Pse Sony Blu-ray im nuk do të lidhet me Wi-Fi?

Pse Sony Blu-ray im nuk do të lidhet me Wi-Fi?
Philip Lawrence

A keni blerë së fundi një Sony blu ray vetëm për të kuptuar se nuk do të lidhet me WiFi? Epo, ju nuk jeni vetëm. Shumë lojtarë të disqeve blu ray vuajnë nga ky problem. Dhe, ky është një problem i madh duke pasur parasysh se nuk do të jeni në gjendje të optimizoni plotësisht riprodhuesin tuaj të diskut blu ray Sony.

Pra, cili është problemi? A është pajisja blu ray apo Wifi juaj? Le të eksplorojmë dhe të përpiqemi ta zgjidhim problemin gjatë rrugës.

Gjërat që duhen kontrolluar përpara se të filloni

Para se të filloni, mund të dëshironi të kontrolloni disa gjëra. Këto gjëra përfshijnë:

 • Sigurohu që Sony blu ray të ketë një opsion lidhjeje me valë. Kjo do të thotë që jo të gjithë luajtësit e disqeve blu ray vijnë me lidhje WiFi. Për t'u siguruar që luajtësi juaj blu ray mbështet WiFi, kontrolloni manualin e modelit për informacione specifike për modelin. Ju mund ta gjeni manualin e pajisjes tuaj në faqen e mbështetjes së modelit në faqen zyrtare të Sony.
 • Nëse problemi është me modemin ose ruterin ose shërbimin e internetit, duhet të lidheni me prodhuesit e pajisjes tuaj ose ofruesit e shërbimit të internetit .

Ndjekja e lidhjes së duhur të luajtësit të diskut Blu-Ray me rrjetin WiFi

Në hapin tjetër, mund të dëshironi të rishikoni hapat e kërkuar për të lidhur luajtësin Blu-ray me WiFi rrjeti. Le të kalojmë hapat e mëposhtëm.

1) Klikoni në butonin Home në distancë.

2) Nga atje, tani shkoni te Konfigurimi.

3) Pasi të jeni atje, ju duhet të zgjidhni RrjetinCilësimet ose zgjidhni cilësimet e internetit.

4) Nga atje, tani duhet të zgjidhni Konfigurimi me valë për lidhjen me valë

Shiko gjithashtu: Si të përdorni Apple Watch Wifi pa telefon?

5) Tani klikoni në regjistrimin manual.

6) Së fundi , duhet të ndiqni udhëzimet në ekran.

Përndryshe, mund të provoni gjithashtu një opsion lidhjeje me tel duke përdorur një kabllo ethernet.

Rivendosni ruterin dhe modemin tuaj

Internet problemet e lidhjes janë të përhapura në mesin e familjeve. Nëse keni probleme me lidhjen e rrjetit, një nga mënyrat më të mira për ta zgjidhur këtë është të rivendosni modemin/ruterin.

Për hapat që duhet të ndiqni:

 • Së pari, ju duhet të shkëputni ruterin ose modemin tuaj nga muri. Mund të dëshironi gjithashtu të shkëputni kabllon ethernet.
 • Më pas, prisni 60 sekonda përpara se të lidhni ruterin me energjinë.
 • Tani rilidheni kabllon dhe ndizni modemin.
 • Prisni derisa pajisja të ndizet plotësisht.
 • Tani, kontrolloni nëse problemi është zgjidhur apo jo.

Ndërhyrja dhe fuqia e sinjalit

Wi-Fi është një teknologji me valë dhe është e prirur për probleme. Një nga çështjet më të rëndësishme është ndërhyrja. Kjo do të thotë që performanca e Wi-Fi mund të ndikohet për shkak të pajisjeve të tjera brenda rrezes së Wi-Fi. Kjo është arsyeja pse ju duhet të merrni parasysh shumë aspekte, duke përfshirë distancën e pajisjes dhe ruterin Wifi. Për të përmirësuar shanset e lidhjes së duhur, duhet të siguroheni që ruteri juaj të vendoset më afërluajtësi i diskut blu ray.

Mënyra të tjera për të zgjidhur problemet

Në rast se problemi juaj nuk është zgjidhur ende, mund të dëshironi të bëni hapa të tjerë për zgjidhjen e problemeve:

Shiko gjithashtu: MSRM WiFi Extender Setup: Udhëzuesi i plotë i konfigurimit
 • Sigurohuni se lidhja e internetit po funksionon siç është menduar. Nëse jo, atëherë duhet të kontaktoni ofruesin tuaj të shërbimit të internetit për të marrë mbështetje shtesë.
 • Kontrolloni nëse pajisja blu-ray është lidhur saktë nëpërmjet një rrjeti me valë. Mund të kontrolloni hapat e përmendur më lart.
 • Më pas, duhet të siguroheni që pajisja të jetë e lidhur nëpërmjet hapave të mëposhtëm.
 • Klikoni në butonin Home
 • Zgjidhni Cilësimet ose konfiguroni
 • Tani prej andej, zgjidhni cilësimet e rrjetit. Më pas, klikoni në pamjen e statusit të rrjetit.
 • Nga atje, shtypni butonin Enter dhe shkoni te wireless ose USB wireless sipas metodës së lidhjes.
 • Prej aty, duhet të shihni SSID-në e rrjetit. Është emri i rrjetit ose emri i valës. Më pas, duhet të shihni fuqinë e sinjalit dhe të kontrolloni nëse pajisja juaj blu-ray është e lidhur me WiFi të shkëlqyer.

Përfundim

Kjo na çon në fund të artikullit tonë, ku ne kemi kaluar nëpër hapat për identifikimin e problemeve të lidhjes me valë me pajisjen tuaj blu ray Sony. Zgjidhja e problemeve të përmendura në artikull duhet të zgjidhë problemin tuaj. Nëse jo, mund të dëshironi të merrni mbështetje shtesë nga Sony ose prodhuesi i ruterit tuaj me valë. Një mënyrë tjetër për të zgjidhur problemin është të përdorni një server proxy dhe të lidhni blu-luajtës me rreze përmes saj. Ndryshimet e serverit proxy modifikojnë adresën tuaj IP, gjë që mund t'ju ndihmojë të lidhni pajisjen tuaj blu-ray me internetin.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.