Si të sinkronizoheni përmes WiFi: iPhone dhe iTunes

Si të sinkronizoheni përmes WiFi: iPhone dhe iTunes
Philip Lawrence

A jeni pjesë e ekosistemit Apple dhe zotëroni pajisje të shumta Apple? Nëse po, atëherë a e dini se mund të sinkronizoni automatikisht të dhënat midis Mac-it tuaj dhe pajisjeve të tjera iOS? Tingëllon interesante.

Për të arritur sinkronizimin mbi pajisjet në nivel lokal, duhet të bësh një veçori lokale të sinkronizimit WiFi që disponohet lehtësisht në shumicën e aplikacioneve. Ky artikull do të shqyrtojë në mënyrë specifike se si të sinkronizojmë sinkronizimin Wi-Fi të iPhone dhe iTunes përmes të njëjtit rrjet Wi-Fi.

Përpara se të vazhdojmë më tej, së pari duhet të kuptojmë konceptin e sinkronizimit lokal Wi-Fi.

Kuptimi Local WiFi Sync

Local WiFi Sync është një veçori e pastër që ju lejon të sinkronizoni të dhënat në nivel lokal. Megjithatë, të dhënat e sinkronizimit lokal mund të bëhen vetëm me pajisjen(at) që zotëroni. Kjo do të thotë që ju kontrolloni përfundimisht të dhënat që dërgoni midis pajisjeve.

Metoda gjithashtu siguron që të dhënat të mbeten gjithmonë kur i transmetoni ato nga një pajisje në tjetrën. Transmetimi i të dhënave arrihet gjithashtu nëpërmjet enkriptimit që do të thotë se asnjë pajisje tjetër në rrjet nuk mund të përgjojë të dhënat.

Mbështetja e aftësisë Local Wifi Sync varet nga pajisja(at) që po përdorni. Në shumicën e rasteve, pajisjet brenda të njëjtit ekosistem mbështesin sinkronizimin me valë.

Veçoria është ndërtuar gjithashtu brenda aplikacioneve që po përpiqeni të sinkronizoni ose transferoni të dhëna duke përdorur të njëjtin rrjet WiFi.

Megjithatë, që sinkronizimi Wi-Fi të funksionojë, duhet të siguroheni që pajisja(at) që marrin pjesë në sinkronizim të kenëtë njëjtën orë dhe datë.

Kjo do të thotë që ju duhet të caktoni orën e duhur përpara se të provoni të bëni sinkronizimin WiFi.

Kërkuesi paraprak përpara se të provoni të bëni sinkronizimin Wi-Fi:

 • Sigurohuni që pajisja(at) që dëshironi të sinkronizoni të jenë të lidhura me të njëjtin rrjet (qoftë me LAN ose Wi-Fi).
 • Duhet të keni privilegjet e duhura administrative.
 • Rrjeti juaj Wi-Fi është i mbrojtur.

Sinkronizoni përmbajtjen e iTunes në kompjuter duke përdorur Wi-Fi

Ky seksion do të shqyrtojë se si të sinkronizoni iTunes me valë nga kompjuterin tuaj me të gjitha pajisjet e tjera në rrjetin Wi-Fi.

Tani për të sinkronizuar iPod touch, iPad ose iPhone përmes Wi-Fi, duhet të siguroheni që të gjitha pajisjet të funksionojnë në iOS 5 ose më vonë. Në këtë mënyrë, ju mund t'i shtoni me lehtësi artikujt në të gjitha pajisjet e lidhura nga kompjuteri juaj.

Nëse konfiguroni saktë, do të jeni në gjendje të sinkronizoni automatikisht të gjitha pajisjet në të gjitha pajisjet - çelësi këtu është që të keni të gjitha pajisjet me të njëjtat cilësime sinkronizimi.

