Si të përditësoni ruterin e spektrit

Si të përditësoni ruterin e spektrit
Philip Lawrence

Nëse përdorni një ruter Spectrum, duhet të dini se si ta përditësoni atë. Pasi Spectrum të nisë përditësimet e firmuerit të ruterit, duhet ta shkarkoni për të shijuar lidhjen e qetë të internetit në çdo cep të shtëpisë tuaj.

Nëse nuk e bëni këtë, ruteri juaj Spectrum do të fillojë të sillet keq.

Prandaj, le të fillojmë me udhëzuesin hap pas hapi të përditësimit të firmuerit të ruterit Spectrum.

Ruteri i spektrit

Së pari, le të dimë pak për Spectrum. Ai ofron një gamë të gjerë pajisjesh rrjeti dhe paketa interneti. Përveç kësaj, ju mund të gjeni kategoritë e produkteve për banim dhe biznes në dyqanin e tyre online.

Për më tepër, Spectrum ju lejon të shkurtoni tarifat mujore të TV dhe internetit nëpërmjet planeve të përballueshme të internetit.

Spectrum Advanced Home WiFi

Një nga gjërat më të mira në katalogun e Spectrum është WiFi i avancuar në shtëpi. Mund ta kontrolloni Rrjetin Home përmes aplikacionit My Spectrum.

Është një ruter që ka veçoritë e mëposhtme:

 • Performancë dhe siguri e përmirësuar
 • Shpejtësitë e mbështetura të internetit: Deri në 1 GB (shpejtësitë e WiFi mund të ndryshojnë)
 • Konfigurimi i plotë i ruterit nëpërmjet aplikacionit My Spectrum.
 • Abonim i përballueshëm në Internet për Spektri.

Përveç të gjitha këtyre përfitimeve, Ruteri WiFi Spectrum Home ka nevojë për një përditësim të rregullt të firmuerit. Vetëm atëherë mund të përfitoni më të mirën nga kjo lidhje e besueshme në internet.

Tani, le të kalojmë te mënyra se si të përditësojmë Spektrinrouter.

Përditësimi i firmuerit të ruterit të spektrit

Përpara se të përditësoni ruterin tuaj Spectrum, sigurohuni që të dispononi një përditësim. Pra, le të kontrollojmë nëse ruteri juaj ka ndonjë përditësim të firmuerit.

Kontrolloni për firmuerin e Spectrum Router

Do të ndihmonte nëse do të kishit kredencialet e mëposhtme për të hyrë në cilësimet e ruterit tuaj.

 • SSID ose emri i rrjetit (zakonisht fillon me NetGear___)
 • Porta e paracaktuar ose adresa IP e ruterit
 • Emri i përdoruesit dhe fjalëkalimi i administratorit
 • Numri i modelit të ruterit
 • Versioni i firmuerit të ruterit

Mund t'i gjeni të gjitha kredencialet e mësipërme në anën ose në anën e pasme të ruterit. Përveç kësaj, do të shihni versionin e firmuerit të ruterit kur të shkoni në faqen e hyrjes së administratorit të ruterit.

Tani ndiqni këto hapa:

 1. Hapni shfletuesin e internetit në kompjuterin ose celularin tuaj pajisja.
 2. Shkruani faqen e internetit të prodhuesit të ruterit në shiritin e adresave.
 3. Shiko nëse disponohet ndonjë lajm i fundit teknologjik në lidhje me përditësimet e firmuerit të ruterit.
 4. Krahaso versionin e firmuerit të ruterit Spectrum me firmuerin e disponueshëm në faqen e internetit.

Nëse shihni që përditësimi më i fundit i firmuerit është i disponueshëm, është koha për të përditësuar ruterin tuaj Spectrum.

Lidhni Spectrum Router me kompjuterin tuaj nëpërmjet Ethernetit Kabllo

Ashtu është. Duhet të përdorni metodën me tela për të përditësuar firmware-in tuaj të Spectrum. Sigurisht, ju mund ta bëni këtë me valë, por kjo mund t'ju kushtojë kohë.

Pra, le tëfilloni.

 1. Merrni një kabllo Ethernet dhe lidheni me ruterin tuaj të modemit Spectrum.
 2. Tani, merrni anën tjetër të kabllit dhe lidheni me kompjuterin ose laptopin tuaj.
 3. Prisni derisa ruteri juaj të krijojë lidhjen me tela.

Tani jeni lidhur me rrjetin Spectrum nëpërmjet një lidhjeje me tel.

Shiko gjithashtu: Si të kontrolloni shpejtësinë WiFi në Windows 10

Shkarkoni skedarin e firmuerit

 1. Duhet të shkarkoni skedarin e firmuerit nga faqja e internetit e prodhuesit të ruterit.
 2. Kontrolloni modelin e ruterit dhe kërkoni sipas numrit të modelit në faqen e internetit.
 3. Mund të shihni gjithashtu emrin e markës në Ruteri i spektrit dhe kërkoni për atë në faqen e internetit.
 4. Shkarkoni skedarin e firmuerit në kompjuterin tuaj.

Rekomandohet shumë të shkarkoni skedarin e firmuerit nga faqja e internetit e prodhuesit të ruterit. Pse?

Kjo ndodh sepse faqet e internetit të palëve të treta nuk janë aq të besueshme. Ju mund të merrni softuer me qëllim të keq të ngulitur në skedarin e shkarkuar të firmuerit. Prandaj, gjithmonë shkarkoni skedarë të tillë kritikë nga faqet e internetit të pronarëve të tyre.

