Linux Mint nuk do të lidhet me Wi-Fi? Provoni këtë rregullim

Linux Mint nuk do të lidhet me Wi-Fi? Provoni këtë rregullim
Philip Lawrence
pajisje. Megjithatë, mund t'ju kërkojë të kërkoni për ID-në e saktë të autobusit të kernelit. Për më tepër, është shumë e thjeshtë të gjesh ID-në e saktë të autobusit për përshtatësin tënd me valë USB.

Pas kërkimit të identifikimit të autobusit, mund të shihni gjëra të tilla si 'id bus 00 1b', 'bus id 00 02.0' dhe të tjerët. Këto janë thjesht adresat dhe përmbajnë detaje për pajisjet e lidhura USB.

Kur futni përshtatësin USB, kerneli kërkon automatikisht drejtuesit e kërkuar, kështu që nuk keni nevojë të bëni shumë.

Pasi të futeni në prizë, tani mund të klikoni në ikonën e rrjetit në shiritin e detyrave të poshtme. Do të shfaqet një menu tërheqëse. Ju lutemi, zgjidhni opsionin e Funksionalitetit me valë për ta aktivizuar.

Tani, në Cilësimet e rrjetit, do të gjeni të gjitha rrjetet e disponueshme për kompjuterin tuaj. Zgjidhni lidhjen tuaj dhe jepni fjalëkalimin wifi. Së fundi, klikoni 'Lidhu' për të nisur një lidhje të re interneti.

Për më tepër, konfirmoni instalimin e drejtuesit duke ekzekutuar '$ lsusb

Linux Mint është një nga shpërndarjet më të njohura nga Linux dhe tani është një mjet standard teknologjik në laptopët dhe kompjuterët tanë. Pavarësisht nëse ka të bëjë me mësimin e hakimeve të reja të teknologjisë ose mjeteve të OS, versioni më i fundit Linux Mint është një OS mikpritës nëse dëshironi të instaloni paketa dhe të ekzekutoni mjete të reja në kompjuterin tuaj.

Megjithatë, mund të ketë disa probleme që lidhen me Lidhja Wi-Fi pas instalimit të Linux Mint në kompjuterin tuaj.

Shiko gjithashtu: Gjithçka që duhet të dini për Motel 6 Wifi

Sigurisht që ballafaqimi me problemet e rrjetit dhe çështjet e lidhjes mund të jetë një punë mjaft e lodhshme. Megjithatë, ka disa rregullime të thjeshta për problemin që sapo përmendëm.

Nga ajo që mund të gjejmë në kërkimin e forumeve Linux Mint, ka disa mënyra të thjeshta për të zgjidhur problemet e internetit në Linux Mint.

Menaxheri i rrjetit dështon të lidhet

Kur distro Linux Mint nuk lidhet me një rrjet pa tel, kjo është kryesisht për shkak se menaxheri i parazgjedhur i rrjetit nuk mund të lokalizojë ose të lidhet me një pikë Wi-Fi që është hequr më parë pas përdorimit të zgjatur.

Për shembull, nëse qëndroni i lidhur me një rrjet për më shumë se 24 orë dhe lidhja ndërpritet, menaxheri i rrjetit nuk do të lidhet me Wi-Fi edhe nëse keni fjalëkalimin.

Megjithatë, një konfigurim i vogël në menaxherin e rrjetit mund t'ju ndihmojë të zgjidhni problemet e fjalëkalimit wifi në Mint OS.

Para se të zgjidhni problemet me Internetin!

Shumica prej nesh përdorin Windows që në ditët tona të hershme. Edhe pse nenexhiku është një i shkëlqyerplatformë nga Linux, është e lehtë të ngatërrohesh me funksionimin e saj. Pra, këtu është një përmbledhje e shpejtë e kësaj platforme në mënyrë që ne të dimë saktësisht se si t'i zgjidhim problemet aktuale.

Menaxheri i përditësimeve për politikën tuaj të përditësimit

Pas instalimit të Mint OS, ai ka të gjitha cilësimet e paracaktuara, kështu që hardueri dhe drejtuesit tuaj mund të kenë nevojë për një përditësim. Pra, Menaxheri i Përditësimeve ju lejon të krijoni shpejt politikën tuaj të përditësimit për kompjuterin tuaj. Mund të mbishkruash konfigurimet e pajisjes dhe të përditësosh pothuajse çdo gjë në kompjuter.

Menaxheri i Softuerit

Të lejon të organizosh dhe të përdorësh softuerin përkatës në Mint. Kjo ju ndihmon të personalizoni mjedisin kompjuterik dhe është një lloj miniaplikacioni i mrekullueshëm që ju mundëson të analizoni të gjitha mjetet e softuerit në kompjuterin tuaj.

Parakushtet

Mund të ketë disa arsye pse Linux mint nuk mund të lidhet me rrjetet Wifi. Megjithatë, përpara se të fillojmë të diskutojmë zgjidhjet, ka disa gjëra që duhet të siguroni. Nëse nuk janë në vend, së pari do t'i konfiguroni.

