë, ne po i referohemi vendeve brenda rrezes - merrni parasysh garazhin, oborrin, kuvertën ose kasollen tuaj.

Sigurisht, zgjatuesi nuk do të japë sinjale deri në rrugën tuaj të ardhshme.

Eliminoni Wifi Deadzones

Shpejtësia e internetit në dhomën tuaj është e patëmetë. Stinët ngarkohen shpejt, faqet e internetit funksionojnë me efikasitet dhe skedarët shkarkohen shpejt. Por prisni, sapo të kaloni në dhomën tuaj të pritjes, kuzhinën ose ngjiteni lart, sinjalet ulen.

Kjo ju pengon të përdorni internetin e pandërprerë në të gjithë shtëpinë tuaj. Pra, çfarë kuptimi ka të instaloni një ruter Wifi kur nuk mund të përdorni Wi-Fi në të gjithë shtëpinë tuaj?

Një zgjerues i intervalit Linksys ju ndihmon të eliminoni të gjitha zonat e vdekura dhe parandalon vonesën e sinjalit.

Funksionon me ruterin tradicional

Nëse jeni i ri në termin e zgjeruesit Wifi, mund të supozoni se kërkon disa konfigurime komplekseme pajisje shtesë.

Megjithatë, nuk është kështu. As nuk keni nevojë për pajisje shtesë dhe as kabllo shtesë. Në vend të kësaj, mund ta përdorni me ruterin tuaj të instaluar tashmë.

Për fat, ai funksionon me çdo ruter tradicional.

Konfigurimi i lehtë

Ju nuk e bëni duhet të keni ndonjë njohuri teknike për konfigurimin e zgjeruesit të Linksys. Në vend të kësaj, mund ta instaloni lehtësisht me disa këshilla thelbësore për konfigurimin.

Mbi buxhetor

Pa dyshim, zgjeruesi është një pajisje e vogël me përfitime të pakufizuara. Për shembull, mund të shijoni një lidhje të fortë të pandërprerë interneti. Megjithatë, shumë njerëz mendojnë se zgjeruesit e diapazonit janë mjaft të shtrenjtë duke pasur parasysh këtë.

Megjithatë, shumica e zgjeruesve të Wi-Fi, duke përfshirë Linksys, janë mjaft të përballueshëm.

Ata nuk djegin asnjë vrimë në xhepin tuaj. Në vend të kësaj, mund të blini një të tillë edhe nëse keni buxhet të kufizuar.

Udhëzuesi i konfigurimit të Zgjeruesit të Linksys

Zgjeruesi i rrezes së Linksys përforcon sinjalet që vijnë nga ruteri juaj përpara se t'i transmetojë ato në telefonat tuaj inteligjentë dhe pajisje të tjera të lidhura. Rrjedhimisht, rrit sinjalet dhe minimizon humbjen e depërtimit.

Nëse keni blerë së fundmi një për shtëpinë tuaj dhe nuk jeni të sigurt se si ta konfiguroni, mos u shqetësoni.

Ne kemi përpiluar disa mënyra për të konfiguruar zgjeruesin e diapazonit. Procesi përfshin hapa të ndryshëm dhe ne do ta shpjegojmë secilin në udhëzuesin më poshtë. Lexo më tej!

Zgjerues Wifi LinksysLista kontrolluese e konfigurimit

Përpara se të diskutojmë metodat e konfigurimit të zgjeruesit të Linksys, është e domosdoshme të hartoni një listë kontrolli. Ju duhet të përmbushni këto parakushte për të kryer konfigurimin. Lista e gjërave thelbësore përfshin sa vijon:

 • Zgjeruesi i intervalit me valë Linksys duhet të jetë i ndezur
 • Duhet të jeni të vetëdijshëm për cilësimet e ruterit tuaj me valë, duke përfshirë fjalëkalimin, emrin e rrjetit me valë, çelësi i sigurisë së rrjetit dhe kanali Wifi.
 • Duhet të kesh akses në një lidhje të qëndrueshme interneti
 • Sigurohu që të rivendosësh cilësimet e fabrikës në zgjeruesin me valë

Duhet mbani parasysh këto gjëra përpara se të vazhdoni konfigurimin e zgjeruesit tuaj të Wi-Fi. Pasi të keni përmbushur këto parakushte, mund të vazhdoni me konfigurimin e tij.

Ne do të diskutojmë disa metoda dhe ju mund të përdorni atë që funksionon më mirë për ju.

