Kontrolluesi më i mirë i ujitjes WiFi - Vlerësime & Udhëzues për blerje

Kontrolluesi më i mirë i ujitjes WiFi - Vlerësime & Udhëzues për blerje
Philip Lawrence

Njësitë e kontrollit të ujitjes janë një nga risitë kryesore për sektorin e bujqësisë në shekullin e 21-të. Ju mund të menaxhoni ujitjen e bimëve dhe fermave tuaja në mënyrë më efikase përmes operacioneve në kohë. Për më tepër, kontrolluesi i ujitjes Wi-Fi është edhe më i përshtatshëm sepse ju lejon të menaxhoni gjithçka përmes telefonit inteligjent.

Funksione të tilla si oraret e ujitjes, kontrolli i përdorimit të ujit dhe të tjera ju japin kontroll të plotë mbi ujitjen e bimës suaj.

Gjithashtu, këta kontrollues lidhen me pajisje moderne automatizimi si Alexa dhe Google Assistant. Pra, nganjëherë, ju jeni duke përdorur vetëm komandat zanore për të kryer atë që është një detyrë shumë e lodhshme përndryshe.

Në këtë artikull, ne kemi shqyrtuar kontrollorët më të mirë të spërkatës Wi-Fi. Ne do të shqyrtojmë opsionet më të mira që ju të zgjidhni. Për më tepër, nëse nuk dini shumë për këto sisteme, një udhëzues i shpejtë blerjeje do t'ju ndihmojë të merrni produktin e duhur nga çdo dyqan online.

Kontrollorët më të mirë të spërkatës inteligjente me Wi-Fi

Një kontrollues inteligjent spërkatës ose kontrollues ujitjeje duhet të jetë kompakt dhe i lehtë për t'u përdorur. Këto pajisje janë të dizajnuara për të ofruar nivelin më të lartë të komoditetit për përdoruesit. Përveç veçorive thelbësore, një kontrollues inteligjent për ujitjen e kopshtit do të ofrojë disa shtesa për ta bërë spërkatjen e ujit një aktivitet argëtues.

Pra, cilat janë opsionet më të mira për një kontrollues të zgjuar të ujitjes? le të gjejmëse pajisjet nuk duhet të jenë shumë të ndjeshme kur bëhet fjalë për montimin dhe duhet të thithin goditje të forta.

Nëse sistemi është shumë i ndërlikuar për t'u instaluar, është më mirë të kërkoni diçka më të thjeshtë. Në përgjithësi, metodat standarde kanë një procedurë montimi relativisht të thjeshtë që mund ta përfundoni brenda pak minutash.

Push Notifications

Nëse kontrolluesi juaj mund t'ju dërgojë për të pushuar njoftimet, nuk ka asgjë më të mirë se kaq. Disa kontrollues modernë dërgojnë njoftime shtytëse kur përfundojnë një aktivitet ujitjeje. Po kështu, një spërkatës Wi-Fi gjithashtu mund t'ju zhurmojë kur fillon një aktivitet të ri ujitjeje.

Në përgjithësi, kjo ndodh përmes Amazon Alexa kur e lidhni atë me një qendër inteligjente. Edhe pse këto veçori janë opsionale dhe kanë një kosto shtesë, ato mund të rezultojnë të dobishme në afat të gjatë.

Përfundim

Një sistem efikas spërkatës do të paraqesë gjithmonë një situatë të favorshme për përdoruesit e tij. Ai automatizon procesin dhe ju jep fuqinë për të kontrolluar gjithçka nga telefoni juaj.

Gjithashtu, këto sisteme inteligjente të motit janë të afta të akordojnë vetë kohëmatësit e zorrëve, duke ju dhënë paqe mendore për një funksionim të përsosur. Kontrollet në bord gjithashtu i bëjnë këto sisteme një opsion të zbatueshëm si një njësi e pavarur.

Me integrimet për mjetet e teknologjisë si Alexa, teknologjitë e parashikimit të motit nëpërmjet stacioneve të integruara të motit, ekranet transparente të ekranit LCD dhe shumë veçori të tjera, inteligjentespërkatësit bëhen opsioni i përsosur për ju për të ujitur kopshtin tuaj.

