Sensori më i mirë i temperaturës WiFi për t'u blerë në 2023

Sensori më i mirë i temperaturës WiFi për t'u blerë në 2023
Philip Lawrence

Sensori i temperaturës me valë është një pajisje me kosto efektive që funksionon me bateri që mund të përdoret për të monitoruar diapazonin e temperaturës brenda ose jashtë shtëpisë tuaj. Ai jep njoftim thjesht duke dërguar një SMS ose email në një pajisje të lidhur ose përmes një ndërfaqeje të bazuar në ueb. Është një produkt i shkëlqyeshëm që na ndihmon në monitorimin e kushteve të temperaturës së brendshme dhe të jashtme.

Përveç kësaj, sensorët e temperaturës wi-fi kanë gjithashtu një çelës rivendosjeje të aksesueshëm nga përdoruesi, në mënyrë që të jetë e lehtë për të hyrë në cilësimet për wireless sistemi. Çelësi i rivendosjes i aksesueshëm nga përdoruesi është krijuar për ta bërë jashtëzakonisht të lehtë fikjen dhe ndezjen e ajrit të kondicionuar ose ngrohës gjatë ndërprerjeve të energjisë.

Për më tepër, ne mund të kursejmë gjithashtu faturat tona të konsumit të energjisë duke përdorur këtë sensor të temperaturës me valë me ndihmën e modalitetit të tij të konsumit të ulët të energjisë. Këto ditë shumica e pajisjeve të reja vijnë me pajtueshmërinë Wi-Fi. Kështu, është e mundur të kontrollojmë temperaturën brenda shtëpive tona nga distanca.

Sensorët tradicionalë të lagështisë së kohëve të vjetra kërkojnë që ne t'i lidhim ato me një kompjuter nëpërmjet kabllit USB ose radiofrekuencës për të marrë leximet e tyre. Duhet të presim që detyrat të shfaqen në kompjuter ose të përsërisim procesin për çdo mësim. Sensori i temperaturës wifi nuk kërkon ndonjë telash të tillë. Mund të funksionojë në mënyrë të pavarur dhe e bën punën e tij ashtu si funksionon kur lidhet me kompjuterin tuaj nëpërmjet USB ose dongle.

Wifiështë gjithashtu shumë i lartë, që do të thotë se shumë njerëz janë të kënaqur me leximet që marrin nga këta termometra.

 • Termometri me valë vjen me veçori të mbylljes automatike dhe baterinë, që do të thotë se mund të majtas ndezur dhe fikur ndërsa arrijnë temperaturën e synuar. Ata do të jenë më të dobishëm nëse nuk jeni në shtëpi dhe dëshironi të kontrolloni temperaturën e banesës tuaj.
 • Kjo është e përkryer për ata që duan të monitorojnë temperaturën e brendshme ose nivelet e lagështisë në vendin e tyre. Ju do të dini nëse nivelet e lagështisë janë shumë të larta apo shumë të ulëta dhe do të jeni në gjendje të parandaloni dëmtimin e shtëpive prej druri. Përveç kësaj, nëse mund të monitoroni temperaturat brenda dhe jashtë, do të dini nëse duhet të bëni ndonjë gjë për të parandaluar dëmtimet.
 • Përfundim

  Ju mund të rregulloni temperaturën ose lagështinë e shtëpisë tuaj për komoditet dhe lehtësi optimale bazuar në të dhënat e marra. Llojet e ndryshme të termometrave pa tel janë atje në treg. Vendimi juaj se cilin lloj termometri me valë do të blini do të varet nga dy faktorët kryesorë – kostoja dhe funksionaliteti.

  Sensorët e lagështisë janë mjaft të dobishëm për monitorimin e kushteve mjedisore në zyra dhe shtëpi. Shumë pronarë shtëpish dhe biznesesh instalojnë këta sensorë për të mbajtur nën kontroll temperaturën e tyre të brendshme në mëngjes dhe pasdite. Këta monitorë të temperaturës mund të blihen nga çdo dyqan osenë internet dhe lidhet lehtësisht me ruterin wifi të shtëpisë tuaj. Ekzistojnë lloje të ndryshme të sensorëve të disponueshëm në treg bazuar në funksionin që ata kryejnë - sensorë manualë, sensorë të monitorimit të temperaturës dhe sensorë me shumë dhoma.

