Si të konfiguroni Belkin Wifi Extender

Si të konfiguroni Belkin Wifi Extender
Philip Lawrence

Belkin ka një sërë artikujsh rrjeti, duke përfshirë një ruter me valë, zgjerues intervali, ndërprerës, ruter me bandë të dyfishtë dhe më shumë. Belkin Range Extender është i shkëlqyer për forcimin dhe rritjen e sinjalit të rrjetit tuaj pa tel. Zgjeruesi Belkin është i pajtueshëm me shumicën e ruterave dhe modemëve me valë.

Zgjeruesi Belkin është i shkëlqyeshëm për zgjidhjen e problemeve të internetit dhe rrjetit me valë. Për shembull, mund të zgjeroni dhe rritni gamën e rrjetit tuaj aktual me valë duke lidhur me të një zgjerues të rrezes Belkin.

Çdo ruter Belkin është një ruter me dy bandë që ju lejon të lidhni deri në 15 pajisje me valë. duke përfshirë telefonat celularë, kompjuterët, tabletët, etj.

Ky artikull shpjegon pse zgjeruesit e gamës Belkin janë ideale për të forcuar sinjalet e ruterit tuaj ekzistues. Për më tepër, ne kemi theksuar edhe disa përfitime të mëdha të instalimit të këtij zgjeruesi të diapazonit.

Pse të zgjidhni Belkin Range Extender

Zgjeruesi i diapazonit Belkin është një pajisje cilësore që përmirëson mbulimin wi-fi ndërmjet një të veçantë zonë dhe një ruter wifi. Njerëzit shpesh përballen me problemin e sinjalit të kufizuar dhe të dobët me valë përmes ruterit standard në shtëpi dhe zyrë. Zgjeruesi i gamës Belkin eliminon barrierat dhe siguron një lidhje të qëndrueshme dhe të fortë interneti. Nëse dëshironi të zgjasni sinjalin me valë të ruterit tuaj wifi për 35 deri në 40 këmbë, atëherë zgjatuesit Belkin janë një mjet i shkëlqyeshëmzgjedhje.

Me një rrjet me bandë të dyfishtë 2,4 GHz dhe 5 GHz, zgjeruesi i diapazonit Belkin ofron frekuencë të njëkohshme rrjeti. Redukton pikat e vdekura në mbulimin wifi dhe mund të ofrojë deri në 300 Mbps në 2.4 GHz dhe 5 GHz. Zgjeruesi i diapazonit Belkin është pajisje e fuqishme rrjeti që mbulon një zonë të gjerë të rrjetit me valë. Si rezultat, ju mund të zgjeroni dhe forconi gamën e rrjetit tuaj wi-fi.

Për më tepër, të kesh një rrjet të përbashkët Wi-Fi do të thotë që vetëm disa përdorues mund të lidhen. Si rezultat, nëse një person transmeton diçka në 3D, të tjerët do të luftonin edhe për të ngarkuar një faqe të vetme ueb. Me konfigurimin e zgjeruesit Belkin, ju rritni gjerësinë e brezit të ruterit tuaj aktual wi-fi.

Kërkesat për procesin e konfigurimit të zgjeruesit të Belkin Range

Nëse jeni duke kërkuar për një zgjerues intervali që është i lehtë për t'u vendosur ngritni dhe menaxhoni, atëherë zgjeruesi me valë Belkin është zgjidhja e duhur. Është e lehtë për të kryer konfigurimin e zgjeruesit Belkin. Lexoni më tej për të eksploruar kërkesat dhe metodat e ndryshme të konfigurimit të ruterit dhe zgjeruesit Belkin.