Rreth komenteve tona:- Rottenwifi.com është një ekip avokatësh të konsumatorëve të angazhuar për t'ju sjellë komente të sakta dhe jo të njëanshme për të gjitha produkte teknologjike. Ne gjithashtu analizojmë njohuritë e kënaqësisë së klientit nga blerësit e verifikuar. Nëse klikoni në ndonjë lidhje në blog.rottenwifi.com & vendosim ta blejmë, mund të fitojmë një komision të vogël.

jashtë.

Kontrolluesi inteligjent Rachio 3

ShitjeKontrolluesi i zgjuar spërkatës Rachio 3, Gjenerata e tretë e Zonës 8,...
  Blini në Amazon

  Kontrolluesi i zgjuar Rachio 3 vjen nga gjenerata e tretë e kontrollorëve inteligjentë të spërkatës Rachio. Është një spërkatës Wi-Fi që ofron nivelet më të larta të komoditetit nëpërmjet disa veçorive më të fundit.

  Për fillestarët, është një produkt i lehtë për t'u instaluar, kështu që vjen me një manual që ju lejon të konfiguroni vetë kontrolluesin. Më pas, me sistemin e tij të avancuar të spërkatës, mund të kurseni deri në 50% në faturën tuaj mujore të ujit.

  Kontrolluesi inteligjent mund të analizojë kushtet e motit nëpërmjet inteligjencës së tij ekskluzive të motit plus teknologjisë që merr të dhëna lokale të motit. Pra, mund të kapërcejë automatikisht operacionet e ujitjes gjatë shiut, erërave të forta dhe temperaturave të ngrira.

  Kontrolluesi integrohet me telefonin tuaj nëpërmjet një aplikacioni që funksionon me versionet Android 4.4 ose të mëvonshme. Për iOS, ai mbështet iOS 10.3 dhe më të lartë. Aplikacioni ju lejon të kontrolloni spërkatësin nga kudo dhe vjen me një tutorial brenda aplikacionit për t'ju ndihmuar të filloni me pajisjen.

  Shiko gjithashtu: Gjithçka rreth Lenovo Wifi Security

  Mund të caktoni gjithashtu orarin inteligjent të ujitjes sipas llojit të lëndinës, ekspozimit në diell, toka dhe nevojat e bimëve.

  Pros

  • Planifikues inteligjent për ujitje të rregullt
  • Teknologjia kapërcimi me ngrirje, kapërcimi i erës dhe kapërcimi i shiut për të kursyer ujin
  • Konfigurim i lehtë dheoperacionet.

  Con

  • Ajo funksionon vetëm në një përshtatës AC; nuk suporton transformatorë DC.

  Orbit B-Hyve 6 Zone Controller Smart

  ShitjeOrbit 57946 B-hyve Smart 6-Zone Sprinkler Indoor/Outdoor...
   Blini në Amazon

   Kontrolluesi i zgjuar i spërkatës Orbit B-Hyve përmban një teknologji unike spërkatës me gjashtë zona. Është një produkt fitues i çmimeve falë dizajnit të tij inteligjent dhe lehtësisë së funksionimit. Nëse po kërkoni për një opsion hibrid që funksionon si për ambiente të brendshme ashtu edhe për jashtë, ky mund të jetë ai për ju.

   Ai përmban aplikacionin B-Hyve që funksionon me pajisjet iOS dhe Android dhe me pajisjet në ueb. Pra, ju mund të kontrolloni kontrolluesin e spërkatës nga kudo. Kjo të lejon të caktosh kohëmatësit për ujitje.

   Mund të marrësh gjithashtu shërbime nga programi inteligjent i të dhënave të motit për të programuar kontrolluesin e spërkatës në përputhje me rrethanat.

   Falë teknologjisë WeatherSense, kontrolluesi kursen ujë duke duke siguruar ujë vetëm kur është e nevojshme. Përveç kësaj, mat kushtet si lloji i tokës, pjerrësia, hijet dhe rrezet e diellit, furnizimet e motit të gjallë, etj., dhe përshtatet në përputhje me rrethanat. Prandaj, bimët tuaja marrin gjithmonë sasinë e duhur të ujit.