  Termometri manual me valë është i disponueshëm për ata që duan të monitorojnë vetëm temperaturat e dhomave të tyre në mëngjes dhe pasdite. Këto pajisje funksionojnë me bateri aaa që duhet të rikarikohen 48 orë.

  Një sensor i monitorimit të temperaturës është një tjetër pajisje e temperaturës me valë që përdor teknologjinë më të fundit për të zbuluar ndryshimet e temperaturës. Sensorët ofrojnë lexime të sakta të niveleve të brendshme dhe të jashtme. Sidoqoftë, supozoni se po kërkoni një pajisje më të besueshme. Në këtë rast, duhet të zgjidhni sensorët me shumë dhoma pasi ato ofrojnë lexime me besueshmëri të lartë të parametrave mjedisorë si nivelet relative, temperatura e ambientit dhe përqindja e nivelit të lagështisë.

  Sensori i temperaturës ka disavantazhet e tij. Ndonjëherë leximet e tyre nuk përputhen me kushtet aktuale të resë. Kjo është krejt e natyrshme pasi kemi të bëjmë me një parregullsi në shpërndarjen e vranësirave në mbarë botën. Sensorët e temperaturës wifi mund të përdoren për shumë qëllime të tjera, të tilla si kontrolli i blindave dhe ndriçimit në shtëpitë tona. Sidoqoftë, avantazhi i tij më domethënës është se mund të dërgojë sinjalizime në cloud nëse leximet e tij janë të ndryshme nga koha reale. Kështu, shërbimet e alarmit të bazuara në renë kompjuterike mund të jenë shumë të dobishme në menaxhimin e shtëpisë tuaj.

  Të gjitha pikat e sipërpërmendura të aksesit me valë mund të përdoren si burim interneti dhe mund të lidhen me një kompjuter ose laptop. Përveç kësaj, përmes shfletuesit, mund të monitoroni kushtet në shtëpinë ose zyrën tuaj.

  Çfarë është sensori i temperaturës WiFi?

  Një sensor i temperaturës WiFi është një konfigurim infra të kuqe. Kjo do të thotë se do të ndjejë nxehtësinë fizike, ashtu si një termometër infra të kuqe. Kur temperatura luhatet, sensori Wi-Fi do të aktivizojë modalitetin e alarmit dhe alarmin.

  Sensori i temperaturës wifi ndihmon përdoruesin të marrë temperaturën dhe lagështinë e një dhome të caktuar ose një shtëpie inteligjente. Është zhvilluar si një mjet për të ndihmuar ata që jetojnë në një shtëpi të ngrohtë që të jenë në gjendje të mbajnë gjurmët e temperaturës së tyre. Problemi është se shtëpia mund të mos qëndrojë gjithmonë në një temperaturë konstante. Në disa raste, do të jetë më e qetë nëmuajt e verës dhe më të ngrohtë në muajt e dimrit. Megjithatë, me këtë pajisje, ata mund të vendosin një alarm alarmi që të tingëllojë kur temperatura bie nën një pikë të caktuar, në mënyrë që ata të sinjalizohen për t'u siguruar që nuk janë jashtë zonës së tyre të rehatisë.

  Wi-fi Sensorët e temperaturës mund të ndezin dhe fikin internetin në dhomën ku është vendosur. Kjo është jashtëzakonisht e dobishme kur dëshironi të jeni larg kompjuterit për disa minuta. Është e dobishme nëse jeni larg shtëpisë për një periudhë të gjatë dhe pajisja po nxehet deri në një interval specifik të temperaturës. Përdoruesi, me ndihmën e një monitori të temperaturës të vendosur në celular, mund ta zgjidhë problemin.

