Si të sinkronizoni iPhone me iTunes duke përdorur Wifi

Si të sinkronizoni iPhone me iTunes duke përdorur Wifi
Philip Lawrence

Një nga veçoritë më të mira të pajisjeve Apple është se ato mund të përditësojnë pajisjet tuaja të reja me të dhënat e ruajtura më parë përmes veçorisë së tyre të sinkronizimit. Mund t'i sinkronizoni të dhënat nga PC/MAC në iPhone duke përdorur programet iCloud dhe iTunes.

Shumica e përdoruesve supozojnë se metoda e sinkronizimit mund të kryhet vetëm me një lidhje me kabllo. Megjithatë, falë teknologjisë moderne, tani mund të sinkronizoni lehtësisht iPhone me iTunes me valë. Kjo shtesë inovative në sistemin e sinkronizimit i lejon përdoruesit të sinkronizojnë pajisjet e tyre Apple kudo dhe në çdo kohë shpejt.

Lexoni postimin e mëposhtëm për të mësuar të gjitha detajet përkatëse dhe shumë më tepër rreth veçorisë së sinkronizimit të Apple.

Çfarë është veçoria e sinkronizimit?

Sinkronizimi i referohet procesit të përditësimit dhe transferimit të artikujve midis Mac-it tuaj dhe një iPad, iPhone ose iPod touch. Nëpërmjet sinkronizimit, mund t'i mbani artikujt të përditësuar në Mac dhe pajisje të tjera Apple.

Sinkronizimi nuk është një procedurë e nevojshme për t'u kryer; megjithatë, ai thjeshton proceset komplekse si ruajtja e të dhënave dhe transferimi i të dhënave. Nëse keni një iPhone, iPad ose iPod touch, duhet të sinkronizoni me pajisjen tuaj Mac vetëm kur keni përmbajtje të përditësuar.

Nga ana tjetër, nëse keni një iPod klasik, iPod nano ose iPod shuffle , do t'ju duhet të sinkronizoni me pajisjen tuaj Mac çdo herë për të shtuar përmbajtje. Mbani në mend se funksioni i sinkronizimit ju lejon të sinkronizoni artikuj si muzikë, filma, shfaqje televizive, podkaste, libra audio,fotot, kontaktet dhe kalendarët.

Shiko gjithashtu: Si të lidheni me Amtrak WiFi

Për fat të mirë, përdoruesit kanë mundësinë të konfigurojnë sinkronizimin automatik të të gjithë përmbajtjes midis pajisjeve të tyre. Ky opsion është më i aksesueshëm dhe do t'i mbajë gjithmonë të përditësuara të gjitha pajisjet tuaja. Nëse nuk dëshironi të sinkronizoni të gjitha të dhënat tuaja, mund të vazhdoni me sinkronizimin e artikujve të veçantë.

Si ta sinkronizoj iPhone tim me iTunes?

Mund ta sinkronizoni iPhone-in tuaj përmes iTunes duke përdorur hapat e mëposhtëm:

Shiko gjithashtu: Të mirat dhe të këqijat e thirrjeve Wi-Fi - Gjithçka që duhet të dini
 • Hapni iTunes dhe lidhni pajisjen tuaj me kompjuterin tuaj me një kabllo USB.
 • Klikoni në ikona e pajisjes që ndodhet në këndin e sipërm të majtë të dritares së iTunes.
 • Hapni panelin e cilësimeve që ndodhet në anën e majtë të dritares së iTunes dhe zgjidhni llojin e përmbajtjes që dëshironi të sinkronizoni ose hiqni. Për të aktivizuar sinkronizimin për një lloj të caktuar përmbajtjeje, duhet të zgjidhni kutinë e zgjedhjes pranë saj.
 • Shtypni butonin "Apliko" në këndin e poshtëm djathtas të dritares.
 • Procesi i sinkronizimit do të fillojë automatikisht , dhe nëse nuk fillon, duhet të shtypni butonin e sinkronizimit.

Si të sinkronizoni iPhone me iTunes pa tel?

Nëse keni një iPhone me iOS 5 ose version më të ri ose një iPad, mund t'i sinkronizoni ato me pajisjen tuaj Mac me valë duke përdorur iTunes. Megjithatë, për të sinkronizuar iPhone me valë, do t'ju duhet të përdorni një kabllo dhe të ndryshoni cilësimin në iTunes për të mbështetur sinkronizimin me valë.

Mund të rregulloni cilësimet e iTunes për sinkronizimin me valë nëpërmjet këtyre hapave:

 • Lidhni iPhone tuaj oseiPod me një kompjuter duke përdorur kabllon USB.
 • Hapni iTunes në kompjuterin tuaj.
 • Në dritaren e iTunes, shtypni ikonën e iPhone dhe shkoni te ekrani përmbledhës i iPhone.
 • Dritarja përmbledhëse do t'ju tregojë cilësime të ndryshme. Në kutinë e opsioneve, klikoni në sinkronizimin me këtë iPhone përmes funksionit wi fi.
 • Shtypni butonin Apliko dhe më pas klikoni në butonin U krye për të ruajtur cilësimet e reja.
 • Vazhdo duke klikuar në ikonën e telefonit që ndodhet në krye të ekranit.
 • Për të hequr iPhone saktë, duhet të hapni panelin e majtë dhe të klikoni në shigjetën lart pranë ikonës së iPhone. Pasi ta bëni këtë, mund ta shkëputni me lehtësi iPhone tuaj nga kompjuteri.

Pasi të jenë ndryshuar cilësimet e iTunes dhe iPhone juaj të jetë shkëputur nga kompjuteri, duhet të filloni procesin e sinkronizimit me këto hapa:

 • Filloni duke u siguruar që kompjuteri juaj dhe iPhone juaj të jenë të lidhur në të njëjtin rrjet wifi. Nëse iPhone juaj është i lidhur me rrjetin Wi-Fi në shtëpi, nuk do ta sinkronizoni me një kompjuter të lidhur me rrjetin e shtëpisë.
 • Hapni menunë kryesore të iPhone dhe zgjidhni dosjen e cilësimeve.
 • Zgjidhni opsionin e cilësimeve të përgjithshme.
 • Lëvizni poshtë listën e opsioneve në dritaren e cilësimeve të përgjithshme dhe trokitni lehtë mbi opsionin iTunes wi fi sync.
 • Ky funksion do të listojë detajet rreth kompjuterit që mund të sinkronizoni iPhone tuaj kur keni sinkronizuar pajisjen tuaj herën e fundit dhe sinkronizoni tanibutonin.
 • Shtypni butonin e sinkronizimit tani.
 • Pasi të fillojë procesi i sinkronizimit, do të shihni që butoni të ndryshojë në "anuloni sinkronizimin".
 • Poshtë këtij butoni, ju do të shikojë një mesazh statusi që tregon ecurinë e procedurës së sinkronizimit.
 • Pajisja juaj do t'ju njoftojë pasi të përfundojë procesi i sinkronizimit.

Përfundim

Shpresojmë që Teknikat e mësipërme ju ndihmojnë të kapërceni të gjitha problemet teknike në mënyrë që të mund të sinkronizoni pa probleme pajisjet tuaja Apple me njëra-tjetrën.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.