   Ky kontrollues spërkatës është i thjeshtë për t'u përdorur dhe vendosur. Në mënyrë efektive, ai bëhet një pajisje plug-and-play me rregullime të vogla ndërsa konfiguroni aplikacionin për oraret tuaja të ujitjes.

   Për shkak se është një kontrollues inteligjent spërkatës, aiintegrohet me Alexa për më shumë kontroll. Duke qenë se është një produkt i certifikuar nga WaterSense, i miratuar nga teknologjia, garanton gjithashtu më pak konsum uji dhe energjie.

   Pros

   • Deri në 50% kursim uji
   • Personalizoni lotimin oraret sipas nevojave të lëndinës suaj
   • Funksionimi "Plug and play"
   • Mbrojtja rezistente ndaj motit

   Kundërt

   • Aplikacioni është pak konfuze për personat që fillojnë herën e parë.

   Orbit B-Hyve Smart spërkatës me zonën 4 kontrollues

   ShitjeOrbit B-hyve kontrollues inteligjent spërkatës të brendshëm me 4 zona
    Bli në Amazon

    Orbit B-Hyve është i specializuar në kontrollorët inteligjentë të spërkatësve dhe kontrolluesi me 4 zona Orbit B-Hyve Sprinkler është vetëm një shembull tjetër i tij. Ai përmban teknologjinë inteligjente me 4 zona, një produkt i vlerësuar me çmime me kontrolluesin inteligjent B-Hyve XR.

    Kontrolloni spërkatësin nëpërmjet Wi-Fi ose Bluetooth. Për më tepër, ekziston një aplikacion ueb dhe një aplikacion smartphone të mbështetur në të dyja platformat Android dhe iOS. Pra, ju mund ta kontrolloni spërkatësin praktikisht nga kudo.

    Aplikacioni gjithashtu e bën të qetë integrimin e kontrolluesit me pajisjen celulare. Është plotësisht falas pa tarifa të fshehura ose abonimi. Për më tepër, ai përmban teknologjinë WeatherSense për të përftuar ujitje inteligjente bazuar në të dhënat lokale të motit.

    Pra, ai kursen ujë dhe energji, duke ulur ndjeshëm faturat tuaja. Përveç kontrollit Wi-Fi, mund të vendosni edhe oraret e ujit nëpërmjet një kohëmatës. Meaftësitë mbizotëruese manuale, mund ta marrësh kontrollin kurdo që të duash.

    Pro

    • Karakteristikat më të mira të sigurisë me mbrojtje nga mbitensionet
    • Kontrollet pa probleme të pajisjes me ueb dhe aplikacionin celular
    • Një model me katër zona me zbulim të integruar të defekteve
    • Përputhshëm me Amazon Alexa

    Kundërtimet

    • Vonesa e shiut funksioni duket se nuk funksionon herë pas here.

    Rain Bird ESP-TM 2 8 Spërkatës stacioni

    Rain Bird ESP-TM2 8 Stacion LNK WiFi Sistemi i ujitjes...
     Blini në Amazon

     Rain Bird është një emër i besueshëm kur bëhet fjalë për kontrollorët inteligjentë për sistemet e ujitjes. Rain Bird ESP-TM 2 është një spërkatës inteligjente me 8 stacione për aplikime brenda-jashtë. Dizajni i tetë zonave e bën atë një opsion të zbatueshëm për nevojat e ujitjes si për banesat ashtu edhe për ato industriale.

     Pajisja është e lehtë për t'u programuar me një konfigurim të shpejtë që përfshin vetëm tre hapa. Së pari, LCD i madh me ndriçim të pasëm ofron një ekran me cilësi të lartë edhe në kushte me dritë të ulët. Për më tepër, është një kontrollues inteligjent i shpendëve të shiut, kështu që mund të kurseni para nga ujitja e padëshiruar gjatë stinëve me shi.

     Mund të ruani dhe ripërdorni gjithashtu planifikimin tuaj të personalizuar të ujit me planifikimin inteligjent nëse moti nuk shfaq shenja jonormale. Për më tepër, mund ta shtyni ujitjen deri në dy javë dhe të rifilloni më vonë.