  Ai gjithashtu mund të funksionojë nga një sensor wifi i lëvizjes dhe lagështisë. Nuk ka nevojë të shqetësoheni për fikjen e tij. Shumica e modeleve vijnë me një veçori rezervë të energjisë. Rezervimi i baterisë rezervë do të karikohet derisa sensori të fillojë të sinjalizojë fijen e zërit.

  Shpesh do të mund të konfiguroni lejet për të lejuar një person të shohë alarmin ndërsa të tjerët nuk mund ta shohin. Mund të konfigurohet me dy ose më shumë persona në mënyrë që secili person të mund të shohë sensorin dhe vetëm një person do të aktivizojë alarmin e alarmit. Mund ta konfiguroni gjithashtu në mënyrë që çdo person të jetë i kufizuar në shikimin e të njëjtës faqe. Kjo është e shkëlqyeshme nëse ka shumë vende ku është vendosur sensori.

  Si funksionon sensori i temperaturës wifi?

  Një sensor i temperaturës Wi-Fi është një konfigurim i vogël Wi-Fime sensorë që mund të zbulojnë nëse temperatura po ndryshon në zonën tuaj. Zakonisht, pajisja përdoret për të monitoruar kuzhinën ose çdo dhomë tjetër me një panel kontrolli. Duhet të skanojë rrjetin çdo 10 minuta. Më pas, do t'ju japë një sinjal nga i cili mund të merrni leximet.

  Pajisja do t'ju japë një sinjal çdo interval të caktuar kohor. Më pas, do të ndihmonte nëse shikoni kompjuterin ose laptopin tuaj për të kontrolluar leximin e temperaturës. Zakonisht, temperatura do të rritet kur jeni duke përdorur kompjuterin tuaj.

  Këto janë mënyrat e thjeshta dhe të lehta për të marrë një lexim të saktë të temperaturës nga sensori i temperaturës Wi-Fi. Kjo vegël funksionon në mënyrë perfekte në shumicën e rasteve.

  Llojet e ndryshme të sensorëve të temperaturës dhe lagështisë:

  Sensori i temperaturës dhe lagështisë së temperaturës:

  Sensori wifi Temp Stick është një pajisje e bukur që ndihmon në gjurmimin dhe kontrollin e kostove të ngrohjes dhe ftohjes së shtëpisë ose biznesit tuaj. Ka shumë veçori dhe aftësi që lejojnë kursimin e parave në afat të gjatë. Megjithatë, nëse po mendoni të përdorni këtë produkt për të gjurmuar kostot tuaja të ngrohjes dhe ftohjes, duhet të kuptoni se çfarë është dhe çfarë bën sensori i temperaturës Temp Stick.

  Sensori i temperaturës Temp Stick është projektuar për përdorim me aplikacionet e reja të internetit Wi-Fi. Është e thjeshtë të vendosni dhe t'ju paralajmëroni për çdo ndryshim në temperaturën dhe lagështinë e jashtme të telekomandës. Ju gjithashtu mund të monitoroniperformancën e kondicionerit tuaj dhe mbani shënim kur është servisuar siç duhet. Bateritë aa vijnë me një garanci 1-vjeçare është e vendosur në të, me një saktësi prej 0,4 C dhe një gamë të temperaturës nga 40 F deri në 140 F. Kjo pajisje ka një jetëgjatësi baterie më shumë se 48 orë. Bateria mund të përdoret gjithashtu si rezervë.

  Temp stick është një mënyrë shumë e lirë për të monitoruar kushtet e shtëpisë ose biznesit tuaj. Sensori është aq i vogël sa mund ta vendosni pothuajse kudo në dhomë që ka një vijë të drejtpërdrejtë shikimi me pajisjen. Kjo është shumë më e lehtë se një termometër i madh infra të kuqe që kërkon një tavolinë ose desktop për t'u montuar në mur.

  Sensori i temperaturës wi-fi është i përshtatshëm dhe funksionon si një pajisje e përsosur monitoruese e temperaturës dhe lagështisë në distancë. Ka disa cilësime për leximet aktuale dhe duke qenë se leximet merren vazhdimisht nga i njëjti vend, ju keni gjithmonë leximet më të sakta.

