Si të lidhni PS4 me WiFi të Hotelit

Si të lidhni PS4 me WiFi të Hotelit
Philip Lawrence

Nëse e doni PS4-në tuaj, nuk ka asnjë mënyrë që të ndaheni prej tij dhe do ta merrni me vete kur të udhëtoni, për të luajtur disa lojëra në mes të vizitave. Megjithatë, kur qëndroni në një dhomë hoteli, gjërat mund të marrin një rrjedhë tjetër. Ju mund të mos jeni në gjendje ta përdorni atë në të njëjtën mënyrë si në shtëpi. Mund t'ju duhet të përdorni cilësime të ndryshme dhe mund të përballeni me një sërë problemesh kur përpiqeni të lidhni PlayStation-in tuaj me Wi-Fi të hotelit.

Megjithatë, ruani gjakftohtësinë. Ekziston një zgjidhje për të kapërcyer problemet tipike me të cilat mund të përballeni kur përpiqeni të përdorni PS4 në një dhomë hoteli. Lexoni më tej për të ditur se si të lidhni një PS4 me WiFi të hotelit me sukses dhe të vazhdoni me lojërat tuaja pa asnjë telash.

Si të lidhni një PS4 me WiFi të hotelit

Ndiqni hapat e thjeshtë më poshtë për të lehtësuar lidhni PS4-në tuaj me një rrjet WiFi hoteli pa asnjë problem.

Përpara se të bëni ndonjë gjë me PS4-në tuaj, sigurohuni që të merrni informacionin e duhur në lidhje me politikën e përdorimit të WiFi të hotelit duke pyetur stafin. Shumica e hoteleve kanë një fjalëkalim që u japin mysafirëve për të krijuar një lidhje WiFi. Ndonjëherë, mund t'ju duhet të paguani për të përdorur WiFi të hotelit. Së pari, mblidhni fjalëkalimin nëse kërkohet, më pas mund të provoni hapat e mëposhtëm.

1. Lidheni pajisjen tuaj PS4 me televizorin e hotelit në dhomën tuaj dhe ndizeni.

2. Tani zgjidhni ikonën "Toolbox" duke shtypur "X" për të shkuar te cilësimet dhe nga opsionet, zgjidhni "Rrjeti".

3. Ngaopsionet nën "Rrjeti", zgjidhni "Konfiguro lidhjen në internet".

4. Tani, mund të zgjidhni opsionin "Wi-Fi", që do të thotë se do të përdorni internetin e hotelit për të përdorur PS4.

5. Në ekranin që shfaqet më pas, do të keni dy opsione: 'Easy' dhe 'Custom' Ju mund të zgjidhni 'Easy' që është opsioni i paracaktuar dhe është i mjaftueshëm për përdorimin tuaj të rregullt të PS4, përveç nëse dëshironi ta personalizoni atë në ndonjë mënyrë specifike.

6. Ekrani tani do të shfaqë rrjetet WiFi të disponueshme. Ju mund të zgjidhni atë që i përket emrit të hotelit, i cili do të jetë WiFi i hotelit. Do të bëjë që PS4 juaj të lidhet me sinjalin WiFi të hotelit.

Shiko gjithashtu: Gjithçka rreth konfigurimit të zgjeruesit të diapazonit WiFi Carantee

7. Më pas mund të kontrolloni nëse funksionon duke klikuar në butonin "Testoni lidhjen në internet". Mund të merrni një rezultat që tregon emrin SSID të lidhjes (i cili është emri i ruterit Wi-Fi të hotelit) dhe se sistemi ka marrë me sukses adresën IP. Megjithatë, mund të tregojë "Lidhja në internet" si e dështuar. Mund të shfaqë gjithashtu një mesazh që thotë se nuk jeni në gjendje të lidheni me internetin. Do të thotë që megjithëse pajisja juaj është vendosur për sinjalin WiFi të hotelit, ajo nuk është ende e lidhur. Arsyeja mund të jetë fjalëkalimi. Në atë rast, vazhdoni me hapat e mëposhtëm për të vënë në funksion sistemin.

8. Klikoni në butonin "Detajet" dhe zgjidhni "Veprimet e sugjeruara" për të parë se çfarë veprimesh janë të disponueshme për të zgjidhur problemin.

