Shoferi i printerit Wifi për Chromebook - Udhëzuesi i konfigurimit

Shoferi i printerit Wifi për Chromebook - Udhëzuesi i konfigurimit
Philip Lawrence

Kujtoni herën e fundit që keni printuar një dokument. Tani, nëse jeni përdorues i Chromebook, ndoshta nuk keni asgjë të rëndësishme për të kujtuar.

Loptopët me sistemin operativ Chrome bazohen shumë në bazat e kompjuterit cloud dhe kërkojnë pak ose aspak dokumente.

0>Megjithatë, ka gjithmonë përjashtime dhe nuk është se letra është zhdukur plotësisht nga orientimi i Chromebook tuaj. Në fakt, ju mund të printoni një dokument Word, itinerar ose një biletë filmi. Çdo gjë është e mundur me një provë.

Printerët e përputhshëm me renë kompjuterike janë të gjitha diskutimet këto ditë. Në fakt, një printer HP madje vjen i gatshëm për cloud. Prandaj, është gjithmonë mirë të dini se si mund të instaloni një drejtues printeri në Chromebook tuaj.

Nëse keni vështirësi me instalimin e një drejtuesi printeri në Chromebook, ky artikull do t'ju ndihmojë në konfigurimin e Chromebook tuaj në mënyrë që të mund të printojë pa u lodhur!

A mund të instaloni drejtues printerësh Wi-Fi në Chromebook?

Instalimi i drejtuesve të printerit në Chromebook nuk është një detyrë e komplikuar nëse hapat e instalimit kryhen saktësisht.

Mund të përdorni shtesën e Chrome, shërbimin Google ose të lejoni që Chromebook juaj të njohë printerin tuaj nëpërmjet Wi Fi.

Hapat për të instaluar drejtuesit e printerit Wi Fi në Chromebook

Mund të përdorni një kabllo USB për të lidhur një printer dhe Chromebook. Për më tepër, mund të printoni edhe nga një mjet (i lidhur me adresën tuaj IP). Te gjithe juduhet të ndizni pajisjen dhe ta konfiguroni me rrjetin tuaj Wi-Fi.

Për të shtuar një printer në Chromebook, ndiqni këto hapa:

 1. Brenda këndit të poshtëm djathtas të ekranit tuaj, zgjidhni kohën.
 2. Klikoni në ingranazhin e Cilësimeve në menynë që shfaqet.
 3. Zgjidhni të avancuara.
 4. Zgjidhni Printerët (kjo është nën Përparime dhe më shumë majtas)
 5. Kliko "Shto printer".
 6. Vazhdo te ikona e përzgjedhjes së printerit dhe më pas lidhni printerin.

Përpiquni të ndiqni çdo hap në përputhje me rrethanat. Pasi ta keni instaluar, mund t'i ndryshoni cilësimet e printimit sipas dëshirës tuaj.

Këshillë: Nëse printeri juaj nuk shfaqet, provo të rinisni WiFi-në e Chromebook-it.

Lidhja e printerit tuaj me valë direkt me Chromebook

 1. Në fund djathtas të ekranit, hap menynë e cilësimeve.
 2. Në kutinë e kërkimit, shkruani print.
 3. Zgjidh Printer.
 4. 7>Zgjidhni emrin e pajisjes tuaj dhe më pas shtoni pajisjen e printimit nga lista që shfaqet.

Si të shkarkoj një drejtues printeri në Chromebook tim?

Mund të përdorni shtesën e drejtuesit të printerit WiFi që disponohet në dyqanin e uebit të kromit. Nëse e instaloni me sukses këtë shtesë, Chromebook juaj do të njohë automatikisht printerin tuaj të lidhur me Wi-Fi.

Megjithatë, sigurohuni që Chromebook dhe printeri juaj të jenë të lidhur me të njëjtin WiFi.

Çfarë duhet të bëni kur është instaluar drejtuesi?

Shumica e printerëve që mund të lidhen me njëinterneti me kabllo ose wifi mund të përdoret për printim nga një Chromebook

Për momentin, printimi me Bluetooth nuk mbështetet nga Chromebooks.

