Si të rritni sinjalin WiFi përmes mureve

Si të rritni sinjalin WiFi përmes mureve
Philip Lawrence

Muret me tulla dhe betoni janë të shkëlqyera për ndërtimin e shtëpive të forta. Megjithatë, këto materiale pengojnë transmetimin e sinjalit dhe bllokojnë lëvizjen. Si rezultat, nuk mund të kënaqeni duke përdorur Wi-Fi përtej mureve në zona të tjera të shtëpisë. Pra, nëse keni një shtëpi të konsiderueshme me një sinjal të dobët WiFi, duhet të mësoni se si t'i rritni ato.

Lajmi i mirë është se disa rutera janë të mirë në transmetimin e sinjaleve përmes mureve të trasha me tulla, pavarësisht se të tjerët nuk munden. Pavarësisht kësaj, detyra është po aq sfiduese për të gjithë ruterat efikas të Wi-Fi.

Por, mos u shqetësoni, pasi mund të rritni transmetimin e sinjalit WiFi përmes mureve duke instaluar pajisje më të mira, duke rregulluar ndërhyrjen e sinjalit dhe duke e pozicionuar saktë zgjeruesin tuaj WiFi.

Ky postim ka mbuluar disa truke të dobishme për të përmirësuar sinjalin tuaj ekzistues WiFi përmes mureve me tulla. Pra, le t'i hedhim një sy.

Pse po përjetoj sinjale të ulëta Wi-Fi nëpër mur?

Para se të kuptojmë se cila metodë e zgjidhjes së problemeve është më e mira për të rritur sinjalin WiFi, është më mirë të kuptoni shkaqet e problemit tuaj. Kjo është arsyeja pse ne kemi renditur disa arsye të zakonshme për transmetimin e dobët të sinjalit në shtëpitë me tulla:

Projeksioni i sinjalit me valë

A keni pyetur ndonjëherë se si sinjalet WiFi kalojnë nga zgjatuesi juaj WiFi në pajisjen tuaj?

Epo, sinjalet me valë projektohen në lëvizje rrethore. Megjithatë, këto sinjale nuk arrijnë të mbajnë një lëvizje rrethore kurende kanë një problem të dobët të sinjalit.

Cili WiFi është më i mirë për të kaluar nëpër mure?

Krahasuar me WiFi 5 GHz, brezi 2,4 Ghz është alternativa më e mirë për të lejuar sinjalet të depërtojnë nëpër mure.

Përveç kësaj, ju duhet të zgjidhni disa materiale të përshtatshme për muret tuaja për të rritur sinjalet e internetit. Kjo mund të përfshijë suvatimin ose muret e thata për rritjen e sinjaleve. Kjo për shkak se muret e thata ose suvaja mund të thithin më shumë sinjale sesa muret prej betoni ose tullash. Përveç kësaj, ju mund ta vendosni ruterin tuaj në vendndodhjen qendrore të shtëpisë tuaj. Ose ndoshta lidhni një kabllo ethernet për të rritur sinjalet.

Kontaktoni me mbështetjen

Mund të kontaktoni ofruesin tuaj të shërbimit të internetit nëse ende nuk mund ta rregulloni problemin e sinjalit të dobët Wi-Fi. Profesionistët mund të kryejnë një test të plotë për të identifikuar problemin dhe për të sugjeruar masa efektive për zgjidhjen e problemit.

Mendimet përfundimtare

Qasja në internet me valë mund të jetë e vështirë për t'u përdorur. Në të kundërt, rritja e sinjaleve përmes mureve është një sfidë e vështirë me disa pengesa. Së pari, shumica e shtëpive kanë mure me materiale dhe intensitete të ndryshme, kështu që sinjalet WiFi mund të mos depërtojnë në to. Sidoqoftë, mund ta rregulloni shpejt këtë problem me këshillat dhe truket e mësipërme.

