Si të lidheni me WiFi të fshehur në Windows 10

Si të lidheni me WiFi të fshehur në Windows 10
Philip Lawrence

Në këtë artikull, do të mësoni se si të lidheni me Wi-Fi të fshehur në Windows 10. Një rrjet Wi-Fi i fshehur është një lidhje me valë që nuk transmeton identifikuesin e saj të grupit të shërbimit (SSID), d.m.th., emrin e rrjetit. Rrjetet e fshehura me valë nuk përmirësojnë asnjë parametër sigurie. Kjo veçori përdoret për të fshehur identitetin e një rrjeti WiFi nga publiku. Pra, vetëm ata që tashmë i dinë detajet e rrjetit mund të lidhen me një Wi-Fi të fshehur. Këtu do të shihni se si mund të shtoni rrjete të fshehura në kompjuterin Windows 10.

Para se të përpiqeni të lidheni me një rrjet WiFi të fshehur, duhet të keni në dispozicion informacionin e mëposhtëm:

  • Rrjeti emri (SSID)
  • Lloji i sigurisë
  • Lloji i enkriptimit
  • Çelësi/Fjalëkalimi i sigurisë

Ndiqni metodat e përmendura më poshtë për t'u lidhur me një rrjeti i fshehur me valë në kompjuterin Windows 10.

Metoda 1: Lidhu me rrjetin e fshehur Wi-Fi nëpërmjet Rrjetit dhe Qendrës së Ndarjes

Hapi 1: Shkoni te Taskbar në kompjuterin tuaj dhe zgjidhni ikonën WiFi .

Hapi 2: Zgjidhni Rrjetin & Opsioni i cilësimeve të internetit .

Hapi 3: Shkoni te skeda Wi-Fi dhe zgjidhni opsionin Network and Sharing Center i pranishëm në anën e djathtë të ndërfaqes .

Hapi 4: Klikoni në butonin Konfiguro një lidhje ose rrjet të ri .

Hapi 5: Klikoni në Manualisht lidheni me një rrjet pa tel opsioni dhe zgjidhni opsionin Tjetër .

Hapi 6: Tani, ju duhetpër të dhënë detaje rreth rrjetit të fshehur me të cilin dëshironi të lidheni. Këto detaje përfshijnë Emri i rrjetit , Lloji i sigurisë , Çelësi i enkriptimit dhe Çelësi i sigurisë (fjalëkalimi) . Ju gjithashtu mund të personalizoni opsione si Nisni këtë lidhje automatikisht dhe Lidhu edhe nëse rrjeti nuk transmeton .

Hapi 7: Klikoni në Butoni Next për t'u lidhur me rrjetin e fshehur në Windows 10.

Këtu është një metodë tjetër që mund të përdorni për të shtuar një lidhje ose rrjet të ri që është i fshehur në Windows 10

Metoda 2: Përdorni aplikacionin "Cilësimet" për t'u lidhur me rrjetin e fshehur Wi-Fi

Mund të përdorni gjithashtu aplikacionin e paracaktuar të Cilësimeve me dritaren 10 për t'u lidhur me një rrjet të fshehur me valë. Ndiqni udhëzimet e dhëna më poshtë:

Hapi 1: Shtypni kombinimin e tastit Win + X për të hapur menunë e shkurtoreve dhe zgjidhni opsionin Cilësimet .

Hapi 2: Nga aplikacioni Cilësimet, klikoni në Rrjeti & Opsioni Internet .

Hapi 3: Tani zgjidhni skedën Wi-Fi në panelin e majtë dhe më pas trokitni lehtë mbi opsionin Menaxho rrjetin e disponueshëm .

Hapi 4: Shtypni butonin Shto një rrjet të ri .

Hapi 5: Më pas, do t'ju kërkohet të vendosni detajet e rrjet i fshehur Wi-Fi, duke përfshirë SSID , Lloji i sigurisë dhe Çelësi i sigurisë . Gjithashtu, mund të zgjidhni kutinë e zgjedhjes që thotë Lidhu edhe nëse rrjeti nuk ështëtransmetimi .

Hapi 6: Së fundi, zgjidhni butonin Ruaj për të përfunduar konfigurimin e rrjetit të fshehur.