Përpara se të konfiguroni zgjeruesin e rrezes Belkin, është thelbësore të keni kërkesat, duke përfshirë:

 1. Qasjen në SSID-i i ruterit kryesor dhe fjalëkalimi i tij.
 2. Kabllo Ethernet
 3. Një sistem kompjuterik, laptop ose një pajisje celulare

Së fundi, një vend ideal për të instaluar gamën Belkin zgjatues. Një nga veçoritë unike të zgjeruesit Belkin është LED i cilitregon se cili plan është më i miri për mbulim optimal. Tre ngjyra LED përcaktojnë:

 • Ngjyra e gjelbër tregon një mbulim të shkëlqyeshëm
 • Ngjyra qelibar ose e verdhë do të thotë se mbulimi është mesatar
 • E kuqja tregon lëvizjen e zgjatuesit Belkin afër te ruteri kryesor wi-fi.

Gjithashtu, sigurohuni që vendndodhja për të konfiguruar zgjeruesin Belkin të mos ketë pajisje të tjera elektronike rreth mjedisit të tij si frigorifer, televizor, telefona, mikrovalë , aparat kafeje, etj.

Gjithashtu, sigurohuni që vendndodhja juaj të mos ketë ndërhyrje nga pajisje të tjera elektronike si mikrovalët, televizorët, frigoriferët, telefonat pa tela, etj. Nëse keni nevojë për ndihmë për të përcaktuar vendndodhjen e përsosur për zgjeruesin tuaj të rrezes, ju gjithmonë mund të kontaktoni ekspertët në anën tonë dhe ata do t'ju ndihmojnë për të njëjtën gjë.

Magjistari i konfigurimit nga zgjeruesi i diapazonit Belkin është një udhëzues hap pas hapi për adresën e uebit. Përveç kësaj, ai u siguron përdoruesve njohuri në lidhje me mënyrat e ndryshme për të kryer procesin e konfigurimit të Belkin.

Fillimi i procesit për të instaluar Belkin Extender

Hapi # 01 Hapi i parë është të lidhni zgjeruesin Belkin me një prizë më të afërt me ruterin kryesor. Mund të gjesh vendin më të mirë për zgjeruesin sapo të jetë konfiguruar.

Hapi # 02 Lidhni zgjeruesin Belkin me rrjetin kryesor me valë nga pajisja juaj celulare ose kompjuteri desktop

Hapi # 03 Trokitni lehtë mbi emrin e zgjeruesit të diapazonit dhe krijoni një lidhje

Hapi # 04 Pasi zgjeruesi të lidhet me një rrjet, shkoni te një shfletues uebi dhe shkruani //Belkin.range në shiriti i kërkimit

Hapi # 05 Shiri i adresës së lidhjes do t'ju drejtojë në faqen e konfigurimit të zgjeruesit të diapazonit Belkin.

Hapi # 06 Klikoni në butoni blu "Fillimi" i faqes së konfigurimit. Faqja e internetit do të kërkojë për rrjetet me valë të disponueshme dhe do të shfaqë një listë rrjetesh.

Hapi # 07 Shkruani emrin e rrjetit me valë të disponueshme për të lidhur zgjeruesin e rrezes Belkin me të. Më pas, duhet të futni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e përmendur në kutinë e produktit Belkin për t'u bashkuar. Më pas, trokitni lehtë mbi butonin e hyrjes për të vazhduar.

Hapi # 08 Më pas, navigoni cilësimet e rrjetit të zgjeruesit dhe klikoni në WPS (WI-fi Protected Setup). Klikoni butonin Hit pasi të keni mbaruar.

Konfiguro Belkin Range Extender përmes metodës WPS

Mund të bëni gjithashtu konfigurimin e Belkin nëpërmjet metodës WPS, duke lejuar vetëm pajisjet e aktivizuara nga WPS të lidhen. Lexoni metodat e ndryshme WPS më poshtë për të konfiguruar zgjeruesin e diapazonit Wi-Fi Belkin:

Nga butoni WPS

Shtypni gjatë butonin WPS në zgjeruesin e diapazonit Belkin. Lëshojeni sapo të vini re dritat blu që ndezin. Drita blu tregon që lidhja WPS është vendosur. Për pajisjet e tjera Belkin si përsëritësi dhe ruteri Belkin, shtypni butonin WPS për 1 minutë. Gamazgjeruesi do të dërgojë një fjalëkalim për të krijuar një lidhje me pajisjet e aktivizuara me WPS.