     Moduli Rain Bird LNK Wi-Fi ju lejon të lidhni pajisjen me Wi-Fi. Kështu që ju mund të përdorni më paskontrollues nga kudo.

     Me veçoritë inteligjente dhe lidhjen më të fundit, Rain Bird mund të kursejë deri në 30%

     Pro

     • Kontrollues inteligjent spërkatës për efikasitet të lartë të energjisë
     • Planifikimi fleksibël i spërkatës Wi-Fi
     • I lehtë për t'u instaluar

     Kundërt

     • Moduli Wi-Fi shitet veçmas
     • Karboni i energjisë me gjatësi të shkurtër

     Kontrolluesi inteligjent spërkatës Netro

     Kontrolluesi spërkatës inteligjent Netro, WiFi, i vetëdijshëm për motin,...
      Bli në Amazon

      Kontrolluesi i spërkatësit Netro Smart ofron një dizajn unik me teknologjinë me gjashtë zona për të siguruar ujë optimal në lëndinën dhe oborret tuaja. Përveç kësaj, është i pajtueshëm me Alexa, duke e bërë të qetë lidhjen dhe kontrollin e orareve të ujitjes, kohëmatësve, etj.

      Është një dizajn plotësisht automatik me teknologjinë e certifikuar Watersense për të krijuar orare dinamike të ujitjes.

      Është një pajisje inteligjente e vetëdijshme për motin që ju ofron akses në distancë, duke shfaqur një shërbim cloud Lifetime. Aplikacioni është i përputhshëm me iOS 8.3+ dhe Android 5.0+, dhe funksionon gjithashtu me shfletues ueb. Prandaj, kontrolli nuk duhet të jetë më problem me kontrolluesin inteligjent spërkatës Netro.

      Duke pasur parasysh dizajnin e tij miqësor ndaj mjedisit, ai mund të kursejë deri në 50% ujë të jashtëm. Përveç kësaj, ai përdor statistika të avancuara të parashikimit për të vendosur oraret e ujitjes, kështu që ju çliron nga detyra e lodhshme e përcaktimit të orareve.

      Në rast të mungesës së ujit, ai gjithashtu gjeneron ujësinjalizimet e kufizimeve në telefonin tuaj. Nëse jeni duke kërkuar për kontrollues inteligjentë spërkatës për përdorim të brendshëm, atëherë kontrolluesi spërkatës Netro Smart është opsioni i duhur për ju.

      Pro

      • Konfigurim dhe instalim i lehtë
      • Alarmet inteligjente
      • Pajisja e përputhshme me Alexa në shtëpi

      Kundërshtimet

      • Disi hardueri i komplikuar mund t'ju shqetësojë gjatë instalimit.

      Udhëzuesi për blerjen e kontrollorëve inteligjentë të spërkatës

      Tani që kemi parë opsionet më të mira të kontrolluesve të spërkatës inteligjente, bëhet më e lehtë për blerësit që të marrin vendimin e duhur. Megjithatë, nëse ju pëlqen të provoni kontrollues të ndryshëm spërkatës ose nëse dëshironi të mësoni rreth veçorive thelbësore, ky seksion do t'ju ndihmojë të kuptoni dinamikën e blerjes për kontrollorët e spërkatësve.

      Shiko gjithashtu: Sa të dhëna më duhen për internetin në shtëpi?

      Ne do të fokusohemi te veçoritë e spërkatësve Wi-Fi sepse bota po i përdor dhe dëshiron të mësojë rreth tyre. Pra, çfarë e bën një sistem spërkatës që ia vlen të blihet? Këtu janë disa veçori thelbësore.

      Njësitë e brendshme dhe të jashtme

      Ka dy lloje bazë të këtyre kontrollorëve. Së pari, ka njësi të brendshme që janë më të ndjeshme me më pak rezistencë ndaj ndryshimeve mjedisore. Së dyti, njësitë e jashtme janë projektuar për të punuar në kopshte dhe lëndina më të gjera që zakonisht marrin më shumë dritë dhe shi.

