Setup WiFi Schlage Encode - Udhëzues i detajuar

Setup WiFi Schlage Encode - Udhëzues i detajuar
Philip Lawrence

Kush udhëton më me çelës? Në botën e bravave inteligjente, ju mund të kontrolloni derën tuaj të kyçur duke përdorur lidhjen tuaj WiFi.

Kur bëhet fjalë për të patur një bravë të nivelit të lartë për sigurinë tuaj, bllokuesi inteligjent i koduar Schlage është kyçi më i mirë inteligjent për shtëpinë tuaj. Kyçi mund të përdoret me rrjetin tuaj WiFi dhe është i mbrojtur me fjalëkalim.

Në botën e sotme, ku të gjithë janë të shqetësuar për sigurinë e shtëpisë së tyre, aplikacioni Schlage Home ju ndihmon të qëndroni të lidhur dhe ju mundëson të menaxhoni derën tuaj të përparme duke përdorur rrjeti juaj Wi-Fi në shtëpi.

Megjithatë, instalimi dhe lidhja e suksesshme e Schlage Encode Smart Deadbolt Lock me rrjetin tuaj Wi-Fi mund të jetë pak e mundimshme. Pra, le të hedhim një vështrim se si mund ta lidhni lehtësisht Schlage Encode me Wi-Fi me disa hapa të thjeshtë:

Çfarë është Schlage Encode Smart Lock?

Schlage Encode është një bllokues i aktivizuar me Wi-Fi që mund të kontrollohet me telefonin tuaj dhe pajisje të tjera si Alexa dhe Google Assistant. Ai integron gjithashtu kamerat Ring dhe një çelës aplikacioni Amazon.

Bllokimi mund të aksesohet nga distanca pa një qendër dhe është projektuar për instalim të lehtë. Në përgjithësi, është i qetë dhe performon mirë. Megjithatë, kyçjes i mungon mbështetja për IFTTT dhe Apple HomeKit.

Si të lidhni Schlage Encode Lock me rrjetin Wi-Fi?

Schlage Encode është krijuar për t'u përdorur me Wi-Fi. Ai lidhet me Wi-Fi në disa hapa të thjeshtë. Si rezultat, bllokohetju mundëson të kontrolloni kyçin tuaj inteligjent nga distanca.

Shiko gjithashtu: Si të rregulloni: problemin me përshtatësin me valë?

Duhet të siguroheni që keni disa gjëra për të lidhur Schlage Encode me rrjetin Wi-Fi. Së pari, sigurohuni që rrjeti Wi-Fi me të cilin po lidheni është i mbrojtur me një SSID dhe fjalëkalim dhe se bateria në kyçin tuaj është e ngarkuar.

Do t'ju duhet aplikacioni Schlage Home për të lidhur Schlage Encode me Wifi. Mund ta gjeni si në App Store ashtu edhe në Play Store.

Hapat për t'u lidhur

Ja se si ta lidhni Schlage duke përdorur një shfletues:

 • Pas instalimit të kyçeni derën, hapni aplikacionin Schlage Home në telefonin tuaj
 • Duhet të identifikoheni ose të krijoni një llogari me adresën tuaj të emailit.
 • Aplikacioni do të dërgojë një kod verifikimi në adresën tuaj të emailit konfirmoni llogarinë tuaj.
 • Pasi të konfigurohet llogaria dhe të jeni identifikuar, klikoni në ikonën e kyçjes në këndin e sipërm djathtas për të shtuar një kyç të ri (ai gjithashtu lejon lidhjen e një bllokimi ekzistues).
 • Zgjidhni Schlage Encode nga lista.
 • Tani do të pyesë nëse kyçi është i instaluar. Prekni "Po, kyçja është instaluar".
 • Tani, do të kërkojë kodin e programimit në pjesën e pasme të kyçjes (kodi QR). Aktivizo aplikacionin të qaset në kamerën tënde.
 • Skano kodin QR në pjesën e pasme të kyçjes (siç udhëzohet në udhëzimet) ose shto kodin e programimit manualisht.
 • Shtypni dhe lëshoni butonin e zi në kyç.
 • Aplikacioni do të shfaqë Lidhu me ekranin Wifi. PrekniLidhe Wi-Fi.
 • Do të skanojë për rrjete wifi. Ju lutemi, trokitni lehtë mbi rrjetin me të cilin dëshironi të lidheni dhe futni fjalëkalimin.
 • Ai do të testojë lidhjen dhe do të lidhet me Wifi pas pak.
 • Hapi i fundit është të shtoni vendndodhjen, kodin e hyrjes , dhe trokitni lehtë mbi Next.
 • Sigurohuni që dera të jetë pak e hapur. Pasi të prekni Unë jam gati; shufra e bllokuar do të lëvizë 2-3 herë për të konfiguruar bllokimin.
 • Kliko butonin e lidhjes në këndin e sipërm djathtas të ekranit

Kontrollo dhe sigurohu që Wi-Fi të jetë 2.4 GHz . Gjithashtu, sigurohuni që Bluetooth-i në telefonin tuaj të jetë i aktivizuar.