Shiko gjithashtu: Si të zgjeroni WiFi në Garazh të Shkëputur

Së pari, duhet të identifikoni shkakun rrënjësor të sinjaleve të bllokuara ose të dobëta WiFi. Pasi të keni analizuar problemin, mund të provoni të ndiqni disa hapa për zgjidhjen e problemeve për të rritur gamën dhe fuqinë e WiFinëpër mure të trasha. Për shembull, mund të përmirësoni firmware-in tuaj të ruterit WiFi ose të instaloni një ruter shtesë për më shumë shpejtësi. Përveç kësaj, ju mund të përdorni një antenë drejtimi për zgjerimin e depërtimit të internetit gjithashtu.

duke depërtuar nëpër mure të trasha. Kjo rezulton në bllokimin e sinjaleve Wi-Fi.

Por pse ndodh?

Për shkak se muret kanë shtresa izoluese që pengojnë ose parandalojnë kalimin e sinjaleve, përveç kësaj, sinjalet Wi-Fi nuk mund të kalojnë nëpër këto mure. Dhe edhe nëse e bëjnë, forca e tyre është goxha e dobët. Kjo është arsyeja pse projeksioni i sinjaleve Wi-Fi është thelbësor për t'i ndihmuar ata të udhëtojnë dhe të arrijnë pajisjet tuaja përtej mureve.

Zgjedhja e materialit

Disa materiale të përdorura për ndërtimin e mureve rezultojnë në sinjale të dobëta Wi-Fi. Këto materiale shpesh përfshijnë sa vijon:

 • Qeramika
 • Tulla
 • Pasqyra
 • Betoni
 • Metal

Të gjitha materialet e tilla e bëjnë të vështirë transmetimin e sinjalit nëpër mure. Për më tepër, rritja e sinjaleve me mure të bëra me tulla dhe materiale të tjera të listuara më sipër është një sfidë e frikshme. Për shkak se ato bëjnë që sinjalet të kthehen, do të mbeteni me lidhje jo të besueshme dhe të dobëta në internet.

Vendosja e ruterit

Vendosja e ruterit tuaj është jetike për sinjale të qëndrueshme Wi-Fi. Kjo sepse nëse ruteri juaj vendoset pranë pengesave dhe substancave të tjera, lidhja juaj e internetit mund të vuajë.

Përveç kësaj, ruterat e vendosur larg dhomës tuaj e bëjnë të pamenaxhueshëm që sinjalet të arrijnë në pajisjen tuaj. Për më tepër, vendosja e ruterit tuaj në dollapë ose dollapë mund të pengojë fuqinë e sinjalit.

Numri i mureve

Le të supozojmë se jeni ulurnë një dhomë dy mure larg nga ruteri juaj Wi-Fi. Në raste të tilla, sinjali WiFi mund të vuajë nga kalimi nga një mur me tulla në tjetrin. Si rezultat, do të mbeteni me sinjale relativisht më të mira në një zonë të shtëpisë, ndërsa zonat mund të kenë një lidhje interneti të dobët dhe të paqëndrueshme.

Fuqia e sinjalit

Forca e sinjaleve tuaja Wi-Fi gjithashtu luan një rol jetik në përcaktimin e transmetimit të sinjalit. Për shembull, nëse keni sinjale të dobëta nga ofruesi juaj i shërbimit, ato nuk do të kalojnë nëpër mure të trasha. Përveç kësaj, probleme të tilla si firmware-i i dëmtuar ose i vjetëruar mund të rezultojnë gjithashtu në sinjale të dobëta Wi-Fi.

Megjithatë, mund ta rregulloni këtë problem me pajisje që kanë teknologji më të mira dhe fuqi antenash.

Si mund të rritni sinjalet WiFi nëpër mure

Tani që e dini se cilat arsye mund të ndikojnë në fuqinë e sinjalit tuaj, është koha për t'i rregulluar ato probleme. Dhe për këtë, mund të provoni disa nga këto disa hapa për zgjidhjen e problemeve. Këto metoda mund të ndihmojnë në rritjen e sinjaleve Wi-Fi nëpër mure të trasha, nga përditësimi i ruterit deri te përdorimi i një antene të jashtme.

Përdorni rrjetë Wi-Fi

Mesh Wi-Fi mund të jetë një zgjidhje e shkëlqyer për të rritur fuqinë e sinjalit tuaj përmes mureve me tulla. Ai përfshin ruterin kryesor me satelitë të tjerë më të vegjël që mund të stabilizojnë lidhjen tuaj.

