Si të gjeni fjalëkalimin WiFi në Mac

Si të gjeni fjalëkalimin WiFi në Mac
Philip Lawrence
fjalëkalimi në Mac në asnjë kohë.

Para se të fillojmë të gjejmë fjalëkalimin tuaj, duhet të mësoni se si të hapni Terminalin në Mac. Ka dy mënyra për të kryer këtë detyrë. Këtu është e para:

 • Mund ta hapni Terminalin duke përdorur Finder. Në fund të ekranit tuaj, do të gjeni shiritin e veglave. Klikoni në logon "Finder" (është një katror blu dhe i bardhë me një fytyrë të buzëqeshur).
 • Pasi të hapet dritarja, në shiritin e majtë të veglave, klikoni në "Aplikacionet".
 • Lëvizni poshtë derisa të gjeni dosjen "Utilities". Hapeni atë.
 • Kur të shihni "Terminal", klikoni dy herë për ta hapur.

Metoda e dytë është shumë më e lehtë:

 • Shtypni "Command" dhe Spacebar në tastierën tuaj për të hapur Spotlight.
 • Në shiritin e kërkimit Spotlight , shkruani "Terminal."
 • Kur Terminali shfaqet në listën e rekomandimeve, klikoni mbi të për ta nisur atë.

Për t'i bërë gjërat më të lehta për veten tuaj, mund ta gozhdoni gjithashtu Terminalin në vendoseni në Mac tuaj. Klikoni me të djathtën në logon e Terminalit, vendosni treguesin tuaj mbi "Opsionet" dhe më pas kliko "Mbaje në Dock".

Tani që keni mësuar se si të hapni Terminal në Mac, është koha të mësoni se si për ta përdorur atë për të gjetur fjalëkalimin tuaj WiFi:

 • Pasi të hapet terminali, shkruani komandën e mëposhtme, zëvendësoni vetëm "Emri WiFi" me emrin e rrjetit tuaj WiFi:
 • Siguria find-generic-password -ga "Emri WiFi"

  Jeni në kafenenë tuaj të zakonshme, por ndiheni shumë të sikletshme për të kërkuar përsëri fjalëkalimin e WiFi nga barista? Apo ndoshta keni një mik në shtëpinë tuaj që po kërkon fjalëkalimin e WiFi?

  Fatmirësisht për ju, pajisjet Apple priren të ruajnë fjalëkalimet e WiFi dhe ju lejojnë të shikoni fjalëkalimin.

  Si të gjeni një fjalëkalim WiFi në Mac?

  Ka dy mënyra përmes të cilave mund të zbuloni fjalëkalimin e WiFi në Mac tuaj. Në këtë postim, ne do të shqyrtojmë secilën metodë në detaje. Ne do t'ju çojmë hap pas hapi për të thjeshtuar procesin për ju.

  Pasi të keni mbaruar së lexuari këtë postim, nuk do të keni asnjë problem për të gjetur fjalëkalimin e WiFi në Mac tuaj.

  Shiko gjithashtu: WiFi Mcdonald's: Gjithçka që duhet të dini

  Le të mos humbim më kohë dhe të hyjmë menjëherë në të.

  Si të gjeni fjalëkalimin WiFi në Mac

  Siç u përmend më herët, ka dy mënyra përmes të cilave mund të gjeni fjalëkalimin WiFi në Mac-in tuaj. Metoda e parë, e cila përfshin aplikacionin Keychain Access, është më e drejtpërdrejtë. Procesi tjetër, i cili kërkon që ju të hapni Terminalin në Mac, është pak më i komplikuar.

  Megjithatë, mos u shqetësoni. Ne do t'ju tregojmë hap pas hapi nëpër të dyja metodat.

  Nëse jeni lidhur më parë me rrjetin WiFi, mund të përdorni njërën nga këto metoda për t'ju ndihmuar të zbuloni fjalëkalimin e WiFi.

  Metoda e parë – Përdorimi i aplikacionit Keychain Access në Mac

  Keychain Access është një aplikacion i integruar në të gjithë macOS. Ai ruan të gjitha fjalëkalimet e llogarisë tuaj dhe WiFi. Kjo është një supermetodë e thjeshtë që mund të përdorni për të gjetur një fjalëkalim WiFi në Mac tuaj.

  Ja çfarë duhet të bëni:

  • Filloni duke shtypur butonin Command dhe Spacebar në tastierën tuaj. Kjo do të hapë shiritin e kërkimit të Spotlight.
  • Më pas, duhet të shkruani "Qasja në zinxhirin e çelësave".
  • Klikoni mbi "Qasja në zinxhirin e çelësave" kur të shfaqet në sugjerimet. Këtu do të gjeni fjalëkalimin për aplikacione të ndryshme, faqe interneti dhe lidhje WiFi.
  • Do t'i shihni të gjitha kategoritë në anën e majtë në shiritin e veglave. Klikoni për të zhvendosur kategorinë "Fjalëkalimet".
  • Në anën e sipërme të djathtë të dritares, do të gjeni një shirit kërkimi—shkruani emrin e rrjetit WiFi.
  • Më pas, do t'ju duhet të klikoni dy herë në rrjet kur ta shihni në listën kryesore në dritare.
  • Një dritare kërcyese do të shfaqet në ekranin tuaj. Pranë fundit të dritares që shfaqet, do të shihni një kuti për "Shfaq fjalëkalimin". Kontrolloni kutinë. Mund t'ju kërkohet të vendosni Apple ID dhe fjalëkalimin tuaj për të vazhduar më tej.
  • Pasi të keni futur fjalëkalimin e WiFi, fjalëkalimi juaj WiFi do të bëhet i dukshëm.