  Instalimi i ndërfaqes së tij të përdoruesit është i thjeshtë. Ai dërgon sinjalizime pas ndezjes së alarmit në mënyra të ndryshme, si mesazhe me tekst, email dhe paralajmërime për temperaturën.

  Sensori i temperaturës celulare Marcell

  Sistemi i monitorimit të temperaturës celulare Marcell është një tjetër temperaturë e shkëlqyer WiFi pajisje sensor që mund të përdorni për të matur temperaturën e brendshme dhe të jashtme. Është projektuar posaçërisht për të përmbushur kërkesat e sotmeindustrisë. Është në dispozicion në dy variante; njëra quhet Qeliza e vetme, dhe tjetra është Dyqeliza . Modeli Dual-Cell ofron më shumë saktësi dhe opsione të burimit të energjisë sesa homologu i tij i vetëm në regjistrimin e të dhënave. Konfigurimi përmban gjithashtu një alarm me temperaturë të lartë, i cili i jep përdoruesit një dritë të kuqe kur temperatura është jashtë tolerancës. Ai gjithashtu mbulon diapazonin e temperaturës nga 40 F deri në 140 F në një zonë 3,5 x 1,5 .

  Kjo pajisje bën më shumë sesa sensorin e temperaturës. Ky sistem është projektuar për të punuar me një mori sensorësh të ndryshëm. Mund të matë temperaturën në distancë, lagështinë e zonës përreth, derën dhe dritaret, perdet e dyerve, dollapët, regjistrat e murit dhe shumë zona të tjera. Mund të funksionojë edhe kur rryma është e fikur. Vetëm për ta ditur, mund të funksionojë drejt për 48 orë pa hyrje të energjisë, të gjitha me ndihmën e baterisë rezervë. Ajo ka jetëgjatësinë më të mirë të baterisë në klasë në krahasim me pajisje të tjera të ngjashme.

  Vjen në madhësi të ndryshme për të përmbushur saktësisht nevojat tuaja. Mund të lidhet me internetin, i cili është ideal për përdoruesit e biznesit ose të shtëpisë. Ai gjithashtu përmban aftësinë për të marrë të dhëna në kohë reale nga çdo burim si një kompjuter, një telefon. Një gjë e mrekullueshme në lidhje me sistemin e monitorimit të temperaturës celulare Marcell është se ai nuk kërkon ndonjë instalim të veçantë. Gjithçka që ju nevojitet është një prizë dhe një vend i mirë, dhe do të jetë gati për t'u përdorur.

  Sensor i temperaturës me valë SensorPush

  Sensori i temperaturës me valë SensorPush është në thelb një pajisje që do të masë temperaturën dhe lagështinë në distancë në një dhomë specifike. Ka një sensor të vogël dixhital të integruar që kryen të gjithë punën. Pasi të keni vendosur sensorin e temperaturës në një vend të caktuar, mund ta lidhni atë me smartfonin tuaj. Për të krijuar lidhjen, do t'ju duhet të instaloni aplikacionin e lidhur SensorPush në pajisjen tuaj celulare. Pas instalimit të aplikacionit, mund të lidheni shpejt me pajisjen e sensorit të temperaturës dhe të gjurmoni nivelin e temperaturës në distancë në një dhomë. Pas përfundimit të konfigurimit, do të keni akses të menjëhershëm në informacione jetike në lidhje me mënyrën se si shtëpia ose zyra juaj po përballet për sa i përket temperaturës. Ju do të jeni në gjendje të monitoroni cilësinë e ajrit të brendshëm dhe të jashtëm në atë hapësirë. Më e rëndësishmja, do të shihni gjithashtu një përshkrim të plotë të kushteve që mbështjellin hapësirën në fjalë. Me pak fjalë, do të njihni me saktësi gjendjen e ajrit në shtëpinë ose zyrën tuaj me ndihmën e kësaj pajisjeje të dobishme dhe kompakte. Produkti është i lëvizshëm, por ka gjithashtu një jetëgjatësi baterie që ju mundëson ta përdorni atë deri në tetë orë rresht.