Nga WPS e bazuar në ueb

Një metodë tjetër e konfigurimit të zgjeruesit të diapazonit Belkin është nëpërmjet PBC (Push Button Configuration) nga ueb - shërbimet e bazuara. Ja se si mund ta bëni:

 • Shkoni te shfletuesi dhe futni adresën IP të paracaktuar në shiritin e kërkimit të shfletuesit.
 • Poshtë opsionit të Cilësimeve të Zgjeruara të Rrjetit, zgjidhni opsionin “ Wi-fi Protected Setup” (WPS)
 • Në faqen WPS, prekni butonin Start PBC poshtë metodës PBC.
 • Shtypni butonin derisa zgjeruesi i diapazonit të lidhet me pajisjet e aktivizuara me WPS.

Nëpërmjet pinit WPS

Për këtë metodë, është thelbësore të njihni pinin WPS (Numri i identifikimit personal) të pajisjes Belkin. Mund ta gjeni këtë kod PIN në numrin e modelit të produktit dhe ndiqni këto hapa:

Shiko gjithashtu: Zgjidhur: Pse Hotspoti Wifi Xfinity vazhdon të shkëputet
 • Së pari, hapni një shfletues të paracaktuar dhe shkoni te ndërfaqja e uebit e zgjeruesit Belkin.
 • Zgjidhni Wifi Protected Konfigurimi (WPS) nën opsionin "Cilësimet e Zgjeruara të Rrjetit."
 • Futni pinin WPS të pajisjes në seksionin PIN-in e pajisjeve të klientit
 • Pasi të futeni, shtypni enter dhe pajisja juaj do të regjistrohet në rrjetin tuaj wifi brenda një minute.

Konfiguro Zgjeruesin Wireless përmes Kabllit Ethernet

Për të ekzekutuar konfigurimin e zgjeruesit Belkin nëpërmjet një kablloje ethernet, duhet të kesh një ruter me valë me një të veçantë emri i rrjetit (SSID). Për më tepër, një fjalëkalim me valë është gjithashtukërkohet. Do t'ju duhet një kompjuter, zgjerues Belkin dhe një kabllo ethernet 2 metra.

Ja se si mund ta konfiguroni zgjeruesin e diapazonit Belkin përmes një kabllo etherneti:

 • Së pari, futni Belkinin zgjatuesin në një prizë elektrike në kabllon ethernet dhe lidheni atë me një port LAN të zgjeruesit Belkin.
 • Nga skaji tjetër i kabllit ethernet, lidhni kompjuterin. Mos harroni të çaktivizoni aftësinë Wireless.
 • Shkoni te çdo shfletues dhe futni lidhjen e paracaktuar //Belkin.range në shiritin e kërkimit. Nëse shfletuesi nuk po punon për ju, mund të përdorni gjithashtu adresën IP të paracaktuar “192.168.206.1” si zëvendësim.
 • Pasi të ngarkohet faqja e konfigurimit të uebit, trokitni lehtë mbi Fillimi ikona.
 • Zgjidhni një nga rrjeti pa tel 2,4 GHz ose 5 GHz dhe vazhdoni më tej duke zgjedhur Tjetër
 • Trokitni lehtë mbi Butoni Krijoni Rrjetin e Zgjeruar

Rivendosni Zgjeruesin e diapazonit Wifi të Belkin

Rrjeti Belkin ka një sërë ruterash, përsëritësish dhe zgjeruesish. Zgjeruesi Belkin përmban gjithashtu një buton të rivendosjes së fortë. Rivendosja e zgjatuesit e rikthen pajisjen në cilësimet e saj të paracaktuara të fabrikës.