  Sigurohuni të mbani parasysh shënoni fjalëkalimin në një fletore ose në telefonin tuaj, kështu që mund ta gjeni lehtësisht nëse është e nevojshme.

  Metoda e dytë – Përdorimi i Terminalit në Mac

  Tani, kjo metodë është paksa më e ndërlikuar, por ju siguron gjithashtu kontroll më të madh. Kushtojini vëmendje të gjithë hapave që përmendim dhe do të mund të gjeni WiFi-në tuajshkruani emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj. Pasi të keni futur informacionin e saktë, shtypni "Lejo".

 • Poshtë komandës që shkruani më parë, do të shihni fjalëkalimin për rrjetin tuaj WiFi.

Si të ndani. Fjalëkalimi WiFi me Mac

Dëshironi që të kishte një mënyrë të thjeshtë për të ndarë fjalëkalimin tuaj WiFi nga Mac me mikun tuaj?

Fatmirësisht, je lidhur me rrjetin WiFi. Ju mund të përdorni Mac-in tuaj për të ndarë fjalëkalimin e WiFi me çdo person me një pajisje Apple.

Para se të provoni të ndani fjalëkalimin, duhet të siguroheni që po ndiqni këto hapa:

 • Të dyja pajisjet – ajo nga e cila po ndan dhe ajo në të cilën po transferon – duhet të kenë WiFi dhe Bluetooth të aktivizuar.
 • Do të ishte më mirë të mbyllje Hotspot-in në të dyja pajisjet.
 • Të dyja pajisjet duhet të jenë brenda rrezes WiFi ose Bluetooth të njëra-tjetrës.
 • Në Kontaktet tuaja, Apple ID e personit tjetër duhet të ruhet.
 • Gjithashtu, mbani parasysh se funksioni i ndarjes së fjalëkalimit është disponohet vetëm në macOS High Sierra ose version më të ri dhe në iOS 11 ose version më të ri.

Ja se si të ndani fjalëkalimin WiFi nga Mac juaj në një pajisje tjetër Apple:

 • Filloni duke zhbllokuar Mac, sigurohuni që pajisja juaj të jetë e lidhur me rrjetin WiFi dhe se jeni identifikuar në llogarinë tuaj Apple.
 • Duhet gjithashtu të siguroheni që personi që po dërgoni fjalëkalimin të shtohet në Kontaktet tuaja.
 • Sigurohu që pajisja e personit tjetër të jetë brenda rrezes sëpajisjen tuaj.
 • Kërkojini personit tjetër të zgjedhë të njëjtin rrjet WiFi në pajisjen e tij.
 • Në pajisjen tuaj, zgjidhni opsionin "Share Password".
 • Për të konfirmuar procesin, shtypni "U krye."

Çfarë duhet të bëni nëse ndarja e fjalëkalimit WiFi nuk funksionon?

Nëse nuk jeni në gjendje të ndani fjalëkalimin e WiFi në përpjekjen e parë, ju sugjerojmë të provoni të rinisni të dyja pajisjet.

Shiko gjithashtu: Si të merrni Wi-Fi pa ofrues interneti

Gjithashtu, provo të rilidhesh me WiFi në pajisjen tënde. Sigurohuni që po zgjidhni të njëjtin rrjet WiFi në të dyja pajisjet.

Nëse keni ende probleme me lidhjen, ju sugjerojmë të kontaktoni mbështetjen e Apple për ndihmë të mëtejshme. Mund të ndihmojë gjithashtu të provoni të kontaktoni ofruesin tuaj të rrjetit WiFi gjithashtu.

Përfundim

Falë përditësimeve të macOS, tani mund të gjeni lehtësisht fjalëkalimin për një rrjet WiFi me të cilin jeni lidhur më parë .

Siç e përmendëm më herët, ekzistojnë dy mënyra kryesore përmes të cilave mund të zbuloni fjalëkalimin tuaj të WiFi. Aplikacioni Keychain Access është metoda më e drejtpërdrejtë, ndërsa përdorimi i Terminalit është një metodë më e avancuar.

Nëse pajisja juaj ka një macOS Sierra ose version më të ri, ju gjithashtu mund të ndani drejtpërdrejt fjalëkalimet e WiFi me pajisjet e tjera Apple që kanë iOS 11 ose më vonë.

Shpresojmë që ky postim t'ju ndihmojë të mësoni më shumë rreth gjetjes së një fjalëkalimi WiFi në Mac dhe ndarjes së tij me pajisje të tjera Apple.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.