A bllokohet Wi-Fi juaj pasi të keni instaluar Linux Mint?

Pasi të keni instaluar Mint në kompjuterin tuaj, verifikoni nëse lidhja juaj e internetit ka ndonjë kufizim. Nëse kompjuteri juaj është i bllokuar në Wi-Fi, asnjë truk nuk mund të ndihmojë në marrjen e lidhjes së rrjetit.

Router i gabuar

Një router me defekt mund të jetë gjithashtu një problem ndonjëherë. Prandaj, sigurohuni që përshtatësi juaj Wifi të funksionojë mirë. Për këtë, provonilidheni me internetin me një telefon ose pajisje tjetër dhe shikoni nëse gjithçka po funksionon mirë. Gjithashtu, konfirmo nëse po fut fjalëkalimin e saktë të Wi-Fi.

Ndonjëherë, njerëzit mendojnë se fuqia e sinjalit ka një rol për të luajtur. Ndërsa kjo mund të jetë e vërtetë, nuk është një faktor i rëndësishëm në problemet e lidhjes në Mint OS.

Nëse ruteri juaj nuk prodhon sinjale të mjaftueshme, është koha për të sjellë në shtëpi një ruter të ri. Ndoshta mund të heqë qafe problemin e internetit.

Përditëso gjithçka

Së fundi, problemet me internetin në përgjithësi ndodhin për shkak të harduerit dhe drejtuesve të vjetëruar, pavarësisht nëse është një PC me Windows ose Linux. Pra, sigurohuni që drejtuesi i harduerit të kompjuterit tuaj të jetë përditësuar. Ndonjëherë, përditësimi i softuerit të drejtuesit të pajisjes është i mjaftueshëm për të rregulluar problemin.

Pasi të keni siguruar tre bazat, është koha të shikoni zgjidhjet e mundshme për problemet e lidhjes Wi-Fi në Mint. Këtu janë disa sugjerime:

Përditësimi i drejtuesit të Wifi

Si rregull i përgjithshëm, sa herë që fillojmë të rregullojmë një problem të lidhur me harduerin, është më mirë të fillojmë me përditësimin e drejtuesve të pajisjes. E lëre më Mint, nëse keni ndonjë problem në lidhje me internetin dhe lidhjet Wi-Fi, përditësimi i drejtuesit të WiFi është një zgjidhje e provuar dhe e testuar në shumicën e platformave.

Për këtë qëllim, lidhni kompjuterin tuaj me internetin përmes LAN ose kabllo Ethernet.

Hyni 'Device Manager' duke klikuar në butonin e menysë. Zgjidhni "Administrimi",dhe do t'ju çojë te menaxheri.

Më pas, do të shihni një dritare kërcyese në ekranin tuaj për fjalëkalimet. Shkruani fjalëkalimin dhe klikoni "Authenticate". Ai do të përditësojë cache pas vërtetimit. Mund të duhet pak kohë për t'u përditësuar.

Pas përditësimit të memories së memories, do të shihni "menaxherin e shoferit". Këtu mund të shikoni të gjithë drejtuesit e instaluar aktualisht në kompjuterin tuaj; nëse shihni drejtuesit tuaj Wifi në listë, shkëlqyeshëm! Por nëse nuk e bëni, ka një problem.

Në varësi të harduerit tuaj, mund të keni një drejtues dell, Realtek ose ndonjë drejtues tjetër wifi në kompjuterin tuaj.

Më pas, klikoni butonin pranë drejtuesit tuaj dhe zgjidhni "Apliko ndryshimet".

Shiko gjithashtu: Rregullimi: Problemet me WiFi të laptopit Asus në Windows 10

Pas kryerjes së ndryshimeve, tani jeni gati t'i zbatoni këto ndryshime në kompjuterin tuaj. Kështu që ju duhet një rifillim. Rinisni kompjuterin tuaj dhe sapo të identifikoheni, klikoni në ikonën e Rrjetit në fund të ekranit. Zgjidhni rrjetin tuaj dhe shikoni nëse gjithçka po funksionon.

Gabim Wifi nuk lidhet në Linux

Gabimi i moslidhjes së Wi-Fi në Linux kryesisht lind për shkak të një defekti në menaxherin e rrjetit. Në një rast të tillë, mund të jeni në gjendje të shihni lidhjet e disponueshme të rrjetit në sistemin tuaj. Megjithatë, edhe kur futni fjalëkalimin e saktë të Wi-Fi, sistemi nuk lidhet.

Për të zgjidhur problemin, ka dy mënyra të mundshme:

Demp Network Manager

Mund të provoni të hiqni menaxherin e rrjetit dhe të përdorni alternativën wicd për të ekzekutuar menaxherin e shërbimeve të rrjetit. Këtuështë si ta bëni:

Shkoni te terminali i linjës së komandës dhe shkruani "sudo apt-get install wicd". Linja e komandës do t'ju kërkojë të shkruani emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin. Më pas, shtypni "y" për të konfirmuar instalimin.

