Si të rregulloni: Kamera IP nuk lidhet me WiFi

Si të rregulloni: Kamera IP nuk lidhet me WiFi
Philip Lawrence

A po përpiqeni të lidhni kamerën tuaj të re IP me valë me një rrjet Wi-Fi, pavarësisht se funksionon mirë kur e lidhni në modem me ndihmën e një kablloje Ethernet? A nuk e mban kamera juaj IP një lidhje të qëndrueshme me rrjetin?

Nëse i keni thënë po pyetjeve të mësipërme, atëherë nuk jeni vetëm! Shumë përdorues të kamerave IP kanë raportuar se janë përballur me probleme të ngjashme të kamerës së tyre IP që nuk lidhet me WiFi.

Fatmirësisht, ka shumë mënyra për ta zgjidhur këtë problem me kamerat IP!

Ky postim do të flasë rreth gjithçka që duhet të dini për kamerat IP dhe pse ato nuk mund të lidhen me WiFi. Për më tepër, ne do t'ju ofrojmë gjithashtu një listë me mënyrat se si mund ta rregulloni këtë problem brenda pak minutash.

Nëse jeni kurioz të dini më shumë, ju lutemi lexoni këtë postim deri në fund!

Pse kamera ime IP me valë nuk mund të lidhet me WiFi?

Ka arsye të ndryshme pse kamera juaj e sigurisë WiFi nuk mund të lidhet me WiFi ose internet. Për ta bërë këtë të thjeshtë për ju, ne ju kemi ofruar listën e mëposhtme që adreson pse kamera juaj IP nuk po lidhet me Wi-Fi.

Sinjali WiFi i ruterit nuk është mjaft i fortë.

Një sinjal i dobët WiFi mund të rezultojë që kamera juaj të lidhet për një minutë, pastaj të shkëputet e kështu me radhë.

Ndonjëherë arsyeja më e madhe pse kamera juaj IP me valë nuk mund të lidhet me WiFi është se është shumë larg nga ruteri ose nga juajipikë aksesi, duke rezultuar që kamerat as të mos zbulojnë asnjë sinjal.

Kjo distancë dobëson sinjalin e rrjetit WiFi, i cili përkeqësohet më tej për shkak të ndërhyrjeve nga objektet. Kjo është arsyeja pse ju gjithashtu mund të përjetoni një vonesë kur shikoni një video ose luani lojëra gjithashtu.

Kamera IP me valë nuk ka fuqi të mjaftueshme

Kjo mund të jetë një surprizë për ju, por Kamerat IP WiFi kërkojnë më shumë energji sesa kamerat tuaja të zakonshme IP. Prandaj, nëse jeni duke përdorur një kamerë IP me valë, fajtori i vërtetë pas dështimit për t'u lidhur me internetin është se kamera juaj nuk ka fuqi të mjaftueshme për të punuar.

Antenat e kamerës IP me valë mund të jenë të lirshme

Kjo është një arsye tjetër pse shumë dështojnë në lidhjen e kamerës së tyre të sigurisë me valë me një rrjet me valë. Sidoqoftë, shumë përdorues shpesh e anashkalojnë këtë çështje, edhe pse është mjaft standarde. Ndonjëherë gjatë procesit të konfigurimit, antena e kamerës tuaj IP me valë mund të lirohet.

Përveç kësaj, është thelbësore të siguroheni që ato të jenë të shtrënguara dhe të drejtuara drejt ruterit tuaj WiFi.

Hyrja në WiFi të gabuar Fjalëkalimi i rrjetit

Një nga arsyet më të zakonshme pse kamera juaj IP nuk arrin të krijojë një lidhje është se mund të keni futur fjalëkalimin e gabuar. Fatkeqësisht, ky është një gabim mjaft i zakonshëm që shumë e bëjnë gjatë konfigurimit të kamerës së tyre IP.

Vendosni një adresë IP të gabuar në kamerën IP me valë

Ndonjëherë adresa IP ështëarsyeja pse ruteri juaj nuk ndërton një lidhje me kamerën IP.

Ka shumë mënyra për të konfiguruar një sistem kamerash sigurie në një rrjet me valë. Shumë shpesh përdorin adresën e tyre IP për të vendosur një kamerë IP në sinjalin e tyre Wi-Fi. Megjithatë, ndonjëherë ata dështojnë në krijimin e një lidhjeje për shkak të adresës së gabuar IP në kamerën e tyre.