      Prandaj, njësitë e jashtme janë rezistente ndaj motit dhe ofrojnë qëndrueshmëri më të mirë për shkak të modeleve të tyre të forta.

      4> Zonat e spërkatës

      Sprinklerkontrollorët janë projektuar duke mbajtur parasysh zonat e funksionimit. Pra, numri i zonave është një faktor kritik për një sistem spërkatës inteligjent.

      Përgjithësisht, kontrollorët më të mirë të spërkatësve inteligjente mund të kenë diku nga 4 deri në 12 zona. Disa nga modelet e nivelit të lartë madje kanë deri në 16 zona.

      Gjëja e mirë e zonave është se mund t'i konfiguroni cilësimet për secilën zonë ndryshe. Prandaj, ai plotëson nevojat e zonave me hije, pjesërisht me hije dhe të hapura në lëndinë tuaj ndryshe gjatë gjithë ditës. Si rezultat, parandalon lotimin e tepërt të çdo zone, duke ndihmuar në ruajtjen e niveleve optimale të ujit kudo.

      Teknologjia inteligjente e motit

      Inteligjenca e motit është një element thelbësor në sistemet inteligjente spërkatës. Ndihmon në rivendosjen e ujit duke automatizuar oraret tuaja të ujitjes për kopshtet ose oborret.

      Pra, shumica e sistemeve moderne të spërkatës kanë stacione të integruara meteorologjike të integruara me softuer për të analizuar motin ditor. Ai lidh pajisjen tuaj me parashikimin lokal, kështu që oraret rregullohen automatikisht.

      Me lotim automatik dhe inteligjent, mund të kurseni para në faturat dhe të ruani ujin për mjedisin.

      Veglat e kontrollit të shtëpisë inteligjente

      Ndërsa një sistem vaditjeje inteligjente lidhet pa probleme me telefonin tuaj, sa për ta përmirësuar atë edhe një shkallë më tej me kontrollin zanor. Në përgjithësi, këto pajisje inteligjente lidhen me pajisje periferike inteligjente të shtëpisë si Google Assistant, Amazon Alexa, AppleHomeKit dhe të tjera për t'u ofruar përdoruesve veçori të kontrollit zanor.

      Në këtë mënyrë, ju mund të dërgoni komanda të kontrollit zanor, kështu që nuk keni më nevojë të shtrini dorën për telefonin tuaj për të nisur ose ndaluar një cikël ujitjeje.

      Certifikimi WaterSense

      Certifikimi EPA WaterSense është një plus i madh në një sistem spërkatës inteligjent. Kontrollorët inteligjentë të certifikuar ofrojnë rezultate të garantuara, kështu që është mirë të kesh një sistem të certifikuar nga EPA.

      Etiketa e WaterSense siguron që makina mund të ruajë ujin dhe të reduktojë konsumin e saj në minimumin e mundshëm. Pra, zvogëlon koston mbi konsumin e energjisë dhe ujit dhe shfaqet si një opsion miqësor ndaj mjedisit.

      Me makineritë WaterSense, mund të kurseni deri në 50% para në fatura.

      Kontrollet me prekje pa probleme

      Nuk ka kuptim të blini një spërkatës inteligjente nëse nuk dëshironi të shijoni veçoritë e kontrollit. Shumica e pajisjeve inteligjente vijnë me një aplikacion të dedikuar për t'ju lejuar të kontrolloni gjithçka nga telefoni. Por çfarë ndodh me panelin e kontrollit të pajisjes?

      Nëse dëshironi të përdorni panelin e kontrollit të pajisjes, është më mirë të kërkoni një ndërfaqe me ekran me prekje. Kjo ndodh sepse këto ndërfaqe kanë një dizajn më intuitiv në krahasim me pajisjet e kontrolluara me butona.

      Edhe pse panelet e ekranit me prekje nuk janë një veçori standarde deri më tani, ato janë të disponueshme në disa nga modelet e nivelit të lartë në treg sot.

      Modele të lehta për t'u montuar

      Një kontrollues inteligjent duhet të jetë i lehtë për t'u montuar. Do te thote
      Philip Lawrence
      Philip Lawrence
      Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.