Asus Zen WiFi AX XT8 është një sistem i jashtëzakonshëm Mesh me komente të shkëlqyera. Ofron performancë efikase dhe kakontrollet prindërore që mund të zgjasin gjatë gjithë jetës. Përveç kësaj, ai përmban softuer sigurie për rrjetin tuaj WiFi për ta mbrojtur atë nga lidhjet kibernetike. Për më tepër, ju mundëson të lidhni pajisje të shumta me një port LAN dhe USB me shumë koncerte. Këto pajisje mund të përfshijnë televizorin tuaj inteligjent, konsolën e lojërave dhe më shumë.

Sistemi Mesh WiFi siguron një sinjal të fortë Wi-Fi në të gjithë shtëpinë tuaj duke krijuar lidhje midis të gjitha pajisjeve të lidhura. Në këtë mënyrë, nuk mbetet asnjë hapësirë ​​e pashfrytëzuar. Si rezultat, mund të kënaqeni duke përdorur një rrjet WiFi të lidhjeve që mbulojnë të gjithë shtëpinë tuaj.

Për më tepër, me këtë sistem WiFi, sinjalet mund të zbulojnë rrugën më të shpejtë nga ruteri juaj ekzistues në pajisjen tuaj. Prandaj, sinjalet mund të udhëtojnë rreth mureve në vend që të përpiqen të depërtojnë përmes tyre.

Vendoseni saktë ruterin

Ruterët pranë mureve, pajisjeve dhe ruterave të tjerë reduktojnë fuqinë e sinjalit. Prandaj, zgjedhja e një lokacioni qendror larg pengesave të tjera është shumë e rëndësishme për rritjen e sinjalit WiFi. Kjo do të sigurojë që sinjalet tuaja të projektohen në mënyrë korrekte dhe pajisjet tuaja mund të marrin një lidhje të qëndrueshme interneti përtej mureve të trasha.

Përveç kësaj, identifikimi i vendit të duhur për instalimin e ruterit WiFi mund t'ju ndihmojë të projektoni sinjale të besueshme nëpër shtëpi të mëdha. Pra, nëse e vendosni ruterin drejtpërdrejt përballë të gjitha pajisjeve të lidhura, mund të keni një lidhje të fortë interneti.

Përditësojeni.Firmware i ruterit

Sinjalet e dobëta dhe të dobëta nuk ka gjasa të kalojnë nëpër mure të trasha. Prandaj, do të përjetoni sinjale WiFi të bllokuara ose të paqëndrueshme. Kjo mund të rezultojë nga firmware i vjetëruar ose i gabuar. Pra, nëse ruteri juaj aktual ka funksionuar për disa vite, është koha që të merrni një të ri.

Përveç kësaj, prodhuesit vazhdojnë të modifikojnë ruterat e tyre me teknologjitë më të fundit dhe lëshojnë versione të reja herë pas here. Prandaj, duhet të përditësoni ruterin tuaj për të ecur me ritmin me teknologjitë e avancuara dhe shpejtësinë e internetit. Për më tepër, një ruter i përditësuar dhe i fundit mund të funksionojë më mirë se ruterët e vjetër. Dhe, mund të projektojë një sinjal WiFi më të fortë dhe të besueshëm që mund të udhëtojë lehtësisht nëpër mure betoni ose tullash.

Instaloni antenën e jashtme

Antenat janë kritike për zgjerimin e gamës së sinjalit WiFi dhe rritjen e fuqisë së tyre. Prandaj, nuk duhet të neglizhoni kurrë rëndësinë e tyre.

Shtimi i antenave të jashtme mund të përmirësojë aftësinë e ruterit tuaj për të dërguar sinjale më të mira. Dhe nëse tashmë keni një antenë të integruar brenda ruterit tuaj, mendoni të instaloni një antenë shtesë të jashtme. Përveç kësaj, antenat e drejtimit bëjnë zgjedhjen perfekte për projektimin e sinjaleve në një drejtim të caktuar. Për shembull, instalimi i antenës përballë një muri do të mundësojë që sinjali WiFi të kalojë shpejt përmes saj. Për më tepër, këto antena mund të rregullojnë drejtimet e tyre për të shërbyer vende të ndryshme në shtëpinë tuaj.Si rezultat, mund të mos keni asnjë zonë të vdekur pa lidhje interneti në të gjithë shtëpinë tuaj.