Metoda 3: Vendosni lidhjen me të fshehur Rrjeti pa tela nga ikona Wi-Fi

Mund të hyni në internet edhe nga rrjetet e fshehura përmes Taskbar-it; këtu janë hapat:

Hapi 1: Shkoni te shiriti i detyrave dhe zgjidhni ikonën Wi-Fi për të parë listën e rrjeteve të disponueshme së bashku me rrjetet e fshehura WiFi.

Hapi 2: Si hapet lista e rrjeteve të disponueshme, zgjidhni seksionin Rrjeti i fshehur dhe zgjidhni Lidhu automatikisht , më pas prekni opsionin Lidhu . Rrjeti i fshehur është zakonisht i pranishëm në fund të listës.

Hapi 3: Do t'ju kërkohet SSID e rrjetit të fshehur pa tel me të cilin dëshironi të lidheni; Futni emrin e rrjetit të fshehur, më pas klikoni në butonin Tjetër .

Hapi 4: Më pas, duhet të futni fjalëkalimin e rrjetit të fshehur dhe të shtypni butonin Tjetër.

Hapi 5: Prisni derisa Windows të lidhë kompjuterin tuaj me rrjetin e fshehur Wi-Fi. Kur lidheni me rrjetin me valë, do të pyeteni nëse dëshironi të lejoni që kompjuteri juaj të zbulohet nga pajisjet e tjera në këtë rrjet. Zgjidhni Po ose Jo sipas preferencës tuaj.

Tani do të lidheni me rrjetin e fshehur Wi-Fi.

Metoda 4: Lidhu me një Wi-Fi Rrjeti në Windows 10 nëpërmjet. Paneli i kontrollit

Këtu është një alternativë për të konfiguruar dhelidheni me një rrjet të fshehur me valë në Windows 10. Këtu janë hapat për të përdorur këtë metodë:

Hapi 1: Shkoni te opsioni i kërkimit i pranishëm në shiritin e detyrave dhe shkruani Control Panel në të.

Hapi 2: Klikoni në aplikacionin e Panelit të Kontrollit për ta hapur atë.

Hapi 3: Klikoni opsionin Qendra e Rrjetit dhe Ndarjes .

Hapi 4: Klikoni në opsionin Vendosni një lidhje ose rrjet të ri > Lidhu manualisht me një rrjet me valë dhe shtypni butonin Tjetër .

Hapi 5: Tani, futni informacione si Emri i rrjetit, lloji i sigurisë, lloji i kriptimit, dhe fjalëkalimi të rrjetit të fshehur WiFi.

Hapi 6: Mund të aktivizoni/çaktivizoni gjithashtu Filloni këtë lidhje automatikisht dhe Lidhu edhe nëse rrjeti nuk po transmeton emrin e tij opsionet.

Hapi 7: Pas konfigurimit duke ngritur të gjitha opsionet, klikoni në butonin Tjetër për t'u lidhur me Wi-Fi të fshehur.

Metoda 5: Konfiguro Vetitë e Wireless për të vendosur një rrjet të ri me valë

Nëse dëshironi të lidheni me rrjetet Wi-Fi edhe kur ato janë të fshehura, duhet të bëni ndryshime në vetitë e wireless-it. Ndiqni këto hapa për të konfiguruar veçoritë e Wi-Fi:

Hapi 1: Hapni dritaren Paneli i kontrollit dhe zgjidhni opsionin Qendra e rrjetit dhe ndarjes .

<. 0>Hapi 2: Klikoni në butonin Wi-Fi.

Hapi 3: Pas kësaj, zgjidhni butonin Veçoritë me valë .

Shiko gjithashtu: Rezervoni iPhone pa Wi-Fi - Mënyra e lehtë

Hapi 4: Tani, aktivizokutia e zgjedhjes që thotë Lidhu edhe nëse rrjeti nuk po transmeton emrin e tij , më pas kliko butonin OK.

Tani duhet të jeni në gjendje të lidheni me WiFi të parazgjedhur të fshehur në Windows 10 PC.