Sinkronizimi Wi-Fi: Aktivizimi i tij

Për të konfiguruar sinkronizimin nëpërmjet një lidhjeje me tela, duhet të bëni sa më poshtë:

 1. Në fillim, duhet të aktivizoni Wi-Fi Sync. Për ta bërë këtë, së pari duhet të lidhni pajisjen me kompjuterin tuaj nëpërmjet një lidhjeje Wi-Fi ose një kabllo USB, ose një kabllo USB-C.
 2. Tani në PC tuaj Windows, duhet të shkoni te Aplikacioni iTunes. Atje, do të gjeni ikonën e pajisjes lart djathtas.
 3. Klikoni mbi të dhe më pas klikoni përmbledhjen.
 4. Tani, zgjidhni kutinë e shënimitqë lexon, "Sinkronizoni me këtë [pajisje] përmes Wi-Fi."
 5. Së fundi, klikoni mbi Apliko dhe mbyllni dritaren e iTunes.

Për të ditur nëse mund të sinkronizoni me valë, ju duhet të kontrolloni ikonën iTunes në kompjuterin tuaj.

Kur hapni iTunes tuaj në një pajisje tjetër, ikona duhet të shfaqet në kompjuterin tuaj (duke marrë parasysh që makinat janë të lidhura në të njëjtin rrjet Wi-Fi ).

Shiko gjithashtu: Firewall bllokon Wi-Fi? Këtu është një rregullim i lehtë

Metoda e mësipërme është e shkëlqyer nëse dëshironi të konfiguroni sinkronizimin duke përdorur një kabllo USB. Por, çka nëse do të bëni sinkronizimin Wi-Fi? Le të shqyrtojmë hapat e mëposhtëm.

Për të bërë sinkronizimin e iTunes Wi-Fi (sinkronizimin me valë), duhet të siguroheni që pajisja dhe kompjuteri juaj janë në të njëjtin rrjet Wi-Fi.

 1. Sigurohuni që pajisja juaj të jetë e ndezur dhe është duke u ngarkuar.
 2. Më pas, do të shihni që sinkronizimi ka filluar automatikisht. Nëse jo, atëherë kontrolloni opsionin Wi-Fi ose cilësimet e sinkronizimit për të parë nëse ndonjë gjë është konfiguruar gabim.
 3. Tani, hapni aplikacionin iTunes në kompjuterin tuaj dhe do të shihni ikonën që shfaqet në pajisjen tuaj.
 4. Tani prekni sinkronizimin në pajisjen tuaj iOS ose iPhone.
 5. Filloni të tërhiqni manualisht artikujt në pajisjen tuaj iOS ose iPhone.

Hapat e mësipërm funksionojnë për të gjithë pajisjen tuaj( s).

Shiko gjithashtu: Intel Wireless AC 9560 nuk funksionon? Si ta rregulloni

Mund të përdorni gjithashtu udhëzuesin për të sinkronizuar përmes Wi-Fi. Për t'u siguruar që gjithçka të shkojë pa probleme, duhet gjithashtu të siguroheni që po përdorni versionin më të fundit të aplikacioneve.

Sinkronizoni midis iPhone, Mac ose iPad përmes Wi-Fi

Nëse dëshirojnë të sinkronizohenmbi Mac, iPhone dhe iPad, duhet të lidhni Mac me pajisjen. Mund ta bëni duke përdorur një kabllo USB-C ose kabllo USB. Tani, në MAC, duhet të hapni Finder dhe të zgjidhni pajisjen. Më pas, dëshironi të lidheni duke përdorur shiritin anësor të Finder.

Tani, zgjidhni Të përgjithshme nga shiriti i butonave dhe më pas aktivizoni "Sinkronizoni me këtë [pajisje] nëpërmjet Wi-Fi."

Nga Wi-Fi." atje, klikoni në shiritin e butonave dhe prej andej zgjidhni "Sinkronizimi i cilësimeve".

Tani, klikoni mbi "Apliko" dhe duhet të jeni në gjendje të bëni sinkronizimin Wi-Fi me pajisjen e përmendur.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.