  Shiko gjithashtu: Si të rivendosni ruterin FiOS

  Përveç harduerit mbresëlënës që disponon ky produkt, ajo që e bën sensorin e temperaturës me valë SensorPush të dallohet nga pjesa tjetër është fakti se është i pajisur me një softuer të avancuarprogram që i lejon përdoruesit të personalizojnë cilësimet dhe të bëjnë lexime në mënyrë të tillë që të pasqyrojnë nevojat dhe kushtet e tyre të sakta.

  Këta sensorë të temperaturës me valë janë një nga produktet më të avancuara dhe teknologjikisht më të avancuara që kemi sot. Jetëgjatësia e baterisë prej tetë orësh dhe aftësia e monitorimit të temperaturës me saktësi të lartë e lejojnë atë të monitorojë deri në 150 gradë Fahrenheit. Për më tepër, konfigurimi i tij me valë do të mundësojë që ai të vendoset praktikisht në çdo vend që ju dëshironi. Dhe më e mira nga të gjitha, ndërfaqja e saj Bluetooth ju lejon ta lidhni atë me konfigurimin qendror të ajrit të kondicionuar, konfigurimin e sigurisë ose pajisje të tjera me valë për t'ju ofruar lexime të sakta.

  Hapat e instalimit:

  Hapat e instalimit për sensorin wifi janë të drejtpërdrejta.

  Hapi përfshin instalimin e sensorit. Kjo mund të bëhet duke klikuar në ikonën "skanim". Pasi të jetë bërë kjo, do të shihni dy ikona, një për softuerin dhe një për programin. Zgjidhni ikonën e programit dhe ndiqni udhëzimet për instalim.

  Nëse dëshironi që sensori të funksionojë përgjithmonë, rekomandohet ta konfiguroni sipas një orari. Ju mund ta bëni këtë duke aktivizuar opsionin në panelin e kontrollit në aplikacion dhe duke përdorur opsionin "skanimi i planifikuar". Duke vepruar kështu, do të siguroheni që sensori të monitorojë temperaturën në kohët e paracaktuara. Gama prej 40 F deri në 140 F duhet të mbahet parasysh nëkoha e instalimit.

  Sensorët e temperaturës Wi-Fi duhet të lidhin pajisjen me një kompjuter dhe të mundësojnë që pajisja të komunikojë me wi-fi. Pasi të jetë bërë kjo, do të mund të shikoni të dhënat nga pajisja. Për të marrë një përshkrim të plotë të kësaj pajisjeje, duhet të plotësohet sistemi i sinjalizimit, sinjalizuesi dhe adresa për të marrë sinjalizimet në telefon me mesazhe me tekst dhe email. Tregohen gjithashtu sinjalizime për baterinë e ulët. Për një përdorim më specifik, lidheni atë me Alexa ose një AI tjetër në shtëpinë inteligjente.

  Shiko gjithashtu: Si të lidhni TV LG me WiFi

  Hapat e instalimit për këtë produkt mund të jenë të ndërlikuar sepse do t'ju duhet të kuptoni se çfarë bën secila pjesë. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse nuk jeni të njohur me kompjuterët. Duhet të theksohet se kjo njësi mund të përdoret edhe jashtë, me jetëgjatësi të zgjatur të baterisë. Në këtë rast, rekomandohet që të blini versionin rezistent ndaj motit.

  Përfitimet

  • E vërteta është se niveli i temperaturës brenda shtëpisë tuaj mund të ketë efekte drastike në shëndetin tuaj. Disa studime tregojnë se nivelet e larta të lagështisë mund të çojnë në kushte të caktuara mjekësore dhe madje edhe vdekje në disa individë. Pra, ai luan një rol jetik në këtë situatë.
  • Sensori i temperaturës wi-fi është mënyra më e mirë për ta arritur këtë, sepse mund t'ju ofrojë lexime me cilësi shumë të lartë nga kudo që mund të jeni brenda një shtëpie inteligjente . Kjo përmirëson sigurinë e zyrës ose shtëpisë.
  • Saktësia e këtyre sensorëve wifi  Philip Lawrence
  Philip Lawrence
  Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.