Më pas, do të shihni një magjistar "Konfigurimi i paketës". Këtu, duhet të shtypni butonin e hapësirës për të arritur te emri juaj i përdoruesit. Prandaj, do të shtojë wicd në grupin 'netdev' që mund të përdorë klientin 'wicd'.

Kur të përfundojë konfigurimi, do të merrni një gabim duke thënë se bateria dështoi të niste 'wicd'. Megjithatë, ju mund të injoroni dhe të vazhdoni. Tani, lëshoni 'sudo apt-get remove network manager'. Më pas, futni fjalëkalimin tuaj dhe shtypni "y".

Rinisni sistemin dhe duhet të shihni një ikonë "wicd" në sirtarin e sistemit. Hapni opsionin 'wid' dhe 'Rifresko' të gjitha rrjetet. Pasi të konfiguroni cilësimet e rrjetit, duhet të jeni në gjendje të lidheni me internetin.

Përditësimi i kernelit Linux Mint

Një zgjidhje alternative është përditësimi i kernelit Linux Mint. Kjo teknikë zgjidh çdo problem të shoferit që mungon në platformat Linux. Në Linux, kerneli është thelbi i sistemit dhe komunikon me të gjithë mjetet harduerike dhe softuerike përmes autobusit Kernel.

Për të përditësuar Linux mint Kernel, kopjoni-ngjisni grupin e mëposhtëm të udhëzimeve në komandën Linux Mint linjë.

  • $ uname -r
  • $ përditësim sudo apt -y && sudo apt upgrade -y
  • $ sudo apt dist-upgrade

Këtoudhëzimet do të përmirësojnë sistemin tuaj dhe versionin Kernel. Më pas, mund të kontrolloni versionin e Linux.

Përditësoni të gjithë drejtuesit e Wifi në Linux

Përditësimi i drejtuesve të Wifi është një zgjidhje tjetër efektive për të hequr qafe problemet që lidhen me Wifi. Për këtë qëllim, do t'ju duhet një kabllo LAN.

Ka disa depo në internet ku mund të merrni drejtuesit përkatës Wifi sipas harduerit të kompjuterit tuaj.

Për shembull, GitHub ka një koleksion i gjerë i drejtuesve për shumicën e platformave. Mund të shkoni te drejtoria nga linja e komandës Linux duke përdorur komandën '$ git clone' e ndjekur nga lidhja e depove.

Më pas, përpiloni nga burimi dhe instaloni drejtuesit. Pas instalimit, rinisni kompjuterin që drejtuesit të hyjnë në fuqi.

Tani, mund të kontrolloni rrjetet duke u lidhur me përshtatësit wifi aty pranë. Riinstalimi i drejtuesve të Wi-Fi mund të marrë pak kohë, por është një zgjidhje efektive për shumicën e problemeve të internetit në platformat Mint.

Përshtatësi USB Wi-Fi

Nëse përditësimi i cilësimeve të rrjetit dhe kernelit ende rezulton në i njëjti problem, tani është koha të provoni disa pajisje të jashtme si përshtatësin e USB-së.

Disa nga këto shkopinj kanë një antenë dhe duken si një flash drive. Ata kanë të njëjtin funksionalitet si një rrjet me valë.

Përshtatësi USB është mjaft i thjeshtë për t'u përdorur. Është si një kartë me valë që mund t'ju ofrojë lidhje internetirezolucioni

Arkitektura e avancuar e zërit Linux optimizon pajisjet e integruara në bord. Pra, parandalon harduerin e kompjuterit tuaj nga çdo dëmtim i rëndë, kryesisht për shkak të mbinxehjes. Për më tepër, si shumica e sistemeve operative të epokës moderne, Mint ka sensorë të sistemit të temperaturës suport CPU.

Së fundi, nëse ju pëlqen të punoni me Windows, është më mirë të përdorni një CPU të modelit me dy bërthama për të ekzekutuar të dyja platformat në një kompjuter të vetëm .

Përfundim

Mint është ndër më të preferuarit për përdoruesit e Linux. Është një platformë shumë intuitive, e përshtatur për zhvilluesit dhe përdoruesit e rregullt. Zgjidhjet që patë këtu duhet t'ju ndihmojnë të zgjidhni problemet e Wi-Fi në kompjuterët tuaj.

Megjithatë, komuniteti Linux Mint është mjaft mbështetës për përdoruesin e ri. Në përgjithësi, Forumet Linux Mint mirëpresin përdoruesit e rinj për t'i ndihmuar ata të fillojnë Linux dhe të zgjidhin probleme si problemet me shtesat me valë. Gjithashtu, forume të tjera si stack exchange ofrojnë mbështetje të mirë për entuziastët e rinj për çështje të ndryshme të lidhura me sistemin operativ.

Megjithatë, nëse ende nuk funksionon, ju vazhdoni të përballeni me të njëjtin problem edhe kur kontrolloni dy herë gjithçka dhe mesazhi i gabimit vazhdon të shfaqet; e vetmja gjë për të bërë tani kërkoni ndihmë profesionale.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.