Shkoni te adresa IP e ruterit tuaj

Pasi të keni shkarkuar me sukses skedarin e firmuerit, është koha që të përditësoni manualisht firmuerin e ruterit tuaj Spectrum.

 1. Nisni një shfletues uebi në kompjuterin tuaj.
 2. Shkruani adresën IP në shiritin e adresave dhe shtypni enter. Ju do të ridrejtoheni në faqen e hyrjes së administratorit. Nëse nuk mund ta gjeni adresën IP, shkoni te cilësimet e rrjetit tuaj > IPv4 është adresa IP e ruterit tuaj.
 3. LlojiEmri i përdoruesit dhe fjalëkalimi në fushat përkatëse. Informacioni i parazgjedhur i hyrjes është "admin" si emër përdoruesi dhe "fjalëkalimi" si fjalëkalim. Megjithatë, nëse keni ndryshuar kredencialet e administratorit, kontaktoni prodhuesin e ruterit tuaj.

Tani jeni në ndërfaqen e përdoruesit (UI) të panelit të konfigurimit të ruterit.

Përditësoni versionin e firmuerit tuaj të spektrit

Ky është seksioni i përditësimit të ruterit. Prandaj, kaloni çdo hap me kujdes për të shmangur ndonjë problem.

 1. Shkoni te skeda Përmirësimi i Firmware ose Përditësimi.
 2. Në seksionin Firmware, zgjidhni Të avancuara.
 3. Shkoni te Administrimi ose Administrimi i Sistemit.
 4. Gjeni butonin Përmirësimi i firmuerit ose Firmware i ruterit.
 5. Më pas, klikoni butonin Zgjidhni skedarin.
 6. Zgjidhni skedarin e firmuerit të shkarkuar.
 7. Klikoni "Ngarko" dhe më pas "Po" për të lejuar procesin e përditësimit të ruterit të Spectrum.

Pas kësaj, duhet të prisni. Ruteri mund të rindizet automatikisht sapo të aplikohet patch-i i firmuerit — nuk ka nevojë për panik për këtë.

Përveç kësaj, sigurohuni që të mos e fikni ruterin gjatë procesit të përditësimit. Kjo mund të dëmtojë skedarin e firmuerit. Plus, do t'ju duhet të përsërisni të gjithë procesin.

Pasi të rindizet ruteri, provoni të lidhni pajisjet tuaja nëpërmjet Wi-Fi. Do të merrni një version të ri të firmuerit me veçori të përmirësuara sigurie në firmuerin e përditësuar. Për më tepër, lidhja e rrjetit do t'ju japë një lidhje më të qëndrueshme me të gjitha veçoritë më të funditdisponueshme.

FAQ

Pse të përditësoni ruterin tim të spektrit?

Nëse e keni përdorur ruterin tuaj për një kohë të gjatë, ai do të përkeqësojë performancën dhe sigurinë. Përveç kësaj, nuk do të merrni veçoritë e disponueshme në ruterat modernë. Prandaj, është e mençur të përditësoni firmware-in tuaj Spectrum sa më shpejt të jetë e mundur.

Si ta di nëse ruteri im duhet të përditësohet?

Kontrollo faqen zyrtare të internetit të ruterit të prodhuesit. Do të shihni nëse firmware-i më i fundit është i disponueshëm për shkarkim apo jo. Sidoqoftë, ruterët më të rinj kanë në dispozicion veçorinë "Përditësimet automatike të firmuerit të ruterit". Prandaj, nuk duhet të shkoni manualisht në faqen e internetit të prodhuesit për të parë përmirësimin e firmuerit.

Sa shpesh duhet ta përditësoj spektrin tim?

Nga rekomandimet e ekspertëve, duhet të përditësoni ruterat Wi-Fi një herë në pesë vjet për lidhjen më të mirë të internetit. Është orari optimal pasi përditësimet më të fundit të ruterit, duke përfshirë përmirësimet e firmuerit, bëhen të aksesueshme.

A është i përditësuar My Spectrum Router?

Nëse versioni i firmuerit të ruterit tuaj Spectrum përputhet me versionin më të fundit, ruteri juaj Spectrum është i përditësuar.

A kanë nevojë modemet e spektrit për përditësime të firmuerit?

Shumica e modemëve kanë veçorinë "Përditësimet automatike". Ky funksion kontrollon shpesh për përditësime të firmuerit dhe shkarkon dhe instalon automatikisht firmuerin në pajisjen tuaj të rrjetit. Sidoqoftë, mund të kontrolloni manualisht për modeminfirmware duke vizituar faqen e tij të internetit.

Përfundim

Pa dyshim, teknologjitë e Spectrum ofrojnë pajisje të shkëlqyera rrjeti. Për shembull, mund të merrni një lidhje interneti pa tel me shpejtësi të lartë duke përdorur Spectrum Advanced Home WiFi. Për më tepër, ky ruter ju lejon të konfiguroni të gjitha cilësimet duke përdorur aplikacionin My Spectrum.

Megjithatë, kur bëhet fjalë për seksionin e firmuerit, më mirë ndiqni hapat e mësipërm. Përveç kësaj, ju gjithashtu gjeni më shumë udhëzime në manualin e ruterit.

Shiko gjithashtu: Si të rregulloni problemet e Wifi të Google Pixel 2 - Mënyra e lehtëPhilip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.