Firewall-i i ruterit tuaj WiFi mund t'i bllokojë ata të lidhen

Shumë rutera vijnë me të integruar veçoritë e sigurisë ose një mur zjarri për të mbrojtur pajisjen dhe rrjetin tuaj nga çdo sulm. Për ta bërë këtë, shumë herë muri i zjarrit nuk lejon hyrjen në një objekt të panjohur, gjë që mund të rezultojë që kamera juaj IP të mos lidhet me WiFi.

Si të lidhni kamerën IP me internetin

Në këto kohë moderne ku ne përdorim kamerat tona IP për klasa ose takime në internet, është thelbësore ta rregullojmë këtë problem sa më shpejt të jetë e mundur.

Nëse nuk jeni të sigurt se si ta lidhni kamerën tuaj IP me valë me internetin, ndiqni zgjidhjet e mëposhtme për të rregulluar këtë problem të lidhjes.

Shiko gjithashtu: Si të lidhni HomePod me Wi-Fi

Sigurohuni që kamera IP me valë të ketë fuqi të mjaftueshme

Sa herë që përballeni me një problem lidhjeje, sigurohuni gjithmonë që kamera me valë të ketë energji të mjaftueshme. Së pari, provoni të shikoni furnizimin me energji elektrike për të parë nëse gjithçka funksionon zakonisht. Gjithashtu, kontrolloni nëse keni apo jo kabllo të liruara ose të prishura.

Në mënyrë të ngjashme, nëse jeni duke përdorur kamera IP WiFi me bateri, sigurohuni që bateria të jetëi ngarkuar në fund. Nëse nuk është kështu, provo të zëvendësosh baterinë dhe provo ta lidhësh sërish kamerën IP!

Fatmirësisht, versionet e reja të kamerave IP me valë kanë drita LED që ndihmojnë në lexueshmërinë për më tepër. Prandaj, sigurohuni që dritat e energjisë janë një.

Sigurohuni që fjalëkalimi WiFi është i saktë

Shumë njerëz shkruajnë një fjalëkalim WiFi që është i pasaktë dhe më pas pyesin veten pse kamera IP nuk është e lidhur me rrjetin e tyre pa tel. Prandaj, sigurohuni që po përdorni fjalëkalimin e saktë.

Gjithmonë provoni ta shkruani ngadalë pa shtuar hapësira shtesë. Ju lutemi mbani në mend se fjalëkalimi WiFi është i ndjeshëm ndaj shkronjave të vogla. Megjithatë, nëse keni harruar fjalëkalimin tuaj, hyni në cilësimet e ruterit me valë dhe mund ta gjeni lehtësisht atje.

Rregulloni antenat e kamerës IP

Pavarësisht nëse keni një kamerë sigurie me valë ose ndonjë lloj tjetër , kontrolloni gjithmonë nëse antenat në kamerën e sigurisë janë të lira.

Për më tepër, drejtojini ato në drejtimin ku është vendosur ruteri juaj me valë.

Zakonisht, kur merrni kamerën, antenat e saj nuk janë instaluar. Kështu, kur të vendosni kamerën tuaj me valë, ju lutemi sigurohuni që antenat e saj të jenë të shtrënguara.

Kërkoni SSID (një rrjet me valë) në ruterin tuaj me valë

SSID është thjesht një emër tjetër për rrjetin tuaj Wireless. Pra, sa herë që kërkoni për SSID, do të mund ta gjeni lehtësisht në IP-në tuajkamera.

Shiko gjithashtu: Si të lidhni televizorin inteligjent Samsung me Wi-Fi

Megjithatë, në disa kamera IP, duhet të futni manualisht SSID. Nëse ky është rasti për ju, ju lutemi sigurohuni që të zgjidhni rrjetin e duhur me valë. Jo vetëm këtë, por gjithashtu sigurohuni që po e shkruani saktë emrin e tij.

Sigurohuni që rrjeti juaj Wi-Fi të jetë i fortë

Siç u përmend më parë, nëse vuani nga një sinjal i dobët Wi-Fi , nuk do ta lidhni kamerën tuaj të sigurisë me valë me internetin.

Për të rregulluar këtë problem, sigurohuni që distanca midis kamerës tuaj IP me valë dhe ruterit të mos jetë mjaft e gjatë dhe që sinjali juaj WiFi mund ta mbulojë lehtësisht.

Nëse doni të merrni informacion të saktë, do t'ju duhet të shihni specifikat e prodhuesit. Gjithashtu, mbani në mend se tavani, muret dhe llojet e ndryshme të ndërhyrjeve mund të dobësojnë fuqinë WiFi të ruterit tuaj.

Për më tepër, mund të identifikoheni drejtpërdrejt në kamerën IP dhe të kontrolloni se sa shufra të fuqisë WiFi ka .