Përmirësoni veçoritë e sigurisë së ruterit tuaj

Përmirësoni veçoritë e sigurisë së ruterit

Nëse disa njerëz përdorin lidhjen tuaj të internetit, mund të vuani nga një sinjal i dobët WiFi. Por, çka nëse nuk keni shumë njerëz që ndajnë internetin në shtëpinë tuaj? A po ju vjedh dikush WiFi? Nëse po, sinjalet tuaja WiFi mund të bëhen të paqëndrueshme dhe të rezultojnë në një lidhje të dobët interneti. Dhe meqenëse sinjalet e dobëta nuk mund të kalojnë nëpër mure të trasha, mund të mbeteni pa internet në disa rajone të shtëpisë tuaj. Prandaj, duhet të përditësoni veçoritë e sigurisë së lidhjes suaj të internetit për të eliminuar ndërhyrjet e jashtme.

Një mënyrë e shkëlqyer për të përfunduar punën është të fshehni SSID-në tuaj. Emri i rrjetit tuaj shfaqet sa herë që dikush skanon për lidhje të disponueshme WiFi. Megjithatë, nëse e fshihni këtë emër, ai mund të mos shfaqet në listën e rrjeteve të disponueshme. Si rezultat, lidhja juaj mund të bëhet e sigurt nga ndërhyrjet e jashtme.

Blini një ruter të fuqishëm

Mund të përdorni disa rutera për të rritur lidhjen tuaj të internetit. Për shembull, ruterat me teknologji WiFi janë ruterë idealë me rreze të gjatë. Këta ruterë mund të përmirësojnë sinjalet tuaja WiFi për të mbuluar distanca më të gjata në shtëpinë tuaj. Përveç kësaj, ato mund të sigurojnë cilësi të jashtëzakonshme të shërbimit me teknologjinë e formimit të rrezeve.

Pra, herën tjetër që do ta konsideroniduke marrë një ruter të ri, sigurohuni që ai të mund të shërbejë në diapazon të zgjeruar. Për më tepër, ruteri juaj duhet të ketë lidhje me tri breza ose të paktën me dy breza, në mënyrë që të mund të shijoni sinjalet maksimale të internetit.

Aktivizoni brezin 2.4 GHz

Instalimi i një ruteri me bandë të dyfishtë ose triband është i shkëlqyeshëm pasi ato ofrojnë lidhje të qëndrueshme interneti. Por a keni menduar ndonjëherë nëse WiFi 5 GHz mund të udhëtojë nëpër mure?

Epo, një brez WiFi 5 GHz mund t'ju ofrojë sinjale me shpejtësi të lartë. Megjithatë, këto sinjale bllokohen menjëherë dhe nuk mund të depërtojnë nëpër mure të trasha me tulla.

Prandaj, është më mirë të zgjidhni atë që funksionon më mirë për shtëpinë tuaj duke përdorur të dy brezat WiFi. Kjo për shkak se pajisjet dhe pajisjet me valë përtej mureve mund të kërkojnë një lidhje të qëndrueshme 2,4 GHz në vend të një interneti të padepërtueshëm 5 GHz.

Për më tepër, përdorimi i të dy brezave së bashku mund t'ju mundësojë të shijoni shpejtësi të besueshme interneti në të gjitha distancat në të gjithë shtëpinë tuaj.

Merrni një përforcues Wi-Fi

Një përforcues Wi-Fi ose përsëritës WiFi është një pajisje që mund të përsërisë ose zgjerojë sinjalin tuaj WiFi. Ata përdorin kabllo për të zgjeruar lidhjen WiFi dhe lejojnë që sinjalet të kalojnë nëpër shtëpinë tuaj përmes kalldrëmit.

Në të kundërt, përsëritësi WiFi përdor sinjale me valë për të zgjeruar gamën e tij. Për më tepër, ato janë të pajtueshme me disa ISP dhe diapazon WiFi. Kështu, për shembull, mund të zgjidhni një përforcues të shkëlqyer Xfinity për internetin Comcast.