Metoda 5: Përdorni softuerin e skanerit WiFi për të gjetur rrjete të fshehura WiFi

Nëse nuk jeni në gjendje të gjeni dhe të lidheni me një WiFi të fshehur, provoni të gjeni rrjete të fshehura WiFi. Mund të skanoni rrjete të fshehura duke përdorur softuer të palëve të treta. Ka shumë prej tyre; le të shohim disa:

inSSIDer

inSSIDer është një program skaner i rrjetit WiFi falas për Windows 10 për t'u lidhur me rrjetet e fshehura. Ju mund të gjeni një rrjet të fshehur përmes këtij softueri. Klikoni në butonin ALL i pranishëm në ndërfaqen e tij për të skanuar të gjitha rrjetet me valë, duke përfshirë rrjetet e fshehura WiFi. Ai do të tregojë emrin e rrjetit, sinjalin, klientët dhe detaje të tjera të rrjeteve të fshehura dhe të tjera me valë. Klikoni dy herë në një rrjet të fshehur dhe do të mund të dini informacionin e tij, duke përfshirë SSID, pikën e hyrjes, llojin e sigurisë, modalitetin WiFi, etj. Duke përdorur këtë informacion, mund të lidheni manualisht me një WiFi të fshehur.

Ai gjithashtu shfaq grafikët e rrjetit për të analizuar një rrjet me valë.

Shënim: Regjistro një llogari në MetaGeek për të hyrë në funksionalitetet e këtij programi.

NetSurveyor

NetSurveyor skanon të gjitha rrjetet Wi-Fi / rrjetet me valë, duke përfshirë WiFi të fshehur, dhe shfaq të gjitha rrjetet nëekran. Ai ju tregon SSID së bashku me kanalin, fuqinë e sinjalit, cilësinë e sinjalit, enkriptimin, etj. Mund të provoni ndonjë nga metodat e mësipërme për t'u lidhur me një rrjet WiFi të fshehur duke përdorur SSID-në e tij dhe detaje të tjera të kërkuara.

Shfaq gjithashtu ju grafikë të ndryshëm në kohë reale si kursi i kohës, harta e nxehtësisë së kanalit, spektrogrami i kanalit dhe përdorimi i kanalit, së bashku me informacionin e rrjetit me valë.

Shiko gjithashtu: Si të përdorni Chromecast pa WiFi

Nëse nuk jeni ende në gjendje të lidheni me rrjetet e fshehura, mund ta rregulloni duke përdorur disa truke si më poshtë:

  1. Çaktivizoni Bluetooth-in dhe për këtë, shtypni tastin e nxehtë Windows + A , i cili do të hapë Qendrën e Veprimit. Kontrolloni për opsionin Bluetooth dhe fikeni.
  2. Modifikoni opsionin e energjisë duke shkuar te seksioni Menaxheri i pajisjes > Përshtatësi i rrjetit . Klikoni me të djathtën në përshtatësin WiFi, më pas zgjidhni opsionin Properties . Shkoni te skeda Menaxhimi i energjisë dhe çaktivizoni opsionin që thotë Lejo kompjuterin të fikë këtë pajisje për të kursyer energjinë opsionin . Shtypni butonin OK për të aplikuar ndryshimet.
  3. Ju ende nuk mund të lidheni me WiFi tuaj të fshehur; harroje. Shkoni në rrjet duke klikuar ikonën WiFi nga shiriti i detyrave dhe kliko me të djathtën mbi të. Zgjidhni opsionin Harro për ta hequr atë. Pas kësaj, rilidheni me të manualisht duke përdorur ndonjë nga metodat e diskutuara.

Përfundim

Rrjetet e fshehura janë rrjete WiFi me praninë e tyre të fshehur nga publiku. Me Windows 10, kabëhet relativisht e lehtë për t'u lidhur me një rrjet të fshehur WiF. Mund të provoni të lidheni manualisht me një rrjet pa tel të fshehur duke përdorur aplikacionin Cilësimet, Panelin e Kontrollit, Shiritin e Taskimeve. Vetëm sigurohuni që të dini emrin e rrjetit, llojin e sigurisë dhe fjalëkalimin e rrjetit të fshehur me të cilin dëshironi të lidheni.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.