Shiko gjithashtu: Si të lidhni Alexa me WiFi

Butoni i rivendosjes në zgjeruesin Belkin është funksional kur dëshironi ta instaloni ose rikonfiguroni atë. Për më tepër, ky buton fshin çdo cilësim të ndryshuar dhe të personalizuar, duke përfshirë emrin e rrjetit, burimin e energjisë dhe fjalëkalimin.

Funksioni i rivendosjes është i dobishëm në zgjidhjen e gabimeve teknike,duke përfshirë:

 • Zgjeruesi Belkin nuk lidhet me rrjetin
 • Duke dhënë një sinjal të dobët nga ruteri kryesor
 • Procesi i konfigurimit të Belkinit dështoi
 • i dobët lidhje interneti

Ka dy mënyra për të kryer rivendosjen e fabrikës në zgjeruesin Belkin, ato janë:

 1. Rivendosja nga faqja e administratorit të pajisjes
 2. Rivendosja manuale nga Butoni i rivendosjes

Rivendosja nga faqja e administratorit të pajisjes

Vizito faqen e internetit me zgjeruesin e diapazonit wifi Belkin të aktivizuar dhe në funksion. Pastaj, shkoni te një shfletues dhe vizitoni //belkin.range. Megjithatë, nëse nuk mund të hyni në faqen e internetit, mund të provoni edhe këtë adresë IP 192.168.206.1. Sido që të jetë, do të drejtoheni te faqja e identifikimit në ueb të administratorit.

 • Identifikohu duke futur ID-në e administratorit dhe fjalëkalimin .
 • Shko te "Lidhja e parazgjedhur e fabrikës" poshtë seksionit Utility .
 • Një lidhje me kutinë e dialogut "Rivendosni parazgjedhjet e fabrikës" do të shfaqet në ekran.
 • Trokitni lehtë mbi lidhjen duke klikuar ikonën Rivendosja
 • Zgjeruesi i diapazonit të Belkin Wifi do të dalë jashtë linje ndërsa rikthen cilësimet e tij të paracaktuara të fabrikës .
 • Gjatë procesit të rivendosjes, do të dilni gjithashtu nga faqja e internetit //Belkin.range/ derisa zgjeruesi të ndizet.

Rivendosja bëhet kur të vini re dritat blu pulsojnë nga zgjeruesi Belkin dhe pajisja ndizet me cilësimet e saj të paracaktuara.

Rivendosja manuale nga butoni i rivendosjes

 • Mbajeni dhe shtypni gjatë butonin e rivendosjes duke përdorur një objekt me majë si gozhdë ose kunj.
 • Kur mbani butonin, drita blu në zgjatuesin Belkin do të pulsojë dhe pulsoni për 10 sekonda.
 • Ju lutemi prisni që të ngecë. Pasi drita të jetë ndezur për të paktën 15 sekonda, pjesa tjetër përfundon.

Fjalët e fundit

Belkin është ndër prodhuesit kryesorë të nivelit të lartë të produkteve të avancuara të rrjetit. Zgjeruesi dhe ruteri Belkin Wifi janë të shkëlqyera për të forcuar sinjalin tuaj të lidhjes së internetit.

Ky artikull ka shpjeguar udhëzimet hap pas hapi për të konfiguruar një zgjerues Belkin me rrjetin tuaj Wi-Fi. Të gjitha udhëzimet e dhëna këtu janë të lehta për t'u ndjekur dhe të drejtpërdrejta. Prandaj, mund të konfiguroni lehtësisht çdo model të zgjeruesit Belkin përmes këtij udhëzuesi. Për më tepër, ne kemi përshkruar gjithashtu dy procese të ndryshme për të rivendosur zgjeruesin e diapazonit wifi Belkin për të zgjidhur çdo problem teknik.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.