Si të përdorni aplikacionin Direct TV Remote pa WiFi

Si të përdorni aplikacionin Direct TV Remote pa WiFi
Philip Lawrence

DirecTV i ka ofruar Amerikës shërbimin më të mirë satelitor të transmetimit që nga vitet 1990. Me kaq shumë ndryshime gjatë viteve, ajo është bërë vetëm më e mirë dhe më e mirë.

Ka shtuar rreth 330+ kanale në listën e tij të transmetimit, duke përfshirë emra të mëdhenj si HBO, STARZ, SHOWTIME dhe Cinemax. Për më tepër, ju gjithashtu mund të ruani mbi 200 orë të filmave dhe shfaqjeve tuaja të preferuara televizive me një përmirësim falas Genie HD DVR me përmirësimin e tij të fundit.

Përveç kësaj, ofruesi i shërbimit ka dalë gjithashtu me aplikacione të shumta – Aplikacioni DirecTV dhe Aplikacioni DirecTV Remote – në mënyrë që të mund të transmetoni filma edhe në telefonat tuaj inteligjentë.

Shiko gjithashtu: 8 Përshtatësit më të mirë USB WiFi për lojtarë në 2023

Duke përdorur aplikacionin DirecTV Remote, mund të ndërroni kanale të ndryshme, të ndaloni, të ktheni prapa ose të regjistroni çfarë të doni. Ai ofron një lehtësi të tillë sa që shumë përdorues tani kanë ndaluar së përdoruri telekomandat fizike.

Megjithatë, telekomanda zakonisht kërkon një lidhje të sigurt interneti ose të dhënash për të punuar.

Në këtë artikull, do të shohim se si DirecTV është transformuar gjatë viteve, së bashku me një diskutim të detajuar nëse mund të përdorni aplikacionin DirecTV ose aplikacionin në distancë DirecTV pa WiFi ose jo.

Pra, le të fillojmë!

DirecTV — Ofruesi kryesor i shërbimit satelitor të transmetimit në Amerikë

DirecTV u ofron konsumatorëve të tij një përvojë televizive dixhitale me teknologjinë satelitore. Prej vitesh është përfshirë në listën e ofruesve më të mëdhenj në botë të argëtimit dixhital. Shërbimi i ofron të dyjaTV satelitor dhe TV me transmetim.

Mund të shikoni gjithçka përmes DirecTV, duke përfshirë argëtimin, lajmet lokale, raportet e motit dhe shumë më tepër në ekranin tuaj të madh.

Për më tepër, ju gjithashtu mund të identifikoheni në llogarinë tuaj dhe të shikoni gjithçka që dëshironi duke shkarkuar aplikacionin celular DirecTV në laptopin, telefonin dhe tabletin tuaj. Duke lidhur televizorin tuaj inteligjent me internetin, mund të përfitoni më shumë përfitime në çdo kohë, kudo.

Ja çfarë ju nevojitet për të përdorur DirecTV:

 • Një abonim DirecTV
 • Genie HD DVR me një lidhje interneti në shtëpi
 • Aplikacioni DirecTV

Si të përdorni telekomandën DirecTV?

Nëse jeni i ri në DirecTV, lajmi i mirë është se mund të hiqni dorë nga të gjitha telekomandat tuaja tradicionale të televizorit sepse DirecTV ka dy lloje telekomandash të avancuara - telekomandën universale dhe telekomandën Genie.

Le të shohim se si mund t'i programoni këto telekomanda.

Telekomanda Genie HD DVR

Ndiq këto hapa për të konfiguruar telekomandën Genie për TV HD ose sisteme zanore:

 1. Së pari, drejtojeni telekomandën te Genie HD DVR dhe mbani njëkohësisht butonat MUTE dhe ENTER për disa minuta derisa një dritë jeshile të pulsojë dy herë në krye të telekomandës.
 2. Ekrani i televizorit duhet të tregojë një ' Po aplikoni ekranin e konfigurimit IR/RF.
 3. Tani, a mund ta aktivizoni pajisjen për ta programuar?
 4. Më pas, shtypni butonin MENU në telekomandën Genie.
 5. Tani , ndiqni modelin: Cilësimet & Ndihmë > Cilësimet >Telekomanda > Programoni telekomandën.
 6. Zgjidhni pajisjen që dëshironi të kontrolloni me telekomandë.
 7. Së fundi, ndiqni udhëzimet në ekran dhe përfundoni programimin.