Konfigurimi nëpërmjet Faqja e konfigurimit të Linksys Extender

Mund ta ekzekutoni konfigurimin nëpërmjet faqes së konfigurimit të zgjeruesit të Linksys. Për këtë qëllim, do t'ju duhet të identifikoheni në Linksys të bazuar në ueb. Ndiqni hapat e mëposhtëm.

 • Përdorni një kabllo energjie për të lidhur zgjatuesin me një furnizim me energji elektrike. Kur shfaqet drita, tregon se zgjeruesi i diapazonit është lidhur me sukses.
 • Lidheni kompjuterin tuaj me portën e zgjeruesit duke përdorur një kabllo etherneti.
 • Kablloja e ethernetit nuk duhet të dëmtohet. Sigurohuni që të mos ketë prerje dhe të funksionojë mirë me portat e ethernetit.
 • Siguronilidhje të ngushtë.
 • Ndizni kompjuterin tuaj dhe hapni çdo shfletues uebi që përdorni zakonisht
 • Shkruani //extender.linksys.com në shiritin e adresave
 • Sapo të shtypni Enter, do të shfaqet një ndërfaqe konfigurimi
 • Ekrani do t'ju kërkojë të shkruani emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin
 • Në përgjithësi, duhet të futni "emrin e administratorit" dhe "fjalëkalimi" këtu. Nëse nuk e dini fjalëkalimin ose emrin e administratorit, mund t'i referoheni ISP-së tuaj.
 • Sigurohuni që të shkruani kredencialet e sakta. Pasi ta bëni, klikoni "login".
 • Duhet të prisni disa sekonda deri në një minutë dhe do të ktheheni në //extender.linksys.com faqja e konfigurimit për konfigurimin e zgjeruesit të Linksys.

Nëse kjo nuk funksionon për ju, zgjeruesi juaj është konfiguruar. Kaloni në hapat e ardhshëm për konfigurimin e zgjeruesit të Linksys.

Për Mac OS

 • Hap shfletuesin e internetit Safari > Skeda e faqeshënuesve
 • Nga menyja rënëse, zgjidhni Bonjour dhe klikoni mbi të
 • Do t'ju kërkohet të vendosni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin
 • Përdorni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin si kredenciale , ose shkruani administratorin dhe fjalëkalimin për të kaluar në faqen zyrtare të internetit.
 • Shtypni enter dhe kthehuni te //extender.linksys.com faqja e konfigurimit të zgjeruesit të Linksys.

Për Windows 8/8.1 OS

A përdorni Windows 8/8.1? Këtu janë hapat që mund të ndërmerrni për të hyrë në faqen e konfigurimit të zgjeruesit të Linksys.

Shiko gjithashtu: Si të lidheni me LAX WiFi
 • Lëvizni te shiriti në të djathtë të ekranit tuaj që shfaq pesë ikona - bukuritëshiriti.
 • Klikoni "Kërko" dhe shkruani "Rrjeti" në shiritin e kërkimit.
 • Zgjidhni aplikacionin "Rrjeti" dhe më pas klikoni në ikonën e zgjerimit
 • Zgjidhni "Properties" dhe bëni një pamje të ekranit ose thjesht shënoni adresën IP të zgjeruesit të diapazonit Linksys.
 • Shkoni në çdo shfletues të internetit që përdorni dhe futni adresën IP
 • Shtypni enter dhe do të drejtoheni te //extender.linksys .com faqe.

Për Windows 10

Nëse aktualisht përdorni sistemin operativ Windows 10, këtu janë hapat që mund të ndërmerrni.

 • Vizitoni menunë e fillimit dhe gjeni eksploruesin e skedarëve.
 • Hapeni atë dhe kliko opsionin Rrjeti në anën e majtë
 • Do të shihni opsionin Zgjerues poshtë Rrjetit ; klikoni mbi të
 • Nga lista rënëse, zgjidhni "Shiko faqen e internetit të pajisjes".
 • Shkruani hyrjen e zgjerimit të Linksys
 • Do të ktheheni në //extender.linksys.com Faqja e konfigurimit të zgjeruesit të Linksys.

Konfigurimi i Linksys si pika aksesi

Kjo metodë ju lejon të konfiguroni Zgjerues të shumëfishtë të diapazonit Linksys. Hapat përfshijnë sa vijon.