Zgjidhja e problemeve të rrjetit Wi-Fi

A keni probleme me lidhjen e Schlage me WiFi? Le të shohim disa këshilla për zgjidhjen e problemeve të lidhjes suaj.

Mbroni Wi-Fi tuaj me fjalëkalim

Së pari, kontrolloni dy herë nëse një fjalëkalim mbron Wi-Fi tuaj. Kur aplikacioni Schlage home skanon për rrjete Wi-Fi, ai nuk do të marrë rrjete që nuk mbulohen me fjalëkalim.

Mund të vendosni një fjalëkalim për ruterin tuaj në cilësimet e ruterit ose të kontaktoni ofruesin tuaj të shërbimit. Nëse e kaloni këtë hap, lidhja e kodit Schlage me internetin është e kotë.

Kontrolloni brezin e rrjetit Wi-Fi

Lidhja me Schlage Encode Smart Deadbolt kërkon një brez rrjeti 2,4 GHz. Nëse jeni duke përdorur një brez rrjeti 5 GHz dhe po përpiqeni të lidheni me internetin, padyshim që do të përballeni me probleme.

Schlage Encode përdor rreptësishtbreza specifikë për bllokimin e tyre dhe mos bëni asnjë përjashtim për sistemin e tyre dhe do të tregojë se ka ndodhur një gabim.

Shiko gjithashtu: 9 zilja më e mirë e derës WiFi në 2023: Këmbanat më të mira të videove

Përmirësimi i fuqisë së sinjalit

Forca e dobët e sinjalit do të shkaktojë gjithashtu probleme për Schlage Encode . Prandaj, ne rekomandojmë përdoruesit të përmirësojnë fuqinë e sinjalit të tyre. Mund të kontrolloni shenjën e forcës në aplikacionin Schlage për të parë nëse keni një sinjal të fortë.

Nëse nuk është, mund ta poziciononi ruterin më afër kyçeve. Për më tepër, përdoruesit përdorin gjithashtu Wi-Fi Extender për të përmirësuar sinjalin WiFi për pajisjet e tyre.

Futni manualisht informacionin Wi-Fi

Nëse rrjeti juaj është ende i fshehur në listën e rrjeteve WiFi, ju duhet të fusë manualisht informacionin tuaj WiFi në aplikacion.

Shtypni butonin e shtimit të rrjetit të ri dhe futni kredencialet tuaja WiFi. Pasi të keni mbaruar, lidhni telefonin inteligjent me WiFi të shtëpisë tuaj në aplikacionin Schlage Encode.

Rikthe cilësimet e fabrikës

Së fundi, kryerja e një rivendosjeje në gjendje fabrike mund të jetë opsioni juaj i fundit nëse vazhdoni të keni probleme. Schlage Encode Locks janë të lehta për t'u rivendosur. Megjithatë, mbani mend se rivendosja e bravave tuaja do të rezultojë në humbjen e të gjitha të dhënave.

Për shembull, të gjitha fjalëkalimet e ruajtura për të zhbllokuar derën tuaj duke përdorur WiFi tani do të fshihen. Ai gjithashtu do të fshijë të gjitha kodet e përdoruesve dhe kodet e tjera të personalizuara të përdoruesve që mund të keni shtuar. Më pas, pajisjet do të kthehen në kodet e paracaktuara të përdoruesve.

Si të rivendosni bllokimin në gjendje fabrike?

Ja se si mundenirivendosni kyçin tuaj Schlage Encode Smart Deadbolt:

 • Së pari, hiqni mbulesën e baterisë në Schlage Encode Lock për të gjetur butonin Reset (Një buton rrethor i zi do të vendoset në anën e djathtë të rrotullimit të gishtit të madh) .
 • Shtypni dhe mbani butonin në kyç.
 • Do të ketë ndezje të kuqe në kyç.
 • Prisni derisa pulsimet të ndalojnë.
 • Nëse ju shihni një dritë blu më pas, rivendosja ka përfunduar.
 • Vendosni mbulesën e baterisë dhe vendoseni bllokimin në vendin e vet.

Pasi të keni rivendosur bllokimin inteligjent të kodimit Schlage në cilësimet e tij të paracaktuara, pajisja do të jetë po aq e mirë sa e re dhe do të ndihmojë Schlage Encode tuaj të lidhet me WiFi. Përveç kësaj, tani mund ta çiftoni përsëri me WiFi tuaj duke përdorur telefonin tuaj inteligjent.

Përfundim

Ju mund ta zhbllokoni derën tuaj nga dhoma e dhomës tuaj të ndenjes nëse shufra juaj inteligjente Encode wifi është e lidhur me WiFi. Nuk ka nevojë të mbani një çelës në xhepat tuaj nëse keni një lidhje të mirë WiFi.

Bllokimi Schlage Encode Smart funksionon gjithashtu me integrime të jashtme si Amazon Key. Sigurohuni që të kaloni nëpër të gjitha hapat e përmendur më sipër për një lidhje pa probleme për sigurinë tuaj.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.