Telekomanda universale

Nëse mendoni se është shumë për të bërë, mund të përdorni një telekomandë Universal.

Ja se si mund të programoni një telekomandë universale për një marrës HD DVR ose HD:

 1. Hap Menunë.
 2. Kthehu te Settings & Ndihmë > Cilësimet > Telekomanda > Programoni në distancë.
 3. Tani gjeni pajisjen që dëshironi të programoni. Nëse nuk mund ta gjeni pajisjen e listuar, shihni kodin 5-shifror të shkruar nën mjetin e kërkimit të kodit.
 4. Tani ndiqni udhëzimet në ekran derisa të përfundojë procesi.

Nëse dëshironi të programoni një telekomandë universale për një marrës standard DVR ose SD, ja se si mund ta bëni këtë:

 1. Hapni menunë.
 2. Shkoni te Preferencat e prindërve & ; Konfigurimi > Konfigurimi i sistemit > Telekomanda ose telekomanda > Programoni në distancë.
 3. Ndiq të njëjtët hapa; gjeni pajisjen që dëshironi të programoni. Nëse nuk është i listuar, shihni kodin 5-shifror të pranishëm në mjetin e kërkimit të kodit.
 4. Së fundi, ndiqni udhëzimet në ekran dhe përfundoni procedurën.

Tani ju janë gati për të parë filmin dhe shfaqjet tuaja të preferuara televizive!

A funksionon DirecTV vetëm përmes Internetit?

Jo, nuk ju nevojitet një lidhje interneti për të parë filma në DirecTV. Siç e dini, është njëshërbim televiziv satelitor, kështu që mund të kontaktoni çdo ofrues interneti të disponueshëm në zonën tuaj për lidhjen satelitore dhe të shijoni transmetimin në DirecTV.

Megjithatë, mund të përdorni ofruesit e shërbimeve të internetit (ISP), të cilët funksionojnë shkëlqyeshëm kur çiftohen me DirecTV , si DSL dhe CenturyLink i AT&T.

Në rast se nuk e dini, AT&T zotëron DirecTV. Kjo do të thotë që ju mund të merrni çmime më të mira për paketa të ndryshme me një faturë të vetme!

Nga ana tjetër, CenturyLink është gjithashtu në kontratë me DirecTV për seksionin televiziv të paketave ose paketave të tij. Por për fat të keq, ju ngarkon më shumë se AT&T dhe do të merrni dy fatura të veçanta – një nga CenturyLink dhe tjetra nga DirecTV.

Prandaj, shkoni te CenturyLink nëse AT&T nuk disponohet në vendin tuaj për të përdorur DirecTV me ose pa WiFi.

Aplikacioni Direct TV

Të gjithë përdoruesit e DirecTV mund ta shkarkojnë aplikacionin DirecTV falas nëse kanë një nga pajisjet e mëposhtme:

 1. iPhone SE dhe iOS 11 ose më lart
 2. iPad Air2 dhe iOS 11 ose më lart
 3. Android 6.0 API 23 ose më lart

A kërkon internet aplikacioni DirecTV?

A jeni larg shtëpisë dhe jeni duke vdekur për të parë episodin më të fundit të shfaqjes suaj të preferuar televizive? Epo, tani, me aplikacionin DirecTV, mund të shikoni pothuajse çdo film dhe shfaqje televizive, pavarësisht se ku jeni.

Aplikacioni DirecTV ju lejon të regjistroni çdo episod dhe ta transmetoni më vonë. Kjo do të thotë që ju mund të merrni të njëjtin shërbim DirecTV në tuajcelular ose pajisje tjetër e lidhur me një lidhje interneti që keni në shtëpinë tuaj.

Për më tepër, mund të shkarkoni gjithashtu regjistrime DVR në çdo pajisje për t'i parë ato jashtë linje.

Gjëja emocionuese është se mund transmetoni një video përmes aplikacionit DirecTV ose U-verse pa konsumuar të dhënat tuaja celulare ose WiFi. Për këtë, duhet të jeni në lëvizje me TV pa të dhëna të rrjetit celular AT&T.

Fatmirësisht, është i lehtë për t'u përdorur dhe pothuajse funksionon automatikisht pas regjistrimit. Plus, nuk ju tarifon asgjë në të dhënat tuaja celulare AT&T.

Si mund ta përdorni funksionin e telekomandës së aplikacionit DirecTV?

Nëse keni një marrës model HR20 ose më lart, mund ta ktheni shpejt telefonin inteligjent ose tabletin tuaj në një telekomandë për DirecTV.

