Si të çaktivizoni Wifi Direct

Si të çaktivizoni Wifi Direct
Philip Lawrence

Wifi direct është një veçori e gjithanshme që ju lejon të lidhni pajisjen tuaj me pajisje të tjera. Ai siguron një mënyrë të shpejtë, të sigurt dhe të përshtatshme për ndarjen e të dhënave midis dy pajisjeve. Sot, shumica e sistemeve operative, duke përfshirë Windows dhe android, e mbështesin këtë veçori.

Në mënyrë tipike, një nga pajisjet merr një pikë aksesi dhe lidhje të tjera me të nëpërmjet konfigurimit të mbrojtur Wifi (WPS). Një nga avantazhet më të theksuara të Wi-Fi Direct është se nuk keni nevojë për një rrjet Wi-Fi që funksionon për të funksionuar. Përveç kësaj, ai madje mund edhe Bluetooth për shkak të shkëmbimit të shpejtë të të dhënave ndërmjet pajisjeve të shumta.

Meqenëse Wifi Direct nuk është një temë e diskutuar gjerësisht, shumë njerëz ende nuk janë në dijeni se si funksionon. Për më tepër, pajisja juaj është e dukshme për pajisjet e tjera në atë zonë që përbën një shqetësim të madh sigurie. Gjithashtu, konsumi i baterisë rritet kur aktivizohet. Prandaj, do të ishte më mirë që ta çaktivizonit kur nuk është në përdorim.

A jeni ende duke pyetur veten se si ta çaktivizoni atë?

Ndiq udhëzimet e mëposhtme për të çaktivizuar wifi direkt në pajisje të ndryshme.

Si të çaktivizoni Wifi Direct në Samsung?

Çaktivizimi i wi-fi direkt në çdo sistem nuk është një detyrë e vështirë. Edhe nëse nuk jeni të aftë për teknologjinë, mund ta çaktivizoni këtë veçori pa ndonjë vështirësi.

Ja se si të çaktivizoni wifi direkt në një telefon Samsung:

Hapi 1: Nga ekrani juaj bazë, shkoni te "cilësimet"

Hapi 2: Atje, judo të shihni menunë "lidhjet"; klikoni mbi të

Hapi 3: Tjetra, trokitni lehtë mbi "Wifi" në "lidhjet"

Hapi 4: Në seksionin "wifi" , do të ketë tre pika vertikale në anën e sipërme djathtas; klikoni mbi to.

Shiko gjithashtu: Sistemi më i mirë i sigurisë WiFi - Buxheti miqësor

Hapi 5: Tani, nga menyja rënëse, zgjidhni "Wifi direct"

Hapi 6: Tani, shikoni nëse ndonjë pajisje është e lidhur për momentin apo jo

Hapi 7: Nëse një pajisje tjetër është e lidhur, trokitni lehtë mbi të për t'u shkëputur

Në përgjithësi, nuk është është e mundur të çaktivizohet fare wi-fi direkt në një pajisje Samsung. Sa herë që aktivizoni Wi-Fi, wifi direkt ndizet gjithashtu automatikisht. Megjithatë, mund të zgjidhni të shkëputeni nga një pajisje për të siguruar privatësinë tuaj.

Çaktivizimi i Wifi Direct në Windows

Në Windows, mund ta fikni shpejt ose madje të hiqni përshtatësin virtual të drejtpërdrejtë wi-fi . Në një PC me Wi-Fi, vetë Microsoft instalon përshtatësin virtual të drejtpërdrejtë wifi. Për më tepër, kjo veçori nuk është aq e dobishme dhe e kërkuar në PC. Ndonjëherë, ai ndërhyn edhe me lidhjet dhe rrjetet e tjera të internetit.

Shihni udhëzimet më poshtë për të çaktivizuar wifi direkt në Windows duke hequr përshtatësin e tij virtual.

Hapi 1: Në ekranin bazë të kompjuterit tuaj, shtypni njëkohësisht butonat "Windows + R"

Hapi 2: Tani do të shfaqet një kuti kërkimi, shkruani "ncpa.cpl" në të dhe shtypni "Enter".

Shiko gjithashtu: Altoparlantët më të mirë WiFi në natyrë për adhuruesit e muzikës

Hapi 3: Tani do të hapet një dritare "lidhjet e rrjetit"

Hapi 4: Taniidentifikoni çdo lidhje të quajtur "Rrjeti i zonës lokale"

Hapi 5: Klikoni me të djathtën në lidhje dhe nga menyja rënëse, zgjidhni çaktivizo

Përmes menaxherit të pajisjes

Kjo është mënyra më e lehtë për të çaktivizuar Wi-Fi Direct në sistemin tuaj Windows.

Hapi 1: Kërko "Device Manager" në menynë e fillimit

Hapi 2: Tani zgjidhni opsionin e parë për të shkuar te "Device Manager"

Hapi 3: Në menaxherin e pajisjes, klikoni në "Rrjeti adapters" për ta zgjeruar atë

Hapi 4: Nga menyja, kërkoni për "Microsoft Wi-fi Direct Virtual Adapter" dhe trokitni lehtë mbi të

Hapi 5 : Tani klikoni në "çaktivizoni pajisjen" atje

Hapi 6: Nëse ka shumë adaptorë, ndiqni të njëjtën procedurë edhe për ta

Hapi 7: Më në fund, mbyllni menaxherin e pajisjes dhe rindizni sistemin

Përfundim

Një veçori e nënvlerësuar, Wi-fi Direct, bën të mundur lidhjen e telefonit tuaj ose çdo pajisjeje me një tjetër sistemet e aktivizuara wi-fi pa mundim. Ju mund të shkëmbeni skedarë të mëdhenj pa pasur nevojë edhe për një rrjet të centralizuar interneti dhe pa kosto. Meqenëse ka një shpejtësi të shpejtë, wi-fi direct është një opsion më i zbatueshëm se Bluetooth për transferimin e të dhënave.

Megjithëse ka specifika të avancuara, nuk flitet për të aq publikisht sa duhet. Prandaj, shumë njerëz janë ende në errësirë ​​në lidhje me mënyrën se si ta përdorin atë. Kryesisht, përdoruesit janë më të intriguar për të ditur se si të çaktivizojnë wi-fidirekt.

Por, me udhëzimet e detajuara më sipër, mund ta fikni lehtësisht dhe të parandaloni që pajisja juaj të jetë e dukshme nga një pajisje tjetër.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.