 • Së pari duhet të ekzaminoni vetë zgjeruesin e diapazonit wifi Linksys.
 • Në përgjithësi, ai përbëhet nga dy anë. Njëra është shënuar si zgjatues ndërsa tjetra është shënuar si pika e hyrjes.
 • Nëse dëshironi ta konfiguroni atë si një pikë aksesi, butoni rrëshqitës duhet të jetë në anën përkatëse.
 • Përdor një Kabllo Ethernet për të lidhur zgjeruesin e diapazonit wifi Linksys me ruterin tuaj.
 • Tani kenipër të hyrë në faqen e konfigurimit.
 • Ju mund ta bëni këtë duke shtypur hyrjen në zgjerimin e Linksys ose duke shkruar adresën IP të parazgjedhur. Ju gjithashtu mund të identifikoheni duke shtypur //extender.linksys.com në shiritin e adresave të shfletuesit tuaj.
 • Ndërsa veproni, vazhdoni me udhëzimet në ekran dhe do të keni mundësi për ta konfiguruar si një pikë aksesi.

Konfigurimi i zgjeruesit të diapazonit Wifi Linksys duke përdorur kabllon USB

Konfigurimi i zgjeruesit të Linksys është gjithashtu i mundur me një kabllo USB. Ndiqni hapat e mëposhtëm për një konfigurim të suksesshëm.

 • Përdor një kabllo ethernet për të lidhur kompjuterin tuaj me portën Ethernet të zgjeruesit të intervalit Linksys.
 • Fundni zgjeruesin e diapazonit Linksys duke e lidhur dhe duke kontrolluar ekranin e dritës LED
 • Hapni shfletuesin tuaj të preferuar dhe shkruani adresën IP në shiritin e vendndodhjes
 • Do t'ju kërkohet të vendosni një emër përdoruesi dhe fjalëkalim
 • Pas futjes emrin e saktë të përdoruesit dhe fjalëkalimin, zgjidhni hyrjen
 • Tani hapni cilësimet tuaja Wifi dhe shkruani Identifikuesin e grupit të shërbimit (SSID)
 • Zgjidhni zonën e sigurisë me valë dhe zgjidhni cilësimet e duhura të sigurisë
 • Fut fjalëkalimin dhe ruaj cilësimet, dhe je gati!

Konfigurimi i zgjeruesit të gamës së Linksys duke përdorur butonin WPS

Konfigurimi i zgjeruesit të Linksys është gjithashtu është e mundur duke përdorur një konfigurim të mbrojtur Wifi (WPS)

Ky standard sigurie është mjaft i dobishëm për të krijuar lidhje të qëndrueshme midis zgjeruesve dhe ruterave Wifi. Më poshtë, ne do të diskutojmë dy mënyra për ta vendosur atë.Njëra përfshin konfigurimin fizik, ndërsa tjetra kërkon identifikim të bazuar në ueb.

Metoda 1

Ndiq udhëzimet e mëposhtme për të përfunduar konfigurimin e zgjeruesit të intervalit Linksys.

 • Ndizni zgjeruesin e rrezes duke e futur në një prizë elektrike
 • Shtypni butonin WPS në pajisje dhe ekzaminoni dritën WPS.
 • Do të tregojë statusin e konfigurimi i pajisjes-rrjeti XXX
 • Nëse mund të shikoni dritat e energjisë, kjo tregon se zgjeruesi lidhet me ruterin tuaj me valë.
 • Kur drita LED kthehet në jeshile, konfigurimi ka qenë i suksesshëm dhe i plotë.

Metoda 2

Metoda 2 ju jep tre opsione: PIN WPS, butoni WPS dhe kodin PIN të ruterit Wifi.

PIN WPS

Nëse pajisja juaj përfshin një kod PIN WPS, duhet ta futni atë në faqen e bazuar në ueb të konfigurimit të zgjeruesit dhe jeni gati.

<. 3>Butoni WPS

Shkruani hyrjen e zgjerimit të Linksys për t'u identifikuar në zgjeruesin e diapazonit. Tani, zgjidhni wireless dhe zgjidhni butonin WPS.

Sapo të klikoni butonin WPS, procesi i konfigurimit do të fillojë. Së fundi, zgjidhni opsionin e aktivizimit pranë WPS dhe jeni gati.

PIN-i i ruterit

Nëse pajisja ju kërkon të vendosni kodin PIN të ruterit tuaj, mund ta futni në faqen e konfigurimit të zgjeruesit të diapazonit Linksys. Nëse nuk e dini kodin PIN të routerit tuaj, kontaktoni me ISP-në tuaj dhe pyesni ata.

Drita WPS e ndezur vazhdimisht tregon se konfigurimi është
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.