Përveç kësaj, zgjeruesit mund tëndihmojnë në depërtimin e sinjaleve përmes mureve të trasha.

Hiqni mjetet nga muret tuaja

Nëse keni instaluar një tabelë ose objekte të tjera të mbështetura pas mureve, sinjalet tuaja WiFi mund të kthehen më ngadalë. Kjo për shkak se depërtimi nëpër mure të trasha është një sfidë në vetvete, ndërsa elementët e pranishëm në objektet e tjera të shtëpisë reduktojnë më tej lidhjen me internetin. Prandaj, duhet të hiqni të gjitha mjetet ose objektet në muret e dhomës tuaj.

Për më tepër, duhet të kontrolloni nëse muret tuaja kanë material të trashë që i mbulon ato pasi mund të pengojë shpejtësinë tuaj të internetit. Së fundi, përdorimi i aluminit mund të rrisë shtrirjen e sinjalit tuaj në drejtime specifike.

Planifikimi paraprak

Kur ndërtoni mure për t'iu përshtatur nevojave tuaja të internetit, duhet të planifikoni. Kjo mund të përfshijë përgatitjen e materialeve që lejojnë sinjalet të kalojnë lehtësisht përmes mureve me tulla. Përveç kësaj, ju duhet të zgjidhni me mençuri ruterët tuaj WiFi dhe ta vendosni pajisjen në vende ideale. Për më tepër, mund të investoni në marrjen e instalimeve elektrike për lidhjen e adaptorëve tuaj të linjës së energjisë. Këta përshtatës i përshtaten transmetimit, lojërave dhe përdorimit të tjerë të rëndë të internetit në shtëpitë me mure të trasha.

Si të përdorni një ruter të dytë për të zgjeruar gamën tuaj WiFi

Njerëzit që jetojnë në shtëpitë e defekteve shpesh mund të vuajnë nga lidhjet e paqarta WiFi. Pra, nëse jeni duke transmetuar video nga njëra anë e shtëpisë tuaj dhe ruteri juaj ndodhet në anën tjetër, duhet të bëni diçka për këtë. Për shembull, mund të instaloni një ruter shtesëpër të rritur lidhjen tuaj të internetit, e cila mund të zgjasë gamën e sinjalit.

Ja çfarë mund t'ju duhet për të rregulluar problemin tuaj:

Shiko gjithashtu: Aplikacionet më të mira Wifi për iPhone
 1. Një ruter tjetër WiFi.
 2. A. lidhje fizike me rrjetin e shtëpisë.
 3. Sinjale të forta WiFi.
 4. Tani, mund të ndiqni këto hapa për të rritur sinjalet tuaja WiFi.
 5. Merrni pikën e dytë të aksesit me valë.
 6. Lidheni ruterin me rrjetin e shtëpisë ose me portën LAN.
 7. Shkëputni ruterin tuaj të parë nga modemi dhe lidheni me të dytin.
 8. Lidheni konfigurimin me një prizë elektrike .
 9. Shkoni te konfigurimi i mëparshëm dhe fikni çdo pajisje ose kompjuter që mund të lidhet me routerin tuaj origjinal me valë.
 10. Pasi të keni mbaruar, rindizni të dy ruterët për performancë optimale.

Si të rritni diapazonin e WiFi duke përdorur cilësimet e ruterit tuaj

Mund të provoni disa teknika për të rritur diapazonin e WiFi tuaj. Një metodë standarde e përdorur nga shumë njerëz është ndryshimi i cilësimeve të ruterit. Për shkak se disa njerëz kanë vëzhguar lidhje më të mirë të internetit duke lëvizur ruterin nga një vend i shtëpisë së tyre në tjetrin, kjo u ofron atyre mbulim dhe shpejtësi më të mirë të internetit. Megjithatë, ky mund të mos jetë rasti për të gjitha shtëpitë.

Në të kundërt, ju mund të rregulloni kanalin tuaj me valë për të përmirësuar mbulimin e tij dhe për të reduktuar mbingarkesën. Përveç kësaj, ju gjithashtu mund të ndryshoni antenën e ruterit për një sinjal të fuqishëm WiFi dhe të zgjeroni gamën e WiFi. Së fundi, ju mund të përmirësoni ruterin tuaj nëse ju
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.