Nëse tregon vetëm një ose dy shirita, kjo do të thotë se kamera juaj është mjaft larg nga ruteri ose pika e hyrjes. Në këtë rast, duhet të ndryshoni vendndodhjen e kamerës tuaj IP duke e afruar më afër ruterit.

Përveç kësaj, mund të blini një zgjatues ose përforcues WiFi për ruterin tuaj për të zgjeruar më tej sinjalin WiFi.

Ndrysho brezin e frekuencës së ruterit për të shmangur ndërhyrjet

Nëse keni më shumë se një pajisje të lidhur me ruterin tuaj, kjo mund të rezultojë në të gjithë WiFi tuajrrjeti i sinjalit bëhet i ngadalshëm dhe i mbingarkuar.

Nëse ky është rasti për ruterin tuaj, ai do të ketë vështirësi për të mbajtur shumë pajisje në një rrjet. Për shembull, kamera IP me valë mund të lidhet ose shkëputet rastësisht.

Kjo ndodh më shpesh në një ruter që ka një brez frekuence 2,4 GHz. Kjo është për shkak se ato përdoren më shpesh nga njerëzit që jetojnë vetëm në shtëpi të vogla. Sidoqoftë, nuk ka dyshim të pranojmë se frekuenca 2.4 GHz ngjeshet shpejt. Kjo është për shkak se ruterët e tjerë rreth shtëpisë e përdorin atë, si tabletët, telefonat ose laptopët. Prandaj, të gjitha këto pajisje mund të rezultojnë në ndërhyrje në sinjal.

Kjo është arsyeja pse ne ju rekomandojmë të përdorni kamera WiFi me dy bandë. Kamerat e tilla funksionojnë në të dy brezat e frekuencave, 2.4 dhe 5 GHz. Pra, nëse kamera juaj e ka të vështirë të lidhet me brezin 2.4 GHz, gjithçka që duhet të bëni është të shkoni te cilësimet e kamerës dhe të ndryshoni brezin e saj. Kjo do të zvogëlojë shanset tuaja për t'u përballur me ndërhyrje dhe bllokime, që do të thotë një lidhje e qëndrueshme.

Kontrolloni murin e zjarrit të routerit tuaj

Nëse muri i zjarrit i routerit tuaj është arsyeja pse nuk mund ta lidhni kamerën tuaj IP me internet, mos u shqetëso më! Është shumë e thjeshtë për të rregulluar këtë problem të lidhjes WiFi. Gjithçka që duhet të bëni është të ndiqni udhëzuesin hap pas hapi më poshtë:

  • Qasni në cilësimet e ruterit WiFi
  • Më pas rregulloni cilësimet e murit të zjarrit të ruterit tuaj, për shembull, duke përjashtuar adresën IP tëkamera sigurie.
  • Pas kësaj, kontrolloni përsëri për të parë nëse kamera juaj lidhet apo jo me WiFi.

Kontrolloni nëse adresa IP në kamerën IP është e saktë

Ndërsa shtypja e një adrese IP të gabuar mund të mos jetë aq e shpeshtë, është diçka që ndodh herë pas here.

Kur konfiguroni kamerën tuaj IP me valë me një kabllo rrjeti dhe më vonë e shkëputni atë për ta bërë kamerën pa tel, kamera i cakton vetes një adresë IP të ndryshme që mund të mos përputhet me rrjetin tuaj lokal.

Prandaj, bëni zakon të kontrolloni dy herë nëse kamera juaj ka adresën e saktë IP.

Përditësoni firmuerin në Kamera juaj

Shumë kamera IP vijnë me firmware mjaft të paqëndrueshëm. Kjo rezulton që kamera juaj IP të lidhet dhe shkëputet ose të mos lidhet plotësisht. Prandaj, ne do t'ju këshillonim të kontrolloni faqen e internetit të shitësit për të parë nëse ata kanë ose jo një firmware të ri të disponueshëm.

Është gjithashtu thelbësore që ju ta mbani kamerën tuaj të përditësuar. Kjo është për shkak se kamerat IP janë në thelb kompjuterë të vegjël që funksionojnë në algoritme dhe mund të përmbajnë gabime. Kështu, mbajtja e të gjitha pajisjeve tuaja të përditësuara është thelbësore, si ruteri, telefoni, madje edhe aplikacioni i telefonit që lidhni me kamerën tuaj.

Përfundim

Kamera IP nuk lidhet me pajisjen lokale rrjeti është një problem i zakonshëm që mund të bëhet zhgënjyes nëse nuk dini si ta rregulloni. Sidoqoftë, pasi të lexoni këtë artikull, do ta dinisaktësisht çfarë duhet bërë kur përballemi me probleme të tilla.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.