9. Zgjidhni 'Shiko statusin eshërbimet e rrjetit PlayStation.’ Kjo do të hapë një shfletues ueb. Nëse thotë se nuk mund të verifikojë sigurinë e faqes, injoroje atë dhe kliko "Po" për të shkuar në faqen tjetër.

10. Faqja e shfaqur është zakonisht ‘portali i robëruar’ i hotelit. Është një faqe e krijuar nga hoteli për të lehtësuar hyrjen tuaj në rrjetin e tij Wi-Fi. Hoteli duhet të parandalojë përdorimin e paautorizuar të rrjetit të tij dhe të mbajë gjurmët e përdoruesve dhe aktivitetit të tyre për qëllime sigurie. Mund të shihni disa fusha në faqen ku mund të futni kredencialet e Wi-Fi të hotelit për të hyrë në rrjet. Ju lutemi shkruani informacionin që kërkon, duke përfshirë fjalëkalimin Wi-Fi të hotelit. Më pas shtypni "Lidhu".

11. Kur kjo të jetë e suksesshme, mund të shkoni përsëri në ekranin e rrjetit duke shtypur dy herë butonin "Kthehu". Pastaj zgjidhni edhe një herë "Testoni lidhjen në internet".

12. Tani, duhet të jeni në gjendje të lidheni me Wi-Fi në hotelin tuaj dhe ai do të shfaqë 'Lidhja në Internet' si 'Suksesshme', në kontrast me mesazhin 'Dështoi' që u shfaq më herët. Do të tregojë gjithashtu shpejtësinë e ngarkimit dhe shkarkimit të sinjalit Wi-Fi, që do të thotë se trafiku i të dhënave është aktiv.

Po nëse Përpjekja e drejtpërdrejtë Wi-Fi Dështon?

Nëse ka një problem serioz dhe PS4 juaj nuk mund të lidhet drejtpërdrejt me Wi-Fi të hotelit duke përdorur hapat e mësipërm, mund të provoni alternativat e mëposhtme për t'u lidhur me një rrjet Wi-Finë mënyrë indirekte.

Ndani sinjalin e internetit nga laptopi juaj

Nëse përdorni një laptop Windows 10, kontrolloni nëse ai mund të lidhet me rrjetin Wi-Fi të hotelit. Nëse po, mund të ndani sinjalin e internetit nga laptopi duke përdorur opsionin "Ndaj lidhjen me internetin" në cilësimet tuaja të Wi-Fi.

Shiko gjithashtu: Rregullim: Serveri DNS nuk përgjigjet në Windows 10

Përdorni një pikë qendrore celulare

Nëse keni një telefon celular që mund të lidhet me Wi-Fi të hotelit, mund të aktivizoni opsionin e hotspot-it celular në pajisjen tuaj dhe të lidhni PS4 me sinjalin e pikës së hyrjes. Mund t'i përdorni edhe të dhënat tuaja celulare si rezervë nëse mendoni se ia vlen shpenzimi.

Përdorni një ruter udhëtimi për lojëra

Një ruter lojërash udhëtimi mund t'ju ndihmojë të kapni sinjalin Wi-Fi të hotelit dhe transmetojeni atë. Mund të merrni sinjalin e transmetuar me reklamën tuaj PS4, përdorni atë për lojërat tuaja.

Megjithëse hapat e mësipërm që tregojnë se si të lidhni një PS4 me Wi-Fi të hotelit mund të tingëllojnë si një proces i gjatë, kur e bëni atë me dorë -on, është i drejtpërdrejtë dhe gjithashtu mjaft i shpejtë. Përveç nëse ka një defekt të rëndësishëm me televizorin, PS4-në tuaj ose rrjetin Wi-Fi.

Këshilla përfundimtare

Supozoni se nuk mund të lidheni ende me rrjetin Wi-Fi edhe pasi të keni ndjekur hapat e mësipërm. Në atë rast, mund të përdorni hakimet dytësore që kemi mbuluar nëse është e mundur të përdorni celularin, laptopin ose një ruter të veçantë udhëtimi për të ndarë një sinjal interneti. Nëse gjithçka tjetër dështon, mund t'i drejtoheni personelit të hotelit për ndihmë dhe ata do t'ju ndihmojnë. Në çdo rast,mos u trembni! Ka shumë gjëra që mund të provoni. Kështu që qëndroni të qetë dhe shijoni lojërat tuaja!
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.