Shiko gjithashtu: Rregulloni gabimin "Nuk u gjet një përshtatës Wi-Fi" në Ubuntu

Për këtë, duhet:

 • Të shkarkoni aplikacionin DirecTV në pajisjen tuaj
 • Sigurohuni që të keni modelin e kërkuar të marrësit

Pasi të kontrolloni këto dy gjëra, tani mund të vazhdoni përpara në përdorimin e pajisjes si telekomandë.

Ndiq këta hapa:

 1. Hance aplikacionin DirecTV.
 2. Zgjidh Shfleto për TV, që është një ikonë e telekomandës që shfaqet në këndin e sipërm djathtas.
 3. Tani, trokitni lehtë mbi ikonën e telekomandës.
 4. Më pas, zgjidhni Marrësin ose lidhni pajisjen tuaj.
 5. Së fundi, ndiqni udhëzimet e shfaqura në ekran për të përfunduar konfigurimin.

Aplikacioni DirecTV Remote

Nëse jeni klient i rregullt i DirecTV, duhet të shkoni menjëherë drejtPlay Store ose Apple Store për të instaluar aplikacionin DirecTV Remote në pajisjen tuaj celulare. Aplikacioni ju lejon të kontrolloni marrësit HD përmes telefonit tuaj!

Po, është e drejtë.

Aplikacioni DirecTV Remote ndryshon shumë nga aplikacioni DirectTV. Ndërsa kjo e fundit ju lejon të mbani vetëm abonimin tuaj kudo që shkoni për të parë shfaqje, e para mund t'ju ndihmojë të kontrolloni riprodhimin e çdo videoje që jeni duke parë aktualisht.

Për më tepër, aplikacioni DirecTV Remote ju lejon të ndërroni kanalet, të kapërceni, të ndaloni, të ktheni prapa dhe të regjistroni çdo video ose film që ju pëlqen.

Për më tepër, aplikacioni ka gjithashtu një udhëzues që mund ta përdorni për të parë se cilat emisione po transmetohen përveç atij që po shikoni dhe ju lejon të kaloni në to.

Shfaq gjithashtu një njoftim me kontrollet në krye të aplikacionit, së bashku me një meny lundruese për t'ju lejuar të ndaloni videon tuaj me lehtësi.

Aplikacioni i telekomandës DirecTV vjen falas dhe zbulon çdo Marrës HD automatikisht. Sidoqoftë, duhet të jetë në të njëjtin rrjet Wi-Fi.

Gjithashtu, sigurohuni që të keni lejuar aksesin e jashtëm nga pajisjet në marrësin tuaj.

A mund të funksionojë aplikacioni DirecTV Remote pa WiFi?

Po, mundet. Sidoqoftë, duhet të lidhni marrësit, DVR-të dhe kutitë e klientit me një lidhje interneti edhe nëse nuk dëshironi të përdorni një ruter Wi-Fi.

Mund të lidhni një marrës të vjetër me një port Ethernet me ruterin tuaj WiFi duke përdorur një kabllo Ethernet.

Përveç kësaj, ju keni dyopsione për ta bërë aplikacionin tuaj të telekomandës DirecTV të funksionojë me ose pa Wi-Fi.

DECA

DECA do të thotë DIRECTV Ethernet Coaxial Adapter. Kompleti DECA ju ofron të gjitha nevojat që ju nevojiten për t'u lidhur me internetin. Për shembull, mund të përdorni DECA me brez të gjerë për të kthyer kabllon koaksiale në ethernet dhe ta përdorni për televizorin tuaj inteligjent.

Lidhja direkte Genie

Nëse jeni duke përdorur një Genie HD DVR, mund të lidhni kabllon Ethernet me të. Nga ana tjetër, mund ta lidhni edhe nëpërmjet WiFi.

Përfundimi

Shpresojmë, ky artikull ju tregoi gjithçka që duhet të dini për DirecTV dhe aplikacionet e tij.

DirecTV me të vërtetë ka sjellë një ndryshim masiv në jetën tonë. Ka ikur koha kur ne humbnim episodet e emisioneve tona të preferuara; tani mund t'i regjistrojmë në DirecTV dhe t'i shikojmë më vonë!

Për më tepër, tani mund t'i ndërrojmë shpejt kanalet edhe me aplikacionin e telekomandës DirecTV. Pra, kujt i duhet një telekomandë fizike tani? Të paktën jo përdoruesit e DirecTV.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.