Përveç kësaj, mund të përdorni gjithashtu një kabllo USB për të lidhur Chromebook-in tuaj në printerin tuaj. Sa herë që përdorni një kabllo, do t'ju jepet një njoftim.

Shiko gjithashtu: Si të sinkronizoheni përmes WiFi: iPhone dhe iTunes

Ndiqni çdo udhëzim të dhënë në ekran. Nëse pajisja juaj është e lidhur drejtpërdrejt me printerin tuaj, nuk ka nevojë për një lidhje interneti.

Nëse jeni duke punuar me një kabllo USB, mund të kaloni te hapi 2.

Hapi 1: Lidhni printerin tuaj me valë në internet

E rëndësishme: Për këtë punë, Chromebook dhe printeri juaj duhet të jenë në të njëjtin rrjet me të njëjtën adresë IP.

 1. Ndizni dhe lidhni printerin tuaj me një lidhje rrjeti.
 2. Ndizni Chromebook tuaj.
 3. Sigurohuni që të dyja pajisjet janë në të njëjtin rrjet.

Hapi 2: Printoni një anë

 1. Nëse dëshironi të printoni një foto, faqja , ose dokument, shtypni Ctrl + P.
 2. Zgjidhni shigjetën poshtë drejt objektivit.
 3. Zgjidhni Shfaq më shumë.
 4. Identifikoni dhe zgjidhni printerin tuaj.
 5. Zgjidhni Print.

Këshillë: Ndërsa disa printera shfaqen automatikisht në këtë listë, të tjerët jo. Nëse e juaja jo, mund të zgjidhni Menaxho.

Opsionet e printimit të Chromebook

Nëse një kompani përdor G Suite, sigurisht, Google Cloud Print është opsioni më i arsyeshëm. Një administrator mund të përdorë tastierën e administratorit për tëkonfiguroni dhe menaxhoni pajisjet Cloud Print.

Megjithatë, shumë printera të tjerë janë më të vjetër dhe nuk e mbështesin Google Cloud Print. Duket se Google po punon për vendosjen e mbështetjes së printimit të Chromebook në këta printera së shpejti.

Në fakt, edhe nëse jeni duke përdorur Google Cloud Print, është gjithmonë e dobishme që opsionet e printimit lokal të jenë ende në dispozicion për rrethana të padukshme ndodh.

Si të përditësoni Chromebook tuaj

Përpjekja juaj për printimin e Chromebook mund të dështojë gjithashtu sepse sistemi juaj operativ nuk është përditësuar për një kohë.

Kur Chromebook juaj është caktuar në shkarko përditësimet automatikisht, më pas:

 1. Do të ketë një njoftim "Përditëso" i shoqëruar nga një shigjetë që drejton poshtë në ekran.
 2. Klikoni atje dhe zgjidhni "Rinisni për të përditësuar. ” Kjo do të përfundojë procesin e instalimit.
 3. Chromebook më pas do të riniset.

Bëhuni gati për printim!

Me gjithçka është thënë dhe bërë, sistemi operativ chrome po maturohet vazhdimisht dhe po bëhet një platformë më e gjerë.

Shiko gjithashtu: Si të konfiguroni ruterin për të përdorur protokollet WPA3

Në fakt, përditësimi më i ri në versionin 59 solli shtesa të vogla por thelbësore në OS.

Ka shumë drejtues printerësh WiFi për pajisjet Chromebook. Mund të shkarkoni një drejtues printeri wifi në pajisjen tuaj. Kjo do të lehtësojë printimin relativisht të lehtë.

Për më tepër, ekipi i Chromium ka shtuar edhe një funksion printimi zëvendësues.

Ndërsa kjo nuk do të jetë edhe aq joshës,do të jetë ai që është dashur dhe kërkuar për një kohë shumë të gjatë (në fakt, kjo mund të shkojë që në kohën kur Chromebook-ët filluan të shfaqen për herë të parë).

Përdoruesit e Chromebook mund të printojnë në printera me valë (me kusht që ata qëndroni në të njëjtin rrjet) pa pasur nevojë për Google Cloud Print.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.